Kayınvalidemle yaşamak/yaşamamak

eftelya95

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2015
624
423
Merhaba arkadaşlar.Ben avukatım.1-2 aya evleneceğim Allah'ın izninle.Müstakbel kayınvalidem çok yaşlı 73 yaşlarında ve eşi daha 40lı yaşlarındayken vefat etmiş bir daha da evlenmemiş kendisi.Nişanlım subay ve annesi çok zor durumda büyütmüş onu ve abisini.Şimdi sorunum değil aslında sorum var.Abisi işçi iki çocuk okutmaya çalışan bir adamcağız.Annemizde çok yaşlı olduğu için biz nişanlımla evlenince Ankara'dan Bursa'ya taşınmayı düşünüyoruz ya da yakın bir şehire.Yakınında olayım istiyor kendisi bence de haklı.Ben olsam ben de bırakmazdım annemi.Her kararı tamamıyle bana bıraktı ama çok çelişki de kaldım.Şimdi Bursa' ya gitsem burda ki gibi iş hayatımda hemen başarı yakalayamam.Ben köy ortamında büyüdüm.Nişanlımın annesi de köyde,acaba köye dubleks bir yaptırsam,üst katta ben alt katta kayınvalidem yaşasa ona yardımcı olsam ve bu süre zarfında savcı/hakimlik sınavlarına hazırlansam diyorum.Cidden çok sakin sessiz ve bizden yardım istemeyen bir kadın,sadece dul maaşı 300 lira alıyor,onunla geçiniyor Ya onu orada imkansızlıklarla tek başına yaşarken düşününce üzülüyorum,burayı,işimi çok seviyorum ama bir yanım onu çok iyi yaşatmak istiyor şuan bir şey kabul etmiyor bizden eski ahşap köy evinde yaşıyor ama kaç yaşında kadın ev yaptırsak beraber yaşasak zaten her şeyi biz karşılamış oluruz,ben çalışsam bana da yardımcı olur biliyorum.Anneannemin bir lafı vardı'YAŞADIĞIMIZ KADAR YAŞAMAYACAĞIZ DİYE'onlara bir yararım dokunamadı onlar büyütmüştü beni.Ama şimdi savcı,hakim ya da kaymakam olarak devam etmeye uğraşıp dedemlere yapamadığım şeyleri kayınvalideme yaşatmalı mıyım?yoksa umursamamalı sadece kendi iş yaşantımı düşünüp avukatlıkta diretip ankarada kalmalı mıyım?Bu durum nişanlımı da tercihe sürükleyecek.Beni bırakıp gitmez ama ileride annesi vefat etse kendini çok suçlu hisseder biliyorum.Vefa borcum var der annemi rahat ettiremedik der,sonunda çok üzülür ve bende kendimi suçlarım.Şimdi merkezi bir yere yerleşip arada gidip gelmeli miyiz?ya da köye yerleşip yakınında mı olmalıyız?Vicdan ve mantığım arasında sıkıştım kaldım Kayınvalidemi niye bu kadar seviyorum biliyorum belki anneannemleri çağrıştırıyordur bilmiyorum ama ne yapmalıyım sizce,vicdanımı dinleyip düşüncemi nişanlımla paylaşmalı mıyım?

Siz neden köye yerlesmeyi düşünüyorsunuz ki? Bu kararinizdan cok kısa süre sonra büyük pişmanlık yasayacaksiniz. Metropol şehirlerde yaşayanlar,küçük şehirlere,köylere uyum sağlamakta oldukça zorlaniyorlar. Ankara'ya yanınıza almaniz bence daha mantikli. Yazık kadincagiz zaten çok yaşlı.

Ayni eve degilde yakin bir yerde olsaniz daha iyi olur. Bir ihtiyaci oldugunda hemen gidersiniz eviyle fln ilgilenirsiniz.

Yanına yerleşseniz avukatlık yapamayacaksın.hakimlik savcılık sınavına girip kazansanız önce stajı için ankaraya bir sürelil dönmeniz gerekecek.sonra 5. bölgeden başkayarak bölge bölge dolaşacaksınız.yani her halükarda kv'nin köyünde yaşayamayacaksınız yani dubleks vs gibi ev yaptırmak gereksiz.bence önce meslek olarak ne yapmak istediğinize karar verin sonra kv sizinle otursun.

bende köy ortamında yaşadım büyüdüm zaten,köy ortamı daha huzurlu geliyor.araçla merkeze 20 dk.gitmek zor olmaz diye düşünüyorum ama bakalım.bende isterim yakınımıza gelsin ama ufacık yardımı bile kabul etmiyor.teşekkürler cevabınız için

[QUOTEyer215, post: 41819856, member: 687205"]yaşlılar da biraz yaşadığı yeri bırakamama durumu vardır ya o yüzden diyorum.zaten gelmez farklı şehire[/QUOTE]
Belki boyle Bahçeli bir evde falan oturursaniz yaşadığı yeri bir nebze unutabilir babaannemden biliyorum ağaç çiçek böcek görüntüsü doğayı yyakınında hissetmek iyi geliyor büyüklere :)

Bce ikna edin ankarada bahceli guzel bir ev alin durumunuz varsa. Hem isinizden olmazsiniz hem kv yi birakmamis olursunuz

Hmmm zor o zaman.
Ama köye de yerleşsen sanki bu seferde o şartlar seni mutlu etmeyecek.
Yetecek mi o hayat, avukatlığa devam etmemek vsvs

bu konuyu nişanlımla konuşmaya gerekirse bir süre ara vermeyi düşünüyorum.ya da yakınında bir yerler de oturmayı.bayram sonrası konuşacağız bu konuyu.teşekkür ederim yine de herkese.cevap yazmıyorum diye kusura bakmayın kararımı verdim sayılır.hayırlı gecelr.

bu konuyu nişanlımla konuşmaya gerekirse bir süre ara vermeyi düşünüyorum.ya da yakınında bir yerler de oturmayı.bayram sonrası konuşacağız bu konuyu.teşekkür ederim yine de herkese.cevap yazmıyorum diye kusura bakmayın kararımı verdim sayılır.hayırlı gecelr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…