Kayınvalidemle yaşamak/yaşamamak

• En mantiklisi kayinvalideni yanina almak, senin köye yerlesmen her sekilde meslegini engelleyecek..
  • Köye yerlesmen cok gereksiz ..

Ikinizinde gayet iyi meslekleri var, tutarsin bi bakici baktirirsin anneye..

ben bu yasima geldim,(30) ogrendigim tek degismeyen kaide "iylikten merhametten maraz dogdugu"...

benim bir kaç sorum olacak
o abisi köyde mi oturuyor
subay olan nişanlınızın kaç yıldır ankarada ve neden evleneceği zaman annesi aklına düşüyor?
annenizden çok mu seviyorsunuz kv yi? öyle değilse o zman annenizin yanında yapsaydınız mesleğinizi?
şimdi neden herşeyi bırakıp seviyorum diye kv nin köyüne taşınmak?
bana gereksiz fazla fedakarlık gibi geldi
siz düzeninizi bozmadan da yardımcı olmak istiyorsanız olabilrisiniz yine de,
velev ki ankara bursa arası pek de uzak sayılmaz

kayınvalıde kendı rahatını bozmayıp 2 tane gencın tum tercıhlerının degısmesıne tum olumsuzluklara neden oluyorsa sızde bukadar kafaya takmayacaksınız ozaman
en mantıklısı onun sızın yakınınıza gelmesı
yada ucretlı bakan bırını bulmalısınız kendısıne yatılı kalmalı

Öncelikle gerçekten çok vicdanli,merhametli birisin tebrik ederim seni...bu zamanda bayanlar birak kayinvalide için düzenini değiştirmeyi,ayni semtte oturmayi bile kabul etmiyorlar...soruna gelince kayinvaliden yasliymis sev yada sevme eşinin annesine karsi vazifeleri var onu koruyup kollamakla yükümlü yasli olduğu içinde ayni evde olmasa da yakin olmanizda fayda var.kayinvalidende iyi bir kadinmis madem mutlaka sahip cikin derim...bir şekilde ikna etseniz ankaraya sizinle yaşasa daha iyi olur gibi bence esinle müsait olduğun bir zaman içerisinde yanina gidin durumu izah edin eminim bir şekilde ikna edebilirsiniz sizin için daha iyi olur...umarim Rabbim.hakkında hayirlisini verir,iyi niyetinin hurmetine istediğin herşey gerçekleşir...

Fazla duygusal düşünüyorsunuz.

Savcı-hakim olsanız sürekli orada görev yapacağınızın garantisi var mı?
Subaylar da 2 senede bir tayin oluyorlar diye biliyorum.

o yaşta insanın ani sağlık problemleri ihtiyaçları olabilir, yakın bir şehirde bile olsan atıyorum bir kalp krizi durumunda gitmen gene 1 saat, ankaraya gelsin teyze

Aynı ev olmaz, isterse 90 yaşında kadın olsun ama aynı ev olmaz
Şehirden köye taşınmak bence mantıksız,
Siz nişanlınıza söyleyin annen yanımıza gelsin, yakın ev tutarız deyin
Kadın kabul ederse ne ala, etmezse kendi bilir.

yalnız nişanlında subay tayinci birisi gerçi havacı falansa tabi tayin olanağı karacılardan az..fakat her türlü gezicisiniz..kadının zararıda yokmuş ikna edip yanınıza alsanız gittiğiniz yerlerde de imkan dahilinde bahçeli evlerde otursanız olur bence.

yük olacağını düşünür.şimdi bile geldiğinde 1 haftadan fazla kalmıyor.
açıkcası eğer öle düşünüyorsa yani yapışkan biri değilse siz hiç kendinize taşın altına koymayın bi tek çocuk eşiniz değilmiş iki kardeşlermiş
iyilik yapayım derken kötülük bulmayın da
bence tek siz üstlenmeyin ve ne güzel avukatmışsınız önce kendinizi mesleğınızı düşünün
demişsiniz işte siz kayınvaldenıze yapmayı düşünüdüklerinizi kendi ailenize yapamamışsınız
eşiniz annesi için tabiki minnet duyar ama o kendi düşünsün
yazdıklarınızdan cok ıyı nıyetlı oldugunuzu anladım
kötü olmanızı ıstemem

73 yas artik cok yasli bir yas sayilmaz, insan omru uzadi. Soz konusu nisanliniz icin sehir degistirmeniz olsaydi, elinizden geleni yapin derdim cunku yeni ortak bir hayat kuruyorsunuz. Ancak 3.sahislar icin hayatinizi ertelemek cok anlamsiz. 5 sene sonra bir kavga esnasinda 'Senin annen yuzunden koye tasindim ben' diye yuze vurma olasiliginizi da dusunun bence.

bence kv ni yanına al diğer türlü zor olur evine bi oda yaparsınonada hem sevabını da alırsın sizi tebrik ederim böyle vicdanlı insanlar olduğunu görmek güzel

Hakim yada savci olacaksaniz tayin durumlari olacaktir. Bu durumda sizin gidip orada sabit bir duzen kurmaniz mantikli degil

Hakim yada savci olacaksaniz tayin durumlari olacaktir. Bu durumda sizin gidip orada sabit bir duzen kurmaniz mantikli degil

tsk personeli çalışan eşleri aynı şehirde olabiliyor diye biliyorum.eşim nedeniyle yani kalınabilir diye düşünüyordum.hayırlısı

benim bir kaç sorum olacak
o abisi köyde mi oturuyor
subay olan nişanlınızın kaç yıldır ankarada ve neden evleneceği zaman annesi aklına düşüyor?
annenizden çok mu seviyorsunuz kv yi? öyle değilse o zman annenizin yanında yapsaydınız mesleğinizi?
şimdi neden herşeyi bırakıp seviyorum diye kv nin köyüne taşınmak?
bana gereksiz fazla fedakarlık gibi geldi
siz düzeninizi bozmadan da yardımcı olmak istiyorsanız olabilrisiniz yine de,
velev ki ankara bursa arası pek de uzak sayılmaz

abisi mecburen merkezde çünkü fabrikada çalışıyor.annemle kayınvalidemin ne alakası var.annem genç biri ve yalnız değil.kayınvalidem 70li yaşlarda ve yalnız bunun sevgiyle alakası yok.merkeze aileye yakın olmaya karar verdik teşekkürler

açıkcası eğer öle düşünüyorsa yani yapışkan biri değilse siz hiç kendinize taşın altına koymayın bi tek çocuk eşiniz değilmiş iki kardeşlermiş
iyilik yapayım derken kötülük bulmayın da
bence tek siz üstlenmeyin ve ne güzel avukatmışsınız önce kendinizi mesleğınızı düşünün
demişsiniz işte siz kayınvaldenıze yapmayı düşünüdüklerinizi kendi ailenize yapamamışsınız
eşiniz annesi için tabiki minnet duyar ama o kendi düşünsün
yazdıklarınızdan cok ıyı nıyetlı oldugunuzu anladım
kötü olmanızı ıstemem

teşekkürler..

Bence ankaraya Kayinvalidenizi getittirin
Kayinvalidesini seven gelinlere de ben bayiliyorum:)) Allah mutlulugunuzu daim etsin

Bence yaşlı kv alışıla geldiği köy hayatından mahrum etmeyın .Olmadı elden ayaktan düştü bakıcı tutun güvenilir hem sizinde gözünüz arkada olmaz

X