kayınvalidemle aramızı düzeltmek istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

öncelikle merhametiniz,iyi niyetinizden dolayı sizi tebrik ediyorum gerçekten
kayınvalidenizle niye barışmak istediğinizi de anlıyorum
huzursuzluk olmasın,özellikle eşiniz mutlu olsun istiyorsunuz.
isterseniz bir kere deneyin ama önce eşinize danışın
bir akşam eşinizle beraber gidebilirsiniz mesela oturmaya
ilk adımı atmış olursunuz
eğer yine aynı şeyleri yapacak olursa bu sefer iyice yüzünüz aklanır
ben denedim en azından diyebilirsiniz.eşinizde bir defa daha size hak verir.

sen çok hassas ve iyi niyetli bir eş, gelin ve eltisin.. "insan"sın kısacası..

kayınvalidenin ne kadar kötü niyetli ve merhametsiz bir kadın olduğu ortada.. ancak eşinin ne kadar hassas ve sağduyulu bir adam olduğu da ortada.. o yüzden eşini bir nebze mutlu etmek için kayınvalide ile arayı bir parça ısıtabilirsin..

önümüz mübarek kurban bayramı. bayramda kayınvalidenin evine gidersiniz, elini öper, hal hatır sorarsınız. fazla samimiyete, omzunda ağlamaya, aramız iyi olsun demeye hiç gerek yok. asgari düzeyde, saygı çerçevesinde bir ilişki, eşini yeterince memnun eder, sen de o kötü niyetli kadına karşı onurunu zedelememiş olursun..

kayinvalidenize bu kurban bayraminda damizlik inek hediye edin.. bu ne be dogurmakla bozmus aklini....

siz sadece bayramda seyranda esinizle görün yeter bence.. özür dileyecek birsey yapmamissiniz ki....

senin özür dilemen gereken bir konu yok ki canım.
sakın omzuna yaslanıp ağladığında, karşındaki insanın yumuşayacağını falan da düşünme.
bir insan 7sinde ne ise 70inde de odur derler.

bahsettiğin anne, sırf bebek uğruna, gelininin üstüne kuma getirmeyi bile teklif edebilen bir anne.

sen sırf eşinin hatrına, sırf aldığın terbiyenin getirisi olarak, bayramda git, elini öp, görevini yerine getir.
ondan sonra da sadece gerektiği zamanlarda, gerektiği kadar görüşmeye devam et.

saygını yitirme ama çizgiyi de aşmasına izin verme.

Dualarımız seninle.

nası yani. kayınvalidelerimiz aynı acaiplikte sanırım.. 2 hafta sonra doğuracam bende Allahın izniyle. kaynanam benim oğlum benim bebişim diye konuşuyo şimdiden deli oluyom.. yani doğduktan sonra da öle mi davrancak dersin.. seninki öle mi davranıyo, ne yapıyo mesela. sen nasıl tepkiler veriyon.. valla gece kabuslarım oldu bu konu benim ya. bebeğimi kaçırıp bi odaya kitliyo sonra kendisi emzirmeye falan çalışıyo içerde, beni almıyo tabi. ben kapının önünde deliriyom falan. ay bu kadın benim psikolojimi daha şimdiden bozdu, napcam ben.. ee anlat sen napyon.. benimki bide alt katta oturuyooo...

kayinvalidenize bu kurban bayraminda damizlik inek hediye edin.. bu ne be dogurmakla bozmus aklini....

siz sadece bayramda seyranda esinizle görün yeter bence.. özür dileyecek birsey yapmamissiniz ki....

hepinizden allah razı olsun kızlar desteğiniz ve dualarınız için çok sağolun neden böyle oldu bilmiyorum ama hepiniz aynı şeyden bahsediyosunuz sanırım sizlerin dediğini yapmakta en iyisi doğru söylüyosunuz değişeceğine bende inanmıyorum

Evet bir de bu durum var...
Rabbim sen bu zihniyetteki insanlardan koru tüm hemcinslerimi.....
Nasıl bir kadın bu yahu...

evet canım eşim öyle asla baskı felan yapmıyo sadece sürekli oda kendini suçluyo niye benim annem böyle diye seni canımdan çok sevdiğimi biliyo seni üzünce dolayısıyla bende üzülücem bunları bile bile nasıl böyle bişey yapabildi durduk yerde günaha soktu bize diye söyleniyo ama ben eşimi çok seviyorum ona dayanamıyorum

Yazdıklarınızın ilk sayfadakilerini okuyabildim
öncelikle çook geçmiş olsun
inş. hayırlı ve sağlıklı şekilde eltinizde siz de evlat sahibi olursunuz

Yalnız ben bir noktada siz hak vermiyorum
sizi sayan, seven, gerektiğinde adil davranan eşinize siz hiç adil davranmamışsınız.
Sonuçta siiznle annesi kavga etmiş olabilir veya hakaret,
ama bu olay sizin evinizi terkedip eşiniz evde yok iken babanızın evine gitmenizi gerektirmezdi.
Emin olun çok daha sıkıntılı günler yaşadım k.validemle ilgili ama değil evi terk etmek
aileme bile anlatmadım
sizi kendimle kıyaslamıyorum çünkü eşimde sizin eşiniz gibi savunur ve ezdirmezdi.

Eşiniz bu ayrımı yapabiliyorken siz de yapın.
Umarım her şey gönlünüzce olur

Son düzenleme:

çok sağol bitanem amin inşallah dileyen herkese evlat versin rabbim evet canım sizde kendi açınızdan haklı olbilirsiniz ama ben okadar şeyi üst üste yaşadımki bugün bile böyle iyi olmama toparlanmama hayret ediyorum annem dediğim babannemi kaybettim ve sonra bebeğimi sonrada bu olay nasıl sağlıklı düşünebilirimki biliyorum eşim hiç haketmedi çekip gitmeyi ama ya canıma kıyacaktım yada o yanlızlıkta teselliyi ailemde aryacaktım keşke yapmasaydım ama yaptım allah affetsin seninde herşey gönlünce olsun tatlım

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabiki inanın sizi anlıyorum zaten sığınmak istediniz
çünkü eşinizde yanınızda yoktu.
Ama öyle hemen cana kıymakla veya bunalımla olmaz ki,
hem siz anne aday adayısınız çook güçlü olmalısınız ki
yavrunuz da siznle güçlensin değil mi

Açıkçası ben k.validenizle konuşmanızdan yanayım
bir mesajınızda belirttiğiniz gibi
gidin açıkça konuşun
sizi kızı gibi görmesi grektiğini söyleyin.
Bence sizin sevginizi kıskanıyor olabilir
bunu aşmasını sağlayın
ileride tatsızlıklar sizin huzurunuzu bozacaktır.

öncelikle esine helal olsun her anlamda. hem sana hem yengesine bu kadar sahip çıkıyor. cnm yanlış anlama ama kayınvalidenin görüşülecek bi yanı yok .kendini onun için üzmene değmez bence. tekrar hamile kaldığında aynı sıkınıtıları bi daha yasama

öncelikle başın sağ olsun..
1,5 yıllık evlisiniz. ortalığı ayağa kaldırmasının hiç anlamı yok k.validenin. hem kuma getirmeyi bile teklif edebilecek cehalette olduğundan, umursanması gerekmeyen biri..

keşke, annesinin hatasının bedelini eşine ödetmeseydin evini terk etmeseydin. neyse olmuş bir kere..
madem eşin seni zorlamıyor sen büyüklük bende kalsın diyorsun, bayramda gidersin. omzunda ağlamaya kızın gıbı sev demeye kalkma sakın.. hak etmiyor bunu. sen mesafeyi koru ki başın daha fazla ağrımasın..

evet ama inan bende inancımı kaybettim hiç anne olamıycam sanıyorum bu düşünce bana çok uzak geliyo ama ben allaha sığındım gidip herşeyi açık açık konuşmayı gerçekten istiyorum ama ne tepki göreceğimi bilmiyorum cesaretimi toparlayamıyorum bi türlü aslında bu akşam eşimle uzun uzun konuşucam bide onun fikrini alıcam sonuçta o benden daha iyi tanır ve ne tepki vericeğini bilir annesinin bakalım o ne diyecek seninde allah yardımcın olsun canım allah ıslah etsin doğru yolu göstersin kayınvalidelerimize

evet canım annesinin huyunu bildiğinden dolayı hep eltime destek verir annesini dinlemez bile benide hiç ezdirmez daha doğrusu eşimden çekindiğinden o olaya kadar hiç bi yanlış hareketini görmedim keşke öyle yapıcağına güzel dille derdini anlatsaydı yanlışım varsa uyarsaydıda bunlar olmasaydı

sağolasın canım allah sizlere yaşatmasın bu arada canım kumayı eltimin üzerine getirmeye kalktı ama tabi eşimden çekinmese zamanla aynısını banada yapmaya kalkabilirdi kimbilir belki vicdana gelir diye yaklaşmayı düşündüm canım ama doğru en iyisi mesafeyi korumak

ben de kayınvalidemle bir ara 1,5 yıl küstüm.çok canımı yakmıştı.eşim hep mutsuzdu.eskisi gibi gülmüyordu.eşim için ve milletin lafından bıktığım için barıştım rahatım artık.gittiğimde kıymetli oluyorum artık.eskiden laf sokar dururdu.şimdi yapamıyor.1,5 yıl ders olmuş ona.hiçbişey için ondan özür falan da dilemedim.sadece düşüncemi bağırmadan söylemiştim.bence bu saygısızlık değildi. ha bu arada kayınvalidem kaynımla aramızı açtı.kaynım bana telefon açıp olan lafı söyledi.eşim de bunun üstüne düğününe gitmedi.hala küs sayılırlar.yıllardır görüşmüyorlar.doğum gününde eşimi arattım zorla o senin kardeşin diye. benim kaynanam bu arada öz torununa bile ilendi.oğluma yanlış teşhis lösemi konmuştu.onu bile değerlendirdi.derdin benimleyse bana ilen dimi.2 yaşındaki çocuğa kadar düşmüştü.ama baksan torununu çok seviyor görünüyor şimdilerde.hiçbir zaman unutmam oğluma yapılan ahları.eşim de soğudu annesinden.
arkadaşım barış ama sırf kendiniz için ve eşin için barış.özür falan dileme.bak pişman olmuş yaptığı hatanın farkında olarak algılar bunu...kayınvaliden hiç de iyi niyetli birine benzemiyor.ne demek boşatmak.bu zihniyetteki biriyle ne olursa olsun görünüşte iyi ol.ama herzaman tetikte ol.ben artık öyleyim.melek gibiyim.ama o benimle iyi geçindiği sürece....

Canım ben doğum yapana kadar sorun yoktu.Kaynanam kötü bir insan da değil eşim ve bana çok düşkün.Ama çocuk doğunca kendi çocuğu gibi sahiplendi.Ben o kadar hassastımki herşeyi bana batar oldu.Bize "benim oğlumu ağlatmayın sakın" "üşütmeyin""aç bırakmayın" gibi laflar söylemeye başladı.Eşim dikkat etmedi önce sonra ben ona annen söylemese ben bakmıyormuyum sanki diye ağladım.Oda farketti sonra ve her söylediğinde annesine "tamam anne olur sen söylemesen bizde bakmıyoruz zaten iyi oldu hatırlatman biz unutmuştuk" gibi laflar söyledi.Tamam onun torunu ama benim canımdan bir parça.Ah o tarifsiz duyguyu sende yaşayacaksın yakında.Rabbimin bize verdiği en güzel şey annelik.Neyse eşimin çıkışmalarıyla bıraktı bu huylarını.Ama lohusalık halimde benimde iyi psikolojimi bozdu yani.Kayınvalidem ilçede ben ilde oturuyorum.Arada bir yada bayramlarda görüşürüz.Buna rağmen beni etkilemeyi başarmıştı.Allah sana yardımcı olsun diyorum.Eşinin nasıl davranacağı çok önemli.Umarım seni anlar ve sana destek olur.

tüm bunları okuduktan sonra birden irkildim valla ben nişanlıyım allah nasip ederse haziranda düğünüm var kayınvaldemi çok seviyorum zaten yaşlarıda epey var ama öteki eltimle pek iyi anlaştığı söylenemez benimde ister istemez tuafıma gidiyor merak ediyorm birbirleriyle bukadar gidip geliyolar ama ikiside birbirinin hakkında olumlu şeyler düşünmüyo niaşnlımın ailesi biraz tutucu bir aile eltimin aileside hemen hemen benim ailem gibi raHAT insanlar bana çok fazla karıştığı söylenemz ama zamanında eltimin çoğu şeyini kısıtlamışlar yani yok onu giyme bunu yapma belki oda kendince haklı bişeylerde anlatmıyo ama o ailenin içinde rahat değil belli bende bunları görerek etkileniyorum şimdiden olaya mahal vermemeye çalışıyrum en ufak bi durumda tepki gösteriyorum bu seferde nişanlım senin ailen benim ailem yok biziz ben sana bunu kaçkere anlatçam dyo halbuki yapmak istediğim sadece bişeyleri engellemek yani nişanımda elbisemi açık buldu nişanlım beğendi alcaksın dedi aldım düğünüm olcak gelinlik modelim biraz açık onada tepki vercek biliyorum eltimde bana yaptırmadılar falan diyip aklıma giriyo bu sefer bana bişey yapmadığı halde soğuyorum korkuyorum bu arada eltimin çocuklarına çok düşkünler deli oluyolar eltimide el üstünde tuutyolar benim gördüğüm o yani bi arada olduğumuzda ben daha evin kızı modunda oluyorum 15 yılldır o ailenin içinde olduğu halde ben daha bağlıyım ama dediğim gibi aile yapıları farklı olduğundan bende sanırım olaylarda etkilenip nişanlım üzerinde yanlış etkiler bırakıyorum bikere bana açıkk giyindiğimde günah falan dedi ogünden sonra hep ön yargılı oldum en ufak bişey beni üzüyo bide onların aile şirketlerinde çalışıyorum akrabaalarrı falan aile yapılarını gördükçe bazen çıldırıyorum nişanlım ben böyle düşünmüyorum desede elimde olmadan onlardan çekmeye çalışıyorum onuda bu sefer huzursuz oluyorum çok merak ediyorum ben evlenince nasıl olucam BİRİLERİNDEN ÖZELLİKLEDE ELTİMDEN ÇOK ETKİLENİYORUM SANIRIM HİÇ BİŞEY YAPMADIĞI HALDE ÖZÜR DİLEMEYİ DÜŞÜNEN BİRİNİ GÖRÜNCE HİÇ BİŞEY OLMAMIŞKEN NİŞANLIMI BOŞA HUZURSUZ ETTİĞİM İÇİN ÇOK ÜZÜLÜYORUMBEN SORUNLU Bİ İNSAN OLMAK İSTEMİYORUM.

Sana bi tavsiye benden, asla ama asla kendinden taviz verme.. Ancak sen açık olduğunu düşündüğünde giyme bi kıyafeti, onlar açık diye eleştirirler mi acaba diyerek hareket etme.. Sen taviz verdikçe onlar daha çok şey isteyeceklerdir.. Ha ben demiyorum ki evet açık giyin, ya da inatlaş insanlarla, demek istediğim nişanlı değilken nasıl yaşıyoduysan aynı şekilde devam et, kimsenin seni senin isteğin dışında değiştirmesine izin verme.. Başlarda aman bişi olmaz, tatsızlık olmasın diye insan taviz veriyo ama evlendikten sonra boğulur gibi oluyo, yeter yahu diyo..

Sizi böyle yetiştiren babaanne'nize Allah'tan rahmet dilerim.. Nur içinde yatsın inşallah...
Kıymetli babaannenizi andığım ve dua ettiğim bir mailde o kaynananız ile ilgili yorum yapmak istemiyorum..

Çok selamlarımla,

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…