Kayınvalidemin Söylediğine Bir Bakarmısınız??

morwenfb

Çilekli Turtam Öykümm :)
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
1.844
58
158
Evettt dediğim gibi yine ben ve kayınvalidemin (artık bilemeyeceğim ama) gafımı potumu yoksa bilerek söylemesimim ne...

Olayı anlatayım..Geçen cumartesi günü ben kayınvalidem büyük görümcem kayınvalidemin kocasının kız kardeşi (benimde eşim tarafından halam olur ki çok severim) onun gelini hep beraber karar verdik Eyüp Sultana gidelim diye.Neyse gittik ettik bi güzel namazlarımızı dualarımızı ettikk..Tam oradan çıkıp eve geleceğimizi düşünen ben meğerse kayınvalidemin abisinin evine gittik yengesine yanii..

Yengeyide severim hanım kadındır.Konu bu da değil de ben iyice anlamanız için yazıyorum.Geldik yemekler yendi çaylar içildi hoş sohbet falan derken yengenin bi altında oturan kayınvalidemin akrabası gelinleri olan kudret ablamız geldi.Öpüştük koklaştık demeye kalmadan kadın çookk güzel kahve falı bakar.

Kahveleri içtik; kapattıkk kapatmadan olmazz

Neyse kahveler soğudu sıraa fal bakmaya geldii...

İlk bana bakmaya başladı güzel güzel anlatıyor ediyor amaaaaaaa gel gelelim ki filmin kopuş sahnesine

Bi ara dediki senin evine sürekli girip çıkan biri var girip çıkıyor ama kötü düşüncelere kötü enerjiye sahip biri dedi.(Bu arada kayınvalidemle altlı üstlü otururum geçen zamanada kadar anahtarım ondaydı) ee dedim bende ama dedii evinizi okuyup üflüyor ama kötü olarak eşinle aranızı bozmak istemekte dedi.Herneyse fallara inanan biri değilimdir.Öylee düşünüyorum bende kimdir kimdir diyee.

O sırada kayınvalidem demezmi TEYZEN Mİ?? diyeee herkesin içinde diyor bide.Ki teyzem öyle çok çıkıp gelen bir insan değildir en son geldiği tarihte EYLÜL ayıydı.
Bende o ortamda laf uzamasın diye saçmalama lutfen dedım konuyu orada kapadım.

Sonraaa eve geldik ertesi sabah eşime kahvaltıda anlattım eşimde BEN SORARIM NEDEN BÖYLE SÖYLEMİŞ DİYE dedi.
Eşim gitti.Eşimin gitmesinin ardından 10 dk. geçmedi kayınvalidem kapıyı çalıyor.
(Ama gelmeden ayak seslerini duydum Allahım ne olur sabır ver dedim sabır ver ki adam akıllı konuşayım çok fazla yüz göz olunmasın çok şükür ki kabul oldu dileğim)
Neyse dediğim gibi kapıyı çaldı açtımm bende içeri girdiğinde ki ilk cümlesi

NEDEN DOĞANA SÖYLEDİN??

Bende dedim ki kusura bakma anne ama ben seninle baş edemiyorum o yüzden diye başladım.Oda diyo ki böyle şeyler erkeğe söylenmezz yooo dedim orada duracaksın

Sen yapacaksın laf sokacaksın ezmeye çalışacaksın ama kocamın bunlardan haberi olmayacak mı dedim??

yok ben öyle şeyler yapmıyorum ki dedi
Bende ; saçmlama daha dün o ortamda yaptın dedim.
BEN SENDEN ŞÜPHELENMEZKEN sen kalkıpta teyzemden nasıl bahsedersin ki kaldı ki 1000 de 1 evime gelen insan dedim nasıl olurda
böyle düşünebiliyorsun dedim
Verdiği cevap ağzımdan kaçtı aslında öyle söylemek istemedım dedı

Bende dedim ki dervişin fikri ne ise zikri de öyle olurmuş dedim.

Başladı ondan sonra saydırmaya işte sen benım için böyle söylemişssin şöyle demişssin yani konuyla alakalı olmayan şeyleri açtı da açtıı..

Bak dedim önce söylediklerine bi cevap vereyim dedim.Evet arkadan ne duyduysan doğrudur dedim..(Okadar uzun uzadıya anlatmayayım ama şahsına ait kötü bir cümle kurmadım)

Diğer gelinleri bana örnek gösteriyo sen ..... gelin gibi olamazsın dedii orda şalterlerim attı benimm sende dedim .... hala gibi olamazsın kusura bakma dedim
Madem benı işine gelmeyınce başkalarıyla kıyaslayacaksın bende aynı şeyi sana yaparım ki anla bakalım kıyaslanmak ne demekmiş diyee

Yani toparlayayım artık son olarak dedim ki ne ailem hakkında yuzume karşı yada başka bırınden birşey dahı duyarsamm sonuçları gerçekten kotu olur dedım
Artık benım hakkımda konuşurken kı bunu yapacaksın bılıyorum dedım konuşurken bahsederken 3 kere düşün sonra konuş dedım..

Heee bu arada unutmadan eşim telefonda demiş ki ''Benim yuvamımı bozmak istıyosunda kıza böyle laflar söylüyosun'' gibilerinden bir konuşma yapmışş..

Sanırım artık Kayınvalidem elini eteğini çeker benden...

Son düzenleme:
İnşallah çeker.

Kocanın arkanda olması güzel birşey.

Sorunlu kayınvaliden.

diğer anahtar konusunuda biliyorum.

İnşallah çeker.

Kocanın arkanda olması güzel birşey.

Sorunlu kayınvaliden.

diğer anahtar konusunuda biliyorum.

Teşekkür ederim cnm ama şoklardyım yanii nasıl böyle patavassızlık yapabilirrr ona şaşıyorumm

dilerim çeker...
iyi yapmışsın..
güzel bi konuşma olmuş..
madem eşinde arkanda sorun yok..
rahat olabilirsin...

dilerim çeker...
iyi yapmışsın..
güzel bi konuşma olmuş..
madem eşinde arkanda sorun yok..
rahat olabilirsin...

Eşim arkadam da çok şükür ki olaylara ne benım tarafımdan bakıyor nede annesı açısından bakar.Ortadan bakar herzaman ama hepte doğrunun yanındadır.

Eşimin bılmesı ıyı oldu çünkü bu saatten sonra sanırım laf sokamaz edemez gıbıme gelıyor...

Ne kadar yüzgöz olmuşsunuz kayınvalidenizle.
Keşke önceden konuşabilseydiniz.
Bu kadar biriktirip de karşılıklı bu konuşmaları yapmasaydınız.

Ne kadar yüzgöz olmuşsunuz kayınvalidenizle.
Keşke önceden konuşabilseydiniz.
Bu kadar biriktirip de karşılıklı bu konuşmaları yapmasaydınız.

Evet sayemde yüz göz olduk bayagı bayagı ama herzaman mesafemi koruduğumu düşünürken meğersem bazen saygımın dozajını kaçırmışım.
Meğersem ne kadar da kötü yapmışım...
Tanımak lazım bazen insanları tanıyamamışım yeni yeni tanıyorum...

bence gayet iyi bi konuşma olmuş umarım bundan sonra oda durması gereken yeri bilir.
bu kaynanalar neden böyle kendilerini bişi sanırlar anlamam konuşmakla iyi yapmışsın..anahtar mevzusunuda okumuştum sorunlu bi kayınvaliden var ben gibi :)

Olabildiğince az görüşün. Eşiniz de bu konuda size anlayış gösterecektir zaten.
hem sinirleriniz bozulmaz hem de onunla aynı seviyeye düşmezsiniz

Evet sorunlu oğluşunu paylaşamıyor :))

Olabildiğince az görüşün. Eşiniz de bu konuda size anlayış gösterecektir zaten.
hem sinirleriniz bozulmaz hem de onunla aynı seviyeye düşmezsiniz
Kesinlikle bende olabildiğince az görüşmeyi düşünüyorumm

keşke bu tartışmalara gerek kalmasa. sonuçta karşındaki insanda yaşlı bir hanım. eminim ki patavatsızsa çevresindekilerde bunu zaten biliyordur. eğer anlattığın gibiyse biraz sert olmuş. benim eşimin aileside eşime çok bağlıdır. hergün annesini arar. arada böyle patavatsızlıkları oluyor bende kızıyordum. ama anne olunca farklı oldu duygularım. öyle sahipleniyorsunki çocuğunu insan kimseyle fazla paylaşmak istemiyor. çocuğunun en özel ilişkisi sen olsun istiyorsn. bence eşini katma o her nekadar senin yanında olsada çok üzülüyordur. benim abimin hanımıyla benim aramda problem oldu. 2 sene söylemedim sonra bi şekilde ortaya çıktı. oda eşini koruyordu haliyle eşi yani ama üzüntüden ülser oldu saçları beyazladı daha 32 yaşında. yani beni yanlış anlama sadece öneri. sonuçta ne zaman öleceğimiz belli değil. herzaman olumlu düşünmeye çalışalım.

eşin güzel denge kurmuş. annesini tabi ki kırmayacak ama kırmamak için de senin ezilmeni sineye çekmemeli.. takdir ettim eşini. sen de içini dökmüşsün. kayınvalide ile küslük olmaz. olsa da belli süre sonra evde huzursuzluk çıkar. en güzeli böyle böyle konuşmak. sen şimdi küslük yapma çok da sıkı fıkı olma... arada hatrını sor yeter. o da bu konuşmadan sonra anlamıştır.

Canım yazdıklarını gerçekten benımsıyorum ve oylede davranmaya çalıştım bunca zaman ama ekmek attıgım ne taş olarak gerı dondu bu zamana kadar dıye kendımıde sorguladım yanlışımı eksımı artımı her yönden..

Ama ınan tak edıyo ınsanın canına

evet içimi döktüm biraz rahatladım nede olsa keskin sirke küpüne zarardır derler.Herzaman düşünmekten kafayı yer akşamına midemden rahatsızlanırdım.Artık öyle yapmayacağım madem insanlar bu kız üzülürmü diye düşünmüyor ben neden mıllet uzulurmu dıye kendımı kahredipte olmak ıstemediğim kişinin kalıbına bürüneyim ki??

bence fala baktırınca direkt kaynanan üstüne alınmış çünkü fala bakan kadın aynen onu tarif etmiş siz yokken eve gelip okuyup üflüyo demiş, napsın kadında gocunmuş garibim :)
yani bende sırf yanlış anlaşılma olmasın ve ağzımdan laf almaya çalışmasınlar diye (kimseye laf vermemde olsun yinede ) eşimin ailesinin yanında falıma baktırmam.
eşininde senin yanında olması takdire şayan,ama bu sizin okudugum 2. vukuat, valla siz onlarla aynı kattayken çooookk şeyler yaşayacaksınız gibime geliyo

Evet işte bazen saflığımamı geliyo nedir fal baktırdım yanlarında nıye baktırıyorsammm bu olayı diğer teyzeme anlattım sızın gıbı oda oyle dedı. Galiba öyle olacak ama inş çokkk çokk büyük sorunlarımız olmaz

valla mesafe bırakma falan boş şeyler oldugunu ögrendim, karşındaki saygıdan, mesafeden anlamıyorsa mutlaka bi bomba patlıyor her zaman

Bence kayınvaliden falda çıkanın kendisi olduğunu düşünüp üstünden atmak istedi Çok iyi yapmışsın aslında her şeyi açık açık konuşmak lazım.Ben hiçbir şey yapmıyorum laf söylemiyorum ayaklarına yatıp her şeyi de yapıyorlar.Mesafe koymak en iyisi ama becerebilene.Bir de karşındaki mesafeli olmak istemiyorsa ne yaparsan yap olmuyor.

YOKK İSTEMİYOR MESAFELİ olmak her an braber olmamız lazım onlara gore işten gelınce muhakkak bır merhaba dememı gerekırmıs sonra yemeğe oturmamız lazımmış sonra ça içmemiz lazımmış 12 olunca eve kalktığımızda aaaa nereyeeeeeeeee ??? oluyorrr

tebrik ederim arkadasim
hem acik sozlu hemde zeki bi insansin
ne guzel icindekileri guzelce dokmussun
bizdede iki ay oncesi buna benzer olaylar yasanmisti
halamin esini toplum icinde oyle bir kotulediki (enistemide zerre kadar sevmem, ailecek sevmeyiz babamlarla filanda arasi iyi degil)
hemde tanimayan insanlara bizim gelinin halasigil dedi
agzimi acip cvp veremedim, enistemi sevmesemde benim uzerimden ozellikle akrabam olarak belirtip kotulemesi beni illet etti
ama hala sinirimide atamadim
en kisa zamanda kenara cekip icimdekileri bosalticam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…