• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin Söylediğine Bir Bakarmısınız??

tebrik ederim arkadasim
hem acik sozlu hemde zeki bi insansin
ne guzel icindekileri guzelce dokmussun
bizdede iki ay oncesi buna benzer olaylar yasanmisti
halamin esini toplum icinde oyle bir kotulediki (enistemide zerre kadar sevmem, ailecek sevmeyiz babamlarla filanda arasi iyi degil)
hemde tanimayan insanlara bizim gelinin halasigil dedi
agzimi acip cvp veremedim, enistemi sevmesemde benim uzerimden ozellikle akrabam olarak belirtip kotulemesi beni illet etti
ama hala sinirimide atamadim
en kisa zamanda kenara cekip icimdekileri bosalticam

inanın ben önceden korkardım yaaa konuşmaya benı ne kadar sındırdıgını gorunn çekınırdımmm ama ne demek benı ve benım aılemden bırılerını ezmeye çalışınca panter kesılıyorum yeter artık dedım cıddı cıddı ben uzuluyorum yaaa hiç bişey benden önemlı değilmiş..Bunu çok sonra anladımmm geç oldu ama ne yapalımmm

Son düzenleme:
en azından içinde olanları demişsin,,korksun kaynana artık senden;)
kuzum önce eyüp sultan sonra fal pek olmamaış;) :27:

en azından içinde olanları demişsin,,korksun kaynana artık senden;)
kuzum önce eyüp sultan sonra fal pek olmamaış;) :27:

kesınlıkle olmadı hanı bı laf vardır önce allah allahh sonra yallah yallahh tobe estğ... Benıde kendılerıne benzettıler :1:

Ne kadar yüzgöz olmuşsunuz kayınvalidenizle.
Keşke önceden konuşabilseydiniz.
Bu kadar biriktirip de karşılıklı bu konuşmaları yapmasaydınız.

Güzel bir tesbit "yüz göz olmak"..önce buna izin vermemek gerek,yüz göz olduktan sonra dertte bitmez huzursuzlukta..o söylüyorsa sen susacaksın,duymazdan geleceksin..yok çatır çatır sende aynı karşılığı verirsen bu durum ortaya çıkar.Eşine söyledin maden onun annesine söylemesine engel olmalıydın,işler dahada karışmış böylece :)

Güzel bir tesbit "yüz göz olmak"..önce buna izin vermemek gerek,yüz göz olduktan sonra dertte bitmez huzursuzlukta..o söylüyorsa sen susacaksın,duymazdan geleceksin..yok çatır çatır sende aynı karşılığı verirsen bu durum ortaya çıkar.Eşine söyledin maden onun annesine söylemesine engel olmalıydın,işler dahada karışmış böylece :)

yüz göz olmamaya çalışıpta buna izin verilememek bide bu yandan düşünün başta eşimizin annesi dedik saygıda kusur etmedik sırf bu yuzdendı şımarıklıklar...

yüz göz olmamaya çalışıpta buna izin verilememek bide bu yandan düşünün başta eşimizin annesi dedik saygıda kusur etmedik sırf bu yuzdendı şımarıklıklar...

Kusura bakma ama bence sende yüz göz olma eğilimindesin,bir kere kayınvaliden "teyzen mi" dediğinde kadına "saçmala lütfen" demişsin.Kayınvalideye veya her hangi bir büyüğüne "saçmalama" demek çok abes bir durum bana göre.Önce bunlara dikkat etmelisin.

YOKK İSTEMİYOR MESAFELİ olmak her an braber olmamız lazım onlara gore işten gelınce muhakkak bır merhaba dememı gerekırmıs sonra yemeğe oturmamız lazımmış sonra ça içmemiz lazımmış 12 olunca eve kalktığımızda aaaa nereyeeeeeeeee ??? oluyorrr
Ahh bu tablo o kadar tanıdık ki.Şükür kızım sayesinde kurtuldum evimdeyim her akşam ayda bir gidiyorum mutluyum .Bunlar neden anlamıyor ki artık siz ayrı onlar ayrı bir aile.Sürekli beraber olmak neden isterler ki?Sen gitmesen onlar gelir, bir de surat asarlar.

Bir gün kayınvalidemlerdeyiz eşim eve gidelim dedi akşam arkadaşlarla programımız vardı.Tutturdular eve gidince ne yapacaksınız.En sonunda eşim patladı evimde karımla neler yapacağımı anlatmayım anne istersen dedi.Hakediyorlar bazen her şeyi.

Son düzenleme:
Kusura bakma ama bence sende yüz göz olma eğilimindesin,bir kere kayınvaliden "teyzen mi" dediğinde kadına "saçmala lütfen" demişsin.Kayınvalideye veya her hangi bir büyüğüne "saçmalama" demek çok abes bir durum bana göre.Önce bunlara dikkat etmelisin.

Sizi kayınvalideme benzettim bi an...Ne demeliydim acaba ahh evet anneciğim teyzem buyucudur benım haklısın mı??
Bence sız benım açtığım konuya yorum yazmasanız çok sevınırım...

Son düzenleme:

ben kayınvalideme saçmalama lütfen
desem, daha doğru demeye yeltensem, lafı nasıl bitiririm bilemiyorum

bu arada 12 senelik evliyim:9::9::9:

mesafe koymak en iyisi
susmakla da olmuyor cevap vermekle de
ben çözümü sadece eşimle beraber gidip beraber dönmekte buldum

böylece ne dedikodu yapabiliyor ne de bana iftira atabiliyor,
olur da eşim yokken bir şekilde bir yerde görüşürsek mutlaka birileri olmasına dikkat ediyorum yanımızda

ne sinirlerim bozuluyor, ne de eşim üzülüyor

Sizi kayınvalideme benzettim bi an...Ne demeliydim acaba ahh evet anneciğim teyzem buyucudur benım haklısın mı??
Bence sız benım açtığım konuya yorum yazmasanız çok sevınırım...

"ne ilgisi var Allah aşkına" yeterli bir cümle olur.

Yaşca küçüklerimize bile "saçmala" demek krize neden olur. Karşımızdakinin düşünmek icin beyni olmadığını söylemek gibi birşey

ben ölürüm de eşime anlatmam seni annnen şöyle böyle diye...

erkekler için ister okumuşu olsun, ister okumamışı, ister genci ister deneyimlisi olsun,

anne ve kız kardeş kutsal...

en kötü anne bile en iyi eşe yeğdir onların gözünde..

o yüzden kayınvalide ile aranda geçen hiçbirşeyi anlatmayacaksın.

ayrıca bugün annesine gidip hesap soran ,

yarın gelip annesinin dolduruşuyla sana da hesap sorar...

yüz göz olmamak bence de en iyisi

ben ölürüm de eşime anlatmam seni annnen şöyle böyle diye...

erkekler için ister okumuşu olsun, ister okumamışı, ister genci ister deneyimlisi olsun,

anne ve kız kardeş kutsal...

en kötü anne bile en iyi eşe yeğdir onların gözünde..

o yüzden kayınvalide ile aranda geçen hiçbirşeyi anlatmayacaksın.

ayrıca bugün annesine gidip hesap soran ,

yarın gelip annesinin dolduruşuyla sana da hesap sorar...

yüz göz olmamak bence de en iyisi

aynen öyle canım aynen
ben daha duymadım "evet hayatım annem hatalı, sen sonuna kadar haklısın" diyeni. hem de açık açık diyeni
annelerinin kardeşlerinin haksız olduğunu bilseler de demezler
derler ise önüne geçemezler çünkü:34:

ben de aynısını savunanalardanım
ya saygı çerçevesinde bu işi çözeceksin, ya da minimum seviyede görüşeceksin

"ne ilgisi var Allah aşkına" yeterli bir cümle olur.

Yaşca küçüklerimize bile "saçmala" demek krize neden olur. Karşımızdakinin düşünmek icin beyni olmadığını söylemek gibi birşey

arkadaşa katılıyorum kaynananın yaptığı densizlik ama senin herkesin ortasında senden yaşça büyük birine saçmalama demende çok yanlış:50:ne alakası var anne diyebilirdin.bu mevzuyu orda kapatabilirdin.sonra gidip eşine anlatman tekrar kaynananla tartışmaya girmen hiç mantıklı değil :50:eğer kaynananla anlaşamıyorsan en az seviyede görüş ama yüz göz olma eşinle aran açılmasın sonuçta o kadın annesi eşin bir yerde sana cephe alabilir biraz politik ve soğukkanlı ol canım:34:

Canlarım sizlerede hak veriyorum ama bu kadın sürekli yapacak yapacak yapacak sanıyorum ki sızın kayınvalıdeler ıyı benımkısı gıbı değil bana yaptıklarını bılmeden ve benım her seferınde susmamıda bilmeden yorum yapmışssınız haklı olarak ama dediğim gibi hiçbirşey göründüğü gibi değil..

Tabiki saçmalama diyeceğim bunu büyütmenizi anlayamıyorum bana söylediklerini yaptıklarını anlatmış olsaydım eğer aaa evet az bile söylemişssin derdiniz diye tahmin ediyorum.

Bence konu sahibi arkadaş saçmalama kelimesini o an ki şaşkınlıkla ağzından kaçırmıştır.

Ben aniden kaynanamdan öyle bir cevap alsam şaşkınlıktan cevap veremez donar kalırdım.Belki arkadaşta bir anda fevri davranmıştır...

Eşine anlatma demişssiniz anlatamam demişsiniz ama ;

evlendiğiniz günden beri üstünüzde baskı kurmaya çalışan laf sokmaları bir yana bırakıyorum hali hareketlerini bilmeyen bir insanı ben kalkıpta anlatmayacağım kocama.Neden peki??
Annesi yapacak yapacak eee oğluşu bilmeyecek kavramımı bu?? E hadi anlatmadım diyelim benim bu türlü polemiklerden sanırım daha çok yorulmam gerecek psıkolojimin bozulması gerecek dıye bır ızlenım verıyorsunuz.

He şunu da belirtiyim ki ilk defa anlattığım bir şeydi bu yaptıklarının ki hepsinide anlatmadım

Bide kendinizi benim yerıme koymayın deneyın bence aynı şeyi ben yapsaydım ozaman saygısız olmazmıydım ??
Eminim ki ben aynısını yapsaydım şuan da evliliği birakın il sınırları içerisinde bile olamazdım herhalde.
Saygı denen kavram mılletın içinde teyzenmı kelımesını kullanmak yerıne madem boyle bır dusuncesı var kendınce
bır kenara çeker sorardı değil mi?? Benim yaptığım gibi... Özel bir konuşmada...

Son düzenleme:
iyi yapmışsın hayatım.. böyle konularda eşim de benim yanımdadır hep.. artık kayınvalidem el üstünde tutuyor beni, tek laf edemiyor.. Deli deliyi görünce sopasını saklar misali ;)) Cevabını ver tabiki ama kırmadan kötü söz söylemeden, sonra da o davranışına yönelik tepki olduğunu göster ki daha fazla gerilim yaşama... Allah kolaylık versin cnm

Back