Kayınvalidemin iğrençlikleri...

Size katiliyorum bunlar bizim atalarimizdan gelen orf adetlerimiz kina gecemiz kiz isteme torenlerimiz ceyizimiz hepsi de guzel gelenekler yabancilarin bile ilgisini cekiyor turk hamami kina gecesi bizde neden kucumseniyor ilkellik diye dile getiriliyor anlam veremiyorum.

belki durumu onları almaya elverişliydi belki de sadece içinden geldi onları aldı. bu mu iğrençlik, nesi iğrençmiş bunun ayrıca? paraya bu kadar değer vermeyin lütfen ya, abartmayın bu kadar.

Çok hoşsunuz gerçekten... madem adetlerden konuşuyoruz, yazma, seccade, havlu yeter...
makyaj seti mi vardı 100 yıl önce?
Yada saten gecelik mi?
Evrile evrile bu hale geldiğine göre vazgeçiledebilir...
O kadar adet madem kocamın yanında giyeceğim iç çamaşırı ve geceliği sergilemek adetin neresinde?

Evet ne güzel demissiniz yabancıların bile ilgisini cekiyor ama bizim icimizdekilerde yabancılara özeniyor.diyecek cok sey varda ah şu kurallar deyip susayim bari.......

Makyaj yapılıyorsa alınır makyaj seti adi ustunde gelin bohçası ve gelinle gidilir alisverise o isterse alir istemsse alinmaz. ic camasiri sergilenmez zaten hanimefendi carpitmayalim bunlar bohcaya koyulur sarılır güzelce götürülür .

Adetmiş .Eskiden saten gecelik mi varmış giymesende olurmuş. Eskiden internet te yoktu olmasa da yapabilirsiniz kullanmayın mad m öyle. Herksin adeti ayrıdır. Bizde vardır bıhça hazırlamak , nişan bohçası. Ama bunu kv kendi zevkine göre yapar gelini götürmezler. Düğün alışverişinde gelşn gider. Kv özensiz davranmış haklısın.ama gelin ve damat farklıdır ona ayrı bit özen gösteriliyor anladım . Napbilirsin peki bu durumda bohçaya birşey yapmazsın ama birdaha da zevklerimiz uyuşmuyor bana birşey almayın vs ditebilirsin

bende geleneklerden bahsettim Kendi adima konusayim ben gecelik vs yi kastetmedim gelenek derken fakat nisan bohcasi mi kalmis ya diye yorumlari gorunce uzuluyorum tabiki insanlarin kendi tercihi ama bana garip geliyor.

Cok guzel aciklamissiniz

Hiç makyaj malzemesi, iç çamaşırı, kıyafeti yokmuş gibi kayınvalidenin eline bakıp "bana da al bana da" diyenleri anlayamam. Kim ne derse desin aile zengin de olsa, bu bana görmemişlik gibi geliyor.

Eşinizle sizin durumunuz varsa her şeyi kendiniz yaparsınız. Kimse size bir kuruş vermek, bir çul dahi almak zorunda degil.

ağladım. inşallah çok mutlu olursunuz.

Alınır kısmını bende biliyorum ama adet olan makyaj seti değildir. Yada penye gecelik aldı ipek almadı değildir.
Nitekim kv de bir şeyler almış zaten, gönlünden kopan bu olmuş demekki. Bunu sorgulamakta, görümcesinin bohçası ile kıyaslamakta yanlış bana göre.
Madem adet, adet yerini bulmuş..
Başka adetlerimiz de var ama nedense maddiyatla alakalı olanlara pek bir hevesli sahip çıkıyoruz :)

o zaman evlenince de dertlenmeyin kv hizmet bekliyor diye... Bunlar bizim adetlerimiz gelin dediğin kv evinde iş yapar.... Size kolay gelsin.

sıkıntısı varsa keşke hiç bohça işine girmeseydi Kayınvalide Hanım....ama madem ki yapmış usulüne uygun şekilde yapmalıydı...Yarım yamalak olmaz bu işler...kızın tarafı bohça var diye görmeye gelecekler çünkü...

o zaman evlenince de dertlenmeyin kv hizmet bekliyor diye... Bunlar bizim adetlerimiz gelin dediğin kv evinde iş yapar.... Size kolay gelsin.
Aynen bende katılıyorum tabiki is yapar gelin olarak degil ama o evin kizi olarak nasil annesinin evine gidince is yapmaktan gocunmuyorsa kayinvalidesine gidincede gocunmaz....siz cok yara almışsınız heralde üzüldüm adınıza lakin ben kayinvalidemden cekmedim cektirmedimde annem nasilsa oda aynidir benim için oda anne ve sevdigimin annesi evine gidip isinide yaparim o bana gelir oda benim isimi yapar yeterki kaynana gelin degil anne kız olmayı başarın... sizede kolay gelsin canım

tam olarak bu işte derdim.. ne iyi tercüman oldun... Bir iki tatlı söz biraz ilgi özen.. yapamıyorsa da (yapabilecek gücü var) hiç yapmaması daha iyi...

İnternet bizim adetimiz dersem bu dediğiniz doğru olur. Mesele kullanıp kullanmamak değil.
Adet olan kısmı kv kendince yerine getirmiş.
Gönlünden kopan bu olmuş, beğenilir beğenilmez bohça hazırlamış. Eğer adetse dert, adet yerini bulmuş...

bende geleneklerden bahsettim Kendi adima konusayim ben gecelik vs yi kastetmedim gelenek derken fakat nisan bohcasi mi kalmis ya diye yorumlari gorunce uzuluyorum tabiki insanlarin kendi tercihi ama bana garip geliyor.

Tercih meselesi olabilir, kimi için olmazsa olmazdır nitekim benim ailemde kv de de inanılmaz detay bohçalar hazırlayıp dünyanın parasını döktüler bohça diye...
Hem modern hem geleneksel el işini bir araya getirdikleri pike/nevresim takımları falan bazanın altında... çünkü kullanmak, ütülemek zor... e bir de 700-800 artık neyse verdikleri paralar başlarına bir iş gelse üzülürüm.
Açıkçası o kadar paralar bayılıp emekler verdikleri şeyleri kullanamıyor olduğuma da üzgünüm.
Yapmayın dedim, keşke yapmasalardı...
o yüzden yapan istediği gibi yapsın ama beklentisine uygun olmayınca şikayet etmesin. Amaç adetse sapmasın...
Ama dünya görüşü bazanın altında boş boş bekleyen çeyizlerdense eşyaya daha az tamah eden insanlar da yıl olmuş 2017 denince garipsenmesin...

kv yok tanımadım bile... Hiç gocunmadım yaramda yok çok şükür... Eşimin ailesini de çok severim. 10yıllık gelinim hiç bir problem yaşamadım. Evlenirken her şeyi eşimle yaptık kimseye minnetimiz olmadı... Yapan gönlünden koptuğu için hediye olarak yaptı. Bizim bi talebimiz olmadı... Benim mantığım bu... Yarayla alakası yok ben biraz doğrucu davutum olay bundan ibaret...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…