Size katiliyorum bunlar bizim atalarimizdan gelen orf adetlerimiz kina gecemiz kiz isteme torenlerimiz ceyizimiz hepsi de guzel gelenekler yabancilarin bile ilgisini cekiyor turk hamami kina gecesi bizde neden kucumseniyor ilkellik diye dile getiriliyor anlam veremiyorum.Bunun 2017 yle 2050 yle ne alakası var bunlar bizim adetlerimiz taaa eskilerden kalan ve her nekadar sizin gibi bu adetlerimizi bitirip öldürmek isteyen zihniyetler olsada onlara inat bu adetlerimiz sürecek haaa istemeyen yapmasin ama yok yıl olmus 2017 falan geçin bu insanları ezmeye çalışmayı....yapmak istemeyen yapmaz
Bunun 2017 yle 2050 yle ne alakası var bunlar bizim adetlerimiz taaa eskilerden kalan ve her nekadar sizin gibi bu adetlerimizi bitirip öldürmek isteyen zihniyetler olsada onlara inat bu adetlerimiz sürecek haaa istemeyen yapmasin ama yok yıl olmus 2017 falan geçin bu insanları ezmeye çalışmayı....yapmak istemeyen yapmaz
Bi ben mi anlamadım ya soyut olsa yerinde duramazdın kısmınısen çok yaşa
Evet ne güzel demissiniz yabancıların bile ilgisini cekiyor ama bizim icimizdekilerde yabancılara özeniyor.diyecek cok sey varda ah şu kurallar deyip susayim bari.......Size katiliyorum bunlar bizim atalarimizdan gelen orf adetlerimiz kina gecemiz kiz isteme torenlerimiz ceyizimiz hepsi de guzel gelenekler yabancilarin bile ilgisini cekiyor turk hamami kina gecesi bizde neden kucumseniyor ilkellik diye dile getiriliyor anlam veremiyorum.
oyy sanki ortadan çatlayacak gibisiniz. hele bir oturun soluklanın.kızının nişanlısına yaptı canım en alasından damat bohçası... Kızına da kayınvalidesi yaptı...
Makyaj yapılıyorsa alınır makyaj seti adi ustunde gelin bohçası ve gelinle gidilir alisverise o isterse alir istemsse alinmaz. ic camasiri sergilenmez zaten hanimefendi carpitmayalim bunlar bohcaya koyulur sarılır güzelce götürülür .Çok hoşsunuz gerçekten... madem adetlerden konuşuyoruz, yazma, seccade, havlu yeter...
makyaj seti mi vardı 100 yıl önce?
Yada saten gecelik mi?
Evrile evrile bu hale geldiğine göre vazgeçiledebilir...
O kadar adet madem kocamın yanında giyeceğim iç çamaşırı ve geceliği sergilemek adetin neresinde?
bende geleneklerden bahsettim Kendi adima konusayim ben gecelik vs yi kastetmedim gelenek derken fakat nisan bohcasi mi kalmis ya diye yorumlari gorunce uzuluyorum tabiki insanlarin kendi tercihi ama bana garip geliyor.Çok hoşsunuz gerçekten... madem adetlerden konuşuyoruz, yazma, seccade, havlu yeter...
makyaj seti mi vardı 100 yıl önce?
Yada saten gecelik mi?
Evrile evrile bu hale geldiğine göre vazgeçiledebilir...
O kadar adet madem kocamın yanında giyeceğim iç çamaşırı ve geceliği sergilemek adetin neresinde?
Cok guzel aciklamissinizAdetmiş .Eskiden saten gecelik mi varmış giymesende olurmuş. Eskiden internet te yoktu olmasa da yapabilirsiniz kullanmayın mad m öyle. Herksin adeti ayrıdır. Bizde vardır bıhça hazırlamak , nişan bohçası. Ama bunu kv kendi zevkine göre yapar gelini götürmezler. Düğün alışverişinde gelşn gider. Kv özensiz davranmış haklısın.ama gelin ve damat farklıdır ona ayrı bit özen gösteriliyor anladım . Napbilirsin peki bu durumda bohçaya birşey yapmazsın ama birdaha da zevklerimiz uyuşmuyor bana birşey almayın vs ditebilirsin
ağladım. inşallah çok mutlu olursunuz.100% yazdığınız gibi yapiyorum.
Nişanlıyım. Kendi kendimize yüzük takdik. Nikah olucak 2018. Peşine balayi.
Eşyalar, ev ve altinlari beraber yapiyoruz ve kina geçesi, isteme, düğün vs. Yapmiyoruz.
Benim annem babam yok ve nişanlım yabancı.
Bazen bende diyorum trde yaşayıp yedi göbek türk olup bu yazdiginiz stilde evlenen varmi diye?!
Makyaj yapılıyorsa alınır makyaj seti adi ustunde gelin bohçası ve gelinle gidilir alisverise o isterse alir istemsse alinmaz. ic camasiri sergilenmez zaten hanimefendi carpitmayalim bunlar bohcaya koyulur sarılır güzelce götürülür .
Bunun 2017 yle 2050 yle ne alakası var bunlar bizim adetlerimiz taaa eskilerden kalan ve her nekadar sizin gibi bu adetlerimizi bitirip öldürmek isteyen zihniyetler olsada onlara inat bu adetlerimiz sürecek haaa istemeyen yapmasin ama yok yıl olmus 2017 falan geçin bu insanları ezmeye çalışmayı....yapmak istemeyen yapmaz
o zaman evlenince de dertlenmeyin kv hizmet bekliyor diye... Bunlar bizim adetlerimiz gelin dediğin kv evinde iş yapar.... Size kolay gelsin.Size katiliyorum bunlar bizim atalarimizdan gelen orf adetlerimiz kina gecemiz kiz isteme torenlerimiz ceyizimiz hepsi de guzel gelenekler yabancilarin bile ilgisini cekiyor turk hamami kina gecesi bizde neden kucumseniyor ilkellik diye dile getiriliyor anlam veremiyorum.
Aynen bende katılıyorum tabiki is yapar gelin olarak degil ama o evin kizi olarak nasil annesinin evine gidince is yapmaktan gocunmuyorsa kayinvalidesine gidincede gocunmaz....siz cok yara almışsınız heralde üzüldüm adınıza lakin ben kayinvalidemden cekmedim cektirmedimde annem nasilsa oda aynidir benim için oda anne ve sevdigimin annesi evine gidip isinide yaparim o bana gelir oda benim isimi yapar yeterki kaynana gelin degil anne kız olmayı başarın... sizede kolay gelsin canımo zaman evlenince de dertlenmeyin kv hizmet bekliyor diye... Bunlar bizim adetlerimiz gelin dediğin kv evinde iş yapar.... Size kolay gelsin.
tam olarak bu işte derdim.. ne iyi tercüman oldun... Bir iki tatlı söz biraz ilgi özen.. yapamıyorsa da (yapabilecek gücü var) hiç yapmaması daha iyi...Seni cok iyi anliyorum. Sen onlari alamayacak degilsin. Istiyorsun ki birseylerden anlamasa bile o gorgusu yoksa bile kizim gel secelim alalim desin.Ya da kizi varmis o gormuyor mu koyduklarini. Ki kizina hepsi yapilmis bilmiyor olmasi mumkun degil. Tamamen onemsemiyor deger vermiyor. Seni deli eden de bu. Bu tur adetler evet artik cok gereksiz ama yapiliyorsa da duzgun bi sekilde yapilmali. Sana kendini degersiz hissettiriyor. Ama emin ol seni birak ogluna deger verseydi daha ozenli olurdu. Parasi markasi onemli degil. Deger gormek istiyor insan.
Adetmiş .Eskiden saten gecelik mi varmış giymesende olurmuş. Eskiden internet te yoktu olmasa da yapabilirsiniz kullanmayın mad m öyle. Herksin adeti ayrıdır. Bizde vardır bıhça hazırlamak , nişan bohçası. Ama bunu kv kendi zevkine göre yapar gelini götürmezler. Düğün alışverişinde gelşn gider. Kv özensiz davranmış haklısın.ama gelin ve damat farklıdır ona ayrı bit özen gösteriliyor anladım . Napbilirsin peki bu durumda bohçaya birşey yapmazsın ama birdaha da zevklerimiz uyuşmuyor bana birşey almayın vs ditebilirsin
bende geleneklerden bahsettim Kendi adima konusayim ben gecelik vs yi kastetmedim gelenek derken fakat nisan bohcasi mi kalmis ya diye yorumlari gorunce uzuluyorum tabiki insanlarin kendi tercihi ama bana garip geliyor.
kv yok tanımadım bile... Hiç gocunmadım yaramda yok çok şükür... Eşimin ailesini de çok severim. 10yıllık gelinim hiç bir problem yaşamadım. Evlenirken her şeyi eşimle yaptık kimseye minnetimiz olmadı... Yapan gönlünden koptuğu için hediye olarak yaptı. Bizim bi talebimiz olmadı... Benim mantığım bu... Yarayla alakası yok ben biraz doğrucu davutum olay bundan ibaret...Aynen bende katılıyorum tabiki is yapar gelin olarak degil ama o evin kizi olarak nasil annesinin evine gidince is yapmaktan gocunmuyorsa kayinvalidesine gidincede gocunmaz....siz cok yara almışsınız heralde üzüldüm adınıza lakin ben kayinvalidemden cekmedim cektirmedimde annem nasilsa oda aynidir benim için oda anne ve sevdigimin annesi evine gidip isinide yaparim o bana gelir oda benim isimi yapar yeterki kaynana gelin degil anne kız olmayı başarın... sizede kolay gelsin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?