Kayınvalidemin iğrençlikleri...

Su yorumlari okuyuncada sasirip kaliyorum yok yil olmus bilmem ne falan bi benim etrafimdami hersey dort dortluk oluyo anlamadim sanirsinki herkes bi nikah yapti gecti halbuku simdiki gencler daha bi ozeniyor kiz istemeler nisanlar kina geceleri oyle cafcafli ceyizler sandiklar desen oyle ki herkes boyle gunlerin daha bi ozenli olmasini ister sirf elestirmek icin elestiriyosunuz konu sahibi gayet hakli yalniz bunu nisanlinla konusman gerekiyor biraz ona soyliceksin sen yada annen iste su gun nisan alisverisi yapacagiz diye gidip birlikte alacaksiniz ki simdide hala yapabilirsin icine sinmediyse askim bu bohcada eksikler var sugun seninle cikalimda tamamlayalimde hepsini yeniden aldir acima kimseye

Amaaaan hiç takmayın. Ya benim gibi olmuş olsaydınız, bohça olsun diye kendi paramla iki kıyafet aldım onu da poşetle çıkardım evden kimse de demedi siz böyle yaptınız biz de böyle yapalım diye... Umursamadım, herkesin kendi adeti kendi görgüsü dedim geçtim

Valla benim kayınvalidem bohçanın kralını yaptı şöyle söyleyim harcadığı para ile salon takımı alınırdı. Hoşuma gitmedi mi çok gitti ama bana ne dedi biliyor musunuz? Ben bunu kendim için yapıyorum "sonra demezler mi kayınvalidesine bak kıza çul çaput almış göndermiş "diye güler misin ağlar mısın? sizin değeriniz onların yaptığı şeylerle ölçülmez canım. Herkes kendine yakıştığı gibi davranır kimi çevreyi düşünür en iyisini yapayım der kimi cebini düşünür ucuza kaçar. Yani bana çok değer veriyorlardı en iyisi oldu sana az değer veriliyor da kötüsü oldu diye bir şey yok.
ayrıca kendinizi görümceyle kıyaslamayı da bırakın. Ben kendimi görümcemle kıyaslasam kendimi camdan atmam lazım zira halısından beyaz eşyasına herşeyi bizimkiler yapmış ve hep en pahalısı ama oğullarına o kadar yapmadılar mesela, ee ne yapayım şimdi sürekli kızına yaptın da oğluna neden yapmadın mı diyim?

ben nişan sandığı bile görmedimAma umursamadım da... çünkü ne kadaer yaparlarsa o kadar söz sahibi olmaya çalışıyo ve herşeyin içine giriyolar. Boşverin.... Bak ben kaynanamdan hiç bişey görmedim ama hayatıma tavsiye bile sunamaz, bırakın karışabilmeyi... o yüzden beklenti içine girip, kendiniz için bişeyler yaptırmaya kalkışmayın. yaptıklarından fazlasını geri alıyolar. Hem somut hem soyut olarak

Bana onlar bile alınmadı seninki iyi bile

Herkes ederi kadar canım fikrini sormaları lazım en azından eşyalar umrumda olmaz ama hesaba alınıp fikir sorulması nezaketen hoş olurdu boşver takma evlenince daha güzellerini kendin al

Bana iki kenarı yarım örülmüş yazma getirdi bundan 6 sene önce senin ki gene güzel koymuş sana davranışı iyiyse sıkıntı etme

Benimki de bana öyle yarım örülmüş hatta sanırım ip bitmiş beyaz yeri kremle devam etmişler. Sorun etmedim demekki böyleler demiştim. Ama damada bohça yapıldığında acaip şaşırmıştım . Resmen gelin alır gibi damada bohça yapmışlar . Demekki biliyormuşlar. Ben bohça olayı istemedim onlar istedi bizde var diye sonuç olarak bunu yaşadım. Üstelik çok ta zevkli ve biliyor olmaları ve bunu gormuş olmam beni çok incitti . Ama umurumda değil iki eşya . Önemli olan eşimle huzurluyuz gerisi hikaye.
Kayinvalideler böyle yaparlar sonra vay efendim niye mesafelisin.
Mesafe candir cann.

Konu Sahibi sende çok beklenti içine girme birsey isteme ayıp yahu. Tripte atma mesafeni koru iyide olsa kötü olsa mesafeli ol ama yabancı olma .

sağol de geç
çeyiz sermek mecburiyse al marka şeyleri, ser.

sevilmiyorsun demiş işte açık açık.

Bana nisandan önce 1 büyük sandık alıp içine 5 binden fazla tutan busuru şey aldı
Düğünden öncede 1 bavul ve içine yine 5 binden fazla tutan şeyler aldı

Aldıklarını hala kullanıyorum 3 senelik evliyim lohusaligima kadar düşünüp almis

Israrla annem bohcaya gerek yok artık zamane gençleri istemiyor bosverin demesine rağmen

O yapınca bende eşime aynı şekilde altında kalmadım bohça hazırladım

Sadede geleyim
Kayınvalidem okadar kötü bı insanki anlatamam. Keşke o bohcayi yapmasaydi keşke hicbisey yapmasaydi da iyi insan olsaydı.

Mal mülk eşya beklemeyin saygı ve değer görmeyi bekleyin böyle küçük hesaplar yapmayin

En iyisini de alsan o pijama takımları kullanılmıyor. Havlular iki yıkamada kazık gibi oluyor. Böyle çul çaput için can sıkmaya değmez. Siz Nişanlınızın bohçasını güzel hazırlayın, onlar utansın. Önemli olan düğünden sonra eş ile geçim gerisi boş.

Bide kullanılmış eşyalarını teklif eden biri kayinvalideniz
Bile bile güzel bohça beklemeniz ve hala o kadını kendinize kayınvalide yapacak olmanız ilginç geldi bana

Halbuki eşyadan daha önemli bı sorun var ortada

Hiç nişan serme o sandığı da içindekilerle birlikte evin en dip köşesine sok bir daha da çıkarma...

Bu onların ayıbı, insanlar böyle özensiz bir nişan getirdiklerini konuşacaklarına hiç getirmemişler diye konuşsunlar...
Bırak rezil olsunlar...

Birşey söylerse de savunmanı söyle yaparsın" ben bu tarz şeyleri sevmiyorum bana göre gereksiz, o yüzden sermedim" der çıkarsın işin içinden...

Son düzenleme:
canım nedwn bana sormadan alıyorsunuz beenmedim de öadem iş yapmaya gönülşü degil istenediğini istediğini söyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…