Kayınvalidemin gelin bohçama koyduğu bazı şeyleri geri versem ayıp olur mu?

Trabzonmuu basit kalır o akıtma aldırmıştım
Bunu da şundan söylüyorum, genelde takı alırken altın alalım değer kaybolmasın kafasıdır o trabzonlar akıtmalar
Ben mesela kessen öyle sarı bilezik, sarı bileklik sarı kolye takmayacağımdan elmas seti istemiştim. Kayınvalidem daha geleneksel olduğu için ay değer kaybı dedi. O sarı hasırlardan alacak oldu. Hayır dedim ben hatırasını istiyorum, öyle düğünden düğüne takıp kasa bekletmeyeceğim dedim. Siz biraz eski kafasınız belli

Bana burda söylemediklerini bırakmadılar ne kurnazlığım kaldı ne kötülüğüm düşüncesizliğim bende uygun bir dille tekrar kendisine vermek istiyorum bu kadar
Uygun bir dille tekrar kendisine vermek istemenize tepki veren olmadı ki. Siz "beğenmediğimi anlasın istiyorum vb" dediniz.

Uygun bir dille, el emeği veya normal eşyaları kendisine geri verildi diye üzülen görmedim. Tam tersine belli bir yaşın üzerindeki insanlar: el emeği ürünlerinin atıldığını, bir başkasına verildiğini öğrenince üzülüyorlar.

O beğenilmeyen bohçalara konulan çoğu ürün de alan beğenmese de verenin beğendiği ve kıymet verdiği ürünler.

Valla ben anlamam orasını. Sabahtan beri ananızın verdiği iki parça çulu çaputu öve öve bitiremiyorsunuz, ekonomik krizde olabiliriz ama o kadar da çetin bir yokluk hali yok eski zamanlardaki gibi, çalışan didinen cebinde parası olan herkes birçok şeye ulaşabiliyor. Sizin yaptığınız gibi bi bohça ıvır zıvır da gönderebilirlerdi, yine cebinizde dursun demişler. Siz neyseniz aldığınız koca da girdiğiniz aile de o işte, yedi göbekten İstanbullu paşa torunu değilsiniz, amma gerindiniz sabahtan beri, fıss çıktı.

Konu sahibi sanıyor ki buradakiler bir şey görmemiş
Yazın otelde 1 haftalık tatil parasını yatırımlık deyip övünüyor ya gülesim geldi
Diyorum ya iyi bir taşlı set ondan pahalıdır.
Zaten “yatırımlık” takı almak ve bohça dert etmek aynı kültürün eseri. Kayınvalidesinin verdiği patiği beğenmeyen insanın hali bu. Yumurtadan çıkmış durumu tam. Üç aşağı beş yukarı aynı kültürsün işte. Neyin havası. İnsan böyle görgü dersi verip elitlik kasan insana bak hele diyor görünce

Herşeyide ciddiye alamayın ne akıtması

Çok şükür kimseye altın konusunda minnet etmeyerek eşimle beraber aldık

Konu sahibi sanıyor ki buradakiler bir şey görmemiş
Yazın otelde 1 haftalık tatil parasını yatırımlık deyip övünüyor ya gülesim geldi
Akıtma dediği de çok kroca, takan eden vardır kusura bakmasınlar ama, çok az çirkin şey gördüm böyle.

İnanıyorum beklediğim yorum işte teşekkür ediyorum kesinlikle bende öyle düşünüyorum aynı özeni bende kendisinden beklerdim. Peki verince tepkisi neydi
Utançtan başka ne olabilir ki kimse kimseyi kandırmasın herkes her şeyi bilerek yapıyor ya da cimrilik edip almadı ikisi de aynı şey. Çok kırılmıştım ama ben ben onun oğluna kutular hazırlayıp yeni alayım benim annemin ki evlat değil miydi

Onun oğlu dediğiniz eşiniz oluyor. Böyle kıyasa gireceğiniz adamla da evlenmeseydiniz, kardeş kıskanır gibi nasıl bir laf o öyle.

İnanıyorum beklediğim yorum işte teşekkür ediyorum kesinlikle bende öyle düşünüyorum aynı özeni bende kendisinden beklerdim. Peki verince tepkisi neydi
Utançtan başka ne olabilir ki kimse kimseyi kandırmasın herkes her şeyi bilerek yapıyor ya da cimrilik edip almadı ikisi de aynı şey. Çok kırılmıştım ama ben ben onun oğluna kutular hazırlayıp yeni alayım benim annemş
Onun oğlu dediğiniz eşiniz oluyor. Böyle kıyasa gireceğiniz adamla da evlenmeseydiniz, kardeş kıskanır gibi nasıl bir laf o öyle.
Sana da kendi çeyizinden kalma şeyleri getirse (üstelik kokan,yıkanmayan) sen de aynı şekilde sinirlenirdin emin ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…