Kayınvalidemin gelin bohçama koyduğu bazı şeyleri geri versem ayıp olur mu?

Ben biraz uslubunuzda kucumseme ya da nasil denir yargılama gördüm.
Begenmemis olabilirsiniz, kullanmiyor da olabilirsiniz ama direkt ben kullanmiyorum.geri veriyorum olayi ayip olabilir.
Baska bekar oglu varsa sonra o evlenirken ortaya cikartip "ben bunlari kullanmadim bosuna yenisini almayin bunlar da benden olsun" diyerek tatli bir dille ikna ederek verebilirsiniz.
Sandıkta annemin belki de 20 sene once ördükleri var bana koydugunda ben de kullanmam ama kendi adima el emeği, manevi değer diye düşünürüm. Elden cikartmak istiyorsanız da evlenecek insanlara birer ikiser verebilirsiniz.
Bazi yerlerde onlarca patik ceyize konur, gelen misafirlerin yanina hediye konsun ya da bir yere gidilirken goturulsun diye.
Yani ben biraz yazim tarzinizdan olumsuz bir hava aldim. Kirilacaksa kayniniz evlenirken verirsiniz hediye niyetine. Yok hic veremem derseniz facebookta gruplar var oralarda yeni evleneceklere hediye edebilirsiniz.

Şöyle bir düşünüyorum oğlum olmuş, o daha küçükken hevesle çeyiz işine girmişim el emeği göz nuru.. sonra hevesle yaptığım gelinim bana geri veriyor.. ne kadar kalp kırıcı bir şey
Sizin bu kadınla bir sorununuz var belli. O sorunu yazarsanız ona göre yorum yapabiliriz. Yoksa direkt bu anlattığınız hiç hoş bir şey değil.

Deme öyle kalp kırıcı falan iyice gaza gelecek :KK70:

Ne kadar hadsizsininz. Siz o özenerek aldığım şeylerin yanından bile geçemezsiniz. Kv ömründe bile görmemiştir öyle seyleri
Sonradan görmelerin sinirlendiklerinde verdikleri tepki değil de ne😅
Etin ne budun ne senin asude, ne alabilirsin bu görmemişlikle?
Tüm hayatını evlenebilmeye adayan, tek başarısı evlenmek olan, evlenememe korkusuyla kayınvalidesini nişanlılık döneminde her gün arayan asude😂

Deme öyle kalp kırıcı falan iyice gaza gelecek :KK70:
Konudaki yazanları tamamen okumadım direkt ana fikre odaklandım ama zaten amacı buysa tam da amaca hizmet edecek bir davranış
Bu erkek annelerinin çektiği ne Allah aşkına 😂

Annemin ve kaynanamın özenle bir hevesle yapıp benim için hazırladığı o pikeler, patikler, danteller, işlemeler bir hurç içinde düzenli bir şekilde duruyor. Özenle temizleyip sezonluk yerleştiriyorum. Zahmeti senede iki keredir, çok bir şey değil. Kullanıyor muyum? Hayır. Sevgili annelerimizin el emekleri, ileride bize kalacak anıları onlar. Bazen yıkayıp yerleştirirken duygulanırım, ne heveslenmiş de elleriyle bunları ilmek ilmek işlemiş diyerek. Ben olsam çok kırılırdım.

Sonradan görmelerin sinirlendiklerinde verdikleri tepki değil de ne😅
Etin ne budun ne senin asude, ne alabilirsin bu görmemişlikle?
Tüm hayatını evlenebilmeye adayan, tek başarısı evlenmek olan, evlenememe korkusuyla kayınvalidesini nişanlılık döneminde her gün arayan asude😂
Zavallısın😅

Ay kızlar sakin ya banlanmaya değecek bir konu bile değil güzel parmaklarınızı boşuna yormayın anlasa çoktan anlardı ne demek istedigimizi.Ne yaparsa yapsın kendi ilişkilerine zarar vericek tavsiyemizi verdik gerisi artık kendi mantığına kalbine kalmış.

Benim annem abimlere yaparken benim için de hazırlamış o dönem iyi olan benim evlendiğim dönem demode hale gelen şeylerden. Vefat ettiği için başka bir şey yapamadı bana. Allah kendisinden razı olsun babamın eşi annemin hazırlattığı çeyizimdeki dantellerle yatak örtüsü falan yaptırdı annemden de hatıra kalmış oldu. Diğer bazı aşırı demode şeyler de var tabii ki ama asla elim atmaya gidemez. Düşünün ki yazım yanlışları olan havlular bile var 😊
Şimdi bu senin annen tabii saklarsın demeyin. Kayınvalideniz de eşinizin annesi. Annesinin emeğinin en azından bir köşede durmaya hatırı var

Şöyle söyleyeyim ben 7 aylık evliyim yaptırdığı şeyler belki 10 15 yıl önce yaptırmıştır yani insan bohçaya bırakmaya çekinir birazda o yüzden vermek istiyorum
Üçlü burma bilezikler, altınlar falan da genelde demode, onları da taktılarsa geri verirsiniz inşallah 🌹

Arkadaşlar merhaba size birşey danışacağım bohça zamanı kayınvalidem gelin bohçama koyduğu ve asla kullanmayacağım örtü patik yelek gibi kullanmayacağım şeyler bazılarını hediye bile vermek istemeyeceğim şeyler. Kullanmadıklarımı kayınvalideme verirsem ayıp olurmu acaba? 2 tane bekar oğlu var onun için kullanırsın diye versem olurmu ?

Hanımlar biraz abartmadınızmı sizce benmi çok kötü bir gelinim sizmi çok iyi gelinsiniz anlayamadım😄 Bakın bizde bohça yaptık ama hiçte 10 15 yıl önce yapılan şeylerden koymadık bohçaya ha annem yaptırmıştı çok önceden ben istedim az olsun temiz şeyler olsun dedim o günün modası trendi neyse en güzellerinden yaptırıp yaptık bohçamızı. Kusura bakmayın ama ben onun yaptığını değersizlik olarak görüyorum. Annemin yaptıklarından da beğenmediğim hiçbirşeyi almadım beğendim herşey bana göre çöp.

Gerçekten bu söylediklerime fazla tepki gösterildi bu kadar olacağını beklemiyordum. Kiminiz tecrübelerine dayanarak konuştu kiminiz büyüğüm ablam olarak uyardınız teşekkür ediyorum. Söylediklerinize göre vazgeçtim vermekten dediğiniz gibi bir yardım kuruluşu ya da hediye olarak veririm artık. Kv beğendiğimi düşünsün artık Neyapayım 😅
Aynı şeyi ben de yaşadım verdiği her şey çöptü özensizlikten başka bi şey değil vererek çok yerinde bi şey yaparsın çünkü çocuk değil kendi kızına aynı şey yapılsa ne düşünür acaba sonuçta bi kere evleniyoruz

Aynı şeyi ben de yaşadım verdiği her şey çöptü özensizlikten başka bi şey değil vererek çok yerinde bi şey yaparsın çünkü çocuk değil kendi kızına aynı şey yapılsa ne düşünür acaba sonuçta bi kere evleniyoruz
İnanıyorum beklediğim yorum işte teşekkür ediyorum 😅 kesinlikle bende öyle düşünüyorum aynı özeni bende kendisinden beklerdim. Peki verince tepkisi neydi

Trabzonmuu basit kalır o akıtma aldırmıştım😅
Ay hiç mi şaşmaz yaaa😂😂😂
Bizim göremeyeceğimizi sandığınız markaları ben merak ettim. Gidip madam coco dan örtü göndermişsinizdir işte.
Siz öyle bahsettiğiniz kalitede bir insan olsanız öyle sarı sarı altınlar aldırıp, üç beş bohça işine düşmezdiniz.
Bu bahsettiğiniz geleneklere bağlı olanların kimler olduğu az çok bellidir.
Sonradan görme olduğunuz bağırıyor resmen

X