• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin bize gelince herkesi toplaması

hdkc

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2018
76
52
3
Kızlar merhaba. 7 aylık evliyim. İlk başlarda eşimle çok problemim oldu. Şuan iyiyiz çok şükür. Birbirimizi tanımaya başlamışız meğer ondan kavga ediyormuşuz :) anlamak biraz geç ve güç oldu ama şükür şimdi birbirimize ayak uydurduk. Benim şikayet ettiğim konu kayınvalidem. Normalde iyi anlaşırız kendisiyle benim annem yok annem yerine koydum. O yüzden bişey olunca acaba bunu kendi annem yapsa kızar mıydım diyip cevabıma göre kendimi sakinleştiriyorum. Ama bu yaptığını kendi annem babamda yapsa tak ederdi canıma.
Aşırı emrivaki yapıyor. Zaten daha önce konu açmıştım. Sürekli beni bir yerlere çağırıp müsait olup olmadığımı sorup amaaan zaten evdesin ne işin olacak hadi gel demesi hakkında. Onu yendik çok şükür az çok anladı artık ısrar etmiyor ama şimdi tam tersi olmaya başladı.
Emrivaki yapılınca bana saygı duyulmadığını düşünüp sinirleniyorum. Normalde zaten sürekli çaya yemeğe çağırıyorum. Park yakın evime torunu getirince aradığımda diyorum anne gel çay içelim diye ama bazen çok kızdırıyor beni. Kayınvalidemle aynı sokakta oturuyoruz. Aramızda toplasan 10 ev yok. Aniden torunu da alıp gelir evdeyim çalışmıyorum ama eşim öğretmen haftada 3 gün gidiyor diğer günler evde. Bazen eşim evde oluyor miskinlik ediyoruz filan bazen sabah bazen akşam lap diye gelebilir. Hatta en son Pazar günü eşimi arayıp geliyorum dedi eşimde “1 saat sonra gel biz kahvaltı yapıcaz daha yeni kalktık”dedi. 5 dakika geçmeden zil çaldı. Eşimin babaannesi halası hep birlikte gelmişler. Eşim yüzümden anladı ne yapıyım söyledim telefonda duydun dedi. Ona da bişey diyemiyorum suçu yok. Sonra annesi balkonda otururken eşimin amcasını gördü ben mutfaktayım gelsene kahve içelim dedi amcası yok dedikçe ısrar etti amcası da kahveye geldi. Sonra yine balkonda otururken amcasının kızını gördü onu da çağırdı. En son görümcemi aradı. Ne yapacağımı şaşırdım. İnan’ın aynen böyle oldu ne eksik ne fazla. Ve bu sürekli böyle bize gelince bana sormadan kimi görse çağırıyor. Pazar günü evde pek müsait değildi tam kahvaltı vakti. Sinirden ağlayacaktım. Sonra neyse kahve filan bişeyler koydum yediler içtiler büyükler gitti kv,görümce ve amcasının kızı kaldı. Ben abdest almaya gittim amcasının kızı diyo ki annesine eteği var mı acaba kvdede yatak odasına girip dolapların içine bakıyor o sırada ben abdesti aldım geldim noldu dedim ‘s ablan namaz kılacakmış da etek soruyor’ dedi bende verdim. Çok canım sıkıldı dolaplara bakmasına hemde yanında yeğeni varken belki çok özel birşey var ne biliyim iç çamaşırımı niye göresin ki sen benim. Ondan ziyade bana sorsa tek başına olup da ben derim zaten anne şurda şu dolapta alabilirsin diye yanında yeğeni varken yapması çok sinirimi bozdu ona karşı sanki bana saygı duyulmuyormuş gibi hissettirdi. Galiba yaşım küçük diye öyle davranıyor artık böyle düşünmeye başladım.
Bi daha olmaması için ne yapmalıyım bilmiyorum...
okuduğunuz için teşekkürler 🙏🏼

Kızlar merhaba. 7 aylık evliyim. İlk başlarda eşimle çok problemim oldu. Şuan iyiyiz çok şükür. Birbirimizi tanımaya başlamışız meğer ondan kavga ediyormuşuz :) anlamak biraz geç ve güç oldu ama şükür şimdi birbirimize ayak uydurduk. Benim şikayet ettiğim konu kayınvalidem. Normalde iyi anlaşırız kendisiyle benim annem yok annem yerine koydum. O yüzden bişey olunca acaba bunu kendi annem yapsa kızar mıydım diyip cevabıma göre kendimi sakinleştiriyorum. Ama bu yaptığını kendi annem babamda yapsa tak ederdi canıma.
Aşırı emrivaki yapıyor. Zaten daha önce konu açmıştım. Sürekli beni bir yerlere çağırıp müsait olup olmadığımı sorup amaaan zaten evdesin ne işin olacak hadi gel demesi hakkında. Onu yendik çok şükür az çok anladı artık ısrar etmiyor ama şimdi tam tersi olmaya başladı.
Emrivaki yapılınca bana saygı duyulmadığını düşünüp sinirleniyorum. Normalde zaten sürekli çaya yemeğe çağırıyorum. Park yakın evime torunu getirince aradığımda diyorum anne gel çay içelim diye ama bazen çok kızdırıyor beni. Kayınvalidemle aynı sokakta oturuyoruz. Aramızda toplasan 10 ev yok. Aniden torunu da alıp gelir evdeyim çalışmıyorum ama eşim öğretmen haftada 3 gün gidiyor diğer günler evde. Bazen eşim evde oluyor miskinlik ediyoruz filan bazen sabah bazen akşam lap diye gelebilir. Hatta en son Pazar günü eşimi arayıp geliyorum dedi eşimde “1 saat sonra gel biz kahvaltı yapıcaz daha yeni kalktık”dedi. 5 dakika geçmeden zil çaldı. Eşimin babaannesi halası hep birlikte gelmişler. Eşim yüzümden anladı ne yapıyım söyledim telefonda duydun dedi. Ona da bişey diyemiyorum suçu yok. Sonra annesi balkonda otururken eşimin amcasını gördü ben mutfaktayım gelsene kahve içelim dedi amcası yok dedikçe ısrar etti amcası da kahveye geldi. Sonra yine balkonda otururken amcasının kızını gördü onu da çağırdı. En son görümcemi aradı. Ne yapacağımı şaşırdım. İnan’ın aynen böyle oldu ne eksik ne fazla. Ve bu sürekli böyle bize gelince bana sormadan kimi görse çağırıyor. Pazar günü evde pek müsait değildi tam kahvaltı vakti. Sinirden ağlayacaktım. Sonra neyse kahve filan bişeyler koydum yediler içtiler büyükler gitti kv,görümce ve amcasının kızı kaldı. Ben abdest almaya gittim amcasının kızı diyo ki annesine eteği var mı acaba kvdede yatak odasına girip dolapların içine bakıyor o sırada ben abdesti aldım geldim noldu dedim ‘s ablan namaz kılacakmış da etek soruyor’ dedi bende verdim. Çok canım sıkıldı dolaplara bakmasına hemde yanında yeğeni varken belki çok özel birşey var ne biliyim iç çamaşırımı niye göresin ki sen benim. Ondan ziyade bana sorsa tek başına olup da ben derim zaten anne şurda şu dolapta alabilirsin diye yanında yeğeni varken yapması çok sinirimi bozdu ona karşı sanki bana saygı duyulmuyormuş gibi hissettirdi. Galiba yaşım küçük diye öyle davranıyor artık böyle düşünmeye başladım.
Zor bi durum kuzum ama ne yaparsin boyle insanlarda var. Bastan taviz verirsen onunu alamazsın. Eger esinle aranda problem olusturmayacaksa açık açık anlat bence. Aman yeter kendimizi yedigimiz

Zor bi durum kuzum ama ne yaparsin boyle insanlarda var. Bastan taviz verirsen onunu alamazsın. Eger esinle aranda problem olusturmayacaksa açık açık anlat bence. Aman yeter kendimizi yedigimiz

Yok çok şükür eşin anlayışlı onu kırmadan anlatmaya çalışıyorum o da biliyor çünkü sürekli çağırdığımı davet ettiğimi hizmetten hiç gocunmadığımı. Sadece böyle yapması sinirimi bozuyor. En son yüzüne söylicem galiba

Kendim yüz göz olmamak için eşime söylüyorum o belli ediyor ama demek ki onu da umursamıyorlar artık kendim söylicem mecbur

eşin ne diyor bu konuda ?

Eşim ima ediyor sürekli anne haber verseydin keşke filan diye ya da erken arayınca uyandınız mı diye anne uyanmamıştık ama uyandırdın diyor ya da geliyorum derse telefonda kapatıyor bana söylüyor sonra annesini arıyor gel diye eşimden yana hiç sorun yok

Yok çok şükür eşin anlayışlı onu kırmadan anlatmaya çalışıyorum o da biliyor çünkü sürekli çağırdığımı davet ettiğimi hizmetten hiç gocunmadığımı. Sadece böyle yapması sinirimi bozuyor. En son yüzüne söylicem galiba
Bencede sakin bi dille anlat

İlk aşamada kırmadan sakince anlatın derdinizi hem eşinize hem kayınvalidenize. Dolap karıştırmak çok ayıp. Oturmaya diye gelip bütün mahalleyi çağırmayı saymıyorum, ben cinnet geçirirdim sanırım

Maalesef kayınvalidelerin çoğu böyle davranıyor evliliğin ilk zamanlarında. Herkese bir gelinin evini gösterme çabası. Sürekli gelip gitmek isteme neler yapıyorlar diye merak ediyorlar sanırım? Benim Kayınvalidem de ilk zamanlar böyleydi ki oldukça zorlanmıştım. Yatak odasının kapısını kapatırdım açar bakardi. Biz uzaktık Neyse ki..

Sürekli Bunlar dışarıdan iyi geçiniyorlar gibi görünüyor ama içlerini bilemem diyordu. Çocuk doğunca bizde kaldı biraz da rahatladı bıraktı bu halleri:(

Zamanla azalır ama Senin sinirin dayanır mı bilmem en iyisi tatlı tatlı konuşmak. Anne erken geldiniz yatağımı toplamadım falan de..

eşinle konuş bizim özelimiz kalmadı yalnız kalamıyoruz sakin dille ardından baktınız o halledemedi kv siz karşılıklı konuşursunuz bu nedir ya bizi biri gözetliyorr

Ama geliniyle hava atıyordur ne güzel:rapci:

Çok samimi olmuşsunuz arada mesafe kalmamış, o samimiyetle kv o şekilde rahat davranıyor kendi evi gibi misafir çağırıyor. Biraz mesafe koyun araya.

Eşim ima ediyor sürekli anne haber verseydin keşke filan diye ya da erken arayınca uyandınız mı diye anne uyanmamıştık ama uyandırdın diyor ya da geliyorum derse telefonda kapatıyor bana söylüyor sonra annesini arıyor gel diye eşimden yana hiç sorun yok
Esinin gosterdigi tepkileri sen de goster. Rahatsiz oldugunu belli etmezsen nereden anlayacaklar

Evet sinir bozucu ama bundan sonra ararsa bizde şimdi hazırlandık bi işimiz var onu halledicez vs diyin . sürekli birilerini çağırması zaten yanlış . Ayrıca yatak odanizi kv gelince kitleyin bir kere deneyip giremeyince aaa burası niye kitli der sen de anne burasi benim mahremim ve şuan uygun durumda değil istediğin bişey varsa bana söyle getireyim diyin. Ben kitlemem ama ev ne kadar kalabalık olursa olsun tüm kapılar açık o kapalıdır eğer böyle bi durumla karsilasirsam taktigim bu olur ama herkesi çağırması ve sürekli gelmesi açıkçası bu pek engellenebilir bir şey değil oturup konussaniz ne söylerseniz söyleyin aşırı kırılır . inşallah kendi eviniz değildir .ben her zaman kendi annenizle de kv ile de evlerin bu kadar yakın olmasını doğru bulmuyorum. Allah kolaylık versin arayınca hiç sevmesem de bu durumu çünkü ben her zaman net olmaktan yanayım ama bahaneler uretin dicem

Kendim yüz göz olmamak için eşime söylüyorum o belli ediyor ama demek ki onu da umursamıyorlar artık kendim söylicem mecbur
Sen konuş bence eşini karıştırma...
Çünkü sen problem yaşıyorsun..
Hem eşine çok şikayet edersen bir gün ters teper üzülürsün ailesi sonuçta birden koruma kalkanı olabilir.. Sen kendin tatlı tsrlı konuş anlat..

Nasıl sakinsiniz valla helal olsun.
Yerinizde olsam dolabımı açınca "anne benden iste bir daha lütfen,dolabımın karıştırılmasından hoşlanmıyorum"derdim.
Gelmek istediğinde de anne müsait değiliz demeliydi eşiniz zira ilk değil sonda olmayacak kadının huyu bu.
Evinize telefonla birilerini çağırdığına sahit olursanız "anne biz çıkacağız işimiz var,cat kapi geldin sen ama kimseyi kabul edemem artık birazdan hepberaber çıkalım,isterseniz sizde yada dışarda görüşün " deyin yani.
Terbiyesizlik başka birşey değil. Misafir olduğun eve çat kapı gitme bir zahmet,hadi gittin peşine insanları takma.
Söylemezseniz daha çok sinir olursunuz.
Aradığında dışarı çıkıyoruz demekte bir çözüm,eşiniz hic demesin 1 saat sonra falan diye,biz çıkıyoruz işimiz var,sonra görüşürüz desin.

Ya o kadar haklısınız ki :( Gözümde canlandı, pazar sabah zaten uyuyabildiğimiz tek sabah, eşimle baş başa uzun uzun kahvaltı yapma hayaliyle daha gözümü açmışım ki kapı çalıyor. :eek: Yüce Rabbim sen büyüksün. Ama bu durum sizden ziyade eşinizde bitmeli bence, siz tavır alsanız kötü olursunuz, eşinize ne olursa olsun o kadar kızamaz. Böyle emrivaki yaptığında eşiniz biraz tatlı sert uyarsın bence. Zaten ağırlıyormuşsunuz, yeterince nazik davranıyor gibi de gözüküyorsunuz. O da bir zahmet biraz saygı ve özen göstermeli. Eşinize de bunları bağıra çağıra gibi değil de tatlı tatlı söyleyin bence ki gönül rahatlığıyla sizin tarafınızda olsun. Annesi aşağılanıyor, annesini savunmalı falan gibi hissetmesin.

:KK49:

Bunlar ne biliyo musunuz.. Kendi kaynanalarindan ne ogrendilerse onu yapiyorlar.. Istiyorlar ki eski gelinler gibi olalim.. Devir degisti de haberleri yok.. Bence herkes istemedgi ne varsa dile getrsin.. Kirarim vsvs diye düşünmeyin.. Baska turlu bu kadinlarn ustesinden gelemeyiz

Back