• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin bebeğime hitap şekli

fionawoody

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
2.946
4.310
133
Merhaba hanımlar 🌸

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef 😔), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim 🙏🏻😞 sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım ☹️

Evet kıskanıyorsunuz.
Benim iki tane dünya tatlısı yeğenim var onlara annem kızım yavrum diye hitap ettiğimde kardeşimin de yanlış anlaması lazım üstelik benim çocuğum yok olmuyor O zaman kardeşimin çok farklı düşünmesi lazımdı🤷🏼‍♀️
Yersiz saçma bir durum olmuş İçinizi ferah tutun Babaannesi çok sevdiği için o şekilde söylüyor oğlunuz annesini babaannesine ayırt edebilir.
Benimkini ilk emeklemeye basladıgında salıyorlardı yere 7-8 aylıkken,kime gitcek bakalım diyorlardı:D Kime gitcek annesine gitcek tabi:D
Bana geliyordu cocum:D

Haklısınız hem saçma hem de şımarıklık zaten bu kafadan çıkıcam 👍🏻
Hiç hiç şımarıklık değil doğal bir süreçten geçiyorsunuz bunlar normal tepkiler ve endişeler.benim oğlum bana çok benziyordu kayınvalidem eşimin tarafı eşime benzediğini söylediklerinde o kadar zoruma gidiyordu ki kendi bebeklik resmimle oğlumunkini yanyana koyup ispatlamaya çalışıyordum ayy ne salakmışımm benzetilen kim babası ya babasıı 🤣bunun gibi milyon saçmalık sayarım 25 yaşında şimdi babanne dede amca aynı apartmanda el bebek gül bebek büyüdü bir gün bile beni sevmediğini yada diğerlerinden daha az sevdiğini düşünmedim dediğim gibi birlikte olduğunuz zamanlarda evin işine gücüne dalıp bebeğinizi ihmal etmeyin yeter (birde öyle bi durumda var herşeyin eski düzende yürüyeceğini sanmak:)

Hic takılacak bir durum yok çok şanslısın ki çocuğuna bakan bir babaannesi var bizimkinden hic fayda yok Annem sağolsun şehir dışından gelip gidip bakmaya yardımcı oldu babaannesine 1 gun bile bırakıp bi yere gidemedim düşünün bunun üstüne birde benim eşşek oğlan kimin oğlusun dediğimde babaannemin oğluyum diyo:) benimkide annem diye seviyo sevsin annem dedi diye annesi olmuyo ya:)

Benimkini ilk emeklemeye basladıgında salıyorlardı yere 7-8 aylıkken,kime gitcek bakalım diyorlardı:KK70: Kime gitcek annesine gitcek tabi:KK70:
Bana geliyordu cocum:KK70:
E yani cocuk bu nekadarlık olursa olsun annesini tanır😍 benimkilerle biz aynı binadayız teyze diye hergün aglıyolar ama biyere gidicek olsak annem nerde annemde gelsin diye huysuzlanırlar anne bitane çünkü😌

Hiç üzülmeyin . Bebeğiniz biyolojik olarak en çok size bağlı. Annesi sizsiniz.
Kv iyi bir insan . çocuğunuza da bakıyor. O sevgi sözcüğü olarak söylüyor o kelimeyi. Anadolu’da çok kullanılır. “ Annem “ diye severler. Küçük çocukları.
Hiç takmayın kafanıza. Kv’yi de böyle bir şey için kırmayın .

Bebeğim tüp bebek sanırım onun için çok uğraşmamın verdiği sahiplenme duygusu ve istemeyerek çalışmak zorunda olmamın, bebeğimi büyütemeyecek olmamın verdiği kıskançlık.
Bebeğinizi buyutemiceginizi düşünmeyin lütfen.Sonucta onlar için calisicaz.Ben de doğumdan 6 ay sonra donucem ise.Bana kalırsa çalışan annelerin çocukları daha özgür ve özgüvenli oluyorlar.Birbirinizi ozleyip paylaştığıniz anları daha eşsiz hale getiriceksiniz .Babanesine anne derse de hiç takılmayın.Bebekler annelerinin kim olduğunu gayet iyi bilirler☺️

Hiç üzülmeyin . Bebeğiniz biyolojik olarak en çok size bağlı. Annesi sizsiniz.
Kv iyi bir insan . çocuğunuza da bakıyor. O sevgi sözcüğü olarak söylüyor o kelimeyi. Anadolu’da çok kullanılır. “ Annem “ diye severler. Küçük çocukları.
Hiç takmayın kafanıza. Kv’yi de böyle bir şey için kırmayın .

Doğru söylüyorsunuz konuşmayacağım büyük ihtimalle zaten ☺️Bu düşünceyi atacağım kafamdan 🥰

Bebeğinizi buyutemiceginizi düşünmeyin lütfen.Sonucta onlar için calisicaz.Ben de doğumdan 6 ay sonra donucem ise.Bana kalırsa çalışan annelerin çocukları daha özgür ve özgüvenli oluyorlar.Birbirinizi ozleyip paylaştığıniz anları daha eşsiz hale getiriceksiniz .Babanesine anne derse de hiç takılmayın.Bebekler annelerinin kim olduğunu gayet iyi bilirler☺️

Teşekkür ederim ne güzel motive edici şeyler yazmışsınız 🙏🏻🥰 bu düşünceyi yenmeye çalışacağım ☺️

Ben çocuğum benden başka kimseye anne demesin istiyorum 😏 sonuçta babaannesiyse babaanne desin halasıysa hala . Annesi bir tane neticede ve ben zorunluluktan çalışacağım onun geleceği için sadece bana anne desin düşüncesindeyim.
Açıkçası ben anneannemi annemden çok severim. O yüzden benim için sıkıntı değildi.

Hiç hiç şımarıklık değil doğal bir süreçten geçiyorsunuz bunlar normal tepkiler ve endişeler.benim oğlum bana çok benziyordu kayınvalidem eşimin tarafı eşime benzediğini söylediklerinde o kadar zoruma gidiyordu ki kendi bebeklik resmimle oğlumunkini yanyana koyup ispatlamaya çalışıyordum ayy ne salakmışımm benzetilen kim babası ya babasıı 🤣bunun gibi milyon saçmalık sayarım 25 yaşında şimdi babanne dede amca aynı apartmanda el bebek gül bebek büyüdü bir gün bile beni sevmediğini yada diğerlerinden daha az sevdiğini düşünmedim dediğim gibi birlikte olduğunuz zamanlarda evin işine gücüne dalıp bebeğinizi ihmal etmeyin yeter (birde öyle bi durumda var herşeyin eski düzende yürüyeceğini sanmak:)

Çok teşekkür ederim içimi ferahlatan başka bir yorum daha 🙏🏻🥰

beni rahatsiz eder ve ben uyaririm.

ben boyle konularda yuz kisiye sordum 90i sunu yapiyor, ben de oyle yapayim diyemiyorum.

Mesela okudugum yorumlara gore normal bulunmus.

ama yine de benim hosuma gitmezdi ve degistirmesini talep ederdim, cocugum benim kurallarimla buyusun isterim. Tabi ki o durumda da karsi taraf bakmayacagim o zaman diyebilir,

risklidir yani,

yine de benim tercihim bu olurdu.

Belli bir yaşa kadar bakımı kim gerçekleştiriyorsa, onları kim mutlu ediyorsa, uzun süre kiminle kalıyorlarsa ona anne diyorlar. Benimkilerin dedelerine bile anne demişlikleri vardır, sonra anlıyorlar zaten annelerinin kim olduğunu. Gözünüz arkada kalmayacak şekilde iyi bakıyor, diye de düşünebilirsiniz bu durumu.

Çocuğunuza babaannesi mi bakıyor siz mi bakıyorsunuz?
Eşim bakiyor yarim gün. O da ara sira geliyir yardıma. Teklif etti bakmayi ama
Çalışmayıp siz bakıyorsunuz sanırım çocuğunuza ☺️ Çalışmamak ne güzel ama öyle bir imkanım yok işte maalesef 😔 hayırlısı bakalım ben daha rahat düşünmeye çalışmak zorundayım 🙏🏻
Yok eşim bakiyor yarim gun. Ben gelince o işe gidiyor. Ama kayinvalide sağolsun her zaman yardima hazirdir. Bir alo dememiz yeterli. Cok ihtiyac olmadikca aramıyoruz. Iciniz rahat olsun. Annesi sizsiniz. Uyarırsınız..

Çocuğunuza babaannesi mi bakıyor siz mi bakıyorsunuz?
Aslında ben calismaya başlayınca eşimjn niyeti annesi babasi baksın,dı. Ama cok uzuldum ben duruma. Yani bakarlar pamuk gibi ama zaten ben işe gidicem yarim gün, babasi sabah ise gidicek...ufacik bebegi baba ve anne sevgisinden mahrum bırakıyor gibi garip bir psikolojiye burundum. Lohusa da degim halbuki😂 o yuzden eşim bakiyor yarim ..gün. kayınvalide de ne zaman istesek sagolsun gelir yardim eder.

Aslında ben calismaya başlayınca eşimjn niyeti annesi babasi baksın,dı. Ama cok uzuldum ben duruma. Yani bakarlar pamuk gibi ama zaten ben işe gidicem yarim gün, babasi sabah ise gidicek...ufacik bebegi baba ve anne sevgisinden mahrum bırakıyor gibi garip bir psikolojiye burundum. Lohusa da degim halbuki😂 o yuzden eşim bakiyor yarim ..gün. kayınvalide de ne zaman istesek sagolsun gelir yardim eder.

Bence en iyisini yapmışsınız. Çocuğa bakmak anne-babanın sorumluluğu. Böyle bir imkanınız varsa bu şekilde kullanmanız doğru olmuş. Yakında anne-kayınvalide olması büyük nimet gerçekten.

Özellikle merak edip sordum çünkü çocuğa tamamen bir aile büyüğü baktığında belli başlı şeyler haricinde müdahale bulunmak lüks oluyor artık. O kişinin bakımına muhtaç kalındıysa insan bir kere daha düşünüyor her söylediğini ki düşünmeli de bence. Neticede paralı bakıcı değil tamamen kendi isteğiyle çocuğa bakan bir insan var. Annenin kesin sınırlarının yanında gerisi artık bakan kişinin insiyatifi. Muhtemelen çocuğunuza babaannesi baksa ve annem diye sevse hoşunuza gitmese de büyük bir tepki gösteremezdiniz. Gösterseniz de sonucu sizin için güzel olmayabilirdi

beni rahatsiz eder ve ben uyaririm.

ben boyle konularda yuz kisiye sordum 90i sunu yapiyor, ben de oyle yapayim diyemiyorum.

Mesela okudugum yorumlara gore normal bulunmus.

ama yine de benim hosuma gitmezdi ve degistirmesini talep ederdim, cocugum benim kurallarimla buyusun isterim. Tabi ki o durumda da karsi taraf bakmayacagim o zaman diyebilir,

risklidir yani,

yine de benim tercihim bu olurdu.

Çok sevdiğim ve iyi kalpli biri olduğu için kırılmasından korktuğumdan konuşamıyorum aslında izah etmek istiyorum ama çokta batarsa eşime söylettireceğim

Back
X