• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin bebeğime hitap şekli

fionawoody

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
2.946
4.310
133
Merhaba hanımlar 🌸

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef 😔), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim 🙏🏻😞 sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım ☹️

Benim kv şimdiden bebeğim, minnoşum diye sesleniyor.
Parçalayasım geliyor.
Ben hiç mütevazi olamam.

Anane/babaanne/anne hepsi farklı lütfen insanlarda bunu öyle bilsin.

Bende en azından kim nesi ise öyle hitap etsin istiyorum. Ama bilmiyorlar işte büyük ihtimalle kayınvalidem de aramız iyi diye rahatsız olmayacağımı düşünüyor bebeğimle annem diye konuşurken 🤷🏼‍♀️

Belli bir yaşa kadar bakımı kim gerçekleştiriyorsa, onları kim mutlu ediyorsa, uzun süre kiminle kalıyorlarsa ona anne diyorlar. Benimkilerin dedelerine bile anne demişlikleri vardır, sonra anlıyorlar zaten annelerinin kim olduğunu. Gözünüz arkada kalmayacak şekilde iyi bakıyor, diye de düşünebilirsiniz bu durumu.

Evet çocuklarda belli bir yaş aralığında bu durum var 1-3 yaş arası hatta etrafımda çok örneği var çünkü. Ama bebeğim kv me anne dediğinde hayır ben senin babaannenim Senin annen x şimdi işte akşam gelecek diye öğretmesi gerek çocuk anne deyince oda efendim annem derse o zaman çocuk ona anne demeye devam eder belkide bana anne demez bu sefer de adımla seslenir yani benim korktuğum bu ki der kv rahatsız olduğumu belirtmezsem.

Eşim bakiyor yarim gün. O da ara sira geliyir yardıma. Teklif etti bakmayi ama
Yok eşim bakiyor yarim gun. Ben gelince o işe gidiyor. Ama kayinvalide sağolsun her zaman yardima hazirdir. Bir alo dememiz yeterli. Cok ihtiyac olmadikca aramıyoruz. Iciniz rahat olsun. Annesi sizsiniz. Uyarırsınız..

Artık ısrarla babaannen falan der öğretirim çocuğumu 🤷🏼‍♀️

Bende en azından kim nesi ise öyle hitap etsin istiyorum. Ama bilmiyorlar işte büyük ihtimalle kayınvalidem de aramız iyi diye rahatsız olmayacağımı düşünüyor bebeğimle annem diye konuşurken 🤷🏼‍♀️

Hiç empati yapmıyorlar ben en çok ona gıcık oluyorum.

Çok sevdiğim ve iyi kalpli biri olduğu için kırılmasından korktuğumdan konuşamıyorum aslında izah etmek istiyorum ama çokta batarsa eşime söylettireceğim

benim annem de kayinvalidem de bu sekilde olduklari icin, ikisini de uyardim,
kendi aralarinda zamane yeni anneleri diye dedikodumu yaptilar, kendi aralarinda soylendiler,
benim yanimda istemeseler de benim istedigimi yaptilar :KK48:

Teşekkür ederim fikrinizi paylaştığınız için 🙏🏻🥰 kendim bakamayacak olmamın verdiği kıskançlıktan böyle düşünüyorum sanırım ☺️
Kıskançlık demeyelim de ilk bebekte bu tip duygu dalgalanmaları oluyor, kendi annenizde bebeğinize annem yavrum dese sanki sizi yok sayıyorlarmış gibi hissedebiliyorsunuz + siz çalışmaya başlayacağınızdan bebeğinize karşı vicdan da yapıyorsunuzdur, bizim gibi 7/24 bebeğiyle birlikte olan ev kadınlarına nazaran çalışan anneler bazı duyguları daha derin yaşıyor çalışmak sanki bebeği terk ediyormuşsunuz hissi yaratıyor olabilir, bilmiyorum yani sonuçta çok karışık duygular yaşanıyor😌

Ama şunu asla unutmayın bebeğiniz sizin bebeğiniz, onu aylarca rahminde büyüten, doğduğunda göğsüne bastıran sizsiniz, o sizin kim olduğunuzu biliyor, yüzlerce anneyi yan yana dizseniz bebeğiniz sizin kim olduğunuzu kokunuzdan tanır, o yüzden hiç üzülmeyin kayınvalidenizi de bu konu için üzmeyin, kötü niyetli ve size de kötü davranan bir kadın olsa başkaydı fakat belli ki kadıncağız yalnızca sevgisinden öyle diyor.

Kıskançlık demeyelim de ilk bebekte bu tip duygu dalgalanmaları oluyor, kendi annenizde bebeğinize annem yavrum dese sanki sizi yok sayıyorlarmış gibi hissedebiliyorsunuz + siz çalışmaya başlayacağınızdan bebeğinize karşı vicdan da yapıyorsunuzdur, bizim gibi 7/24 bebeğiyle birlikte olan ev kadınlarına nazaran çalışan anneler bazı duyguları daha derin yaşıyor çalışmak sanki bebeği terk ediyormuşsunuz hissi yaratıyor olabilir, bilmiyorum yani sonuçta çok karışık duygular yaşanıyor😌

Ama şunu asla unutmayın bebeğiniz sizin bebeğiniz, onu aylarca rahminde büyüten, doğduğunda göğsüne bastıran sizsiniz, o sizin kim olduğunuzu biliyor, yüzlerce anneyi yan yana dizseniz bebeğiniz sizin kim olduğunuzu kokunuzdan tanır, o yüzden hiç üzülmeyin kayınvalidenizi de bu konu için üzmeyin, kötü niyetli ve size de kötü davranan bir kadın olsa başkaydı fakat belli ki kadıncağız yalnızca sevgisinden öyle diyor.

Evet o yüzden onuda kırmak istemiyorum yaşayıp göreceğiz bakalım yenmeye çalışacağım bu düşüncemi 🙏🏻🥰

Bende böyle olsun istiyorum babaannesini sevsin tabii ki ama benimle çalışacağım için arasında set olmasın istiyorum bir de kayınvalidem annem diye severse ben yokkende ona anne deyip bana demezse onu anne bellerse diye korkuyorum 😞
Endisenizi anliyorum, hak da veriyorum. Sadece korktugunuz gibi olamayacagini soyluyorum size. Cevremde annesinden cok ananesini seven arkadasim var. anne calismis anane bakmis. Ama anne arkadasimla hicbir duygusal bag kurmamis, o nedenle arkadasim ansneye daha bagli. Yani burada kilit sizde. Cocuga babane bakiyor da olsa siz cocugunuzla ilgilenmeye, onunla bag kurmaya devam ederseniz, ona sevginizi hissettirirseniz yine en cok size bagli olacsktir.

Bence siz konusun kayinvalide ile ve kafaniz rahatlasin. Diyin yani anne biliyorum agzindan oyle cikiyor, kotu bir nitetin yok ama litfen annem diye sevme seslenme diye.
Ya da zaten bebekleri annem, ansnem diye sevmek, oyle hitap etmek onerilmiyor. Kafalari karisip kendini anne sanmaya baslar deniliyor, boyle bir sey okudum artik babanem, annem diye soylemeyelim diyin.

Agir sacmalamissiniz merak etmeyin kimin annesi oldugunu bilir cogu cocuk bir donem anne diyebiliyor basklarima benim oglumda tyzesine ananesine babannesine diyodu hic aklima boyle salakca bisey gelmemisti

Takılmayın, bebeğinizin bir annesi var, o da sizsiniz. Kv çocuğunuza iyi baksın da gerisini sallayın gitsin. Benimki de oğluma çocuğum diyordu, kızıyordum bende, kendimi boşa üzmüşüm :)

''psikologa danıştım kesinlikle annem demeyin diyorlar bende demeyeceğim anne sende deme'' de...

Benim anneme 13 sene anne dedi kızım,yani ikimize birden diyordu içim buruluyordu hep..Değişik birşey ya bu...senden başka birine anne demesi buruyor insanı..bazısı yansıtıyor bazısı yansıtmaz ..Baba yok ama iki annesi var ne güzel he he diye sırıtsamda içten içe de burulurdum şimdi doğruya doğru...

Benim kvde de bazen diyordu ben hiç takilmadim, kızım da onu hiç annesi sanmadi,merak etme çocuğun seni tanır...madem iyi birisi gereksiz huzursuzluk çıkarma...benim kızıma da 6.ayindanberi kv bakar,kızım aşırı anneci

Sevdiğiniz,anlaşabildiğiniz bir kayınvalideniz var,minicik bebeğinize bakmayı da kabul etmiş üstelik,siz buna mı takılıyorsunuz? Yapmayın Allah aşkına. Gücendirmeyin kadını durduk yere

Yersiz bir düşünce olduğunu burada gelen cevaplardan sonra daha çok idrak ettim size de teşekkür ederim 🙏🏻😊

Back
X