• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin bebeğime hitap şekli

fionawoody

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
2.946
4.310
133
Merhaba hanımlar 🌸

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef 😔), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim 🙏🏻😞 sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım ☹️

Endisenizi anliyorum, hak da veriyorum. Sadece korktugunuz gibi olamayacagini soyluyorum size. Cevremde annesinden cok ananesini seven arkadasim var. anne calismis anane bakmis. Ama anne arkadasimla hicbir duygusal bag kurmamis, o nedenle arkadasim ansneye daha bagli. Yani burada kilit sizde. Cocuga babane bakiyor da olsa siz cocugunuzla ilgilenmeye, onunla bag kurmaya devam ederseniz, ona sevginizi hissettirirseniz yine en cok size bagli olacsktir.

Bence siz konusun kayinvalide ile ve kafaniz rahatlasin. Diyin yani anne biliyorum agzindan oyle cikiyor, kotu bir nitetin yok ama litfen annem diye sevme seslenme diye.
Ya da zaten bebekleri annem, ansnem diye sevmek, oyle hitap etmek onerilmiyor. Kafalari karisip kendini anne sanmaya baslar deniliyor, boyle bir sey okudum artik babanem, annem diye soylemeyelim diyin.

Aslında kibarca bunu söylemeyi düşünüyorum birazcık sabretmeye çalışacağım eğer bu durum beni daha da rahatsız ederse kendi kendimi yemektense en azından bu şekilde izah edeceğim ama tamam deyip 2-3 gün sonra yine devam edecek bence 😊 hayırlısı bakalım ya da daha rahat olup takılmamaya çalışacağım 🙏🏻

Takılmayın, bebeğinizin bir annesi var, o da sizsiniz. Kv çocuğunuza iyi baksın da gerisini sallayın gitsin. Benimki de oğluma çocuğum diyordu, kızıyordum bende, kendimi boşa üzmüşüm :)

Yavrumla aramda ben çalıştığım için mesafe girmesin, bütün gün haftasonları hariç babaannesi ile olacağı için benden çok onu sevmesin de ben de takılmam yoksa ☺️ Sanırım annem demesine takılma sebebim o öyle diyor diye çocuğum onu annesi mi bilir, onu daha mı çok sever diye düşünmem 🤦🏼‍♀️

Aslında kibarca bunu söylemeyi düşünüyorum birazcık sabretmeye çalışacağım eğer bu durum beni daha da rahatsız ederse kendi kendimi yemektense en azından bu şekilde izah edeceğim ama tamam deyip 2-3 gün sonra yine devam edecek bence 😊 hayırlısı bakalım ya da daha rahat olup takılmamaya çalışacağım 🙏🏻
Bırakın sevsin seviyormuşunuzda kayınvalidenizi
Benim ki severdi öyle hiç gözüm arkada kalmazdı bırakınca
Sevsin öpsün sarılsın
Ben de severim kayınvalide mi
Çokta özledim korona illetinden göremiyorum
Keşke olsada o torununa sarılsa bende ona
3 günlük dünya dert ettiğiniz şeye değmez

''psikologa danıştım kesinlikle annem demeyin diyorlar bende demeyeceğim anne sende deme'' de...

Benim anneme 13 sene anne dedi kızım,yani ikimize birden diyordu içim buruluyordu hep..Değişik birşey ya bu...senden başka birine anne demesi buruyor insanı..bazısı yansıtıyor bazısı yansıtmaz ..Baba yok ama iki annesi var ne güzel he he diye sırıtsamda içten içe de burulurdum şimdi doğruya doğru...

İşte ben istemiyorum bu durumu 13 sene bir de büyüse bile devam etmiş annenize anne demeye 😕 annesi 1 tane sadece bana anne demeli, anne kelimesi özel bir sıfat çünkü ☺️

kesinlikle soyleme,

benden sana tavsiye.

Yavrumla aramda ben çalıştığım için mesafe girmesin, bütün gün haftasonları hariç babaannesi ile olacağı için benden çok onu sevmesin de ben de takılmam yoksa ☺️ Sanırım annem demesine takılma sebebim o öyle diyor diye çocuğum onu annesi mi bilir, onu daha mı çok sever diye düşünmem 🤦🏼‍♀️
Hiç öyle olmuyor inanın çocuk annesini bilir sever her zaman
Bunu avantaja cevirebilirsiniz

Arkadaşlar çok merak ettim dede,amca,dayı vs babammm yada babacım diye hitap etse çocuğunuza, çocuğunuz onlara baba dese bu normal mi olur sizce? Çocuğun gerçek babası mest olur mu?

Mesela benim çocuğum benim babama baba dese eşim mutlu olmaz ben neden onun annesine anne diyor diye mutlu olayım değil mi? O yüzden eşim bu konuda bana anlayış gösterir kv söylemek istersem eşime söyleteceğim 😊

Bırakın sevsin seviyormuşunuzda kayınvalidenizi
Benim ki severdi öyle hiç gözüm arkada kalmazdı bırakınca
Sevsin öpsün sarılsın
Ben de severim kayınvalide mi
Çokta özledim korona illetinden göremiyorum
Keşke olsada o torununa sarılsa bende ona
3 günlük dünya dert ettiğiniz şeye değmez

Dert etmeye değmez ne güzel demişsiniz 🥰 teşekkürler 🙏🏻

Söylediğim halde yapmaya devam ederse daha da gıcık olurum çünkü değil mi? Bu ihtimal yüzünden de söylemek istemiyorum işte bende 😕
soylersen alinir, aliskanliktan soyluyor olabilir, cani istedigi icin soyluyor olabilir. ben sana soyluyorum simdi cok gazli olur kayinvaliden, bir kac aya o gazi gider. o yuzden gereksiz muhabbete girme. burada seni gaza getirenlere de inanma. sen kayinvalidenin olmadigi yerde babanne soyle dedi babanne gelecek diye alistirirsin. kayinvalideye baktirmak cok ihtimam gerektiren bir sey, senin anne lafindan baska coook idare etmen, politik olman gereken seyler var, tecrubeli insanlara danisip ogrenmeye calis, cunku kayinvaliden cocuga baktigi icin 1-0 onde olacak hep, bir falso verirsen sen ofsayta dusersin.

Bence direk konuşma ama politik davran,o annem dedikçe evet babaannen böyle diyor değil mi annemmm diye bastır.Bir çok kişi hak vermemiş ama bence haklısın,ilk çocukta daha yoğun yaşanıyor bu rekabet.yarım gün çalışma şansın yok mu,süt izni falan?Eş kişileri genelde anneleriyle bu konuda konuşmaktan kaçınıyorlar,açık açık diyemiyorlar bence kendin hallet,tabi kırmadan dökmeden.

Sevmez merak etmeyin, onlar o ayrımı yapıyorlar. Kv annem desin, canım desin, yavrum desin...ne derse desin annesisiniz siz, var mı ötesi..

soylersen alinir, aliskanliktan soyluyor olabilir, cani istedigi icin soyluyor olabilir. ben sana soyluyorum simdi cok gazli olur kayinvaliden, bir kac aya o gazi gider. o yuzden gereksiz muhabbete girme. burada seni gaza getirenlere de inanma. sen kayinvalidenin olmadigi yerde babanne soyle dedi babanne gelecek diye alistirirsin. kayinvalideye baktirmak cok ihtimam gerektiren bir sey, senin anne lafindan baska coook idare etmen, politik olman gereken seyler var, tecrubeli insanlara danisip ogrenmeye calis, cunku kayinvaliden cocuga baktigi icin 1-0 onde olacak hep, bir falso verirsen sen ofsayta dusersin.

Daha başka şeylere odaklan diyorsunuz yani? 🤷🏼‍♀️ Umarım başka dert etmem gereken şeyler çıkmaz 🤦🏼‍♀️

Bence direk konuşma ama politik davran,o annem dedikçe evet babaannen böyle diyor değil mi annemmm diye bastır.Bir çok kişi hak vermemiş ama bence haklısın,ilk çocukta daha yoğun yaşanıyor bu rekabet.yarım gün çalışma şansın yok mu,süt izni falan?Eş kişileri genelde anneleriyle bu konuda konuşmaktan kaçınıyorlar,açık açık diyemiyorlar bence kendin hallet,tabi kırmadan dökmeden.

Süt iznim var o yüzden erken çıkacağım ama bebek 1 yaşına gelene kadar sonrası için de saatimi konuşacağım işyeri ile çünkü normalde 19:00 de çıkıyorum 20:05 gibi evde oluyorum çocuk yokken sorun değildi ama çocuğum varken sorun olacak o saat o yüzden 18:00 da çıkmayı teklif edeceğim sabah da 07:00 de evden çıkacağım çünkü

Back
X