• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin bebeğime hitap şekli

fionawoody

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
2.946
4.310
133
Merhaba hanımlar 🌸

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef 😔), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim 🙏🏻😞 sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım ☹️

Çocuğum yok ama kedim var ve ben hep kedime annecim,annem gibi kelimeler kullanıyorum.Bundan alışkanlık oldu herhalde arkadaşların çocukları görünce de annem kelimesi çıkıyor ağzımdan.Bilinçli söylemiyorum.Bence kayınvalidenizde bilinçsiz şekilde kullanıyordur o kelimeyi.

Benimde oğluma annem bakıyor ona hep anneanne dedi hiç anne demedi konuyu okuyana kadar da hiç aklıma gelmemişti valla nelere üzülüyorsunuz çok ilginç gerçekten:) bu kadar ayrıntıcı ve katı olmayın çocuk konusunda gözü arkada kalmadan işe gidebilmek çok büyük bir şans kadını küstürmeyin

Merhaba hanımlar 🌸

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef 😔), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim 🙏🏻😞 sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım ☹️
Ben annemden çok anneannemle vakit geçirdiğim için ona ana, anneme anne diyordum. Büyüsem de öyle söylemeye devam ettim.

Kadına çok iyi biri çocuğuma da bakicak diosunuz ve annem demesine takiliosunuz.Bana aşırı yersiz ve saçma geldi bu düşünce.İki yeğenim var çocuğum gibiler.Annemle bana aşırı düşkünler.Biz de onlara.5 yaşına kadar ikisi de anneme de bana da anne dediler.Ama annelerinin kız kardeşim olduğunu biliolardi merak etmeyin yani.Kardesim de n takıldı n müdahale etti.Hala arada anne diye seslenirler.Bunun nesine takildiniz anlamadım.

Çocuğum yok ama kedim var ve ben hep kedime annecim,annem gibi kelimeler kullanıyorum.Bundan alışkanlık oldu herhalde arkadaşların çocukları görünce de annem kelimesi çıkıyor ağzımdan.Bilinçli söylemiyorum.Bence kayınvalidenizde bilinçsiz şekilde kullanıyordur o kelimeyi.

Dediğiniz gibi de olabilir haklısınız. Çünkü iyi birisi ve oğlumu çok seviyor

Benimde oğluma annem bakıyor ona hep anneanne dedi hiç anne demedi konuyu okuyana kadar da hiç aklıma gelmemişti valla nelere üzülüyorsunuz çok ilginç gerçekten:) bu kadar ayrıntıcı ve katı olmayın çocuk konusunda gözü arkada kalmadan işe gidebilmek çok büyük bir şans kadını küstürmeyin

Haklısınız biraz şımarıklık sanırım benimkisi bu düşünceyi atmaya çalışacağım aklımdan 🙏🏻

Ben annemden çok anneannemle vakit geçirdiğim için ona ana, anneme anne diyordum. Büyüsem de öyle söylemeye devam ettim.

Ben çocuğum benden başka kimseye anne demesin istiyorum 😏 sonuçta babaannesiyse babaanne desin halasıysa hala . Annesi bir tane neticede ve ben zorunluluktan çalışacağım onun geleceği için sadece bana anne desin düşüncesindeyim.

Bişey olmaz çocuklar annelerinden başkasını asla anne olarak benimsemezler onun babaannesi olduğunu bilir yani o yüzden konuşup ta kırmayın ne güzel seviyor işte

Kayınvalidemi sevdiğim için kırmaktan da korkuyorum açıkcası o yüzden konuşmakta çekiniyorum. Dediğiniz gibi ya hiç konuşmayacağım ya da halâ bu düşünceyi yenemezsem eşime söylettireceğim 😊

Şükredin!!!!
Baktığı için gerçekten Allah razı olsun
büyük kızıma tam 5 yıl baktı kv ne kadar rahattım
2. kızıma 2 yıl bakıcılar baktı da.. hiç hatırlamak istemiyorum bile 3 yaşına kreşe verdik çocuğu

o bilir annesini merak etmeyin

Kadına çok iyi biri çocuğuma da bakicak diosunuz ve annem demesine takiliosunuz.Bana aşırı yersiz ve saçma geldi bu düşünce.İki yeğenim var çocuğum gibiler.Annemle bana aşırı düşkünler.Biz de onlara.5 yaşına kadar ikisi de anneme de bana da anne dediler.Ama annelerinin kız kardeşim olduğunu biliolardi merak etmeyin yani.Kardesim de n takıldı n müdahale etti.Hala arada anne diye seslenirler.Bunun nesine takildiniz anlamadım.

Bebeğim tüp bebek sanırım onun için çok uğraşmamın verdiği sahiplenme duygusu ve istemeyerek çalışmak zorunda olmamın, bebeğimi büyütemeyecek olmamın verdiği kıskançlık.

Şükredin!!!!
Baktığı için gerçekten Allah razı olsun
büyük kızıma tam 5 yıl baktı kv ne kadar rahattım
2. kızıma 2 yıl bakıcılar baktı da.. hiç hatırlamak istemiyorum bile 3 yaşına kreşe verdik çocuğu

o bilir annesini merak etmeyin

Siz tecrübeli anneler öyle diyorsanız öyledir 🌸 kurtulmaya çalışacağım bu düşünceden 🙏🏻

İzni mi en fazla bu kadar uzatabildim daha fazla evde durursam geçimimiz zorlaşacak. Dediğini gibi ben isteyerek işe dönmeyeceğim için kayınvalidem ne yaparsa yapsın bana batacak bu düşünceyi nasıl yeneceğim bilmiyorum 😞
İstemiyorsanız dönmeyin canım.. eşiniz mi zorluyor :)
hangimiz çocuğumuz bebekken işe isteyerek döndük ki
nerdeyse birçoğumuz üzülerek döndük
ben istemediğim için mecbur dönüyorum gibi konuşmalar sanki eşiniz zorluyor da annesi de teşvik ediyor gibi duruyor

Siz tecrübeli anneler öyle diyorsanız öyledir 🌸 kurtulmaya çalışacağım bu düşünceden 🙏🏻
Benim de annem bakıyor bebeğime "annem,oğlum,yavrum" her türlü hitabı da kullanıyor, o kadar çok seviyor ki oğlumu gözleri doluyor severken :KK37: Şimdi bu kadar içten seven anneanneye babaanneye "annem deme" denir mi ??

Ben de sizin gibi olmuştum, kv çocuğuma bakmadan önce, garip garip düşünceler gelirdi ya onu daha çok severse filan :) 1. öyle bişi olmaz, rahat olun 2. sonsuz güvendiğiniz biriyle (bakıcıya kıyasla) siz iş yerinizde öyle rahat olacaksınız ki, bu düşüncelerden uzaklaşacaksınız. işe dönmek ve ev ortamından uzaklaşmak da iyi geliyor, belli anlamlarda daha mutlu olup sağlıklı düşüneceksiniz eminim. 3. kv şöyle deseniz annecim, bebeklerin ismini öğrenmesi çok önemliymiş, işte atın kafadan uzmanlar öyle diyor diyin :))) ben ismiyle seslenicem annecim, annem demicem sen de ismini söyle ki sadece, öğrensin filan deseniz, belkş bunu görev belleyip sadece ismini kullanır, öğretirim dşye 4. son olarak istediği kadar ona anne desin bebeğin senin anne oldugunu o hep bilir, korkma

yapmayın lütfen. dese ne, annesi sizsiniz. hem dese ne olacak ki.
kv.deniz ne güzel bebeğinize bakıcakmış, gözünüz arkada kalmıcak, huzurla çalışacaksınız. bunlar büyük nimetler.
aç uykusuz mu kaldı, hırpalandı mı diye düşünmiceksiniz. kıymetini bilin, aklınızdan bu düşünceleri uzaklaştırın. kv.de anlarsa hissederse gücenir.
benim annem de derdi. annem derken içi titrerdi, hissederdim evladıma sevgisini.
kv.dem hiç demedi, hep adıyla hitap etti. keşke deseydi.
bilmiyorum ki ben mi değişiğim.

İstemiyorsanız dönmeyin canım.. eşiniz mi zorluyor :)
hangimiz çocuğumuz bebekken işe isteyerek döndük ki
nerdeyse birçoğumuz üzülerek döndük
ben istemediğim için mecbur dönüyorum gibi konuşmalar sanki eşiniz zorluyor da annesi de teşvik ediyor gibi duruyor

Çalışmazsam geçinmemiz zorlaşacak beni zorlayan hayat şartları, ülkenin bozuk ekonomisi, geçimin zor olması..

Back
X