Kayınvalidemin bebeğime hitap şekli

fionawoody

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
2.946
4.310
133
Merhaba hanımlar

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef ), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım

Ne güzel yazmışsınız, haklısınız teşekkür ederim

Bebeğim tüp bebek sanırım onun için çok uğraşmamın verdiği sahiplenme duygusu ve istemeyerek çalışmak zorunda olmamın, bebeğimi büyütemeyecek olmamın verdiği kıskançlık.
Benimde tup bebek senı ıyı anlıyorum şuan kızım 11 aylık bu aylarda terketme korkusu çok olurmuş dizimin sininden ayrılmıyor ben nereye o oraya bende çalışıyordum bakacak kimsem yok çıkmak zorunda kaldım

Merhaba ilk bebeğimde ben de bu konudan rahatsızlık duyuyordum.Sonra büyüdüğünde babaannesine sen benim annem değilsin ki dedi oğlum.Yani çocuk o ayrımı yaptı.O dönem oğlumdan ayrılıp işe dönmenin vicdan azabını yaşıyordum ve kendimden sonra ilk kez bir canlıya sahip çıkmamın sorumluluğuna alışmaya çalışıyordum.Şimdi ikinci çocukta eskiden takılıp üzüldüğüm konuları aştığımı gördüm.

Sanırım değişik olan benim, çünkü genel olarak herkes sizin gibi düşünüyor

Ben 9 aylık bıraktm yarım gün.
Her önüne gelen annem diyordu ,kvdem ,annem ,halaları
O samimiyetten bence.Halası neden annem desin?diye düsünmedim.
Rahatsız da olmadım.
Günün sonunda bebeğim annesinin kim oldugunu biliyor sonucta.
Bukadar takılcaksak bırakmayalım kimseye.Kendimiz bakalım.

valla hoşlanmamakta haklısınız. bir bana mı tuhaf gelmiş kaynananın hitabı anlamadım. kötü niyetli değildir elbette ama en hafifinden düşüncesizlik bence. herkesin yeri başka. ne gerek var yani annem demeye. babaannem demeye dili mi eriniyormuş...üstüne basa basa babaaannesi vs deyin bari belki anlar. hoş ben annem babam vs denmesini de doğru bulmuyorum küçük çocuklarda anlam karmaşası yaratıyor. mis gibi oğlum, torunum vs desek olmuyor sanki...

Yaaa ne güzel bende aşarım umarım en kısa zamanda

Keşke kendim bakabilsem. Ama bakamıyorsak da şartlara uyum sağlamak gerek haklısınız

Babaannemde diyor ama annemde diyor bencede hiç hoş değil annem denmesi . Ama işte deniyor

Keşke kendim bakabilsem. Ama bakamıyorsak da şartlara uyum sağlamak gerek haklısınız
Bu en basiti,annem de dicekler,istemediğiniz seyler de yedirip icirecekler.
Uykusuna alıskanlıklarına müdale edecekler.
Yüreğinizi mümkün oldugunca genisletmeniz gerekecek üzgünüm.
Yoksa isin icinden cıkamazsınız.

Evet kıskanıyorsunuz.
Benim iki tane dünya tatlısı yeğenim var onlara annem kızım yavrum diye hitap ettiğimde kardeşimin de yanlış anlaması lazım üstelik benim çocuğum yok olmuyor O zaman kardeşimin çok farklı düşünmesi lazımdı
Yersiz saçma bir durum olmuş İçinizi ferah tutun Babaannesi çok sevdiği için o şekilde söylüyor oğlunuz annesini babaannesine ayırt edebilir.

Evet daha rahat olmam lazım yoksa kendi kendimi yer dururum, doğru söylüyorsunuz

Haklısınız, biraz yersiz bir düşünce sanırım benimkisi teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…