• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme 5 bin liralık klima alacakmış

Kkda okuduklarımdan, gördüğümü söyleyeyim, sen biriktirirsin eşin savurur. Sen kısarsın giyimden aştan, eşin ise para var zanneder gider ora bura yamar, "Nasıl olsa ev dönüyor aç mıyız" diye. Sen yiyeceksin, eşin bulup buluşturacak. Sen harcayacaksın, eşin "Ha bizim aylık harcama böyle, standart bu demek" diyecek ona göre öbür taraftan kısacak.

Zaten biraz aklı başında, ortak bütçeyle iki kafa bir olup birlikte karar alabilecek, aile ekonomisini gözetecek olsa, şu halde "Anama 5 binlik klimaağğ ille de 5 binlik klimağğağ" diye çocuk gibi tutturmaz öyle, alacaktıysa da cebine bir bakar, borcuna osuna busuna, nereden kısılacak, kaçlık alınabilir-ikinci el mi bulsa ne yapsa görür tartar ona göre aksiyon alır.

Ha o yok işte madem, senin eş böylesinden anlar. Al istediğini, kır öbür kaşığını, bin üzerine, vur kırbacı bacım.

Sanırım bende öyle yapacam. Kısmayacam hiç kendimden
Bir anımı anlatıp kaçayım. Bi zamanlar cepte para yok borcumuz başımızı aşmış herşeyden kısıyoruz. Ağustos sıcağı eşimle bi yerde durduk dondurma alacağız hangisinden alayım sana dedi ben de kendimce tasarruf edeceğim ya "en küçük, çubuklu olan malum markadan al" dedim geri geldiğinde kendine de en büyük pahalı olandan almıştı. Ben bozulunca da dedi ki "niye bozuluyosun ki istediğini aldım sonuçta"

Diyeceklerim bu kadar. Gözünü aç bacım.

Hakkına girmeyim kendisi benden hiç kismiyor. İstediğim hatta istemediğim her şeyi seve seve alıyor. Ben kıyamıyorum da harcamıyorum
Sen kıymazsan o sana kıyar erkeğe fazla üzülme derim 🙃 tecrübeyle sabit

Annesine aşırı düşkün olduğu belli.
Hayır diye kavga ederseniz daha kıymete biner anası emin olun ;)

Sizdeki hata borçtan dolayı ayağınıza sandalet almamış olmanız!
Siz almazsanız boyle anası alır işte:))
Siz ne kadar kıyamazsanız eşiniz diğer yandan hep ailesine verici olur.

Ben almasına bisi demem
ama borç içinde yüzerken yapılanı yanlış buluyorum sadece.

Merhaba arkadaşlar. Ben daha yeni bir aylık evliyim. Öncelikle eşimle ve kv ile hiçbir sorunum yok. İyi anlaşıyoruz. Ama bu mesele canımı sıktı. Yeni düğün yaptık. 50 bin lira kadar borcumuz var. Kartları zor ödüyoruz. Eşimin maaşı beş bin falan. Ya yaz geldi ayakkabılarım çok sıcak 70 liraya bi sandalet gördüm sevdim ama onu bile almadım eşimin borcu var diye. O kalkmış anneme klima alacam diyor. Kayseri'de yaşıyorlar adana değil ki klima şart olsun. Çok lüks değil mi ya bu borcun içinde? Alıyorsan bari makul bir şey al diyorum anneme feda olsun diyor. Yarın bir gün annesi ölürse onu rahat ettiremedim diye üzülür diye çok üzerine de gidemiyorum. Ne yapmalıyım?
5000 maası varken ve düğün borcu varken bu harcamayı nasıl yapıyor
Siz calışıyor musunuz

Ben acıkcası anne babaya bakmakla yükümlüyüz ama mecburiyet yokken (kp varsa o alabilecek, alınacak sey zaruri değilse, sevilen model ortalama bisey değilse vs.) aileye yagdurılmasını doğru bulmuyorum
Hani önceden sözü vardı vs ise bilemem ama maası 5000 olan adam için bu hediye fazla bence.
Üff sinir oldum.
Yine bir evlendim ama hanım köylü olmadım tribi bence

Bize de alalim evin ici cok sicak diyin
Tuhaf olan bizim daha çok ihtiyacımız var. Antep'te yasiyoruz çok daha sıcak burası. Artı kışın ısınmak için doğalgaz kullanamayacaz binada sorun var. Klima olmazsa ufo yakıp ısınmaya çalışacağız

Back