• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem

pembekrizantem

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
106
26
298
Muğla
Mehaba arkadaşlar

İlk defa bir konu açıyorum. Duygularımı sizinle paylaşmak istedim sadece...Benim sorunum kayınvalidem. Kayınvalidemin lohusalığımda

yaptıklarını hiç unutamıyorum. Kayınvalidem ve kayınpederim şehirdışında oturuyorlar. Bebeğim doğduğu andan itibaren onu sahiplenme

içgüdüsü içindeydi. O nedenle daha hastaneden çıkmadan annemle aralarında sorun çıktı. Eve geldik ikide bir eşime kendini acındırmak

için midem ağrıyor şuram ağrıyor buram ağrıyor demeler. İlaç iç diyince yok diyor. Kendini acındırmayı çok sever ama o kadar kurnazdır ki

sanki hiçbir hastalığından sıkıntısından çocuklarına bahsetmiyormuş izlenimi verir. Neyse o günlerde lohusalığımın da verdiği sıkıntıyla

davranışları çok gözüme batmaya başladı bebek ağlayınca ah vah edip koşturmalar beni rahatlatacağına ben onu rahatlatıyordum. Ben

de ona ister istemez soğuk davranmaya başlamıştım. Günler geçti ve bir gün odamda içer daldı bebek de uyuyordu. Sen bizi istemiyorsun

ama burası oğlumun evi ve oğlan anasıyım gitmiycem diye bağırmaya başladı. Sen kaynana görmemişsin bundan sonra göreceksin artık

sen pişireceksin ben yiyeceğim. Kayınpederim zaten çok pasiftir onun sözünden çıkamaz olayı bastırmak için hiçbişey yapamadı. Sütüm

kesilecek dedim kesilirse kesilsin diye bağırdı. Bu sözünü ve oğlan anasıyım demesini hiç unutamıyorum. Hala olayı aynen yaşıyorum. Eşim

geldiğinde de onu odasında birsürü doldurdu. Ertesi gün de sabah erkenden gittiler. Eşim onlar gittikten sonra bana çok soğuk davrandı.

Giden onlar olduğu için haksız bendim ona göre. Evinin alışverişini falan yapıyordu ama yatağını bile günlerce ayırdı. Sonra benim de

konuşmamla yatağına geri döndü.

Kayınvalidemler şehirdışında oturdukları için eskiden bir gelişlerinde 2 aydan az kalmazlardı. Mutfağımda istediği gibi hareket ederdi. Ben

onun yemek yapmasını önceden de istemezdim zaten. Çünkü benim özellikle dikkat ettiğim şeylerin hep tersini yapardı mesela buzluktaki

eti çözdürdükten sonra kalanı asla tekrar dondurulmaması gerekirken o tekrar dondurur bir daha ki sefere tekrar çözdürerek kullanırdı.

Ellerini tuvaletten çıktıktan sonra sabunlamayıp sadece suya tuttuğunu defalarca gördüm. Dışardan geldiklerinde hastaneden bile

dönmüş olsalar el yıkamazlardı. Misafire serdiği nevresimi tekrar kaldırıp başka bir misafire veya bize sererdi. Bu arada kızı var evli o da

aynı annesinin yaptıklarını yapıyor. Yani artık ben pişirmeyeceğim yemekleri demesi benim için iyi oldu bir anlamda. Bu arada eşimle

konuştum. Annesiyle aramızda geçen bu olaydan sonra sonumuz boşanmaya gidiyordu nerdeyse geldiklerinde çok kaldıklarını ve bundan

sonra bunun benim için çok zor olacağını söyledim. Eşim de bundan sonra ya 1 ya 2 hafta kalırlar dedi. Gerçekten de daha sonraki

gelmelerinde 1 ya da 2 hafta kaldılar.

Kayınvalidem çok baskın bir karakterdir. Onun bütün yaptıkları eşi ve 2 çocuğu tarafından yapılacak en doğru hareket olarak görülür.

Benim de onlar gibi olmamamı da kabul edemedi. Artık onun yanında asla sıcak olamıyorum sadece saygımı muhafaza ediyorum. Haftaya

geleceklerini söyledi eşim.

Bir de sizlere birşey sormak istiyorum. Kayınvlidem evlendiğimden beri eşime koca adam olduğu halde bebeğim, tosunum, oğluşum, kuzum

der. Eşim işten gelirken kapıyı oy oy oyy aman da aman oğluşum gelmiş kuzum gelmiş diye açar. Sizlerin bu duruma bakış açınız nedir.

Ben bunu hep yadırgadım belli etmedim ama ban doğru gelmiyor bu benim de oğlum var evlendiğinde sevgimi tabi göstermeyi isterim ama

bu şekilde değil.

Biraz uzun olmuş olabilir okuduğunuz için teşekkürler...

mehaba arkadaşlar

ilk defa bir konu açıyorum. Duygularımı sizinle paylaşmak istedim sadece...benim sorunum kayınvalidem. Kayınvalidemin lohusalığımda

yaptıklarını hiç unutamıyorum. Kayınvalidem ve kayınpederim şehirdışında oturuyorlar. Bebeğim doğduğu andan itibaren onu sahiplenme

içgüdüsü içindeydi. O nedenle daha hastaneden çıkmadan annemle aralarında sorun çıktı. Eve geldik ikide bir eşime kendini acındırmak

için midem ağrıyor şuram ağrıyor buram ağrıyor demeler. Ilaç iç diyince yok diyor. Kendini acındırmayı çok sever ama o kadar kurnazdır ki

sanki hiçbir hastalığından sıkıntısından çocuklarına bahsetmiyormuş izlenimi verir. Neyse o günlerde lohusalığımın da verdiği sıkıntıyla

davranışları çok gözüme batmaya başladı bebek ağlayınca ah vah edip koşturmalar beni rahatlatacağına ben onu rahatlatıyordum. Ben

de ona ister istemez soğuk davranmaya başlamıştım. Günler geçti ve bir gün odamda içer daldı bebek de uyuyordu. Sen bizi istemiyorsun

ama burası oğlumun evi ve oğlan anasıyım gitmiycem diye bağırmaya başladı. Sen kaynana görmemişsin bundan sonra göreceksin artık

sen pişireceksin ben yiyeceğim. Kayınpederim zaten çok pasiftir onun sözünden çıkamaz olayı bastırmak için hiçbişey yapamadı. Sütüm

kesilecek dedim kesilirse kesilsin diye bağırdı. Bu sözünü ve oğlan anasıyım demesini hiç unutamıyorum. Hala olayı aynen yaşıyorum. Eşim

geldiğinde de onu odasında birsürü doldurdu. Ertesi gün de sabah erkenden gittiler. Eşim onlar gittikten sonra bana çok soğuk davrandı.

Giden onlar olduğu için haksız bendim ona göre. Evinin alışverişini falan yapıyordu ama yatağını bile günlerce ayırdı. Sonra benim de

konuşmamla yatağına geri döndü.

Kayınvalidemler şehirdışında oturdukları için eskiden bir gelişlerinde 2 aydan az kalmazlardı. Mutfağımda istediği gibi hareket ederdi. Ben

onun yemek yapmasını önceden de istemezdim zaten. çünkü benim özellikle dikkat ettiğim şeylerin hep tersini yapardı mesela buzluktaki

eti çözdürdükten sonra kalanı asla tekrar dondurulmaması gerekirken o tekrar dondurur bir daha ki sefere tekrar çözdürerek kullanırdı.

Ellerini tuvaletten çıktıktan sonra sabunlamayıp sadece suya tuttuğunu defalarca gördüm. Dışardan geldiklerinde hastaneden bile

dönmüş olsalar el yıkamazlardı. Misafire serdiği nevresimi tekrar kaldırıp başka bir misafire veya bize sererdi. Bu arada kızı var evli o da

aynı annesinin yaptıklarını yapıyor. Yani artık ben pişirmeyeceğim yemekleri demesi benim için iyi oldu bir anlamda. Bu arada eşimle

konuştum. Annesiyle aramızda geçen bu olaydan sonra sonumuz boşanmaya gidiyordu nerdeyse geldiklerinde çok kaldıklarını ve bundan

sonra bunun benim için çok zor olacağını söyledim. Eşim de bundan sonra ya 1 ya 2 hafta kalırlar dedi. Gerçekten de daha sonraki

gelmelerinde 1 ya da 2 hafta kaldılar.

Kayınvalidem çok baskın bir karakterdir. Onun bütün yaptıkları eşi ve 2 çocuğu tarafından yapılacak en doğru hareket olarak görülür.

Benim de onlar gibi olmamamı da kabul edemedi. Artık onun yanında asla sıcak olamıyorum sadece saygımı muhafaza ediyorum. Haftaya

geleceklerini söyledi eşim.

Bir de sizlere birşey sormak istiyorum. Kayınvlidem evlendiğimden beri eşime koca adam olduğu halde bebeğim, tosunum, oğluşum, kuzum

der. Eşim işten gelirken kapıyı oy oy oyy aman da aman oğluşum gelmiş kuzum gelmiş diye açar. Sizlerin bu duruma bakış açınız nedir.

Ben bunu hep yadırgadım belli etmedim ama ban doğru gelmiyor bu benim de oğlum var evlendiğinde sevgimi tabi göstermeyi isterim ama

bu şekilde değil.

Biraz uzun olmuş olabilir okuduğunuz için teşekkürler...

aman boşver takma hep yaşanan olaylar..benim eşim ailesinin ilk evlendirdiği evlat ve ilk erkek çocuk..benzer tavırlar benmki de yapar..mesela eşimin alnı falan ter olsa kayınvalidem sanki ben terletmişim gibi davranır işte ayy terlemş falan anne kalksın değiştrsn üstünü çocukmu kocaman adam falan derim..ama gerçekten insanın tahammül sınırlarını çok zorluyorlar takmamaya çalış..bebeğin de varmış bak üzülme.birkez hiç unutmam yeni evliyiz eşim çok soğuk su içiyordu ve hasta oldu..ablasının dükkanına uğramş işten izin aldıktan sonra.kaynanamlarda ordaymıştı eyvah eyvahh.benm haberim bile yok izin aldığını ben onlardan sonra öğrendm ben de babamdayım.ve benm evmle babamn evi arası var baya.ben geldim kaynvalidemler panik halde bize gelmişti sanki dehşet bişey olmş gbi ve herşeye karsmstı.ben çorba yapıp ilaç vereyim diorm önce nane limon içsn falan.on kars suratla oturmşlardı ben hasta ettm oğlanlarını:47::47:klasik kaynana işte

klasik kaynana modeli...

sana tavsiyem eşine anneini kötüleme... çünkü erkekler her daim anacı oluyorlar... anaları baş taçları onların...sen el kızısın bunu unutma asla.

çocuğunla ilgilen. yemeğini pişir. ağız dalaşına girme, bir şey deme, gelsinler öylece de gitsinler. azıcık dişini sık, kocanla kötü olma...

ben anlıyorum seni, insanın damarına basılıyor, ister istemez yüzün asılıyor ama sonra gelin bana surat astı diye bu konu oğluna ulaşıyor...

klasik kaynana modeli...

Sana tavsiyem eşine anneini kötüleme... çünkü erkekler her daim anacı oluyorlar... Anaları baş taçları onların...sen el kızısın bunu unutma asla.

çocuğunla ilgilen. Yemeğini pişir. Ağız dalaşına girme, bir şey deme, gelsinler öylece de gitsinler. Azıcık dişini sık, kocanla kötü olma...

Ben anlıyorum seni, insanın damarına basılıyor, ister istemez yüzün asılıyor ama sonra gelin bana surat astı diye bu konu oğluna ulaşıyor...

ben eşime zamanında çok şikayet ettm hep beni suçladı oda evet sakın yapmaa verebiliyorsan cevap ver veremiyorsan şikayet etme:34:

Canım birçok gelin aynı şşeyleri yaşıyor.
Daha bu sabah kaynanam aradı.otobüsle bir yere gidicekmiş.Eşime duyuruyor bıraksın arabayla diye.Eşim de anne işim var dönüşte alıyım dedi.
Kaynanam da
-Tamam almaya gelme.Ben gelirim otobüsle
demiş.
Eşim telefonu kapattı.Bana
-Anneme de zor olucak otobüslerde
dedi.Ben de
-Demek ki göze almış gitmeyi sana da gelme dediğine göre dedim.
Eşimin hemen tavrı değişti bana karşı.

Onun için sakın eşine annesini kötüleme.Kendin annesiyle hallet.Eşinin yanında iyi davran.Eşin yokken söyle hakettiği lafı.
Azıcık da sen kurnaz ol:)))))))

Kayınvlidem evlendiğimden beri eşime koca adam olduğu halde bebeğim, tosunum, oğluşum, kuzum

bu şekilde değil.

Ayyy benimkide böyle nasıl sinir oluyorum.. Tamam sevebilirsin oğlunu da karısının yanında gel bir öpeyimm. oyy bebeğim. İnanılmaz yapmacık şeyler. üstelik kocamda böyle annem beni kucağına alsında beni mıncıklasın tiplerden hiç değil tepki vermez o hareketlere ve laflara.

Canım birçok gelin aynı şşeyleri yaşıyor.
Daha bu sabah kaynanam aradı.otobüsle bir yere gidicekmiş.Eşime duyuruyor bıraksın arabayla diye.Eşim de anne işim var dönüşte alıyım dedi.
Kaynanam da
-Tamam almaya gelme.Ben gelirim otobüsle
demiş.
Eşim telefonu kapattı.Bana
-Anneme de zor olucak otobüslerde
dedi.Ben de
-Demek ki göze almış gitmeyi sana da gelme dediğine göre dedim.
Eşimin hemen tavrı değişti bana karşı.

Onun için sakın eşine annesini kötüleme.Kendin annesiyle hallet.Eşinin yanında iyi davran.Eşin yokken söyle hakettiği lafı.
Azıcık da sen kurnaz ol:)))))))

Aynen böyle :) Bizim taktikler çok uyuyor birbirine akraba olabiliriz :)

Ayyy benimkide böyle nasıl sinir oluyorum.. Tamam sevebilirsin oğlunu da karısının yanında gel bir öpeyimm. oyy bebeğim. İnanılmaz yapmacık şeyler. üstelik kocamda böyle annem beni kucağına alsında beni mıncıklasın tiplerden hiç değil tepki vermez o hareketlere ve laflara.

Aynen böyle :) Bizim taktikler çok uyuyor birbirine akraba olabiliriz :)

Kız kimlerdensin sen.:)))

Hamile misin ?
Adet oldun mu??
Sormasa mıydım acep burda.Ama merak ettim napıyım

Son düzenleme:
bende daha yenı evliyim işte 7 ay oldu diyısunuzya eşine annesini sakın kötülüme diye kötülemıyıorum ama anlatıyorum olduğu gibi bugun şöyle oldu böyle oldu diye ve hep ben haksızım bizde eşimin babası çok problem ve söylüyorum yaptıklarını dediklerini ben cevap veremıyorum birebir bana bişey demıyolar zaten eşime söyleyip o bana iletiyo ve hiçbir şekilde cevap veremiyo ailesine karşı

Back
X