• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem

Nimer

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2013
100
91
298
İstanbul
merhabalar ilk defa konu açıyorum. Size bir şey danışacağım. Benim kayınvalidem genelinde iyi bir insan. Ama ben Doğum yaptıktan sonra bazı söyledikleri beni iyicene üzmeye haşladı. Meme+mama şeklinde besliyorum bebeğimi. Doktor öyle dedi. O her seferinde sol emzirirken sağdan süt aktığını kendisi için, sütü muhallebi gibiymiş ( doktor sağ demiş de sağmış tersine dönünce dökülmüyormuş). Yok kızının sütü de çok iyiymiş, oğlu emzirirken şakır şakır dökülüyormuş. Hiç mama vermesine gerek kalmamış. Benim mama verdiğimi bildiği halde sürekli bınu İma ediyor. Bize geldikçe aynı konuyu açıyor. Ben de sütüm yetmiyor diye zAten üzülüyorum bir de böyle demesi iyicene canımı sıkıyor.

Bir de bizde kaldığında ben bebeğimi emziriyorum mesela tam kucağıma alıyorum ver bana bebeği diyor. Tamam yardım etmek istiyor bekli ama ben bebeğimi seviyorum mesela. Ben alayım deyip bebeğimi kucağımdan alıyor. Tamam diyeceksiniz torununu özlüyordur. Zatenn ben sürekli veriyorum. Ama kucağımdayken onlarda bir hafta kalırken de öyle yapıyordu. Bazen bebeğim ağlıyor. Ben sakinleştirmeye çalışıyorum. Bana ver bende sakinleşir diyor. Ben annesiyim bende sakinleşmeyecek de onda mı sakşnleşecek?
Bir kez bebek eşimdeydi. Ben de emzirmek İçin aldım. İçeri giderken bebeğim ağladı. Diyor ki senden gidince nasıl ağladı. Ben çıktıktan sonra. Onlar bizde kalınca bebeğim ağlayınca inanılmaz stres oluyorum. Bebeğim de İnadına kimse yokken çok ağlamaz. Onlar varken gece ağlıyor. Bebeğimin her şeyini halasına benzetiyor. Daha 2 aylık davranşını, tıpini, ki halasına benzemiyor, ya benzeyedebilri zaten. Ama sanki bebek Benin değil gibi davranması.
Belki çok basit dert edecek bir konu değil ama artık gerçekten sıkıldım! Bu Laflarından.

merhabalar ilk defa konu açıyorum. Size bir şey danışacağım. Benim kayınvalidem genelinde iyi bir insan. Ama ben Doğum yaptıktan sonra bazı söyledikleri beni iyicene üzmeye haşladı. Meme+mama şeklinde besliyorum bebeğimi. Doktor öyle dedi. O her seferinde sol emzirirken sağdan süt aktığını kendisi için, sütü muhallebi gibiymiş ( doktor sağ demiş de sağmış tersine dönünce dökülmüyormuş). Yok kızının sütü de çok iyiymiş, oğlu emzirirken şakır şakır dökülüyormuş. Hiç mama vermesine gerek kalmamış. Benim mama verdiğimi bildiği halde sürekli bınu İma ediyor. Bize geldikçe aynı konuyu açıyor. Ben de sütüm yetmiyor diye zAten üzülüyorum bir de böyle demesi iyicene canımı sıkıyor.

Bir de bizde kaldığında ben bebeğimi emziriyorum mesela tam kucağıma alıyorum ver bana bebeği diyor. Tamam yardım etmek istiyor bekli ama ben bebeğimi seviyorum mesela. Ben alayım deyip bebeğimi kucağımdan alıyor. Tamam diyeceksiniz torununu özlüyordur. Zatenn ben sürekli veriyorum. Ama kucağımdayken onlarda bir hafta kalırken de öyle yapıyordu. Bazen bebeğim ağlıyor. Ben sakinleştirmeye çalışıyorum. Bana ver bende sakinleşir diyor. Ben annesiyim bende sakinleşmeyecek de onda mı sakşnleşecek?
Bir kez bebek eşimdeydi. Ben de emzirmek İçin aldım. İçeri giderken bebeğim ağladı. Diyor ki senden gidince nasıl ağladı. Ben çıktıktan sonra. Onlar bizde kalınca bebeğim ağlayınca inanılmaz stres oluyorum. Bebeğim de İnadına kimse yokken çok ağlamaz. Onlar varken gece ağlıyor. Bebeğimin her şeyini halasına benzetiyor. Daha 2 aylık davranşını, tıpini, ki halasına benzemiyor, ya benzeyedebilri zaten. Ama sanki bebek Benin değil gibi davranması.
Belki çok basit dert edecek bir konu değil ama artık gerçekten sıkıldım! Bu Laflarından.
Mastit olup kızım 40 günlükken 2 kez ameliyat oldum kayınvalidem binlerce örnek verdi şunun kızı şöyle emermiş bu böyleymiş bilmem ne elalemin gelini ve kendi kızları herzaman süperdir onların boşver duymayacaksın, onların yanında sen huzursuz olduğun için bebeğin huzursuz olup ağlıyordur bence

Sağlıkla büyütün yavrunuzu ne tatlıdır o şimdi :) anlattıklarınızın birebir aynısını ben yaşadım. Bu kaynanalara özel kurs mu var bunları ezberleten acaba!! Zamanı gelince cevabını vereceksiniz ve umursamaycaksınız. Benimkini ben kaale almıyordum. Cevap vermiyordum. Tabi ilk doğumda süt mama meselesi yüzünden depresyona girdim. Benim sütüm şöyleydi Ayy şöyle akardı böyle olurdu diye diye beynimi yedi bananeyse onun sütünden. Ben de mama meme karışık devam ettim. Sonra anladım ki kızım çok iştahlıymış. Hep yaşıtlarından daha gelişkin oldu..mama verirken zehir veriyorum gibi davranırlardı.İlk kızım doğduğu anda başladılar aynı biz aynı halası, aynı dedesi, yok bilmem kimin halasının torunu falan. 2.doğdu bu sefer 1.sen 2.aynı biz diyorlar. Hatta kızımın altını değiştirirken bakmış kutusu da aynı benimki gibi bembeyaz diyo kadın:kusmuk:
Ben umursamıyorum kızı doğum yaptı hiç sütü olmadı..sadece sana çekmemiş sanırım sütün çokmuş ya senin dedim. Hee hiç çekmemiş diyor . :kahve:
Zamanla susar duymazdan gelip kendi bildiğinizi yapın siz:süslü:

sorun edecek bişey yok ortada. bence takıntı yapmışsınız biraz. yardımcı olmak için ver bana diyor olabilir. yok iyi böyle deyin vermeyin. zorla söküp almıyor ya.

Allah bağışlasın yavrunu..
Siz sıkma canını..
Biliyorum zor ama söylenilenlere hiç kulak asma. Doktorun ne diyorsa; onu uygu.
Baktın çok mu yorum yapıp konuşuyor. "ben sizin kadar iyi anne olamadım tuhhh" de. İstediği bu zaten.
Şu kayınvalideler; yaşıtımız da değil. Niye kendileriyle gelinlerini kıyaslama yaparlar ki..
Benim kv de şimdiden başladı. "Yok hepsini 4 kilo doğurmuş da, bebekleri çok güzel ay gibi parlarmışda, doğumun ertesi günü hemen çocuğu kucağına alıp bahçeye gidip iş yapmışda, sütü fışkırırmışda, herkes imrenirmişde............"
Ben şimdiden tepkimi koydum, sende koy canım. İşi dalgasına vurup, o sırada lafı çarpıver.
Bebeğin senin, 9 ay sen taşıdın onu ve özel bir bağın var, sen sütünü veriyorsun, sen mamasını verip besliyorsun; kim olursa olsun ona senden başka hiçkimse bu kadar iyi bakamaz. Motive et kendini, hiç canını sıkma.

Sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Ben de meme + mama olarak besledim. Çok şükür gayet sağlıklı.

Kv klasik kv. Belki kötü niyetle yapmıyordur ama cahilliğinden yapıyordur.

Düşünemiyordur lohusa kadının bunlara çok üzülüp stres olacağını.

Bilerek yapıyorsa zaten yazıklar olsun.

Gerektiği yerde cevabı verin çekinmeyin. Anne sen böyle şeyler söyleyince üzülüyorum lütfen yanımda bunları konuşma deyin. Eşinize de aynen bu şekilde söyleyin annesini uyarsın.

Kırmaktan korkmayın insanları, şuan önemli olan sizin mutlu olmanız .

sorun edecek bişey yok ortada. bence takıntı yapmışsınız biraz. yardımcı olmak için ver bana diyor olabilir. yok iyi böyle deyin vermeyin. zorla söküp almıyor ya.
o zaman da kıskanıyor bu gelin torunumu benden diye ortalık kızıştırıyolar. He deyip kendi haline salcak veya her lafına cevap vercek altta kalmıycak.

Emzirmis de ne olmuş çocukları dahi mi olmus, aya mi çıkmış, dünyayı mı kurtarmış? Basi göge mi ermiş :işsiz: işte insanın tek vasfı çocuk doğurmak olunca böyle dan dun konuşup bunu marifet sanıyorlar hey Allah'ım... Sağlıkla büyütün yavrunuzu. Mama alıyor diye eksik büyümez merak etmeyin. Sağlığı keyfi yerindeyse daha ne :) takacağınız en son şey bu saçma laflar olsun.

Boşver canım ya takma. Evlat senin evladın, onun annesi sensin. Olay bu kadar basit işte.
İstediği kadar kendine pay çıkarmaya çalışsın, sen anne o babaanne olmaktan öteye gidemeyecek. Bilinçli yapıyorsa eğer bırak kudursun. Akşam olup herkes köşesine çekildiğinde kapının dışında kalan o neticede. Sen kocana, evladına sarıl.. kendini doldurma. Sonra eşinle de kötü olursun.
Benim kv’de devamlı bu çocuk aç triplerindeydi, hiç takmadım he diyip geçtim, dediğini de yapmadım. Sen de öyle yap.

En nefret ettiğim şey, benim sütüm de kaynana yüzünden kesildi. Tam emzireceğim vakit pat diye içeri dalardı, insan kapıyı çalar, boşuna diğer odaya gidip kapıyı kapatmıyoruz. Ben de her defasında ürktüm, sonra bir de başımda dikelirdi, sütün gelmiyor, mama yapıyorsun, benimkiler sırf sütle büyüdüler, seninki gibi mamayla değil, bilmem ne bilmem ne. Bir de bu yetmiyormuş gibi gider komşularına anlatırdı, Tembel Koala'nın sütü gelmiyor da mamayla besliyor yazık diye. Zar zor bebeğimi 2 buçuk ay emzirebildim, sayelerinde stresten, sinirden geri çekildi. En büyük pişmanlığım. Zaten ne yapsam yaranılmaz tipler, buzdolabı gibi kendisi, konuşmaya çalışsan bile hı he deyip geçiştirir, bir de arkamdan bu benle konuşmuyor der eşime.

Boşver kimseye bakma, mahremiyetini koru, kapını kitle, ve çocuğunla istediğin şekilde istediğin kadar ilgilen. Bebeğin de kaynananın yalancı sevgisini anladı ki ağlamayı koyveriyor, nasıl negatif enerji veriyorsa artık.

Bunlari yasamaya anne varsa parmak kaldirsin :) duymamaya calis, bebegini saglikla buyut.
Ben yaşamadım,çok şükür böyle saçmalıklara hiç maruz kalmadım.
Burdaki kv'leri duydukça, ne görgülü kv'm var diyorum.
Hele görümcem kanatsız melektir.
Allah ikisinin de her işini rastgetirsin.

Bana da öyle dediler. Sabah uyanınca yatak hep süt olurmuş. Bluzlar hep sütten ıslanırmış. Bende hiç öyle şeyler olmadı. Ama hep emzirdim mama da vermedim. Sağınca da pek süt çıkmıyordu hatta. Ama kilosunu takip ettik yavaş yavaş da olsa kendi eğrisinde aldığı için mamaya gerek olmadı. Neyse anlatmak istediğim bence olay sütü memede tutması gereken kasların gevşekşiği falan belki de. Yani ne bileyim emince gelmesi gereken süt niye taşsın boşa gitsin normalde. Ayrıca bardağı çevirince akmayan süt de tuhafmış. Bozuk mu yoğurt mu olmuş ne biçim süt.

Göğüslerinden adeta süt fışkırdığını iddia edenlerin çocuklarını gözlemliyorumda sadece karnı doymuş emdiği zaman onun dışında üstün zekadır dahiliktir rastlamadım

İlk paragrafta haklısınız,süt isi kısmet bence tamamen.
Senin kızına geliyor diye bana da gelcek değil.
Ayrıca bütün kvdeler de maşallah 2 sene emriyr.32 yasındayım anam beni mamayla büyütmüş,emmemisim:D
Kardesim emmiş.Hic inanmıyrm ben kvdelerin hepsinin emzirdiğine:D
2.paragrafta lohusa bunalımı herhalde.Cok zorlama olmuıs,kadın 1 hafta görüyorsa,alsın sevsin,ilgilensin iste.
Sizde uyuuyn az.

Amaaan ben bunun yüzünden kavga etmiştim ilk gün sütüm gelmemişti kizim da şimdi oglum masallah 27 ay emdi zor kestim memeyi duyma hic umursama he he de geç

Bayiliyolar zaten yorum yapmaya senin şu an lohusaligin da var oldugundan daha da hassassin ama onlar bunu dusunmuyolar senin stresin bebege de geciyo bunu akil etmiyolar soylediklerini duymamaya takmamaya calis

Sağlıkla büyütün bebeğinizi. Öncelikle kaynanalar malesef boylelerEn iyisi dediklerine kulak asmamak. Ya görümceyle ya da varsa eltiyle hep bir kıyaslama yaparlar süt konusunda. Benimde kayinvalidem çok ıyidir ama o lohusalık döneminde iyi bir şey bile söylese sınır olurdum. Bende kızımı 1 ayından sonra mama ve meme karışık besledim kilo vermişti sütüm yetmiyordu. Eltim için diyor onun maşallah bır sütü vardı ki falan diye başlardı. Annem yanımdaydı 40 gün sağ olsun kaynanamla aynı binadayız ama günde 1 kez yarim saat bi uğrar bebeği sever giderdi bi yardımını görmedim. Annem evimi süpürür siler utu yapar çamaşırımı aşar gelene gidene ikram hazırlardı allah annelerimizden razı olsun. Benim kaynanamın öyle kucagimizdan alma huyu yoktu allahtan ama o da hep kendi tarafına benzetirdi kızımı çok sukur simdi atlattık 2 yaşında kızım 2.de artık neler olur bilinmez. Sutunu arttırmak için de nacizane tavsiyem bol su+stres yok+uyku+maltana sut arttırıcı içecek bana en çok fayda veren malama olmuştu babam koli koli getirmişti eve.

Back