• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem

Mastit olup kızım 40 günlükken 2 kez ameliyat oldum kayınvalidem binlerce örnek verdi şunun kızı şöyle emermiş bu böyleymiş bilmem ne elalemin gelini ve kendi kızları herzaman süperdir onların boşver duymayacaksın, onların yanında sen huzursuz olduğun için bebeğin huzursuz olup ağlıyordur bence

Evet duymamaya çalışıyorum ama her seferinde aynı şey. Bir de demez mi sen kimseyi takma milletin söylediklerini önemseme.

Bayiliyolar zaten yorum yapmaya senin şu an lohusaligin da var oldugundan daha da hassassin ama onlar bunu dusunmuyolar senin stresin bebege de geciyo bunu akil etmiyolar soylediklerini duymamaya takmamaya calis
Aynen bunu bilmiyorlar sanki. Hassas hem de bir de demez mi kimse takma. Bir de uyardım bana söyleyip durma diye kibarca üzülüyorum.

Sağlıkla büyütün bebeğinizi. Öncelikle kaynanalar malesef boylelerEn iyisi dediklerine kulak asmamak. Ya görümceyle ya da varsa eltiyle hep bir kıyaslama yaparlar süt konusunda. Benimde kayinvalidem çok ıyidir ama o lohusalık döneminde iyi bir şey bile söylese sınır olurdum. Bende kızımı 1 ayından sonra mama ve meme karışık besledim kilo vermişti sütüm yetmiyordu. Eltim için diyor onun maşallah bır sütü vardı ki falan diye başlardı. Annem yanımdaydı 40 gün sağ olsun kaynanamla aynı binadayız ama günde 1 kez yarim saat bi uğrar bebeği sever giderdi bi yardımını görmedim. Annem evimi süpürür siler utu yapar çamaşırımı aşar gelene gidene ikram hazırlardı allah annelerimizden razı olsun. Benim kaynanamın öyle kucagimizdan alma huyu yoktu allahtan ama o da hep kendi tarafına benzetirdi kızımı çok sukur simdi atlattık 2 yaşında kızım 2.de artık neler olur bilinmez. Sutunu arttırmak için de nacizane tavsiyem bol su+stres yok+uyku+maltana sut arttırıcı içecek bana en çok fayda veren malama olmuştu babam koli koli getirmişti eve.
Benimkinotmalfe iyi bir insan ama işte. Neden bilerek mi böyle yapıyor anlamış değilim. Zaten kırk gün annem geldi. P da temizlik vs yapıyordu. Açıkcası yardımı olsa da gelmesini istemiyorum. Çünkü yatılı kalıyorlar. O zaman daha huzursuz oluyorum. Yok gece ağladı bilmem ne

Boşver canım ya takma. Evlat senin evladın, onun annesi sensin. Olay bu kadar basit işte.
İstediği kadar kendine pay çıkarmaya çalışsın, sen anne o babaanne olmaktan öteye gidemeyecek. Bilinçli yapıyorsa eğer bırak kudursun. Akşam olup herkes köşesine çekildiğinde kapının dışında kalan o neticede. Sen kocana, evladına sarıl.. kendini doldurma. Sonra eşinle de kötü olursun.
Benim kv’de devamlı bu çocuk aç triplerindeydi, hiç takmadım he diyip geçtim, dediğini de yapmadım. Sen de öyle yap.
Eşim de baka hak veriyor başta söylemiyordum. ama onun yanında da söyleyince artık. Ben de anlatıyorum. Eşim de bilsin çünkü.

Sağlıkla büyütün yavrunuzu ne tatlıdır o şimdi :) anlattıklarınızın birebir aynısını ben yaşadım. Bu kaynanalara özel kurs mu var bunları ezberleten acaba!! Zamanı gelince cevabını vereceksiniz ve umursamaycaksınız. Benimkini ben kaale almıyordum. Cevap vermiyordum. Tabi ilk doğumda süt mama meselesi yüzünden depresyona girdim. Benim sütüm şöyleydi Ayy şöyle akardı böyle olurdu diye diye beynimi yedi bananeyse onun sütünden. Ben de mama meme karışık devam ettim. Sonra anladım ki kızım çok iştahlıymış. Hep yaşıtlarından daha gelişkin oldu..mama verirken zehir veriyorum gibi davranırlardı.İlk kızım doğduğu anda başladılar aynı biz aynı halası, aynı dedesi, yok bilmem kimin halasının torunu falan. 2.doğdu bu sefer 1.sen 2.aynı biz diyorlar. Hatta kızımın altını değiştirirken bakmış kutusu da aynı benimki gibi bembeyaz diyo kadın:kusmuk:
Ben umursamıyorum kızı doğum yaptı hiç sütü olmadı..sadece sana çekmemiş sanırım sütün çokmuş ya senin dedim. Hee hiç çekmemiş diyor . :kahve:
Zamanla susar duymazdan gelip kendi bildiğinizi yapın siz:süslü:
Ay bu kadar aynı olmasın daha iyi hissettim. Çok teşekkürler vanım inşallah ben de umursamamayı öğrenirim;)

sorun edecek bişey yok ortada. bence takıntı yapmışsınız biraz. yardımcı olmak için ver bana diyor olabilir. yok iyi böyle deyin vermeyin. zorla söküp almıyor ya.
Yardımcı olmak İçin anlamında söylediği değil. Normalde ben veriyorum tabii ki babannesi. Ama dün mesela misafir vardı. Bebeğimi bir kez elime aldım. Bana ver diyor. Yoksa tabiki de babannesi . Tam tersi sevmesi işime gelir ve hoşuma gider.

Allah bağışlasın yavrunu..
Siz sıkma canını..
Biliyorum zor ama söylenilenlere hiç kulak asma. Doktorun ne diyorsa; onu uygu.
Baktın çok mu yorum yapıp konuşuyor. "ben sizin kadar iyi anne olamadım tuhhh" de. İstediği bu zaten.
Şu kayınvalideler; yaşıtımız da değil. Niye kendileriyle gelinlerini kıyaslama yaparlar ki..
Benim kv de şimdiden başladı. "Yok hepsini 4 kilo doğurmuş da, bebekleri çok güzel ay gibi parlarmışda, doğumun ertesi günü hemen çocuğu kucağına alıp bahçeye gidip iş yapmışda, sütü fışkırırmışda, herkes imrenirmişde............"
Ben şimdiden tepkimi koydum, sende koy canım. İşi dalgasına vurup, o sırada lafı çarpıver.
Bebeğin senin, 9 ay sen taşıdın onu ve özel bir bağın var, sen sütünü veriyorsun, sen mamasını verip besliyorsun; kim olursa olsun ona senden başka hiçkimse bu kadar iyi bakamaz. Motive et kendini, hiç canını sıkma.
Motive ediyorum ama gün içinde ongunla tek kalınca beynime kan gidiyor. Güzel içten yorumun İçin. İyi hisssettim.:)

Sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Ben de meme + mama olarak besledim. Çok şükür gayet sağlıklı.

Kv klasik kv. Belki kötü niyetle yapmıyordur ama cahilliğinden yapıyordur.

Düşünemiyordur lohusa kadının bunlara çok üzülüp stres olacağını.

Bilerek yapıyorsa zaten yazıklar olsun.

Gerektiği yerde cevabı verin çekinmeyin. Anne sen böyle şeyler söyleyince üzülüyorum lütfen yanımda bunları konuşma deyin. Eşinize de aynen bu şekilde söyleyin annesini uyarsın.

Kırmaktan korkmayın insanları, şuan önemli olan sizin mutlu olmanız .
Cahilliğimden deyip geçiyorum bazen ama İnan’ın canımı çok sıkıyor üzülüyorum.

Mama ve süt şeklinde besliyordum ben de kızımı kv de bana mamayla beslenen çocuk pek iyi olmaz ama siz bilirsiniz demişti ben de napayım aç mı kalsın doktor dedi hem dedim hmm tabi doğru dedi sonra zaten o dönem mama vermek yeterince ağır geliyor ben psikopat gibi olmuştum o süt yapar ye bu süt yapar ye ondan kilo aldım veremedim ve benim senin dışında bir şanssızlığım daha vardı ektim de benden on beş gün sonra Doğum yaptı ve sadece süt verdi mamaya gerek kalmadı.
Bu mama öcü sanki ne verilecekse küçücük çocuğa
Herkesin yaşadığı şeyler diye düşün üzülme sonra insana saçma geliyor zaten keşke diye
Destek olmak varken neden böyle yaparlarsa ilerde gelinim olursa ağzımı açmayacağım bu tarz konuşarda

Kayınvalide her yerde kayınvalide. Daha lohusa sayılırsın, o yüzden de biraz hassassın. :) birkaç ay sonra yaşasan şunları ne cahil kadın der geçersin, ama ilk aylarda öyle olmuyor. Benim kayınvalidem de benim memelerimden süt akardı, aa seninkinden akmıyor mu, ben emzirirken şuralarımdan (omuzları ile memelerinin arasını ovuşluyor) süt dolardı, senin dolmuyor mu, nasıl dolmaz falan diyordu ki kendisi sadece 6 ay emzirmiş. Tatlı (reçel vs) yiyerek sütün çoğalacağına inanan biri... bense çok şükür hala emziriyorum, sütüm de gayet iyiydi. O öyle söyledikçe cahilce konuştuğunu bilmeme rağmen kendimi kötü hissederdim, sanki bir eksiklik varmış gibi. Ama bir yandan da saçma olduğunu biliyordum.

Sen de saçma olduğunu bilerek yaklaş olaylara, biraz rahatlarsın.

Hiçbir çocuğunu emzirmemiş olan kayınvalidem ki melek gibi kadındır; o dönemde "Şöyle emzirilir, böyle yapılmalı." diye talimat veriyordu.
Lohusa yakını lohusalığı gibi düşünün. Geçer zamanla...

Genelde böyle oluyor. Çocuk onlara benziyor benimki harbi benziyordu ama huyu filan oyle diyorlar ayy cok akıllı ayni babasi cunku annesi gerizekalı ve çocuk anne ve babanın parçası ama babayı cok sevsin modunda oluyorlar cok sinir oluyosun bu durumda ama inan gereksiz yani desinler ne olacak insan zamanla anlıyor. Seviyorlar oğullarının bir parçası oyle görmek istiyorlar. Çocuk onlarin kucağından gelmek istemesin benim kv cok sevinirdi o zaman gıcık olurdum ama şimdi düşününce aman ne olacak diyorum. Süt meseleside sezeryanla doğum yaptım cocuk doktoru geldi süt var mindiye baktı pit geldi, birkaç kere baktı hepsinde geldi. Neyse kv hala der ki senin sütün hastanede gelmemişti oysa oda vardi. Ben çocuğumu doğru poziyonda memeyi ağzına veremedim süt yok oldu. Takilma nasil olsa çocukta değişecek, insallah sütünde çoğalır

Bebek küçükken bu düşünceler normal. Sanırım bu sahiplenme duygusuyla herkesin her hareketi batar ve incelenir. Bende böyle düşünüyordum hatta kv guzelce bakarken dayanamayıp ücretsiz izin aldim ona alışır bag kuramam korkusuyla. Ama şunu unutmayın bebeğiniz daha küçük ve tüm duygusallığıniz çok normal. 1 yaşını geçince görüyorsunuz ki dünya bir tarafa anne bir tarafa. Bu kadar önemsediğiniz için ve kendinizi yiprattiginiz için kizacaksiniz kendinize zamanı gelince. Siz onun annesisiniz kim ne derse desin ötesi uok

Sizin yaşadığınız huzursuzluk bebeğinize geçiyor. O yüzden onlar geldiğinde ağlıyor huzursuz oluyor yavru

Benimki doğumumda öyle şeyler yaşattı ki günde 6-7 kişiye telefon açıp “gelinin sütü yok memesinin ucu küçük emziremiyor” demesine bile sıra gelmemişti

Sonuç kızım 14 aylık emziriyorum hala, o ise iki çocuğunu da 2 ay emzirmiş.
Tek yaptığı buysa duymamazlıktan gelin.

Mama ve süt şeklinde besliyordum ben de kızımı kv de bana mamayla beslenen çocuk pek iyi olmaz ama siz bilirsiniz demişti ben de napayım aç mı kalsın doktor dedi hem dedim hmm tabi doğru dedi sonra zaten o dönem mama vermek yeterince ağır geliyor ben psikopat gibi olmuştum o süt yapar ye bu süt yapar ye ondan kilo aldım veremedim ve benim senin dışında bir şanssızlığım daha vardı ektim de benden on beş gün sonra Doğum yaptı ve sadece süt verdi mamaya gerek kalmadı.
Bu mama öcü sanki ne verilecekse küçücük çocuğa
Herkesin yaşadığı şeyler diye düşün üzülme sonra insana saçma geliyor zaten keşke diye
Destek olmak varken neden böyle yaparlarsa ilerde gelinim olursa ağzımı açmayacağım bu tarz konuşarda
Benim sütüm yeterliydi ama yine de mama ver senin sütün yetmez diyordu kvm. Kaç kere duydum millete çocuk açlıktan ağlıyor dediğini. Halbuki kilo alımı iyidi. Yani gelin ne yaparsa yapsın kvler nedense tam tersini yaptırmaya çalışıyorlar.
Çocuğa yelek giydiririm, sıcak çıkar der, giydirmem, üşür bu, giydir der.:işsiz:
Ben artık tınlamıyorum. Şu an 2. yolda. Bakalım bu sefer nelerle sınanacağım. :kızgın:

Benzer lafları söylemeyen kv, duymayan gelin yoktur herjalde..
Benimki de ben bir damla süt için kan gelene kadar sağarken, benim sütüm açtığım zaman duvara fışkırirdi dedi defalarca..
Boşver..
Sen emzirmeye bak..
Bende ilk aylar mama ve meme olarak girtim, hatta emzirirken memenin arasından siringayla mama veriyordum.
Daha iştahlı emdikce daha çok süt geliyordu, güle güle büyüt.

Konunu okurken güldüm :) birkaç yıl sonra sen de güleceksin. Zira her yeni doğum yapan kadının kaynanası aynı cümleleri söyler, aynı triplere girer. Şu konuda yazanları en az on kadından duydum. Birebir aynı. Ben de aynı şeyleri yaşadım. Zamanında dert ettim bunları hatta. Ikinci çocuğu düşünmüyorum ama yapacak olsaydım ve yine aynı şeyleri duysaydım "yav he anam he" der geçerdim.

Haklısınız ancak yalnız değilsiniz :) o yüzden hiç boşuna üzmeyin kendinizi. Konuşsun dursun.

Aynen zAten ben neler yapıyorum sütüm artıyor da yavaş yavaş. Bu yüzden onlarla doktora gitmek istemiyorum. Görümcemin de kendisinin de gebelik şeker vardı görümcemin bebeği 4600, kendisininki 5 kg doğmuş. Benimkiyle kıyaslıyor. Sanki şeker sağlıklı bir kiloymuş gibi. Benim şekerim olmadan bebeğim 3600 doğdu maşallah. Benim normal kızının sezaryen. Ben sezaryen uwpsam, normal böyle iyi bilmem ne derdi. Bence her ikisi de olabilir. Sağlıklı olsun da. Aöa hiç o konu açılmıyor nedense!

Back