• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem

Benzer lafları söylemeyen kv, duymayan gelin yoktur herjalde..
Benimki de ben bir damla süt için kan gelene kadar sağarken, benim sütüm açtığım zaman duvara fışkırirdi dedi defalarca..
Boşver..
Sen emzirmeye bak..
Bende ilk aylar mama ve meme olarak girtim, hatta emzirirken memenin arasından siringayla mama veriyordum.
Daha iştahlı emdikce daha çok süt geliyordu, güle güle büyüt.
Benim de fışkırıyor ve hiç iyi değil çok süt değil tazyikli olması sebebi tam tersi bebek onu içmek istemiyor saçma sapan bir şey işte.

Konunu okurken güldüm :) birkaç yıl sonra sen de güleceksin. Zira her yeni doğum yapan kadının kaynanası aynı cümleleri söyler, aynı triplere girer. Şu konuda yazanları en az on kadından duydum. Birebir aynı. Ben de aynı şeyleri yaşadım. Zamanında dert ettim bunları hatta. Ikinci çocuğu düşünmüyorum ama yapacak olsaydım ve yine aynı şeyleri duysaydım "yav he anam he" der geçerdim.

Haklısınız ancak yalnız değilsiniz :) o yüzden hiç boşuna üzmeyin kendinizi. Konuşsun dursun.
Aynennöyle ben de paylaşmak istedim ve yazılanları okudukça içim rahatladı açıkçası i

Benzer lafları söylemeyen kv, duymayan gelin yoktur herjalde..
Benimki de ben bir damla süt için kan gelene kadar sağarken, benim sütüm açtığım zaman duvara fışkırirdi dedi defalarca..
Boşver..
Sen emzirmeye bak..
Bende ilk aylar mama ve meme olarak girtim, hatta emzirirken memenin arasından siringayla mama veriyordum.
Daha iştahlı emdikce daha çok süt geliyordu, güle güle büyüt.

Aynen zAten ben neler yapıyorum sütüm artıyor da yavaş yavaş. Bu yüzden onlarla doktora gitmek istemiyorum. Görümcemin de kendisinin de gebelik şeker vardı görümcemin bebeği 4600, kendisininki 5 kg doğmuş. Benimkiyle kıyaslıyor. Sanki şeker sağlıklı bir kiloymuş gibi. Benim şekerim olmadan bebeğim 3600 doğdu maşallah. Benim normal kızının sezaryen. Ben sezaryen uwpsam, normal böyle iyi bilmem ne derdi. Bence her ikisi de olabilir. Sağlıklı olsun da. Aöa hiç o konu açılmıyor nedense!

Kayınvalide her yerde kayınvalide. Daha lohusa sayılırsın, o yüzden de biraz hassassın. :) birkaç ay sonra yaşasan şunları ne cahil kadın der geçersin, ama ilk aylarda öyle olmuyor. Benim kayınvalidem de benim memelerimden süt akardı, aa seninkinden akmıyor mu, ben emzirirken şuralarımdan (omuzları ile memelerinin arasını ovuşluyor) süt dolardı, senin dolmuyor mu, nasıl dolmaz falan diyordu ki kendisi sadece 6 ay emzirmiş. Tatlı (reçel vs) yiyerek sütün çoğalacağına inanan biri... bense çok şükür hala emziriyorum, sütüm de gayet iyiydi. O öyle söyledikçe cahilce konuştuğunu bilmeme rağmen kendimi kötü hissederdim, sanki bir eksiklik varmış gibi. Ama bir yandan da saçma olduğunu biliyordum.

Sen de saçma olduğunu bilerek yaklaş olaylara, biraz rahatlarsın.
Kesinlikle öyle düşünüyorum. Bunları bana söyleyen görümcem için dün ne dese beğenirsin. Benim kızın süt çok boldu. Sadece canı sıkılınca azalırdı. Görümcemin kayınvalidesine kızarlardı duyarsız diye. E be kadın ben insan değil miyim, taş mıyım?

Kaynanaya yav he he deyin.
Mamadan kurtulmak için de Facebook’taki emzirme sanatı grubuna üye olun oraya yazın çok profesyonel olarak yardımcı oluyorlar.

Hiçbir çocuğunu emzirmemiş olan kayınvalidem ki melek gibi kadındır; o dönemde "Şöyle emzirilir, böyle yapılmalı." diye talimat veriyordu.
Lohusa yakını lohusalığı gibi düşünün. Geçer zamanla...
İnanin normalde moralim çok Yüksek şu dönemde şükür. Ama omun söyledikleri rüyama giriyor artık

Aynen zAten ben neler yapıyorum sütüm artıyor da yavaş yavaş. Bu yüzden onlarla doktora gitmek istemiyorum. Görümcemin de kendisinin de gebelik şeker vardı görümcemin bebeği 4600, kendisininki 5 kg doğmuş. Benimkiyle kıyaslıyor. Sanki şeker sağlıklı bir kiloymuş gibi. Benim şekerim olmadan bebeğim 3600 doğdu maşallah. Benim normal kızının sezaryen. Ben sezaryen uwpsam, normal böyle iyi bilmem ne derdi. Bence her ikisi de olabilir. Sağlıklı olsun da. Aöa hiç o konu açılmıyor nedense!
Boşver canım sen hepsini, bir tek bebisine odaklan. Baktın çok konuşuyorlar mesafe koy, he de geç..
Çocuk büyüdükçe daha çok laf oluyor maalesef..
Benimki de kilo ver artık demişti oğlum 6 aylık civariydi sanırım.. sanki onun ne işi varsa kilomla.
Ben bilirim ne zaman vereceğimi sen işine bak demiştim.
Oluyor yani, takma..
Bir daha gelmiyor bu günler, sonra bebeklikleri bir fotoğraftan anıdan ibaret kalıyor..
Uzuldugunle kalma, kıymetini bil, bol bol kokla kuzuyu..

İnanin normalde moralim çok Yüksek şu dönemde şükür. Ama omun söyledikleri rüyama giriyor artık
Normaldir ama inanın biz milletçe bu konuda mimliyiz.
Emzirme döneminde evinize gelen birçok kadın duvara süt fışkırma hikayesi anlatır. O da yetmez mama çocukları diye başlayan saçma hikayeler döner.
Inanın kendinizi üzdüğünüze değmeyecek.

Benim de fışkırıyor ve hiç iyi değil çok süt değil tazyikli olması sebebi tam tersi bebek onu içmek istemiyor saçma sapan bir şey işte.
Aynen bu arada fışkırması nimet değil. Benim de o meşhur fışkırma dönemim olmuştu, sütüm artınca.
Çocuk tıkanıyordu tazyikten. Korkuyordum bogulacak diye.
Önden sagip öyle emziriyordum..

Genelde böyle oluyor. Çocuk onlara benziyor benimki harbi benziyordu ama huyu filan oyle diyorlar ayy cok akıllı ayni babasi cunku annesi gerizekalı ve çocuk anne ve babanın parçası ama babayı cok sevsin modunda oluyorlar cok sinir oluyosun bu durumda ama inan gereksiz yani desinler ne olacak insan zamanla anlıyor. Seviyorlar oğullarının bir parçası oyle görmek istiyorlar. Çocuk onlarin kucağından gelmek istemesin benim kv cok sevinirdi o zaman gıcık olurdum ama şimdi düşününce aman ne olacak diyorum. Süt meseleside sezeryanla doğum yaptım cocuk doktoru geldi süt var mindiye baktı pit geldi, birkaç kere baktı hepsinde geldi. Neyse kv hala der ki senin sütün hastanede gelmemişti oysa oda vardi. Ben çocuğumu doğru poziyonda memeyi ağzına veremedim süt yok oldu. Takilma nasil olsa çocukta değişecek, insallah sütünde çoğalır
Evet ki Her şey onlara benziyor. Çocuğum mama sandalyesinde mesela yok halasına bakıyormuş. Çocuk görmüyor bile daha. İnşallah ben de unuturum de geçer bu günler

Normaldir ama inanın biz milletçe bu konuda mimliyiz.
Emzirme döneminde evinize gelen birçok kadın duvara süt fışkırma hikayesi anlatır. O da yetmez mama çocukları diye başlayan saçma hikayeler döner.
Inanın kendinizi üzdüğünüze değmeyecek.
Teşekkür ederim

Emzirmis de ne olmuş çocukları dahi mi olmus, aya mi çıkmış, dünyayı mı kurtarmış? Basi göge mi ermiş :işsiz: işte insanın tek vasfı çocuk doğurmak olunca böyle dan dun konuşup bunu marifet sanıyorlar hey Allah'ım... Sağlıkla büyütün yavrunuzu. Mama alıyor diye eksik büyümez merak etmeyin. Sağlığı keyfi yerindeyse daha ne :) takacağınız en son şey bu saçma laflar olsun.
Yoo hiç de değil. Bizi annem çok emzirmemiş ama Allah a şükür omlardan daha zekiyiz.

Boşver canım ya takma. Evlat senin evladın, onun annesi sensin. Olay bu kadar basit işte.
İstediği kadar kendine pay çıkarmaya çalışsın, sen anne o babaanne olmaktan öteye gidemeyecek. Bilinçli yapıyorsa eğer bırak kudursun. Akşam olup herkes köşesine çekildiğinde kapının dışında kalan o neticede. Sen kocana, evladına sarıl.. kendini doldurma. Sonra eşinle de kötü olursun.
Benim kv’de devamlı bu çocuk aç triplerindeydi, hiç takmadım he diyip geçtim, dediğini de yapmadım. Sen de öyle yap.
İnşallah canım
En nefret ettiğim şey, benim sütüm de kaynana yüzünden kesildi. Tam emzireceğim vakit pat diye içeri dalardı, insan kapıyı çalar, boşuna diğer odaya gidip kapıyı kapatmıyoruz. Ben de her defasında ürktüm, sonra bir de başımda dikelirdi, sütün gelmiyor, mama yapıyorsun, benimkiler sırf sütle büyüdüler, seninki gibi mamayla değil, bilmem ne bilmem ne. Bir de bu yetmiyormuş gibi gider komşularına anlatırdı, Tembel Koala'nın sütü gelmiyor da mamayla besliyor yazık diye. Zar zor bebeğimi 2 buçuk ay emzirebildim, sayelerinde stresten, sinirden geri çekildi. En büyük pişmanlığım. Zaten ne yapsam yaranılmaz tipler, buzdolabı gibi kendisi, konuşmaya çalışsan bile hı he deyip geçiştirir, bir de arkamdan bu benle konuşmuyor der eşime.

Boşver kimseye bakma, mahremiyetini koru, kapını kitle, ve çocuğunla istediğin şekilde istediğin kadar ilgilen. Bebeğin de kaynananın yalancı sevgisini anladı ki ağlamayı koyveriyor, nasıl negatif enerji veriyorsa artık.
Ben de öyle yapıyorum tak diye giriyor kapıyı açıp. Brn dedim en sonunda. Bu sefer de tıklatıyor Benin diyor ‍♀️. Eltimde kalırken bit kez bebek ağlamış işte duymamış eltim uyurken kalkmış memesini açıp bebeği vermiş. Dedim uyandırsaydın uyandırırdı. Bana şakın yapma travma geçiririm dedim.

Bebek küçükken bu düşünceler normal. Sanırım bu sahiplenme duygusuyla herkesin her hareketi batar ve incelenir. Bende böyle düşünüyordum hatta kv guzelce bakarken dayanamayıp ücretsiz izin aldim ona alışır bag kuramam korkusuyla. Ama şunu unutmayın bebeğiniz daha küçük ve tüm duygusallığıniz çok normal. 1 yaşını geçince görüyorsunuz ki dünya bir tarafa anne bir tarafa. Bu kadar önemsediğiniz için ve kendinizi yiprattiginiz için kizacaksiniz kendinize zamanı gelince. Siz onun annesisiniz kim ne derse desin ötesi uok
Evet ama ben biraz da millet için düşünceli olmasını beklerken kendisi düşünceli olmalı diye düşünüyorum.

Bebek küçükken bu düşünceler normal. Sanırım bu sahiplenme duygusuyla herkesin her hareketi batar ve incelenir. Bende böyle düşünüyordum hatta kv guzelce bakarken dayanamayıp ücretsiz izin aldim ona alışır bag kuramam korkusuyla. Ama şunu unutmayın bebeğiniz daha küçük ve tüm duygusallığıniz çok normal. 1 yaşını geçince görüyorsunuz ki dünya bir tarafa anne bir tarafa. Bu kadar önemsediğiniz için ve kendinizi yiprattiginiz için kizacaksiniz kendinize zamanı gelince. Siz onun annesisiniz kim ne derse desin ötesi uok
Kesinlikle yanlış anlaşılmasın benimki kıskançlık değil. Kıracağımı biliyorum ama ona cevap vermediğime daha çok kızıyorum.

Boşver canım sen hepsini, bir tek bebisine odaklan. Baktın çok konuşuyorlar mesafe koy, he de geç..
Çocuk büyüdükçe daha çok laf oluyor maalesef..
Benimki de kilo ver artık demişti oğlum 6 aylık civariydi sanırım.. sanki onun ne işi varsa kilomla.
Ben bilirim ne zaman vereceğimi sen işine bak demiştim.
Oluyor yani, takma..
Bir daha gelmiyor bu günler, sonra bebeklikleri bir fotoğraftan anıdan ibaret kalıyor..
Uzuldugunle kalma, kıymetini bil, bol bol kokla kuzuyu..
Çok teşekkürler canım gerçekten bunları duymak yabancı birimden de olsa çık rahatlayor. Nasıl mesafe koyayım. Kendisi İstanbul a biraz uzak oturuyor. İstanbul da yani biraz bizim eve uzak. Evlendiğim haftadan beri bu tarafta işler olunca bende kalıyorlar. O zaman abimin eşi balayından ilk gelir gelmez bize geldiklerinde yuh demişti. Ben de ona öyle deme ya bence problem değil demiştim. O zaman kalmamışlardı “. Ama daha yeni balayından dönmüşüz bize gelmişlerdi ‍♀️

Bütün kayınvalidelerin sütü çoktur bir de görümcelerin. Göğüslerini sıkınca sütü karşı duvara fışkırır hatta :KK70:
Çocuk yanlarında sen ağlarsa kalabalığı sevmiyor bu çocuk ondan ağlıyor de. Mama işine de annesiyim en iyisini ben bilirim de geç. Çok takılma hepsi aynı oluyor kayınvalidelerin :)
Sağlıkla büyüt bebeğini..

Bütün kayınvalidelerin sütü çoktur bir de görümcelerin. Göğüslerini sıkınca sütü karşı duvara fışkırır hatta :KK70:
Çocuk yanlarında sen ağlarsa kalabalığı sevmiyor bu çocuk ondan ağlıyor de. Mama işine de annesiyim en iyisini ben bilirim de geç. Çok takılma hepsi aynı oluyor kayınvalidelerin :)
Sağlıkla büyüt bebeğini..
Ay öyle dersem bir de beni kötü yaparlar. Uya sütü çok olabilir zAten de benim sanki elimde. Ben diyor muyum sen ilkokul mezunusun ben doktora yapıyorum. ( bunun gibi bir kıyaslama) gereksiz

Back