• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yine laf soktu bu sefer yeter

Aynen benim kayinvalidem de oyle mesela gecen ay geldim 15 gun kaldim bunun 9 gunu kendinde 4 gunu annemde kaldim eve gitmek icin valiz toplamaya dondum gitmeyin iki gun daha durun anne isim var esim orda tek olmuyo boyle iki gun daha durun oglum babanne senin ayaklarin iyilesmedimi daha deyince siz bakiyormusunuz da iyilesecek demesinmi kafam atti o 9 gun boyunca yaptigim herseyi hic etti...neyse tam kapidan cikicam bi baktim agliyo geri vicdan yaptim kaldim bu hastaliktan oncesi agzima etti benim bacagimda carpiklik var abovv ellerin gelinlerinin boyu posu bacaklarinin sutunlugu hatta bi kere esimin yaninda bekar bi kizi oyle bi ovduki ve ben hamileyim cok canimi yakti o donem lohusaligimda da ayni sekilde kirkim cikti benim gece yatti sabah felc olarak kalkti cok nadir bi hastaliga yakalanmis yine de ben Allah rizasi icin gelip gidiyorum yani benimki de az yapmadi...ama yinede esimle annesi arasina girmedim iyiki oyle olmus eger kotuleseydim hastalandiginda esim bana kotu biseyler diyebilirdi
Gözlerim doldu yazdıklarınızı okurken.. Nasıl kalbiniz acımıştır o hakaretlere.. Sorsanız şaka yapmıştır.. Benim kayınvalidemde kilo takıntısı vardı. İnsanlara etmediği hakaret kalmazdı kilolarından dolayı. Bu ay hastalığa yakalandı ve 10 kilo aldı. Hastalığı gelip geçici değil ömür boyu çekecek ve giderek kilo alacak. Onun tüm acımasızlığına rağmen ben ona üzüldüm. Çünkü en takıntılı olduğu şey ve çok mutsuz olacak. Ama insan niyetiyle sınanır ne desek boş.. Çok güzel bir kalbiniz var ki herşeye rağmen yanındasınız ❤️

Son düzenleme:
Neden laf yediniz? Arkadaşınıza destek adı altında sadece kendinizin inandığı abuk bir bahane ile kaynananızın üzerine alabileceği bir cümle paylaştığınız için laf yediniz. Ama eminim sizi bu raddeye getiren kaynana da sütten çıkmış ak kaşık değildir. Hayat enerjinizi sömüren insanlardan uzak durun. O kişisel gelişim kitaplarında da yazar aslında bunlar. Siz aksine haftada dört gün birlikteymişsiniz. İyi bile dayanıyorsunuz.
Paylaştığım sözün başlığıda böyleydi :) hesabımdaki kimse üstüne alınıp bieşy yazmadı hatta kimsede bu kime diyede yazmadı çünkü bilirler yazmam ki kimseye. Neyse yinede saygımı bozmadım alakası yokki anne yeni gelinlikle bunun dedim güldüm görüştüğümüzde normal davranırım konusunu açarsada arkadaşımla aramda bi durum derim

Gözlerim doldu yazıklarınızı okurken.. Nasıl kalbiniz acımıştır o hakaretlere.. Sorsanız şaka yapmıştır.. Benim kayınvalidemde kilo takıntısı vardı. İnsanlara etmediği hakaret kalmazdı kilolarından dolayı. Bu ay hastalığa yakalandı ve 10 kilo aldı. Hastalığı gelip geçici değil ömür boyu çekecek ve giderek kilo alacak. Onun tüm acımasızlığına rağmen ben ona üzüldüm. Çünkü en takıntılı olduğu şey ve çok mutsuz olacak. Ama insan niyetiyle sınanır ne desek boş.. Çok güzel bir kalbiniz var ki herşeye rağmen yanındasınız ❤️
tesekkur ederim guzel dusunceniz icin.Keske boyle olmasaydi degilmi ama malesef duramiyorlar...

Bence hiç öyle psikoloji sayfası şu bu demeyin yani o tarz cümleler o tarz sayfalarda yok. Kayınvalideye uygun bir şey bulup laf sokmuşsunuz. Burada dedik taşının. Durumumuz yok dediniz. Araba almaya durumunuz vardı ayrı eve durumunuz yok buda alakasız. Bence onlar köydeki evlerine gider evde rahata ereriz kira derdimiz vs olmaz diye düşünüyorsunuz. Ben size dedim köye giderler gelmezler bize kalıcak diye boşa düşünmeyin adamların evi istedikleri an gelirler. Yani yapmanız gereken belli taşınmak ama siz hem pastam dursun hem karnım doysun istiyorsunuz
Vakit ayırıp yorum yazdığınız için teşekkür ederim ev yerleştirmek o kadar zor ki özellikle pandemide. Arabayı altınlarım boşa durmasın ilerde ev alırsak paramız olsun diye aldım inşallah hayırlısı olur.

Kanaryam kalbini severim ❤️ Çok sinir bozucu biliyorum. Eşinle dertleşmende bir sıkıntı yok elbette. Şikayet eder ya da hakaretvari bir tavırda olmadığı koşulda 😇 Sonuçta ailemizi en iyi biz tanıyoruz neyi ne niyetle yaptıklarını az çok anlayabiliriz. Eşine bu konuda fikrini sorabilirsin. Ama eşinin bu konuda yapabileceği bir şey yok aslına bakarsan. Annesiyle konuşsa sen şikayet etmiş durumunda olacaksın işler karışacak. Belki de en doğrusu gönderilerini görmesini engellemek olabilir. Benim kayınvalidem her koşulda laf sokabiliyor. Bana anneme aileme.. Hiç kimse bu konuda onunla yüz göz olmuyor o da bir yerden sonra laf sokmaktan keyif almıyor 😂😂 Sonuçta herkes yaşadığını biliyor. Kendi aileleriyle ya da eş aileleriyle güzel bağlar kurabilenler, bile isteye yapılan amaçsız kötülüklere maruz kalmayanlar bu konulara abartmak, büyütmek, fazla takılmak gibi bakıyorlar ancak bu aslında bir dolup taşmak mevzusu.. O son damla taşınca insanın tek bir kelimeye tahammülü kalmıyor. Bir de karşımızdaki insanın karakterini ve amacını da çok iyi bilince amaan deyip geçmek kolay olmuyor
Sizinki neler yapardı ? 😞

Aç da kalsanız taşının. Kocanız yakında her iki taraftan da bıkacak. Kaçacak. Arkanızdan da çekilecek
Dikkat edeceğim eskiye nazaran çok söylenmiyorum hatta 17 gün yoklardıı hiç tartışmadık. Bundan sonrada dikkat edeceğim. 2 günde 3 kere laf sokunca doldum.

tesekkur ederim guzel dusunceniz icin.Keske boyle olmasaydi degilmi ama malesef duramiyorlar...
Aslında ne oluyor biliyor musunuz? Biz eşimle evimizde mutluyuz huzurluyuz. Saygımız sevgimiz sonsuz. Kayınvalidem can sıkıntısına kendi kendine olaylar çıkarıyor huzur bozuyor en fazla bir kaç saat sinirleniyoruz sonra hayat kaldığı yerden devam ediyor. Eşimle sevgimiz saygımız kaldığı yerden devam ediyor. Ama ona olan saygımız azalıyor. Kendini gün be gün içimizde bitiriyor. Bir evladın annesi için “kaç yaşına geldi hala cahil hala kötü niyetli hala yaşının insanı olamadı” diye düşünmesi ne acı. Şimdi bana ne oldu? Eşime ne oldu? Aslında olan sadece kendisine oldu. Çocuklarının sevgisine güveniyorlar ancak hiç kimse annesi de olsa babası da olsa durup dururken canı kötülük istiyor diye yuvasının huzurunu bozmaya çalışan birine saygı duyamaz.

Sende fena cirkefsin sanki. Oğlunu kaybetmeyi göze alıyor heralde? Ne demek. Eşinin aklı yok sanırım. Yada senin agzin yok. Kayinvalidenle olan sorununu kendin çöz eşini niye sokuyorsun araya
Haksız yere bir insana böyle muamale yapılmaz ki. Böye yaptıkça eşimde annesine kızıyor. Bi kere o kadar sinirlendi ki eşim. Çalışmaktan heryerim ağrıyor izin günüm dinlencem bana diyor ki senş şuraya götürcem hasta ziyareti. Eşim yok dedi bağırıyor sus sen bana karışma götürcem diye. Ertesi güm arıyor yok anne diyorım işim var gitcez dedim hadi diyor. Çamaşırım var anne diyorum 1 saate gider geliriz hadi diyor. Eşim çom sinirlendi tanımszsın etmezsin senin adına plan yapıyorlar hep dedi sinirlendi. Eşimi uzaklaştırıyorlar farkında değiller. Sürekli beni takip ediyorlar izinliymiş omuydu bize uğramadı bilmem ne diye. Kendi ailem yerine koyar giderdim otururdum hata yapmışım ayda 2 3 kez kafiymiş.

Aslında ne oluyor biliyor musunuz? Biz eşimle evimizde mutluyuz huzurluyuz. Saygımız sevgimiz sonsuz. Kayınvalidem can sıkıntısına kendi kendine olaylar çıkarıyor huzur bozuyor en fazla bir kaç saat sinirleniyoruz sonra hayat kaldığı yerden devam ediyor. Eşimle sevgimiz saygımız kaldığı yerden devam ediyor. Ama ona olan saygımız azalıyor. Kendini gün be gün içimizde bitiriyor. Bir evladın annesi için “kaç yaşına geldi hala cahil hala kötü niyetli hala yaşının insanı olamadı” diye düşünmesi ne acı. Şimdi bana ne oldu? Eşime ne oldu? Aslında olan sadece kendisine oldu. Çocuklarının sevgisine güveniyorlar ancak hiç kimse annesi de olsa babası da olsa durup dururken canı kötülük istiyor diye yuvasının huzurunu bozmaya çalışan birine saygı duyamaz.
Ah o kadar istemem ki evladından ayrılsın ne emeklerle büyüyor. Çok zoruma gidiyor ama böyle yapması çokk.

aynen ne yapiyorlarsa kendilere yapiyorlar bide yuvasi bozulsa iyimi olacak benim kaynim bosandi mesela yaninda kaliyor kiziyla inanki batiyor hani cok seviyordun oglunu tepe tepe kullan evlenip evini barkini kursaydi iki lafindan biri bu hos o da ev bark kuracak kapasiteye sahip degil calismiyo bakici ayligi kayinbabanin parasi evde bedava kuruldu eve.yani bosaninca o bayildiklari ogullarini da sigdirmiyorlar ve esimin enistesi bana dediki bu evliligin bitmesinde kaynananin payi cok buyuk...

Sizinki neler yapardı ? 😞
Her şeye karışır. Aklına gelebilecek her şeye. Kapıdan girdiği dakika bu evde bir şeye mutlaka müdahale eder. Bir şeyin yerini değiştirir. Bunu buraya değil buraya koy der ama tabi kendi çoktan koymuştur. Her gün Allahın her günü saatlerce benim evimde olmak ister (evladının da evi denmesin çünkü oğlu yanında oturmaz, gündüz işte akşam odasında haber izler film izler annesiyle oturmak istemez). Sözde dertleşmeye konuşmaya gelir. Her geldiğinde aynı şeyleri konuşur (%50 insanları kötülemek %50 kendini övmek) Mesela dünyanın en becerikli, en titiz, en güzel kadınıdır. O dünyada varken bizler kadından sayılmayız. Çok küçük bir örnek vereyim. Çeyiz dizmek diye bir gelenek vardır ya kız tarafı çeyizleri getirir eve yerleştirir. Biz de hem tüm aile bir arada olalım hem de eğlenelim diye böyle bir gün belirledik. Teyzemle yengem yatak örtüsü seriyorlardı “yanlız ben onları çok özenerek aldım bu yatağa onu sermeyin başka bir şey serin” deyip kaldırttı. Koskoca insanları bile parmağında oynatmaya çalıştı. İnsan anlatırken tekrar tekrar sinirleniyor

aynen ne yapiyorlarsa kendilere yapiyorlar bide yuvasi bozulsa iyimi olacak benim kaynim bosandi mesela yaninda kaliyor kiziyla inanki batiyor hani cok seviyordun oglunu tepe tepe kullan evlenip evini barkini kursaydi iki lafindan biri bu hos o da ev bark kuracak kapasiteye sahip degil calismiyo bakici ayligi kayinbabanin parasi evde bedava kuruldu eve.yani bosaninca o bayildiklari ogullarini da sigdirmiyorlar ve esimin enistesi bana dediki bu evliligin bitmesinde kaynananin payi cok buyuk...
Hep söylüyorum mesele oğulları değil ki mesele gelinleri zaten 🤷🏻‍♀️

Her şeye karışır. Aklına gelebilecek her şeye. Kapıdan girdiği dakika bu evde bir şeye mutlaka müdahale eder. Bir şeyin yerini değiştirir. Bunu buraya değil buraya koy der ama tabi kendi çoktan koymuştur. Her gün Allahın her günü saatlerce benim evimde olmak ister (evladının da evi denmesin çünkü oğlu yanında oturmaz, gündüz işte akşam odasında haber izler film izler annesiyle oturmak istemez). Sözde dertleşmeye konuşmaya gelir. Her geldiğinde aynı şeyleri konuşur (%50 insanları kötülemek %50 kendini övmek) Mesela dünyanın en becerikli, en titiz, en güzel kadınıdır. O dünyada varken bizler kadından sayılmayız. Çok küçük bir örnek vereyim. Çeyiz dizmek diye bir gelenek vardır ya kız tarafı çeyizleri getirir eve yerleştirir. Biz de hem tüm aile bir arada olalım hem de eğlenelim diye böyle bir gün belirledik. Teyzemle yengem yatak örtüsü seriyorlardı “yanlız ben onları çok özenerek aldım bu yatağa onu sermeyin başka bir şey serin” deyip kaldırttı. Koskoca insanları bile parmağında oynatmaya çalıştı. İnsan anlatırken tekrar tekrar sinirleniyor
Peki ne yaptınız? Eşinize dert yanmadınız mı sinirlenmediniz kendinize nasıl hakim oldunuz neler dediniz ? Laf sokulması daha kötü ya diyorım ki içimden kadının geçinmeye gönlü yok buna her allahın günü laf laf

Peki ne yaptınız? Eşinize dert yanmadınız mı sinirlenmediniz kendinize nasıl hakim oldunuz neler dediniz ? Laf sokulması daha kötü ya diyorım ki içimden kadının geçinmeye gönlü yok buna her allahın günü laf laf
Bir şey dememe gerek kalmadı çünkü kendi kulaklarıyla duydu her şeyi. Eşim de kayınpederim de çok kızdılar. Ama değişen ne var derseniz hiç bir şey. Herkesle kavga ediyor ama inatla canının istediği gibi davranmaya devam ediyor

Arkadaşlar sıcağı sıcağına yazıyorum o yüzden kısa tutucam çok sinirliyim eşimle konuşucam yeter artık kaynanam dün geç uyandım diye akşam oldu diye laf soktu dedim neyse az önce sosyal medyadan bi söz paylaştım arkadaşıma yardım amaçlı ailesyle küs kaynanam hemen hayırdır gelinnn yazdı bebde arkadaşıma yardım anne dedim “ bizede yardım destek çıksana hoş değil sen yeni gelinsin “ yazdı. Yeter artık ya ne alaka anne bununla yeni gelinliğin dedim dalga geçer gibi güldüm. Eşimle konuşmayı bekliyorum yeter yani ne bu ergen ergen laf sokuyor sorucam eşime annenin derdi ne diye böyle laf sokma cesareti nerden geliyor oğlunu kaybetmeyi göze alıyor herhalde bugüne bugün sesimi yükseltmişliğim yoktur haftasonuö onlarla geçti hala bana laf sokuyor bidaha da gitmicem yeter. Kızlar kusura bakmayın çok sinirliyiö ne yapayım ne diyeyim bu kadına yeter artık ne istiyor benden ? Eşime ne diyim yoksa salla diyip yutayım mı ? Mesafe koydukça laf sokuyor yeni gelinsem rahat bırakında kocamla vakit geçireyim size yardım için mi evlendim ben
Sen yenisin galiba. Eskileşmeye başladığında bu olaylara bu kadar kızdığın ve önemsediğin için kendine güleceksin. Sadece sabır.

Konuştum bahsettim telefonunu istedi belkide kardeşine falan yazdı ya da anneeine bilmiyorum telefonunu karıştıramam söylemeseydim çatlardım ama. Kişisel hesabım kocamla paylaşım yaparım komik şey atarım ne bileyim arsız şeylerde atabilirim benim hesabım ki benim alanım nöroloji beyin sinir cerrahisidir. Psikiyatride staj yaptım böyle paylaşımları severim hatta eşim takılır deli kitaplarımı okuyorsun diye. Art niyetli bişey değildi
Tabiki telefonuna bakma,Sen onlarin sana tavirlarinin ne yönde değiştiğine göre anlarsın az çok konuşmasını.Eşine ekstra iyi davran ki seni onlara karşı korusun korudukça kudursunlar:) Valla şekerim istersen laf sok sosyal medyadan orda kime gönderme yaptığını acik bir şekilde yazmadiktan sonra isteyen üstüne alınsın umrunda olmasin.Takip etmeselerdi seni

arkadaşınıza destek için hikaye atma kısmını pek anlayamadım, arkadaşınızın sorunlu olduğu insanlar sizin hikayenize bakıp onlara yazıldığını anlayacak mı ki ya da anlasalar ne olacak? yetişkin insanların sosyal medyadan söz paylaşıp laf sokması biraz saçma bana göre açıkçası. siz de yazayım da hem ona hem bizimkilere olsun diye düşünmüşsünüz gibi geldi ama her neyse Hoppa bir de kanarya, bence sen çok takıyorsun bir şeyleri. sal gitsin. insanları olduğu gibi kabul et. kayınvalidenin yapısı bu, rahatsız ediciyse de yapısı bu ne derse desin de geç. aksi halde mutlu olmak zorlaşıyor

Arkadaşlar sıcağı sıcağına yazıyorum o yüzden kısa tutucam çok sinirliyim eşimle konuşucam yeter artık kaynanam dün geç uyandım diye akşam oldu diye laf soktu dedim neyse az önce sosyal medyadan bi söz paylaştım arkadaşıma yardım amaçlı ailesyle küs kaynanam hemen hayırdır gelinnn yazdı bebde arkadaşıma yardım anne dedim “ bizede yardım destek çıksana hoş değil sen yeni gelinsin “ yazdı. Yeter artık ya ne alaka anne bununla yeni gelinliğin dedim dalga geçer gibi güldüm. Eşimle konuşmayı bekliyorum yeter yani ne bu ergen ergen laf sokuyor sorucam eşime annenin derdi ne diye böyle laf sokma cesareti nerden geliyor oğlunu kaybetmeyi göze alıyor herhalde bugüne bugün sesimi yükseltmişliğim yoktur haftasonuö onlarla geçti hala bana laf sokuyor bidaha da gitmicem yeter. Kızlar kusura bakmayın çok sinirliyiö ne yapayım ne diyeyim bu kadına yeter artık ne istiyor benden ? Eşime ne diyim yoksa salla diyip yutayım mı ? Mesafe koydukça laf sokuyor yeni gelinsem rahat bırakında kocamla vakit geçireyim size yardım için mi evlendim ben
Oglunu kaybetmeyi goze aliyor?? Bunu diyen biri olgun degildir gozumde. Hakliysanda haksizsin benim gozumde bu sozden sonra.

Back
X