• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yine laf soktu bu sefer yeter

Haksız yere bir insana böyle muamale yapılmaz ki. Böye yaptıkça eşimde annesine kızıyor. Bi kere o kadar sinirlendi ki eşim. Çalışmaktan heryerim ağrıyor izin günüm dinlencem bana diyor ki senş şuraya götürcem hasta ziyareti. Eşim yok dedi bağırıyor sus sen bana karışma götürcem diye. Ertesi güm arıyor yok anne diyorım işim var gitcez dedim hadi diyor. Çamaşırım var anne diyorum 1 saate gider geliriz hadi diyor. Eşim çom sinirlendi tanımszsın etmezsin senin adına plan yapıyorlar hep dedi sinirlendi. Eşimi uzaklaştırıyorlar farkında değiller. Sürekli beni takip ediyorlar izinliymiş omuydu bize uğramadı bilmem ne diye. Kendi ailem yerine koyar giderdim otururdum hata yapmışım ayda 2 3 kez kafiymiş.
Ben sizin lafinizla oğlunu kaybeder gibi anladım🤭 yaptığı hoş değil kesinlikle mesafe candır haftada 1 en fazla yeter.

Arkadaşlar sıcağı sıcağına yazıyorum o yüzden kısa tutucam çok sinirliyim eşimle konuşucam yeter artık kaynanam dün geç uyandım diye akşam oldu diye laf soktu dedim neyse az önce sosyal medyadan bi söz paylaştım arkadaşıma yardım amaçlı ailesyle küs kaynanam hemen hayırdır gelinnn yazdı bebde arkadaşıma yardım anne dedim “ bizede yardım destek çıksana hoş değil sen yeni gelinsin “ yazdı. Yeter artık ya ne alaka anne bununla yeni gelinliğin dedim dalga geçer gibi güldüm. Eşimle konuşmayı bekliyorum yeter yani ne bu ergen ergen laf sokuyor sorucam eşime annenin derdi ne diye böyle laf sokma cesareti nerden geliyor oğlunu kaybetmeyi göze alıyor herhalde bugüne bugün sesimi yükseltmişliğim yoktur haftasonuö onlarla geçti hala bana laf sokuyor bidaha da gitmicem yeter. Kızlar kusura bakmayın çok sinirliyiö ne yapayım ne diyeyim bu kadına yeter artık ne istiyor benden ? Eşime ne diyim yoksa salla diyip yutayım mı ? Mesafe koydukça laf sokuyor yeni gelinsem rahat bırakında kocamla vakit geçireyim size yardım için mi evlendim ben
Sosyal medyada söz paylaşarak yardım nasıl oluyor onu ilk defa duydum.
Ben doğru bulmuyorum göndermeli postları, hoş değil.
kayınvalideniz doğru demiş hoş değil, dışarıdan bakınca ben mesela o tarz sözler paylaşan kişilerin mutsuz olduğunu düşünüyorum.
Eşim paylaşsa üzülürüm, bilmediğim mutsuzluğu ya da derdi mi var diye

Arkadaşlar sıcağı sıcağına yazıyorum o yüzden kısa tutucam çok sinirliyim eşimle konuşucam yeter artık kaynanam dün geç uyandım diye akşam oldu diye laf soktu dedim neyse az önce sosyal medyadan bi söz paylaştım arkadaşıma yardım amaçlı ailesyle küs kaynanam hemen hayırdır gelinnn yazdı bebde arkadaşıma yardım anne dedim “ bizede yardım destek çıksana hoş değil sen yeni gelinsin “ yazdı. Yeter artık ya ne alaka anne bununla yeni gelinliğin dedim dalga geçer gibi güldüm. Eşimle konuşmayı bekliyorum yeter yani ne bu ergen ergen laf sokuyor sorucam eşime annenin derdi ne diye böyle laf sokma cesareti nerden geliyor oğlunu kaybetmeyi göze alıyor herhalde bugüne bugün sesimi yükseltmişliğim yoktur haftasonuö onlarla geçti hala bana laf sokuyor bidaha da gitmicem yeter. Kızlar kusura bakmayın çok sinirliyiö ne yapayım ne diyeyim bu kadına yeter artık ne istiyor benden ? Eşime ne diyim yoksa salla diyip yutayım mı ? Mesafe koydukça laf sokuyor yeni gelinsem rahat bırakında kocamla vakit geçireyim size yardım için mi evlendim ben
Sana laf soktu diye mi oğlunu kaybedecek?
Sana bu had nerden geliyor?

Günaydın.
Kendi kişisel hesabındır.
İster laf sokarsın ister destek atarsın hiç kimseyi bağlamaz da insanlarla bu kadar yüz göz olursan her şeyine karışırlar.
İyi niyetten bu kadar sık gitme bence, biz ayda bir bile görmüyoruz kötü niyetli miyiz?
Senin bence öncelikli olarak insan ilişkilerini öğrenmen gerek.
İnsanlarla saygı ve minimum düzeyde sevgi dolu ilişkin olması yeterli.

Günaydın.
Kendi kişisel hesabındır.
İster laf sokarsın ister destek atarsın hiç kimseyi bağlamaz da insanlarla bu kadar yüz göz olursan her şeyine karışırlar.
İyi niyetten bu kadar sık gitme bence, biz ayda bir bile görmüyoruz kötü niyetli miyiz?
Senin bence öncelikli olarak insan ilişkilerini öğrenmen gerek.
İnsanlarla saygı ve minimum düzeyde sevgi dolu ilişkin olması yeterli.
Kendi hesabım ben kullanıyorum o bile laf oldu o kadar haklısınız ki neyle itham edildim anlamıyorum. Kendisi evlatlarına bağımlı çağırıyor gidiyorum bende gönül koymasın diye sanırım gönül koyması laf koymasından daha iyi.

Tabiki telefonuna bakma,Sen onlarin sana tavirlarinin ne yönde değiştiğine göre anlarsın az çok konuşmasını.Eşine ekstra iyi davran ki seni onlara karşı korusun korudukça kudursunlar:) Valla şekerim istersen laf sok sosyal medyadan orda kime gönderme yaptığını acik bir şekilde yazmadiktan sonra isteyen üstüne alınsın umrunda olmasin.Takip etmeselerdi seni
İşin komik tarafıda beni tanıyan herkes her arkadaşım bunu keyfi paylaştığımı laf sokmadığımı bildiği için kimse bişey yazmadı. Kime hayırdır ne oldu diye. Bilirler çünkü kimseye laf söylemem

Kendi hesabım ben kullanıyorum o bile laf oldu o kadar haklısınız ki neyle itham edildim anlamıyorum. Kendisi evlatlarına bağımlı çağırıyor gidiyorum bende gönül koymasın diye sanırım gönül koyması laf koymasından daha iyi.
Niye gönül koysun ki?
Saygısız ve sevgisiz davranmıyorsan niye kırılsın yani?
O çağırır sen müsait olunca git, değilsen gitme. Hele şu pandemide hiç gitme ya da çok seyrek gidip bir görün, ihtiyaçlarını kapıya bırak yeterli.
Yine de darılacaksa kendi bilir.

arkadaşınıza destek için hikaye atma kısmını pek anlayamadım, arkadaşınızın sorunlu olduğu insanlar sizin hikayenize bakıp onlara yazıldığını anlayacak mı ki ya da anlasalar ne olacak? yetişkin insanların sosyal medyadan söz paylaşıp laf sokması biraz saçma bana göre açıkçası. siz de yazayım da hem ona hem bizimkilere olsun diye düşünmüşsünüz gibi geldi ama her neyse Hoppa bir de kanarya, bence sen çok takıyorsun bir şeyleri. sal gitsin. insanları olduğu gibi kabul et. kayınvalidenin yapısı bu, rahatsız ediciyse de yapısı bu ne derse desin de geç. aksi halde mutlu olmak zorlaşıyor
Lilay inan 3 olayda ikisini takmıyorum sonra yine bieşy yapıyor oha diyorum. Bunada laf söylenmez sanki. Ben yetişkin olsamda daha 22 23 yaşındayım o sözleri paylaşırım okurum. Arkadaşımı psikoloğa yönlendirdim birbirimize öyle sözler atar paylaşırız bende beğendim paylaştım. Şok oldum yazınca

Oglunu kaybetmeyi goze aliyor?? Bunu diyen biri olgun degildir gozumde. Hakliysanda haksizsin benim gozumde bu sozden sonra.
O anlamda demiyorum o kadar çok haksızlık yapıyor oğlu sinirleniyor ki. Yemek masasında ailemin yanında da laf sokuyor. 3 gün sonra aradığımdada. O kadar laf sokuyor ki her laf soktuğunda daha da az gidiyorum. Sonra iyi davranıyor anneeem anneeem diye Boşver kanarya git gel çağır otur oğludur özler diyorum sonra yine laf sokuyor. Böyle yaptıkça ben görüşme sıklığını azaltır sırf gönlü olsun diye yaptıklarımı yapmam. Misafiri geldiğinde gelinim diye hava atmasına izin vermem mesela otururum evimde. Oğlu da tek gidince gelin nerde derler ayıp olur o yüzden oğluda gitmez. Kaybetmekten kastım ilişkilerinin zedelenmesi aralarına girmem değil.

16 senelık evli birinin tecrübesi olarak söylüyorum

kendi işini kendin yaptıgın sürece sıkıntı yok , gitme 4 gidiyorsan 1 gideceksin , 5 saat kalıyorsan 2 saat kalacaksın , yavaş

yavaş , gözüne soka soka değil belli etmeden ayagını keseceksin , sana soru sorar gibi laf soktugunda asla cevap

vermeyceksin asla , yüzüne bakıp kafanı çevireceksin ,

kocana söylemekle ortalıgı daha çok karıştırırsın , çünkü karısını savunan erkek nadir dir yanii suçlu sen olursun , ( hemde haklıyken )

Niye gönül koysun ki?
Saygısız ve sevgisiz davranmıyorsan niye kırılsın yani?
O çağırır sen müsait olunca git, değilsen gitme. Hele şu pandemide hiç gitme ya da çok seyrek gidip bir görün, ihtiyaçlarını kapıya bırak yeterli.
Yine de darılacaksa kendi bilir.
Darılmak ne kelime onada laf söyler. Kapıdan koymuş uğramamış bile der. İzin günümde biyere gittiğimdede eşime şikaywt ediyorlar uğramadan gitti diye. Genelde müsait olmuyorum ama gidiyorum hadi neyse bu seferlik diye işe yaramıyor 😞

Darılmak ne kelime onada laf söyler. Kapıdan koymuş uğramamış bile der. İzin günümde biyere gittiğimdede eşime şikaywt ediyorlar uğramadan gitti diye. Genelde müsait olmuyorum ama gidiyorum hadi neyse bu seferlik diye işe yaramıyor 😞
Ya laf söylesin ne olacak?
Sen bu kadar dikkate almasan kendi kendine söyler söyler susar. Ya da susmaz. Kendi bilir yani.
Eşine şikayet edince ne oldu, eşin şiddet mi uyguladı sana?

Ya laf söylesin ne olacak?
Sen bu kadar dikkate almasan kendi kendine söyler söyler susar. Ya da susmaz. Kendi bilir yani.
Eşine şikayet edince ne oldu, eşin şiddet mi uyguladı sana?
Hayır Allah korusun eşim sarıldı bi de telefonuyla biriyle mesajlaştı gergindi yüzünden annesine kızdığını anladım çünkü onun yanında da defalarca kez laf soktu.

Hayır Allah korusun eşim sarıldı bi de telefonuyla biriyle mesajlaştı gergindi yüzünden annesine kızdığını anladım çünkü onun yanında da defalarca kez laf soktu.
Eee tamam o zaman.
Niye illa iyi niyetten bu kadar sık gidiyorsun, ben ayda bir bile görmüyorum kötü niyetli miyim?
Gitme,görme,laf soksun,şikayet etsin. Kendi bilir.

Kanarya sen taşın arkadaşım oradan.
İnanın aklımda fakat uzaktada yapıcak memlekete gittiğinde de yapıyor daha da taşıyor tribi öfkesi. Ben aslında yine kendi kafama göre yapıyorum her kaynana gibi laf sokuyor boşver diyorum ama olmuyor. Bi borçlarımız bitsin aklımda.

Normalde daha iletişime açık bir insandınız diye hatırlıyorum ama bu konuda özeleştiriye gerçekten çok kapalı davranıyorsunuz
Ama bunun sonucuyla da yine siz yüzleşeceksiniz
Bir nevi tercih olarak kabul edelim

Şuna takıldım yalnız
Siz zaten altlı üstlü oturuyorsunuz
Niye kayınvalideye sürekli karı koca gidiyorsunuz ki?
Özlediği zamanlar eşiniz gitsin görsün annesini
Oğlunu görsün diye ben 4 gün gitmezdim asla mesela
Oğlunu görecekse oğlu uğrasın işte yarım saat 1 saat filan

Back
X