Kayınvalidem 🤦🏻‍♀️

Bu kayınvalidenin hamileyken canın ne istiyor diye sormamasını bir tek ben garipsemiyor olamam herhalde. Niye sorsun yahu. Riskli gebelik olsa tamam da diğer türlü öyle bir prenses muamelesi beklemem açıkçası. Canınız ne istiyorsa kendiniz yapıp/alıp yiyebilirsiniz. Bu saçma, kazık kadar kızlar dururken başka evdeki gelinden un helvası istenmesi daha saçma. Hamile olmanızdan bağımsız olarak saçma.

Sırf kaynana diye bu kadar çok önyargı var maalesef. Anne yapamam de veya yaparım tabi de. Çok basit. Olur yaparım hayır yapamam. Yani niye bu kadar dert ediyorsunuz başka derdiniz tasanız yok mu cidden. Bana söylese kimin helvası kız ahahahha falan der geçerim amacı beni yormaksa paşa paşa yapar güleryüzlü olur kudurturum. Amatör davranıyorsunuz

Asla yapmayin,alistirmayin.Sonra göreviniz olur .Kv ile kendi annenizi de bir tutmayin.Benim kv m ben hamile kaldigimda aldi beni karsisina dedi ki ; "iki kizim dogum yapti cocuklarina bakmadim,baban hep der poposuna güvenen doğursun diye" dedi.:))) Tabiki de zerre yardimi olmadi hic bi konuda. Kendisi arkadas ve komsularini bizim eve habire getirdi götürdü turist rehberi gibi sadece o kadar.Keyif kadini.Cok enteresan bir insan benimki de. Size tavsiyem başta nasil seviye koyarsaniz öyle gider.

Iyi de sonra görevi olur hep yaptırırlar, ben katilmiyorum görüşünüze.Nasil alistirirsaniz öyle gider,net.yüz göz olmak da hic iyi degil.

Iyi de sonra görevi olur hep yaptırırlar, ben katilmiyorum görüşünüze.Nasil alistirirsaniz öyle gider,net.yüz göz olmak da hic iyi degil.
Ay altı üstü bi helva
Kim düzenli helva yiyor da helva yapma işi konu sahibinin görevi olacak?
Bayram değil seyran değil

Baştan sınırları net çizmek konusunda haklısınız da bi helva için de üstüme kalır korkusu abartı geldi bana

3,5 aylık hamilesiniz diye bir un helvası yapmak zor mu geldi? Bulantınız varsa “bulantım var, yemek yapamıyorum” deyin mesela. 3,5 aylık hamilelikte un helvası yapmak insanı nasıl zorlayabilir, aklım almıyor. 9 aylık hamileyim, geçen hafta oturdum kendim için yaptım mesela az birşey.

Sanki 1 tepsi baklava aç demiş gibi abartıyorsunuz, kendinize dert arıyorsunuz vallahi!

Bu tamamen içten gelme meselesi. İçinizden geliyorsa sevdiğiniz insansa yaparsınız ama ne söylese batıyorsa yapmak istemezsiniz.. Sancım var doktor yatmam gerektiğini söyledi deyip yapmayabilirsiniz mesela bu abartılacak bir mesele değil

ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum
Bunda bilmeyecek ne var, arayıp yapamıyorum deyin bitsin gitsin. Hayatı zorlaştırmayı ne kadar seviyorsunuz...

Size yapıver diyen biri konuyu anlamış oluyor ama yapmak istemiyorsanız yapamam deyin kişi anlamış olmuyor öyle mi? Alemsiniz vallaha.
Birlik olup size bahane mi bulalım? Istediğiniz bu sanırım. Yaş kaç?
Gerçekten basit bir şeye hayır diyemeyip kendinizi de eşinizi de strese sokuyorsunuz sonra da o stresinizi buradaki mantıklı cevaplar veren insanlardan çıkartıyorsunuz... gidip kayınvalidenize yapamam diyebilsenize hanımefendi.

Hayır tabiiki herşeye okey demeyecek. Ama bi helvayı büyütmek çok saçma. Ben ayda 1 gider görüşürüm her dediğini yapmam mesela. Yüz göz değilim görevi hep ona yaptırırlar ne ya ayrıca ? Yapmasın bacım her görevi ben mi söylicem onu da

Hamile kadından dıdının dıdısı için istenen helvayı yapmamak kişiyi amatör yapmaz bence bunu isteyen kv karşısında kişiyi enayi yapar.

Hamile kadından dıdının dıdısı için istenen helvayı yapmamak kişiyi amatör yapmaz bence bunu isteyen kv karşısında kişiyi enayi yapar.
Yav yapsın veya yapmasın kabul etmeyecekti o zaman kardeşim ? Kabul ederek enayilik sergilemiş zaten ? Yaparım dediyse benim dediğim gibi yapmasını söyledim

Öncelikle becerikli olmanın artılarını değil eksilerini yaşayan birisi olarak bende bu tür durumlara çok maruz kalırım ancak. 3 evladım var 2. Gebeliğimin son ayında kayınvalidemin 2 daire evinin boya badan temizliğini ben yapmış biri olarak un helvasının bu kadar zor olmadığını düşünüyorum. Ha birde şu boyut var ki insan bazen bir keki bile yapamayacak psikoloji de ya da durumda olabiliyor. Zamandan da ötürü ona da hak verebilirim ama anladığım kadarıyla kvniz espriyi kaldırıyor ve gülüyor yapmak istemiyorsanız bunu direk yapamam annecim bu ara bende pek iyi hissetmiyorum kendimi diyebilirdiniz. Anlayış gösterecektir diye düşünüyorum.
Gerçekten eşten ziyade direk kvye söylemek bana daha cazip geliyor. Yaparım ya da yapmam net ! Ama yaparım da demişken yapmamak bence hiç doğru değil söz ağızdan bir kere çıkar çünkü.

Ben şuraya yazıp ,insanlara da cvp verene kadar yapardım bi tencere un helvası gönderirdim. 10-15 dkkanızı alacak bir işi ne kadar büyütmüşsünüz.. 2 hafta sonra da sizin canınız bişey ister arayıp söylersiniz siz de.. Sizinkini beğeniyorlarmış,güzel yapıyorsunuz demekki :)

1 su bardağı bulgura 1 su bardağı su koyun
Sonra vakitli doğurmam için bana dua edin

İnşallah vakitli doğurursunuz Allah evladınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bendeki sorun salça bir türlü entegre olmadı. Bide yeni evliydim eşime yaptım garibim adam 3-4 kaşık yedi sonra valla gitmiyor uğraşıyorum olmuyor demişti, bir daha da denemedim

Stresten uzak durmanız gerekir. Hayır yapmıyorum deyip kenara çekilin sinir de olmamış olursunuz . Kimsenin kimseye bir şey yapma zorunluluğu yok . Zaten bir kere hayır deyince bir daha bir şey istemezler .

Konu sahibine birşey sormuyorlar konu sahibide benim canım şunu bunu istiyor demiyor bile bazi şeyler insanın içinden gelir zaten o birşey isterse annesi yapıyormuş.
Artı helva yapmak biraz zahmetlidir 15 dakika sürmez en az bir saat hiç durmadan kavurmak gerekir bi dakika bırakamazsın yoksa un yanar. Ben bile helva yaparken fenalık geçiyorum tencerenin sıcağı bir yandan sürekli, kavurmaktan acıyan bilekler, ayakta durmaktan tansiyon zıplaması lütfen helva diyip geçmeyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…