• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem 🤦🏻‍♀️

Benim 35.haftada başlamış bir anda şişmeye başladım. İdrar yolu enfeksiyonu oldum zannetti, zaten sürekli kusuyorum. En son aya girdik ödem de normal herhalde dedim ama ödem dediğimiz de iğne batsa patlayacak gibiydim. Çok şükür sağ salim doğum oldu bir ay oldu. Benim hala sorunlarım devam ediyor ama bebeğim çok şükür gayet sağlıklı.
Güle güle büyütün
Hemen geçmiyor zaten, biraz sürüyor tamamen geçmesi
Doğum sonrası kardiyoloji ve göz dr una yönlendirmişti beni dr’um
bi sorun yoktu.
Halen tansiyon ölçemem mesela.Tansiyon aleti görünce geriliyorum o günler geliyor aklıma

konudaki kisir da un helvasi da cok basit seyler degil mi ya,

gerci helva biraz guc gerektiriyor, o sekilde bir zorlugu var,

ama yine de canim cekti deyip bir baskasindan istenecek seyler degil. kisa surede yapilacak seyler,

ben anneniz yerinde olsam size sabahin korunde kisir yapmazdim sanirim (annelik farkli gerci, yapabilirdim de)

ama sizin yerinizde olsam hamileyim veya degilim kayinvalidemin cani un helvasi cekti diye yapmam yani, ya da esime kitlerim. Aklinizda olsun sizin de boyle durumlarda "ay ben yapamam da esime soyleyeyim o yapsin"deyince bir oguluslarina kiyamama durumu oluyor, o zaman bir bakmissin un helvasini yapip kapiya getirmis. Buna da cok sasirmamak lazim belki de, nasil sizin anneniz sabahin korunde kisir yapti ise size.

Onun disinda bence hamilelik nazi kocaya yapilir, bolca da yapin hem de, keyfini de cikartin. Ama baskasindan cok beklentiye girmeyin, bosuna da caninizi sikmayin.

Güle güle büyütün
Hemen geçmiyor zaten, biraz sürüyor tamamen geçmesi
Doğum sonrası kardiyoloji ve göz dr una yönlendirmişti beni dr’um
bi sorun yoktu.
Halen tansiyon ölçemem mesela.Tansiyon aleti görünce geriliyorum o günler geliyor aklıma

Kardiyolojiye beni de yönlendirdiler. Benim kalbimde de sorun oluşmuş, ilaç kullanıyorum umarım kalıcı bir şey olmaz.

Kadın alt tarafı helva istemiş. Sanki canınızı istemiş gibi davranıyorsunuz.
Eşim ailemin bir isteğine tamam deyip sonra bana söylense sinirlenirim. Benimle ilgisi olmayan bir konu ve söz için ne yapabilirim ki? Eşiniz ne yapsın?
Yapmak istemiyorsanız açıkça yapamam diyecektiniz. Ortada bir sorun kalmayacaktı.

Merhaba arkadaşlar ben 3.5 aylık hamileyim. Ailem yaşadığım şehire 4 saat uzaklıkta. Cuma günü yanlarına gittik pazar döndük (kısa bir süpriz ziyaretti) anneme canım kısır istiyor dedim kadın pazar sabahı 7de kalkmış biz yola çıkacağız diye kısırı yapmış yetiştirmiş. Bi de her seferinde kayınvalideme benimle birlikte gönderilen erzaklar var vs. şimdi bunları niye anlatıyorum çünkü 3.5 aydır hamilesin ne istiyorsun ne alalım canın birşey istiyormu diyen yok, dün gece arıyor beni senden birşey isteyeceğim ama yapar mısın yapmaz mısın bilmiyorum ama yaparsın sen ya diyor bende dedimki zor değilse yaparım. Eylül var onlarda kalıyor ( dayılarının kızı 17 yaşında ) + aynı evde yaşayan bekar görümcem var 25 yaşında. Canı un helvası istemiş yapar mısın diyor. Dedim ki ya hamile olan benim, benim istemem gerekmiyormu? ee sen istemiyorsun diyip gülüyor. Sonra yapılan bu emrivakiye tamam yaparım dedim. Ama telefonu kapattığımdan beri kendi kendimi yiyorum. Eşime söylenip duruyorum. Oda diyorki çok haklısın. Zaten akşma kadar çalışıyoruz işler uzadı yapamadım der geçiştirirsin diyor ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. Yani normal zaman olsa yaparım da şuan ben hamileyken evde 2 tane kız var isterlerse internetten bakıp pekala yapabilecek kabiliyetteler. Neymiş ben güzel yapıyormuşum bahaneleride o sen becereklisin 😒 Aaa dostlar bi akıl verin siz olsanız ne yapardınız ya ?
Ne var yani iki dk yapsanız. Onlarda yer sizde yersiniz. Herşeyi sorun etmek yerine biraz da olumlama yapsanız hayatınız daha güzel olur bence. He bi de insanlardan sürekli beklenti içine girerseniz hiç mutlu olamazsınız.🤷🏻‍♀️

Merhaba arkadaşlar ben 3.5 aylık hamileyim. Ailem yaşadığım şehire 4 saat uzaklıkta. Cuma günü yanlarına gittik pazar döndük (kısa bir süpriz ziyaretti) anneme canım kısır istiyor dedim kadın pazar sabahı 7de kalkmış biz yola çıkacağız diye kısırı yapmış yetiştirmiş. Bi de her seferinde kayınvalideme benimle birlikte gönderilen erzaklar var vs. şimdi bunları niye anlatıyorum çünkü 3.5 aydır hamilesin ne istiyorsun ne alalım canın birşey istiyormu diyen yok, dün gece arıyor beni senden birşey isteyeceğim ama yapar mısın yapmaz mısın bilmiyorum ama yaparsın sen ya diyor bende dedimki zor değilse yaparım. Eylül var onlarda kalıyor ( dayılarının kızı 17 yaşında ) + aynı evde yaşayan bekar görümcem var 25 yaşında. Canı un helvası istemiş yapar mısın diyor. Dedim ki ya hamile olan benim, benim istemem gerekmiyormu? ee sen istemiyorsun diyip gülüyor. Sonra yapılan bu emrivakiye tamam yaparım dedim. Ama telefonu kapattığımdan beri kendi kendimi yiyorum. Eşime söylenip duruyorum. Oda diyorki çok haklısın. Zaten akşma kadar çalışıyoruz işler uzadı yapamadım der geçiştirirsin diyor ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. Yani normal zaman olsa yaparım da şuan ben hamileyken evde 2 tane kız var isterlerse internetten bakıp pekala yapabilecek kabiliyetteler. Neymiş ben güzel yapıyormuşum bahaneleride o sen becereklisin 😒 Aaa dostlar bi akıl verin siz olsanız ne yapardınız ya ?
sonradan elime koz gececekse yapardim, yoksa yapmam

Herşeye evet denmez içinden gelmeyeni normal zamanlarda da yapma.. dişli olun hayat öyle geçmiyor... kızlarda öğrensin bir zahmet dijital ortamda herşeyi öğretiyorlar

ölümcül hasta yatak döşek yatıyo falan değilsiniz hamilesiniz alt tarafı

Kadın sizi yakın görüp istemiş üstelik güzel yaptiginizi da söylemiş mutlu olursunuz diye sanırım. Siz bişey isteyip de yapmadiysa siz de şimdi yapmayın ama anladığım kadarıyla istememissiniz. Annenize demişsiniz canım kısır istiyor diye kadın da yapmış bir de kvnizden bişey isteyin madem bu kadar huzursuz oldunuz bakin nasıl tepki verecek yapacak mı yoksa gecistirecek mi. Sonuçta kadın ne bilsin canınızın ne istediğini. Ha illa çok zoruma gitti ben yapmam diyorsaniz da hamileyken zor oluyor yapamadım deyip tarifini gorumcenize ativerin onlar anlamaları gerekeni anlarlar.

Ya hamile olunca ne oluyo çok pardon? Tamam iki canlısın, tamam bir mucizeye ev sahipliği yapıyosun, tamam nazlanmak, önemsenmeyi istemek hakkın ama bu biraz abartı değil mi? Kayınvalidene canım şunu çekti deseydin ve yapmasaydı bunu eleştirebilirdim ama kadın senden belki senin daha güzel yapacağını düşünerek bir şey istemiş ne var bunda? Hani sarma falan değil. Yağı koy, unu koy kavur şekerli su tamam.
Evde 3 kadinlar, niye kalkip kendileri yapmiyolar, yag koy, un koy, seker koy tamami, neyse ben zaten tembel bi insanim, bana bakmayin

Tamam diyip kendini ve eşini yiyip bitirecegine evde iki tane yetişkin kız var açıp tarife bakıp yapsınlar bir sefer olmazsa ikinciye olur demek varken neden bukadar tantana

Çok severim ben un helvası iki kere denedim yapmayı ikisinde de hüsran. Sorun bende galiba herkes çok kolay bir şey gibi yazmış tarife bakıp yapsınlar diye. O kaşığı çevirmekten illallah gelmişti bana. Yapamayan veya bilmeyene gerçekten eziyet, annem çabucak yapıyor mesela :)
Değil benimde tutmuyoır valla:)
Gerci ben kısırı tutturamayan nitelikte bi insaanım ama:D

Back