- 3 Ocak 2019
- 2.992
- 18.536
- 208
- Konu Sahibi Yengecburcu95
-
3.5 ay boyunca hiç aramayip sadece helva için mi aradı gerçekten? O kadar zaman gorusmediysniz helva istenecek yakınlık da ortada yok demektir ya da evler çok yakın olduğu ve sık sık yüz yüze görüşüldüğü için arama ihtiyacı olmuyor demektir. Bana biraz abartılı geldi.Ben 3.5 aylık hamileyim. 3.5 aydır aranıp sorulmamış, birşey istiyor musun denilmemişse, aynı şekilde onlarda benden istemesin. 2 tane bekar kız var evde ayrıca bu hizmetçilik değil, yapmaları gayet uygun olacak kişiler bana kıyasla. Canları istiyorsa yapsınlar yesinler diyorum. Bana helva kavursunlar dolma sarsınlar demiyorum ki hizmetçilik beklemiş olayım?
bende ona sinirleniyorum zaten. Sadece oğluyla denk gelip görüyorsa görüyor beni arayıpta konuşmuyor yani. Sonrada arayıp helva istemek3.5 ay boyunca hiç aramayip sadece helva için mi aradı gerçekten? O kadar zaman gorusmediysniz helva istenecek yakınlık da ortada yok demektir ya da evler çok yakın olduğu ve sık sık yüz yüze görüşüldüğü için arama ihtiyacı olmuyor demektir. Bana biraz abartılı geldi.
Helva konusuna gelince yapamadım dersiniz o kadar. Bir taktiğe bahaneye gerek yok
Anlamıyorsunuz.Ben 3.5 aylık hamileyim. 3.5 aydır aranıp sorulmamış, birşey istiyor musun denilmemişse, aynı şekilde onlarda benden istemesin. 2 tane bekar kız var evde ayrıca bu hizmetçilik değil, yapmaları gayet uygun olacak kişiler bana kıyasla. Canları istiyorsa yapsınlar yesinler diyorum. Bana helva kavursunlar dolma sarsınlar demiyorum ki hizmetçilik beklemiş olayım?
Yapmam diyin siz de. Kusura bakmayın da kadına alenen yüz veriyorsunuz bir de şikayet ediyorsunuz. Yüz vermeyin, iltimas göstermeyin. Arayıp ben yapamayacağım midem bulanıyor yemek kokusundan sen yap yapmışken biraz da bana yolla benim de canım çekti, diyin.Merhaba arkadaşlar ben 3.5 aylık hamileyim. Ailem yaşadığım şehire 4 saat uzaklıkta. Cuma günü yanlarına gittik pazar döndük (kısa bir süpriz ziyaretti) anneme canım kısır istiyor dedim kadın pazar sabahı 7de kalkmış biz yola çıkacağız diye kısırı yapmış yetiştirmiş. Bi de her seferinde kayınvalideme benimle birlikte gönderilen erzaklar var vs. şimdi bunları niye anlatıyorum çünkü 3.5 aydır hamilesin ne istiyorsun ne alalım canın birşey istiyormu diyen yok, dün gece arıyor beni senden birşey isteyeceğim ama yapar mısın yapmaz mısın bilmiyorum ama yaparsın sen ya diyor bende dedimki zor değilse yaparım. Eylül var onlarda kalıyor ( dayılarının kızı 17 yaşında ) + aynı evde yaşayan bekar görümcem var 25 yaşında. Canı un helvası istemiş yapar mısın diyor. Dedim ki ya hamile olan benim, benim istemem gerekmiyormu? ee sen istemiyorsun diyip gülüyor. Sonra yapılan bu emrivakiye tamam yaparım dedim. Ama telefonu kapattığımdan beri kendi kendimi yiyorum. Eşime söylenip duruyorum. Oda diyorki çok haklısın. Zaten akşma kadar çalışıyoruz işler uzadı yapamadım der geçiştirirsin diyor ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. Yani normal zaman olsa yaparım da şuan ben hamileyken evde 2 tane kız var isterlerse internetten bakıp pekala yapabilecek kabiliyetteler. Neymiş ben güzel yapıyormuşum bahaneleride o sen becereklisinAaa dostlar bi akıl verin siz olsanız ne yapardınız ya ?
Evet bu kızı kullanıyorlar o konuda sizinle hemfikirim.Aslında doğru söylüyorsunuz ben orda yanlış cümle kurmuşum ki normalde bizde de yemekleri eşimle birlikte yaparız. Benim kızdığım nokta evde 3 kişi yaşanıyor gelini arayıp sen yap getir çalışsan bile denmesi. Normalde bir helva yapılması falan laf edilecek şeyler değil ama bu konuda ben kullanılmak için yapıldığını hissettim.
+100000 katılıyorum yorumaEvet bu kızı kullanıyorlar o konuda sizinle hemfikirim.
Ben de olsam helvayı yapmam.
Yapmam ama evde 2 kız olduğu icin değil.
Yapmak istemedigim için yapmam.
Ve beni hic arayıp bi şey ister misin diye sormalarini da beklemem. Zira zaten ben de arayıp onlara sormuyorum.
Ilişki böyleyken arayıp helva isteyene de rahatsizim yapamam derim.
Olay bu kadar basit aslinda. Konu sahibinin kendisini yıpratmasına sebebiyet veremeyecek kadar basit. Ama öfkeli olduğu icin su an idrak edemiyor
Un helvası da ilk yapısta hayattan sogutur ya:)
saka bi yana sacma tabi dıdısının dıdısına gece vakti ne helvası derim.
Yapamam hamileyim demeliydin. Üzgünüm ama hem haksız hem mağdursunMerhaba arkadaşlar ben 3.5 aylık hamileyim. Ailem yaşadığım şehire 4 saat uzaklıkta. Cuma günü yanlarına gittik pazar döndük (kısa bir süpriz ziyaretti) anneme canım kısır istiyor dedim kadın pazar sabahı 7de kalkmış biz yola çıkacağız diye kısırı yapmış yetiştirmiş. Bi de her seferinde kayınvalideme benimle birlikte gönderilen erzaklar var vs. şimdi bunları niye anlatıyorum çünkü 3.5 aydır hamilesin ne istiyorsun ne alalım canın birşey istiyormu diyen yok, dün gece arıyor beni senden birşey isteyeceğim ama yapar mısın yapmaz mısın bilmiyorum ama yaparsın sen ya diyor bende dedimki zor değilse yaparım. Eylül var onlarda kalıyor ( dayılarının kızı 17 yaşında ) + aynı evde yaşayan bekar görümcem var 25 yaşında. Canı un helvası istemiş yapar mısın diyor. Dedim ki ya hamile olan benim, benim istemem gerekmiyormu? ee sen istemiyorsun diyip gülüyor. Sonra yapılan bu emrivakiye tamam yaparım dedim. Ama telefonu kapattığımdan beri kendi kendimi yiyorum. Eşime söylenip duruyorum. Oda diyorki çok haklısın. Zaten akşma kadar çalışıyoruz işler uzadı yapamadım der geçiştirirsin diyor ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. Yani normal zaman olsa yaparım da şuan ben hamileyken evde 2 tane kız var isterlerse internetten bakıp pekala yapabilecek kabiliyetteler. Neymiş ben güzel yapıyormuşum bahaneleride o sen becereklisinAaa dostlar bi akıl verin siz olsanız ne yapardınız ya ?
Bende hamilelik hastalık değildir lafına çok sinir oluyorumBen de bir iki defa hamile iken bu tarz konu açtığım için yakın zamanlarda bazı baba yiğit görünümlü kadınlardan linç yiyeceğinizi biliyordum .Arada mesajları okudum ve yine kendime yazilmiscasina sinir oldum .
Bir kere hamilelik insanin çevresinden her açıdan hem duygusal hem de fiziksel destek beklediği ve ihtiyacı olan bir dönem bence.Ki herkesin hamileliği aynı gecmiyor .Kimisi kaç ay yatarak geçiriyor ,kimisi dağ tas gezerek ,kimisi spor yaparak ,kimisi hastalıklarla.Hamileligin en zor ayları ilk4 ay ve son 3 ay .
Sahsen ben 4 ayımı günde 5 bazen 6 defa istifra ederek ,her şeyden tiksinirek ,artık istifra etmekten bayılacak duruma gelerek geçirdim.Ailemde burda değildi ama herkes kendi derdinde idi.En azından laf olsun diye bile kimse sormadı.Herkes elini çekti .Ne zamanki bulantılarım geçti .Herkes benimle.gorusmeye başladı .Yemek yapıyor nasıl olsa gidip biz de yiyelim içelim bizi ağırlasin diye .Yok öyle yağma .Ben karşılık bekliyorum efendim ve zor günümde bir arayıp sormayan insan benden bir şey beklemesin .Bunun ne olduğu önemli değil.Puding istese yine yapmam.İki yaşında kcuuk çocuğum var .Kendi ozzbakimimi bile yapamıyorum bazen .Evimi toolayamuyorum .Yemek yspamiyrium .Biraz ayakta dursam belim ağrıyor kalkamıyorum .Nefes nefese kalıyorum hemen .Kimi de son ayına kadar her şeyini yapıyor .Ben yapamıyorum arkadaş .Bunu da kimse eleştiremez .Valla artık şu yazan yorumlara sinir oluyorum.
Bende hamilelik hastalık değildir lafına çok sinir oluyorum
benim bünyeme iyi gelmiyor mesela
normalde sağlıklı, fit ve aktif biriyken hamileyken hastalanıyorum
ikisindede hasta oldum ben
ilkinde 1aydan fazla hastanede yattım
Gebeğile bağlı hipertansiyon, idrarda protein kaçağı vardı
ilk aylardaki içim dışım çıkana kadar kusmalarımı saymıyorum bile
ha ben yinede kimseden bişey beklemedim ama kimseyede bişey yapmadım kendim istemediğim sürece
bi arkadaşım ben hamileyken beni arayıp (kendiside hamileydi aramız 2ay) pizza istedi, benimkini çok seviyormuş canı çekmiş
sen yapta gelim ben yiyeyim benimde şimdi canım çekti dedim, dahada sormadı nede çağırdı
Preeklempsi Allah düşmanıma yaşatmasın, o kadar diyim bendeAynen. İçim dışıma çıktı kusmaktan doğum sabahına kadar kustum. kendim açlıktan öldüm de midemin bulantısından yemek yiyemedim. Ekmek bile yiyemedim, su bile içemedim. Son haftada preeklampsi oldu ki yaşamayan anlamaz ne denli zor olduğunu. Erken doğum yaptım diye şükreder mi insan. Şükrettim. Sezaryenli halim bile hamilelikten daha iyi idi.
Preeklempsi Allah düşmanıma yaşatmasın, o kadar diyim bende
Siz istediniz mi mesela herhangi birşey? Onlar da yapmadı mi? Yani özel olarak böyle bir soru şekli mi var hamilelere? Çocuk gelin misiniz ? Geliriniz yok mu canınızın istediğini yiyecek?şimdi bunları niye anlatıyorum çünkü 3.5 aydır hamilesin ne istiyorsun ne alalım canın birşey istiyormu diyen yok,
Tamam yaparım diyorsanız şikayet etmeyin. Hayır yapamam demeliydiniz çok zor değil.Sonra yapılan bu emrivakiye tamam yaparım dedim.
Adam çözüm bile sunmuş. Tamam dediginiz şeyler için eşinize niye soyleniyorsunuz ki?Eşime söylenip duruyorum. Oda diyorki çok haklısın. Zaten akşma kadar çalışıyoruz işler uzadı yapamadım der geçiştirirsin diyor
ilkinde 7aylıkken başladıAmin amin.
Sizşn en başından beri mi olmuştu?
Benim covid olduktan sonra oldu. 16-20 arası idi tansiyonum.
ilkinde 7aylıkken başladı
ikincide 4üncü ayda başladı
benimde 18-20 lere çıkıyordu
gözlerimin önünde bir şeyler uçuyordu sanki
kötü günlerdikabus gibi
Sizede geçmiş olsun siz ve bebek iyisinizdir inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?