- 31 Temmuz 2011
- 2.975
- 9.105
- 358
- Konu Sahibi Yengecburcu95
Yerinizde olsam yapardım çünkü söz vermeyi sevmem verirsemde mutlaka yerine getirmeye çalışırım ama bir daha böyle bir durum olursa asla kabul etmem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hala gereksiz olduğunu düşünüyorum. Dediğiniz gibi ailelerimizi seçemiyoruz. Ne yapsın eşiniz? Annesinin ağzında çıkan cümleyi size ulaşmadan kesemeyeceğine göre, çıkıp size gelmiş cümlenin sorumluluğunu neden çeksin? Ayrıca zamanı önemli değil, bahanenizi hazırlayıp sunmuş mu? Evet. Sizin yanınızda olmuş mu? Evet. Daha ne olsun??Eşime söylenmemin gereksiz olduğunu asla düşünmüyorum. benim ailem zonguldaktan neler düşünüp yapıyor, kendi ailesi 5 dakika mesafede beni arayıp yap diyor. Ailelerin konumu ve yeri farklı olsaydı keşke diye kendiside söyleyip duruyor zaten. Ailemizi kendimiz seçemiyoruz malesef diye. Annesinin yaptığı yüzsüzlük resmen. Ayrıca telefonu kapattıktan sonra söyledi yapma diye
Merhaba.Kayinvalideniz yapmayı bilmiyor mu?Genelde büyüklerin eli daha lezzetli olur .Merhaba arkadaşlar ben 3.5 aylık hamileyim. Ailem yaşadığım şehire 4 saat uzaklıkta. Cuma günü yanlarına gittik pazar döndük (kısa bir süpriz ziyaretti) anneme canım kısır istiyor dedim kadın pazar sabahı 7de kalkmış biz yola çıkacağız diye kısırı yapmış yetiştirmiş. Bi de her seferinde kayınvalideme benimle birlikte gönderilen erzaklar var vs. şimdi bunları niye anlatıyorum çünkü 3.5 aydır hamilesin ne istiyorsun ne alalım canın birşey istiyormu diyen yok, dün gece arıyor beni senden birşey isteyeceğim ama yapar mısın yapmaz mısın bilmiyorum ama yaparsın sen ya diyor bende dedimki zor değilse yaparım. Eylül var onlarda kalıyor ( dayılarının kızı 17 yaşında ) + aynı evde yaşayan bekar görümcem var 25 yaşında. Canı un helvası istemiş yapar mısın diyor. Dedim ki ya hamile olan benim, benim istemem gerekmiyormu? ee sen istemiyorsun diyip gülüyor. Sonra yapılan bu emrivakiye tamam yaparım dedim. Ama telefonu kapattığımdan beri kendi kendimi yiyorum. Eşime söylenip duruyorum. Oda diyorki çok haklısın. Zaten akşma kadar çalışıyoruz işler uzadı yapamadım der geçiştirirsin diyor ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. Yani normal zaman olsa yaparım da şuan ben hamileyken evde 2 tane kız var isterlerse internetten bakıp pekala yapabilecek kabiliyetteler. Neymiş ben güzel yapıyormuşum bahaneleride o sen becereklisin Aaa dostlar bi akıl verin siz olsanız ne yapardınız ya ?
Ben bu hamilelik olayının biraz abartıldığını düşünüyorum. Ben de 9 ay hamileydim annem ve eşim dışında kimse canın bişey istiyor mu diye sormadı. Zaten onlar da baktılar istemiyorum sormayı bıraktılar bikaç ay sonra. Şimdi Eltim hamile üst katımda oturuyor, ilk aylar ben de ona bikaç sordum, sonra bişey istersen bana söyle yaparım dedim tamam dedi bi daha da sormadım. Oğlum ve ben eltimin patates kızartmasına hastayız, hamile hamile bize her pazar patates kızartır sağolsun Dün de akşam beni aradı yemek yaptım sana getiricem bişey yapma dedi (ki zaten oğlumdan dolayı kendime pek yemek yapabildiğim söylenemez), sonra getirdi sağolsun ben yerken de oğlumu oyaladı Canım eltimMerhaba arkadaşlar ben 3.5 aylık hamileyim. Ailem yaşadığım şehire 4 saat uzaklıkta. Cuma günü yanlarına gittik pazar döndük (kısa bir süpriz ziyaretti) anneme canım kısır istiyor dedim kadın pazar sabahı 7de kalkmış biz yola çıkacağız diye kısırı yapmış yetiştirmiş. Bi de her seferinde kayınvalideme benimle birlikte gönderilen erzaklar var vs. şimdi bunları niye anlatıyorum çünkü 3.5 aydır hamilesin ne istiyorsun ne alalım canın birşey istiyormu diyen yok, dün gece arıyor beni senden birşey isteyeceğim ama yapar mısın yapmaz mısın bilmiyorum ama yaparsın sen ya diyor bende dedimki zor değilse yaparım. Eylül var onlarda kalıyor ( dayılarının kızı 17 yaşında ) + aynı evde yaşayan bekar görümcem var 25 yaşında. Canı un helvası istemiş yapar mısın diyor. Dedim ki ya hamile olan benim, benim istemem gerekmiyormu? ee sen istemiyorsun diyip gülüyor. Sonra yapılan bu emrivakiye tamam yaparım dedim. Ama telefonu kapattığımdan beri kendi kendimi yiyorum. Eşime söylenip duruyorum. Oda diyorki çok haklısın. Zaten akşma kadar çalışıyoruz işler uzadı yapamadım der geçiştirirsin diyor ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. Yani normal zaman olsa yaparım da şuan ben hamileyken evde 2 tane kız var isterlerse internetten bakıp pekala yapabilecek kabiliyetteler. Neymiş ben güzel yapıyormuşum bahaneleride o sen becereklisin Aaa dostlar bi akıl verin siz olsanız ne yapardınız ya ?
Teşekkür ederim beni gerçekten anladığınız için. Kayınvalidem çok değişik bir kadın ya yılların kadını ama malesef mutfağa girip şunu yapayım dediğini duymadım. Daha önce tavuk fajita yaptım, tarifini istedi. Brokoli haşladım yoğurladın tarifini istedi. Un helvası vs. bide sonra ben beceremiyorum sen cok beceriklisin demeleri. hamile kalmadan önce ağrıma gitmez yapardım ama şuan hamileyken bir hatır sormazken evde 2 koca kız var benden istiyor bu beni üzen. ve ne yazıkki hayır demeyi bilmemek benim tek sorunumMerhaba.Kayinvalideniz yapmayı bilmiyor mu?Genelde büyüklerin eli daha lezzetli olur .
Ben de 7 aylık hamileyim .Ailem uzakta .Bana da kimse demedi .Canin bir şey istiyor mu ya da artık sormak mi kaldı . 5 yıllık geliniyim.Neyi sevip sevmedigimi biliyor .Yapar getirir .Sen hamilesin sana şunu yapayim diye ama benim hoşuma gidiyor bu durum .En azından benden bir şey isteyemez diye .Yüzü olmaz ama biliyorumki ister .Biz hiçbir şey yapmadık deyip çekinmez .Gelin yapsın der .Bence arayın ve rahatsizlandiginizi söyleyin.Hamilelik bu sonuçta .Her an her şey olabilir .Yatıyorum ,yapamam deyin .Tamamen keyfi bir konu ya .Hastalık falan da yok .Ben sinir oldum burda .
Kabul etmeyin yorgun oluyorum başında bekleyemem ayakta duramıyorum zaten biliyorsun durumum de kapat gitsin çekiyorsa canı çok yapsın bir zahmet orada bile gelinlik beklemesinler ya pes..Merhaba arkadaşlar ben 3.5 aylık hamileyim. Ailem yaşadığım şehire 4 saat uzaklıkta. Cuma günü yanlarına gittik pazar döndük (kısa bir süpriz ziyaretti) anneme canım kısır istiyor dedim kadın pazar sabahı 7de kalkmış biz yola çıkacağız diye kısırı yapmış yetiştirmiş. Bi de her seferinde kayınvalideme benimle birlikte gönderilen erzaklar var vs. şimdi bunları niye anlatıyorum çünkü 3.5 aydır hamilesin ne istiyorsun ne alalım canın birşey istiyormu diyen yok, dün gece arıyor beni senden birşey isteyeceğim ama yapar mısın yapmaz mısın bilmiyorum ama yaparsın sen ya diyor bende dedimki zor değilse yaparım. Eylül var onlarda kalıyor ( dayılarının kızı 17 yaşında ) + aynı evde yaşayan bekar görümcem var 25 yaşında. Canı un helvası istemiş yapar mısın diyor. Dedim ki ya hamile olan benim, benim istemem gerekmiyormu? ee sen istemiyorsun diyip gülüyor. Sonra yapılan bu emrivakiye tamam yaparım dedim. Ama telefonu kapattığımdan beri kendi kendimi yiyorum. Eşime söylenip duruyorum. Oda diyorki çok haklısın. Zaten akşma kadar çalışıyoruz işler uzadı yapamadım der geçiştirirsin diyor ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. Yani normal zaman olsa yaparım da şuan ben hamileyken evde 2 tane kız var isterlerse internetten bakıp pekala yapabilecek kabiliyetteler. Neymiş ben güzel yapıyormuşum bahaneleride o sen becereklisin Aaa dostlar bi akıl verin siz olsanız ne yapardınız ya ?
Yaa unuttuğum un helvasını yine hatırlattın bak nasıl istiyorum nasıl güzel yapıyorsan kendin yap kendin ye vallahiMerhaba arkadaşlar ben 3.5 aylık hamileyim. Ailem yaşadığım şehire 4 saat uzaklıkta. Cuma günü yanlarına gittik pazar döndük (kısa bir süpriz ziyaretti) anneme canım kısır istiyor dedim kadın pazar sabahı 7de kalkmış biz yola çıkacağız diye kısırı yapmış yetiştirmiş. Bi de her seferinde kayınvalideme benimle birlikte gönderilen erzaklar var vs. şimdi bunları niye anlatıyorum çünkü 3.5 aydır hamilesin ne istiyorsun ne alalım canın birşey istiyormu diyen yok, dün gece arıyor beni senden birşey isteyeceğim ama yapar mısın yapmaz mısın bilmiyorum ama yaparsın sen ya diyor bende dedimki zor değilse yaparım. Eylül var onlarda kalıyor ( dayılarının kızı 17 yaşında ) + aynı evde yaşayan bekar görümcem var 25 yaşında. Canı un helvası istemiş yapar mısın diyor. Dedim ki ya hamile olan benim, benim istemem gerekmiyormu? ee sen istemiyorsun diyip gülüyor. Sonra yapılan bu emrivakiye tamam yaparım dedim. Ama telefonu kapattığımdan beri kendi kendimi yiyorum. Eşime söylenip duruyorum. Oda diyorki çok haklısın. Zaten akşma kadar çalışıyoruz işler uzadı yapamadım der geçiştirirsin diyor ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. Yani normal zaman olsa yaparım da şuan ben hamileyken evde 2 tane kız var isterlerse internetten bakıp pekala yapabilecek kabiliyetteler. Neymiş ben güzel yapıyormuşum bahaneleride o sen becereklisin Aaa dostlar bi akıl verin siz olsanız ne yapardınız ya ?
Konu sahibi onların gözünde hizmetçi. O konuda sizinle hemfikirim.Burda suçlu arıyorsanız o sizsiniz. Anne senin yapman lazım kusura bakma yapamam yapınca haber ver eşim gelip alacak benim de canım çekti deyin. Hem çalışıyormuşsunuz malesef siz onların gözünde hizmetçi gibisiniz ailenizde sürekli birşey yollayıp durmasın. Orda iki kız var kalkıp yapsın bana mı düştü deseydiniz ya da. Tamam yaparım derseniz kullanılmaya devam edilirsiniz
Ben 3.5 aylık hamileyim. 3.5 aydır aranıp sorulmamış, birşey istiyor musun denilmemişse, aynı şekilde onlarda benden istemesin. 2 tane bekar kız var evde ayrıca bu hizmetçilik değil, yapmaları gayet uygun olacak kişiler bana kıyasla. Canları istiyorsa yapsınlar yesinler diyorum. Bana helva kavursunlar dolma sarsınlar demiyorum ki hizmetçilik beklemiş olayım?Konu sahibi onların gözünde hizmetçi. O konuda sizinle hemfikirim.
Ama bilmem farkında mısınız? Hem konu sahibi hem de siz evde 2 tane kız olmasına takılmışsınız . Yani halihazırda 2 tane hizmetçi var demeye geliyor konu. Onlar dururken konu sahibi mi yapsın yani? Demek oluyor
Sizin böyle düşünerek yazmadığınıza eminim. Yorumlarınızdan biliyorum sizi.
Ama işte içinde yetiştiğimiz toplumun dayatmalari an geliyor biz fark etmeden dilimizden dökülüyor.
Sevgili konu sahibi;
Helvayı yapmanıza engel bir durum yok. Hamilelik insana paso yatmayı dayatmaz.
Fakat mecburiyetiniz de yok. Istemıyorsanız da yapmazsınız. Hamileliği sebep olarak öne sürmenin anlamı yok.
Ben hamileyim beni arayıp bi şey ister misin, demedi diye şikayet etmeye ise hiç ama hiç hakkınız yok.
Ya birbirimize nazımız geçer, arar sorarız, gider geliriz, kalk bi helva yap yiyelim deriz.
Ya da birbirimize mesafemiz vardır. Böyle şeyleri talep edemeyiz ve beklemeyiz de. Beklenti bu ilişki türü icin fazla olur çünkü.
Bu ikisinden birini kabullenmek gerek.
Ben onlardan bekleyeyim ama onlar benden beklemesin yok.
Hele evde kız var onlar varken benden beklemesin. Hiç ama hiç yok.
Aslında doğru söylüyorsunuz ben orda yanlış cümle kurmuşum ki normalde bizde de yemekleri eşimle birlikte yaparız. Benim kızdığım nokta evde 3 kişi yaşanıyor gelini arayıp sen yap getir çalışsan bile denmesi. Normalde bir helva yapılması falan laf edilecek şeyler değil ama bu konuda ben kullanılmak için yapıldığını hissettim.Konu sahibi onların gözünde hizmetçi. O konuda sizinle hemfikirim.
Ama bilmem farkında mısınız? Hem konu sahibi hem de siz evde 2 tane kız olmasına takılmışsınız . Yani halihazırda 2 tane hizmetçi var demeye geliyor konu. Onlar dururken konu sahibi mi yapsın yani? Demek oluyor
Sizin böyle düşünerek yazmadığınıza eminim. Yorumlarınızdan biliyorum sizi.
Ama işte içinde yetiştiğimiz toplumun dayatmalari an geliyor biz fark etmeden dilimizden dökülüyor.
Sevgili konu sahibi;
Helvayı yapmanıza engel bir durum yok. Hamilelik insana paso yatmayı dayatmaz.
Fakat mecburiyetiniz de yok. Istemıyorsanız da yapmazsınız. Hamileliği sebep olarak öne sürmenin anlamı yok.
Ben hamileyim beni arayıp bi şey ister misin, demedi diye şikayet etmeye ise hiç ama hiç hakkınız yok.
Ya birbirimize nazımız geçer, arar sorarız, gider geliriz, kalk bi helva yap yiyelim deriz.
Ya da birbirimize mesafemiz vardır. Böyle şeyleri talep edemeyiz ve beklemeyiz de. Beklenti bu ilişki türü icin fazla olur çünkü.
Bu ikisinden birini kabullenmek gerek.
Ben onlardan bekleyeyim ama onlar benden beklemesin yok.
Hele evde kız var onlar varken benden beklemesin. Hiç ama hiç yok.
Un helvası da ilk yapısta hayattan sogutur ya:)Merhaba arkadaşlar ben 3.5 aylık hamileyim. Ailem yaşadığım şehire 4 saat uzaklıkta. Cuma günü yanlarına gittik pazar döndük (kısa bir süpriz ziyaretti) anneme canım kısır istiyor dedim kadın pazar sabahı 7de kalkmış biz yola çıkacağız diye kısırı yapmış yetiştirmiş. Bi de her seferinde kayınvalideme benimle birlikte gönderilen erzaklar var vs. şimdi bunları niye anlatıyorum çünkü 3.5 aydır hamilesin ne istiyorsun ne alalım canın birşey istiyormu diyen yok, dün gece arıyor beni senden birşey isteyeceğim ama yapar mısın yapmaz mısın bilmiyorum ama yaparsın sen ya diyor bende dedimki zor değilse yaparım. Eylül var onlarda kalıyor ( dayılarının kızı 17 yaşında ) + aynı evde yaşayan bekar görümcem var 25 yaşında. Canı un helvası istemiş yapar mısın diyor. Dedim ki ya hamile olan benim, benim istemem gerekmiyormu? ee sen istemiyorsun diyip gülüyor. Sonra yapılan bu emrivakiye tamam yaparım dedim. Ama telefonu kapattığımdan beri kendi kendimi yiyorum. Eşime söylenip duruyorum. Oda diyorki çok haklısın. Zaten akşma kadar çalışıyoruz işler uzadı yapamadım der geçiştirirsin diyor ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. Yani normal zaman olsa yaparım da şuan ben hamileyken evde 2 tane kız var isterlerse internetten bakıp pekala yapabilecek kabiliyetteler. Neymiş ben güzel yapıyormuşum bahaneleride o sen becereklisin Aaa dostlar bi akıl verin siz olsanız ne yapardınız ya ?