• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem ve Temizlik

bu kadın gelmiş evine anladım kadarıyla baştada ben yaparım çamaşırdır temizlik falan demiş sanırım bir iki gün kendini göstermiş sonra bırakıvermiş hepsini göstermelik bence bunlar canım eşin de annesini sana yardımcı olsun diye getirmiş bence paylaş bunu eşinle annesi gitsin daha iyi strese girmessin hiç yoktan olan gene sana olmuş canm bu benim düşüncem annesi gidince daha raht edersin hiç yoktan .

yok artık canım sende güzelce anlat ozman güzel bi şekilde ben olsam derdim annecim bak böyle yapalım şunlarrı sen yap bunları ben yapim daha kolay olur işlerimz falan de annecm sana zahmet şunu yapabilirmisn gibisinden konuş tatlım tatlı dil yılanı deliğinden cıkartr die boşuna dememişler:)

çok ilginç
bende hamile kaldım doğum yaptım
ilk 3 ay kanamam vardı düşük riskim vardı
son 3 ayda bebek çok aşağıda ve aşırı hareketli olduğu için erken doğum riskim vardı
ve ben kalp hastasıyım
9 ay boyunca kimse bir çöpümü kaldırmadı 2 bayram geçirdim hamileliğimde her işimi kendim yaptım bayram tezmiliğinin alasını yaptım
birde ben takıntılıydım erken doğum riskim vardı aman ya doğuma gidersem de millet evime gelirde ne der diye sürekli evi temiz tutma çabasındaydım
bu arada ben 6, katta oturuyordum camlarımı bile kendim silerdim.
8, ayımda kızımın mobilyalarını getirirlerken kutuların içinde fare girdi eve fareyi defedince bütün evi baştan sona mutfak banyo yatak yorgan koltuk halı herşeyi kaldrıdım yıkadım temizledim yerleştirdim
kvalidem bırak yardım etmeyi kendisi 2 görümcem görümcemin eşi çocukları hafta sonları hemde her hafta sonu sabah erkenden gelirrrr otururlardı baş köşeye
artık gece yatağa yattımmı belimin ağrısından uyuyamazdım
midem bulanıyor demişsiniz ya 9 ay boyunca kustum ben doğuma giderken bile bulantı kusma devam ediyordu bende.
dünyadaki ilk yada son hamile siz değilsiniz bunu idrak edin bu kadar havalara girmenin mantığı yok.
bi kendinize gelin bence...

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam sıze yardım ıcın gelmıstır zaten elınden gelenıde yapmıştır ,
daha ne beklıyordunuz ustunde önluk elınde bez her gun temızlıkmı yapacaktı ..
ya kayınvalıdenız sızın hızmetcınız mı ?
bıde cekınmeden yazmıssını oturuyor iş yapmıyor dıye ..
Siz hamılesınız dıye ınsanlar sızın kolenız mı ( hasta olursunuz ozel durumunuz olur tabı hızmet edılır o ayrı )
Zate kadını eve getırme nıyetınız ıyı deıl : temızlık yapsın dıye .. pardon neydı sıze yardım dıye ..
Allah Allah ınsanlar ne hale geldı boyle ..

16 aylık bebeğim var, hamileliğin ne olduğunu gayet iyi biliyorum bilmesem diycem ki tamam vardır kızın bir bildiği.

1) hamilelik çamaşırı makineye atmaya engel mi yada buzdolabını temizlemeye?

2) eşinizin annesi sizin hizmetçiniz mi, siz 2. 80 yatarken o temizlik yapacak öyle mi sebep olarak siz hamilesiniz vah vah...

3) şimdi bu kadar rahata alışırsanız bebek doğunca yaşayacağınız zorluklar karşısında direnciniz çok düşük olur bence biraz hareketlenin son aylarda zaten zor kalkarsınız.

şoktayım....kayınwalidenizi bu denli hizmet etmek zorunda görmenize şok oldum...birde yazdıklarınızı okuyunca sizi hamileliğin son günlerinizdesiniz sandım...daha 2.5 ay...peki 8.5 ta ne yapacaksınız iyice ağırlaşınca kime yaptracaksınız..kaynanayıda istemiyosunuz yaa o zaman kim yardım eder size merak ettim...ben hem kendi ewimi hem kayınwalidemin ewini temizleyim yemeğimizide yapıp öyle gittim doğuma....demekki bende war bir tuhaflık :26::26::26:

doğumumun olacağı sabah ütü yapmaya niyetlenmiştim ama sancılardan nerde yapıcam..
3 gün öncesinde pazara gittim..yani hamilelik,iş yapmak isteyene engel teşkil etmiyor, şımarıklar hariç tabiii..

bunca yoruma rağmen hiçbişe yazmamışsınız tabi kendinize destekçi bekliyordunuz size haklısın vay ne terbiyesiz kadınmış gelmiş kalıyorda şu kızcağıza iş yaptırıyor yazık değilmi kızcağız 2 buçuk aylık hamile kolaymı çamaşır sepetini boşaltmış çok kızdım şimdi hemen onu evden kov ne demek ya oğlunun evinde kalacakta hiç bir işe elini sürmeyecek.
Arkadaşım okudukça yemin ediyorum şoklara düşüyorum siz prensesmisiniz nesiniz bu kadar şımarıklıkta çok yani eminim siz o kadına daha neler yapıyorsunuz kimbilir
bunu nerden anladın dersen ondan sana hizmetçilik beklemenden ve sana iş yapmıyor diye ona kızıp surat yapmandan ve bundada kendini haklı bulmandan çıkarıyorum
burda en büyük suçda senin eşinde
erkek karısınında annesinide ezdirmeyecek orta yolu bulacak eğer gelin veya kayınvalideden birisi eziliyorsa erkek ayarı iyi yapamamış demektir.
hızıma alamıyorum tekrar yazıcam belki okursunda o saçma sapan şımarık dünyandan bakarsında haline binlerce kez şükredersin dünyanın en iyi kayınvalidesi ve dünyanın en kötü evladı olan eşine sonsuz teşekkür edersin hamileyken halılarımıda sildim evimide süpürdüm yeri geldi kayınvalideminde evini temizledim üstüne kayınvalidem oğluma oda almama izin bile vermedi onu bırak eşimle hamilelik elbisesi almaya giderken arkamızdan koşarak gelip oğluna fazla bişe alma zaten bir süre sonra kullanmayacak dedi ben eşimin gömlekleriyle eşortmanlarıyla hamileliğimi geçirmeye çalışırken Allah razı olsun kendi annem 3-5 parça kıyafet aldıda hamileliğimi öyle geçirdiö ( belirteyim o zaman çalışmıyordum) 1 buçuk yıl önce damar iltihabı oldum damarlarımın bazısı aniden patladı ölümlerden döndümde kimseden yardım dilenmedim sadece birgün kayınvaliden geçmiş olsuna geldi 2 kap yemek yaptı çamaşırımı astı diye Allah razı olsun dedim teşekkür ettim kimse kimsenin işini yapmaya mecbur değil çünkü

eğer sen böyle bencilliğe devam edersen ne olacak biliyormusun yıllar geçtikçe bir gün gelecek daha yeni evli olduğunuz için eşinin sana olan o aşkı ve arzusu azalmaya başlayacak ve senin bu tarz beklentlerinden dolayı eşin sana kötü ve ters davranmaya başlayacak canım fazla naz aşık usandırır dikkat et usandırma kimseyi
ben 31 yaşındayım arkadaş çevremde ne gözü kara deli divane karılarına aşık karısının bi dediğini iki yapmayan erkekler gördüm evlilik ilerdikçe aşkta meşkte bitti hatta karısının nazından bıkıpta karısını döven bile oldu bu dayak yiyende atanda üniversite mezunu kariyerli insanlardı birkaçı boşandı kalan sağlarda çocuklarının hatırına evliliklerine devam ediyor ,şu hayatta hiç kimse vazgeçilmez değildir
şimdiden hayırlı doğumlar

Ben zaten o gelmeden kendi isimi goruyordum. Kayinvalidem gelmeden once herseyini yaparim merak etme sen dinlen dedi. Bana bisey yaptirmadi geldiginde. Simdi boyle davranmasina aklim ermedi sadece.

yorulmuş olma ihtimali geliyo mu aklına?
ayrıca yatak odanıda o kadın mı toplıcak ya ayıp denen bişey var, tamam hamilesin dip bucak temizlik yapmazsın diyelim ama makinaya çamaşır atmak çok zor olmasa gerek, sen yemeğimde ayağıma gelsin diye bekliyosun sanırım, kadın robotmu

15 gün önce suyum geldiği için 25 gün erken doğum yaptım. Suyumun geldiği akşam ve bir önceki akşam yemekli misafirim vardı üstüste, suyum geldikten sonra mutfağımı ve salonumu topladım, bebeğin park yatağını hazırladım ve eşimi uyandırıp hastaneye gittim, önceki 9 ayımı saymıyorum bile :) Belki de ben çok saf bir hamileydim..

Yazmadan edemedim benim eltimin evini kaynana baştan aşağa silmiş yıkamış yatak odası,banyosunu bebeğe banyoda yıkadıktan sonra eltim bunu evden kovmuş ne kadar özelim var hepsini karıştırmış diye e tabi bunu bize ağlayarak anlatıyor eşimde iyi olmuş sanada dedi otursaydın gelin sana hizmet etseydi demiş nediye dip bucak temizlik yapıynrsun dedi ,bence kaynana herşeyini karıştırmadığına dua et ,çnk meraklılar da var, bütün eşyaların yerini değiştirmediğinede sevin bazılar kendi düzenini kuruyor buda hoş değil

3,5 aylık hamileyim kayınvalidem yok ama eşimin halası çok yakın toplasan 5 defa yemek getirdi onda bile istemedim. herşeyimi annem yaptı Allah razı olsun. ama anneme bile üzüldüğümden makşneye çamaşırları kendim atttım ufak tefek işleri eşime yaptırdım kendi anneme ayıp olmasın diye ve çok ciddi düşük tehlikem vardı.eşimin halassı geleyim yardıma dediğinde binbir takla attım getirmemek için çünkü hiç sevmem birilerine borçu kalmayı. pes diyorum cidden

Yaptığınız şımarıklığın dik alası valla. Böyle kaynana bulmuşsun hala isyan ediyorsun.
Ben 37 haftalık hamileyim bütün işimi kendim yapıyorum aklına gelebilecek herşeyi. Ve hala çalışıyorum.
Daha 2,5 aylık hamilesin ya. Bu kadar naza pes diyorum yani pes.

15 gün önce suyum geldiği için 25 gün erken doğum yaptım. Suyumun geldiği akşam ve bir önceki akşam yemekli misafirim vardı üstüste, suyum geldikten sonra mutfağımı ve salonumu topladım, bebeğin park yatağını hazırladım ve eşimi uyandırıp hastaneye gittim, önceki 9 ayımı saymıyorum bile :) Belki de ben çok saf bir hamileydim..

hayırlı uğurlu olsun canım :) tatlım sen iyi niyetlisin

hayırlı uğurlu olsun canım :) tatlım sen iyi niyetlisin

İyi niyetten ziyade ben doğumdayken eve gelen giden olur, mutfakta yemek bulaşıkları görünmesin dedim :) Dediğim gibi de olmuş, ben sancı odasındayken görümcem eşimden anahtarı alıp hem evi bi temizleyim hem de yemek yapayım diye gitmiş, sonra aramış geri "dolap yemek dolu, ev de temiz, tatlı yapayım mı" diye. 9 ay boyunca da onca sancıma ağrıma rağmen az az, yavaş yavaş eşimle yaptık bütün işimizi. Mesela çamaşırları o taşır, yüksek bir sandalyeye koyar, ben eğilmeden asardım, o da o sırada bulaşık makinesini boşaltırdı. Çünkü biz kalabalıkları sevmiyoruz, anneler ablalar abiler derken daral geliyor, "ay yapamıyoruz" desek k.valideler geliverecek diye ikimiz de kendi işimizi kendimiz gördük.
15 gündür doğum için geldi hem annemler hem k.valideler, yine ben duramadım her işimi kendim yapmak istiyorum.

kayınvaliden, temizlikçi kadın gibi heryeri temizliyor ediyor daha ne istiyorsun, benim kaynanam evime yemekli misafir cagırdıgımda mutfak kapısından bile bakıp kolay gelsin yardım edilecek bişey varmı bile demiyo,üstüne üstlük yeni evlendigim sıralarda bile böyleydi,bu kız yapamaz edemez diye bile yardım etmedi, hep yapamasında rezil olsun edasındaydı.
ama allaha şükür hep yüzümün akıyla herşeyi mükemmel yapıyordum
şimdi kayınvaliden kaç gündür fire vermiş gibi gözüküyo :) muhtemelen artık sıkıldı sürekli yapmaktan..
ama şunu düşün evine gelipte bacak bacak üstüne atıpta hamile gelininde kalan ve çalışstıran kaynanalar var, kendi kayınvalidene bişey ler yapmıyor diye hemen trip yapma, haketmiyor kadın
belkide seni deniyordur, bakalım temzilikl yapmadıgındaki tavrın nasıl olacak diye

bencede cok abartmısıın bızde cocuk dogurduk herkesın hamılelıgı bır olacak dıye bısey yok ama kaynananda ınsan kendını onun yerıne koysana benım kaynanam yapmak ıstedıgı halde ben yaptırmadım benım cok afedersın ama ıc camasırım olur bıseyım olur kadın onları makınaya atmak zorundamı... senın yatak odasında bıraktıgını toplamak zorundamı hadı dersın kı cok tehlıklelı bı hamılelık yada 9 . ayın hıc bırsey yapamıyorum ama burum cok sacma geldı bana... yada gelmesını ıstemedıgın halde geldı dıye yapıyor olablırımısın bı fıkır sadece...

eşiniz ve siz kendinizi anneyi hizmetçi tutmuş psikolojisine sokmuşsunuz anlaşılan kadıncağızda size mecburmu ne anlamadım

Merhabalar kizlar,
Cok sIkkInim icimi dokmem gerek yoksa patliycam. Sorunum su, hamile kaldiktan sonra esim bana ev islerinde yardimi olsun diye annesini yanimiza getirtti. Tabi gelmeden once kayinvalidem hep diyordu evi temizlerim camasirini yikarim vs. bende dedim iyi ozaman. Neyse geldi nerdeyse 1 ay falan olacak. Ilk geldigi 1 hafta Allahim butun evi temizledi. Koltuklarin yikadi, yastiklarini soktu icindekileri havalandirdi. Yani butun hunerlerini gosterdi. Dedim super, inanamadim. Bi baktim zaman gectikce bu heryeri supuruyor bizim odayi supurmuyor. Buzdolabina bakiyorum kirli, banyoya bakiyorum kirli. Kac gundur camasirlikta camasirlar duruyor hicbirini kaldirmamis. Bekliyorum bakalim nezaman yapicak diye. Bugun artik tak etti yani. Sabah kalktim butun mutfagi banyoyu camasir suyuyla bastan asagi temizledim. Kac saattir temizliyorum yanima gelipte kizim be yapiyorsun bile demedi. Isimi bitirdim gectim oturma odasina. Dedi nerdesin ne yapiyorsun. Dedim temizledim heryeri cok kirlenmis. Niye yaptin dedi bende canim sIkILiyordu dedim. Ya kizlar bana akil verin ne yapmam gerek bundan sonra? Suanda sinirden suratina bile bakmak istemiyorum. Bu hamile halimle beni stresse soktu resmen.

sen tembelsin
sen çoooooook tembelsin ve şımarıklık yapıyorsun
bu tipleri hiç sevmem
kadın mecbur değil, maaşı veriyosun ona ki oturduğu dakkaları sayıyorsun

bu arada dedim dedi dedim dedi dedim dedi yazıyosun habire
çok yorucusun

Back