• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem ve Temizlik

Bu hamile olunca elini etegini isten ceken tiplere uyuz olurum annelerimiz ne isler yapmis en basiti.
Camasir makinesi yoktu elde yikarlardi. Dusuk tehliken yoksa neden yikasin kadin senin camasirini simariklik

arkadaş ağrım var bulantım var diye bir de bahane bulmuş kendine ,
oysa ki diğer gebelik topiklerinde bulantıların,ağrıların geçtiğini söylemiş...:51:

bu hanımın eşinde de var kabahat,hemen annesini çağırmış..
sana yardım etsin , annemi getirtirim diye..
hal böyleyken , şımarıklık yapar tabiii...:51:

arkadaş ağrım var bulantım var diye bir de bahane bulmuş kendine ,
oysa ki diğer gebelik topiklerinde bulantıların,ağrıların geçtiğini söylemiş...:51:

bu hanımın eşinde de var kabahat,hemen annesini çağırmış..
sana yardım etsin , annemi getirtirim diye..
hal böyleyken , şımarıklık yapar tabiii...:51:

canım 9 aya dek yanlızdım..annem ve kayınvalidem rahmetli..
yeri geldi saolsun eşimin çok pişmiş makarnalarını yedim..iyi hissettiğimde işlerimi yaptım..kötüyken yattım uyudum...:49:

bence kaynananıza gündeliğini verinde rahat rahat söylenin :52::52: bu kadar olmaz yanii:53:

canım 9 aya dek yanlızdım..annem ve kayınvalidem rahmetli..
yeri geldi saolsun eşimin çok pişmiş makarnalarını yedim..iyi hissettiğimde işlerimi yaptım..kötüyken yattım uyudum...:49:

yanii..çok çok kötü olmadıkça insan kendine yetebilmeli..

ben 7 sene çocuk yapmadım,eşim de çok istiyordu..
hamile kaldığım da nazın kaprisin en alasını yapardım..
uff puff diye..
ne bulantım, ne sancı,ne aşerme hiç birşeyim olmadı..
katır gibiydim..:27:
son aylarda, sadece biraz daha çabuk yoruluyordum, o kadar..
doğuma 10 gün kala eminönüne tek başıma alışverişe çıktım..:30:

insan üşenir numaradan kapris yapmaya..

Son düzenleme:
kayinvalideme olan sinirimden zaman gelir kapilari pencereleri kirmak isterim,
yeri gelir onu gercekten sevmedigimi dusunurum.
ama asla ve asla bana ettigi yardimlari da unutmam.
hakkini yemem,bana yardim ediyor diye asla kullanmaya calismam.rabbim sahittir.
sizinkisi fazlasiyla simariklik.
kadina cok uzuldum resmen.
ama sanirim bunlar kayinvalidenizin iyi gunleri.
bebeginizi sag salim kucaginiza aldiginizdan sonra cekecegi var gibime geliyor.!!!!
vicdan ve saygi diyorum!!!

Konuyu okuyunca ilk önce vahim bir şey olduğunu düşündüm.Devamında şımarıklığın da ötesinde bir duyguya kapıldığını anladım.Hamilelik sürecin nasıl geçiyor bilmiyorum,belki çok zor hamile kaldın,doktor yatman gerektiğini vs.söyledi.Beni yanlış anladınız konu kapansın diye cevapta yazmıyorsun.Ama mutlaka bu yazılanları okuyorsundur.Eğer yanlış anladıysak gel kendini anlat bize.
Ama ne olursa olsun yanlışsın arkadaşım.Zorlu bir süreç sonunda hamile kalmışsan da,hamilelik seni öldüresiye zorluyorsa da yanlışsın.Kayınvalidenden bu şekilde bir beklenti içine girmek,yapmıyor diye küsmek,sinirle iş yapmak neresinden bakarsan bak yanlış,ayıp.
Koskoca kadın senin hizmetçi gibi işlerini yapmak zorunda değil.Güle oynaya beraber yapabilirsiniz belki bilmiyorum ben evime gelen hiçbir misafirden iş beklemedim.Ben de diğer yazan arkadaşlar gibi 9 ay boyunca kendi işimi kendim yaptım sağolsun eşim yardımcı oldu.7. ayın sonunda ve doğuma 3 hafta kala yani iki kere ev taşımak zorunda kaldım.Kimseyi çağırmadım kendi başıma halletmeye çalıştım.Vee sonuç olarak taşındığımızın gecesi doğum yaptım.Doğumdan sonra eve gelenlerden de beklemedim hiç iş yapmalarını.Zaten hiçkimsenin yaptığı iş içime sinmez benim.Maalesef kadın bile tutamam bu huyum yüzünden.Sağolsun eşim yardım ediyordu ama gel sen bana sor.Biran önce dikişlerim iyileşse de işleri yapsam diye kafayı yiyecektim nerdeyse.
Bu kadar insan yazmışsa aynı şeyi bir bildikleri vardır.Oku ve kendine özeleştiri yap,çünkü gerçekten çok ayıp kayınvalidenden temizlikçi gibi bahsetmek.

bence kaynanana forumda bı uyelık acalım asıl onun bır derdı var.............:36::36::36::36::36::36::36::36::36:

yanii..çok çok kötü olmadıkça insan kendine yetebilmeli..

ben 7 sene çocuk yapmadım,eşim de çok istiyordu..
hamile kaldığım da nazın kaprisin en alasını yapardım..
uff puff diye..
ne bulantım, ne sancı,ne aşerme hiç birşeyim olmadı..
katır gibiydim..:27:
son aylarda, sadece biraz daha çabuk yoruluyordum, o kadar..
doğuma 10 gün kala eminönüne tek başıma alışverişe çıktım..:30:

insan üşenir numaradan kapris yapmaya..:16:

gece gece beni resmen anırttın gülmekten of be of:1:

Ahh bu arada,benim meleğimin annesi de burdaymış;
9 ay boyunca çalışıp,evinin tüm işini kendisi yapan emekçi kadın söz sırası sende:42:

anca söz alabildim :P her şey bir yana, bir kayınvalideye acıyabileceğimi bana gösterdiği için konu sahibine teşekkürü borç bilirim :27:
kendimi çok saf hissettim gebeliğimdeki risklerden uzun uzadıya bahsetmeyeyim bebeği de seni de kaybedebiliriz bile dendi bana. 12saat ayakta çalışıp iş dönüşü ev işi, yemek bir yana bir de makineye çamaşır atıyordum :27:
keşke kadrolu bir temizlikçi tutsalarmış da kadıncağız evini barkını bırakıp bu muameleyi görmeseymiş.üzüldüm ve çok ayıpladım.kayınvalidem bana bir tas acısız çorba yapsa yeterdi.

kayınvaliden o kadar işi yaparken sen oturuyoan belki de o bazı şeyleri senden beklemeye başlamıştır
ciddi bir sağlık problemi olmadıktan sonra neden evin herşeyiyle o ilgilensin ki

öyle böyle değil..şaka ötesi hemde.:35:.
kafa mı buluyor bizimle?:4: kendini mi inandırmış kadın mecburmuş gibi anlamadım..:51:

doğru teşhis kendini inandırmış..
her gün kadıncağaz temizliçi gibi işmi yapmak zorunda yardıma diye geldiyse...:44:

Merhabalar kizlar,
Cok sIkkInim icimi dokmem gerek yoksa patliycam. Sorunum su, hamile kaldiktan sonra esim bana ev islerinde yardimi olsun diye annesini yanimiza getirtti. Tabi gelmeden once kayinvalidem hep diyordu evi temizlerim camasirini yikarim vs. bende dedim iyi ozaman. Neyse geldi nerdeyse 1 ay falan olacak. Ilk geldigi 1 hafta Allahim butun evi temizledi. Koltuklarin yikadi, yastiklarini soktu icindekileri havalandirdi. Yani butun hunerlerini gosterdi. Dedim super, inanamadim. Bi baktim zaman gectikce bu heryeri supuruyor bizim odayi supurmuyor. Buzdolabina bakiyorum kirli, banyoya bakiyorum kirli. Kac gundur camasirlikta camasirlar duruyor hicbirini kaldirmamis. Bekliyorum bakalim nezaman yapicak diye. Bugun artik tak etti yani. Sabah kalktim butun mutfagi banyoyu camasir suyuyla bastan asagi temizledim. Kac saattir temizliyorum yanima gelipte kizim be yapiyorsun bile demedi. Isimi bitirdim gectim oturma odasina. Dedi nerdesin ne yapiyorsun. Dedim temizledim heryeri cok kirlenmis. Niye yaptin dedi bende canim sIkILiyordu dedim. Ya kizlar bana akil verin ne yapmam gerek bundan sonra? Suanda sinirden suratina bile bakmak istemiyorum. Bu hamile halimle beni stresse soktu resmen.

şikayete bakın hele,kadın kurumuş çamaşırları neden toplamıyormuş..:53:
bekliyormuş bir de ne zaman yapacak diyeeee..:45:

söylemde tam bir cadı kaynana edası var?gelini gözetler durur ya..napıyo, ne ediyo diye, aynen öyle..
kadın tam külkesidi olmuş oğlunun evinde..:51:

Kaynananız mecbur olmadığı halde kendisi teklif etmiş geleyim sizde kalayım temizliğine yardım ederim diye.
Gelmiş ve ilk hafta evinizin temizliğini yapmış.
Şimdi yapmıyor olmasının nedeni ise bence onu kullanmak istemeniz herşeyi onu üzerine yıkmanız olmuş.
Kadın çamaşırınızı bile ayırıp makineye atmış asmış.
Ama toplamadı diye kabahatli olmuş.
Allah razı olsun diyeceğinize onu hizmetçi gibi görüp birde iş yapmıyor diye konu açmışsınız.
Hamileliğiniz ne kadar zor geçerse geçsin çamaşırınızı ipten toplayıp oturduğunuz yerde katlayamayacak halde değilsinizdir heralde.
Ben bir yıl içinde 3 kez böbrek taşı düşürdüm çevrenizde böbrek taşı düşüren insan olduysa ağrısını bilirsiniz.
Bu süreçte evime ne yardımcı aldım nede bir tanıdığımdan yardım bekledim.Herşeyimi kendim yaptım.
İnsanın içinde olacak bazı insanlar başkalarının iyi niyetini kullanmayı çok seviyor.

Son düzenleme:
bu günleridemi görecektim:))) benim hamilelik ilerledi napcam dipköşe temizlik olayını die düşünüyorum.düşünmeye gerek kalmadı bende kaynanamı çağırıcam:))

sewgili kayınvalideciğim bunları duy,oku,görki benimle birkez daha gurur duy ve iftihar et :9::9::9: elalemde ne gelinler var bak :52:

Back