• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem ve Temizlik

programsız olduğun için ipin ucu bir tarafa, ipin kendisi kaçmış gitmiş.

öncelikle plan cetveli oluşturmalısın. yatış kalkış saatini belirleyerek başla. öğlen ve akşam yemeği hazırlığında da vakit kaybı olmasın, yemeklerin akşamdan yapılmasını söyle.

bir de çan al. zil çanı. tenefüs saatlerinde çalarsın tenefüs yapar kadın.

programsız olduğun için ipin ucu bir tarafa, ipin kendisi kaçmış gitmiş.

öncelikle plan cetveli oluşturmalısın. yatış kalkış saatini belirleyerek başla. öğlen ve akşam yemeği hazırlığında da vakit kaybı olmasın, yemeklerin akşamdan yapılmasını söyle.

bir de çan al. zil çanı. tenefüs saatlerinde çalarsın tenefüs yapar kadın.

:1:ben de başka bir konuya mı girdim diyorum.

bence bu durumda can sıkacak bişey yok ev kirliyse bırak öyle kalsın ne olacak ki. daha 9 haftalık hamilesin. hafif hafif bişeyler yapabilirsin. sonuçta kadın da hizmetçi değil ki o da yorulmuştur. bence görevi olmamasına rağmen gelmiş o kadar temizlik yapmış. ben biri anneme öyle yapsa üzülürdüm.
bu forumda arasan 9 haftalık hamileyken evine gelip de full temizlik yapacak bi kaynanaya sahip gelin bulamazsın diyim yani

aynen ben kaynanam yakinimda oldugu halde gelip hic bi isimi yapmaz ,ben sezeryan oluyorum butun islerimi kendim yapiyorum,hamileyim ilk 3 ay yataktan kalkamadim ama mecbur oldugm icin her isimi yapmak zorunda kaldim,bence de cok fazla bisey bekleme :31:

okudugum en ilginç konu böyle gelin düşman başına allahım herşeyin hayırlısını versin kendi annesi için böyle birşey düşünürmüydü acaba

kadın ilk geldiğinde her hünerini göstermiş ya,
sen de karnı burnunda değilsin hani,
yaptı yaptı kendini hizmetçi yerine konuyor gibi hissetmiştir.
yardıma geldiyse her şeyi yapacak sen bi işin ucundan tutmayacaksın demek miydi.
çamaşırını da mı alıp makinaya atamıyorsun.

çok ayıp yani inanamıyorum.

9 haftalık hamileyken savaşın içinden,libyadan tahmin bile edemeyeceğiniz bir izdihamdan geldim...

doğuma kadarda tek başıma evimin işlerini gördüm...

sezeryanla doğum yaptım ve evde hiç yatmadan değil temizlik misafirlerimi bile kendim ağırladım...bebeğimin bakımıda dahil...

acaba sizmi çok nazlısınız yoksa biz bilemediğimiz ekstra bir gücemi sahibiz...

Şaka gibisiniz ya.
Ben bu forumda çok okudum hamile haliyle kayınvalidesinin evini temizleyen camına varana kadar sileni.
İnanın onlar sizin kadar şikayet etmedi.
Kadın yardıma gelmiş,genel temizliğinizi yapmış, el üstünde tutacağınıza neden çamaşırları kaldırmadı diyorsunuz.
Sizin çamaşırınızı kaldırmaya mecbur mu canım? Ne münasebet.
Eliniz kolunuz tutuyor herhalde.
Siz 2,5 aylıkken böyleyseniz 9 aylık halinizi düşünemiyorum bile.
O zaman yemeğinizi de kaşık kaşık yedirsin isterseniz.
Allah eşinize ve kayınvalidenize sabır versin.

annen gelse idi onada bu şekil demi davranacaktın aceba kaynanan senin kölen değil .buzdolabı kirliymiş banyo mutfak kirliymiş olur sen kirlet kaynana temizlesin annenin evinde hizmetçi varmıydı aceba?

bana da biraz garip geldi temizlik yapma zorunluluğu yok kayınvalidenizin..9 aya dek sizdemi kalıcak temizlemek için..kalmak için bahane olmasın:44:

Ayyyy ne insanlar varya kizlar bende 9 haftalik hamileyim:nazar: kendimi cok yorgun bitkin hisediyorum ama yemekte yapiyorum temizlimide yapiyorum ha 4 4lukmu oluyo hayir ama en azindan kimseye muhtac olupta Boyle simarikliklar yapmiyorum hamilelik bir hastalik degilki yavas yavas yapabildigim kadar yapiyorum iste sinirim zipladi yaaaa

Bundan sonra kirli donlarını çıkarıp direkt kadının kafasına at böylelikle sepette birikmemiş olur.

dikkat edersen hep mahrem yerleri bırakmış kadın yatak odası,çamaşırlar banyo...belki art niyet yoktur şahsen ben hamile olsam riskli gebelik geçirmiyorsam son aya kadar kimseye muhtac olmak istemem.ayrıca çamaşırları yıkamamış iyide yapmış ben olsam k.validemin çamaşırlarımıı yıkamasını istemem neden mi utanırım çünkü kirli kilotlarımızı görmesini yıkamasını istemem zorundada deil ne güzel köşe bucak temizlik yapmış buzdolabınıda sen sil tehlikeli bi iş deil neticede sonuçta ağır kaldırma perde asma cam silme ama basit işleride yap yani....

1. cok büyük bir rahatsizliliginiz yoksa hizmet beklemen sacma sonucda evine misafir gelmis senin ilgi göstermen lazimdi..
2. temizlige gelse bile kadin tek basina temizlemek zorunda degil berber temizleseydiniz problemde olmazdi berber girerdiniz dip bucak..
3. hamilelik hastalik degildir bunu ögreseniz iyi olur..

Allahım Allahım bu ne bencillik böyle. evim pis olsun temizlik yapamayım, yemek yapamayım yinede kocamdan başka kimseden yardım talep etmem. çok gerekirse de paramla birini tutarım. annelerimiz bizim hizmetçimiz değil.....

Back