• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem ve Temizlik

evet kesinlikle en büyük imtihanlarımdan birisi.. ben de onunla ömür tüketicem işte.. inşallah hata yapmam ve sınavı geçerim.. aslında affetmek istiyorum çünkü affetmediğimiz her insan gönlümüze yük oluyor. yüzüne karşı af değil dediğim kalbimden affetmek ve yaptıklarını unutup hayatımda yok saymak ama yapamıyorum yapamıyorumm....unutamıyorum unutamıyorum. belki yaptığımda kamil insan olmuş olurum..

Aynen karanfilce;
Bir yerde okumuştum,''bazen yola devam etmek için affetmek gerekir,
affettiğiniz de aslında karşınızda ki kişiyi değil,kendinizi özgür bırakırsınız''diye.
Çok zor bir şey affetmek ama,bunu kendin için başarabilirsen,
sana yaşattıklarını unutamasan bile,yok sayarak yola devam edebilirsen,
kendi iç huzurunu koruyabilirsin.
Bir de işin eş durumu var;düşün onların ruh halini,
netice de O'nun annesi ve yarattığı nahoş durumlardan ötürü duyduğu utanç:(
Konuyu da böyle gasp ettik ama çok daha önemli bir sorun olduğunu düşünüyorum:34:

sanki aylıklı hizmetçisi işleri aksatıyorda ona trip yapıyor:50:

Aynen karanfilce;
Bir yerde okumuştum,''bazen yola devam etmek için affetmek gerekir,
affettiğiniz de aslında karşınızda ki kişiyi değil,kendinizi özgür bırakırsınız''diye.
Çok zor bir şey affetmek ama,bunu kendin için başarabilirsen,
sana yaşattıklarını unutamasan bile,yok sayarak yola devam edebilirsen,
kendi iç huzurunu koruyabilirsin.
Bir de işin eş durumu var;düşün onların ruh halini,
netice de O'nun annesi ve yarattığı nahoş durumlardan ötürü duyduğu utanç:(
Konuyu da böyle gasp ettik ama çok daha önemli bir sorun olduğunu düşünüyorum:34:

evet işin eş durumu daha vahim. arada olan hep onlara oluyor diye düşünüyorum. annesi, bütün bunları yapan annesi ki anne bir insanın en sevdiği yakını tutunacağı tek kişi..
"affettiğiniz de aslında karşınızda ki kişiyi değil,kendinizi özgür bırakırsınız''
ne kadar doğru bi söz.
insanları olduğu gibi kabul etmek sanırım işin sırrı. deli de olsa veli de olsa olduğu gibi...
İnşallah birgün bunu yapabilirim...

hamilelik riskli mi?riskli diye bahsetmemişsin..
2,5 aylık hamilelikten ne olacak risk yoksa..
kadın hizmetçi gibi, 9 ay hizmet edecek zaaar..
sen ne yapacaksın 9 ay boyunca..
kadın gelinin istediği işleri yapmamış diye bi de surat görüyor..
kalkıp yapmışsın sonra işleri demek ki yapamıyacak durumda değilsin..
risk yoksa hamilelikte,tamamen şımarıklık, tek doğuran sen misin?

2,5 aylık hamilelikte hamile olduğumu bildiğim halde,hiç hamile gibi hissetmedim kendimi
ta ki 6.-7.aylarda karnım şişince ağırlaştım..
her hamilelik bir olmaz ama..
işlerimin %95 ini kendim yaptım..birkaç kez annem geldi..
doğumuma 10 gün kala merdivene çıkıp oğlumun odasının avizesini taktım..
tüllerimi yine kendim taktım..
1 kez eşime taktırdım tülleri,onu da ters takmıştı:27:
sesimi çıkartmadan ertesi gün düzelttim..

kusura bakma da bana bu tamamen şımarıklık gibi geldi.. koca kadın geldiği zaman onca işi yapmış sen ucundan tutmamışsın, şimdi kalkıp laf ediyor diyorsun.. iyi de çamaşırları sen toplasan eline mi yapışır... bu nasıl bir mantık anlamadım..!!!:20: sen onu kaynana değil hizmetçi olarak istiyorsun..!

aynen katılıyorum kadın onca ıs yapmıs yorulmustur ben su genc halımle temızlık yapıyorum 1 hafta heryerım agrıyo

evet işin eş durumu daha vahim. arada olan hep onlara oluyor diye düşünüyorum. annesi, bütün bunları yapan annesi ki anne bir insanın en sevdiği yakını tutunacağı tek kişi..
"affettiğiniz de aslında karşınızda ki kişiyi değil,kendinizi özgür bırakırsınız''
ne kadar doğru bi söz.
insanları olduğu gibi kabul etmek sanırım işin sırrı. deli de olsa veli de olsa olduğu gibi...
İnşallah birgün bunu yapabilirim...

Onu bir başarabilsek zaten,olduğu gibi kabullenmek kısmını,
hiç bir sorun kalmayacak ama öyle kolay olmuyor işte.
Böyle konuşuyoruz konuşuyoruz da,hayata geçirirken tıkanıp kalıyor insan.
Ama ben en çok kayınpedere üzüldüm:43:
Düşünsene bir ömür,aynı evde:50:

hamilelik riskli mi?riskli diye bahsetmemişsin..
2,5 aylık hamilelikten ne olacak risk yoksa..
kadın hizmetçi gibi, 9 ay hizmet edecek zaaar..
sen ne yapacaksın 9 ay boyunca..
kadın gelinin istediği işleri yapmamış diye bi de surat görüyor..
kalkıp yapmışsın sonra işleri demek ki yapamıyacak durumda değilsin..
risk yoksa hamilelikte,tamamen şımarıklık, tek doğuran sen misin?

2,5 aylık hamilelikte hamile olduğumu bildiğim halde,hiç hamile gibi hissetmedim kendimi
ta ki 6.-7.aylarda karnım şişince ağırlaştım..
her hamilelik bir olmaz ama..
işlerimin %95 ini kendim yaptım..birkaç kez annem geldi..
doğumuma 10 gün kala merdivene çıkıp oğlumun odasının avizesini taktım..
tüllerimi yine kendim taktım..
1 kez eşime taktırdım tülleri,onu da ters takmıştı:27:
sesimi çıkartmadan ertesi gün düzelttim..
bende 2 dogum yaptım ıkıncı dogumumda doguma bır hafta vardı evın butun halılarını yıkamıstım :37:heçde bırsey olmadı bana 1 hafta sonra sısko bı bebıs dogurdum :emir_bebek::nazar:

Ahh bu arada,benim meleğimin annesi de burdaymış;
9 ay boyunca çalışıp,evinin tüm işini kendisi yapan emekçi kadın söz sırası sende:42:

2 bucuk aylik hamilesin bende 7 - 8 aylik falan sandim , düsük riskin falanmi var ? Kadin ev islerine yardimci olmak icin gelmis tamamda bu degilki sen sabahtan aksama kadar oturacaksin.
O camasirlar kac gundur duruyor diyorsun , e sen toplayiver ne olacak. Pes vallaha. Kocaniza acidim ben kim bilir neler yaparsiniz adama hamilesiniz diye:)

konu sahibi belki şöyle düşünmüştür..
beni hamile bırakan eşim, onun oğlu...:53:
tabi o temizleyecek, ben mi temizliycem..:19::23:

Onu bir başarabilsek zaten,olduğu gibi kabullenmek kısmını,
hiç bir sorun kalmayacak ama öyle kolay olmuyor işte.
Böyle konuşuyoruz konuşuyoruz da,hayata geçirirken tıkanıp kalıyor insan.
Ama ben en çok kayınpedere üzüldüm:43:
Düşünsene bir ömür,aynı evde:50:

evet onun durumu daha zor. ama onun da psikolojisini etkilemiş zamanla. mesela ailesini kendini düşündüğü gibi düşünemiyor. eşini ve çocukları tek grup olarak topluyor kendini ayrı. öyle bir savunma mekanizması geliştirmiş sanırım..

konu sahibi belki şöyle düşünmüştür..
beni hamile bırakan eşim, onun oğlu...:53:
tabi o temizleyecek, ben mi temizliycem..:19::23:

:1:hele bir de şehzade anasıysa tamamdır.
Valide sultan değil ya kayınvalide kalfalarına temizlettirsin,
bi tabi kendisi temizleyecek.

okuyunca şok oldum,hamilelik psikolojisi demiş bazıları da annelerimiz affedersiniz hayvan mıydı?psikolojileri yok muydu onlarında? annem beni doğurmadan bir gün önce halıları çırpmış balkondan koca koca halıları düşünün.ben bu tavırda olan kadınların şımarıklık yaptığını düşünüyorum.kadıncağız elinden her geleni yapmış allah razı olsun,siz yazmamışsınız ama ben tahmin ediyorum ki siz yattığınız yerden emirler de yağdırdıysanız kadın o yüzden bir daha bir şey yapmak istememiştir.dünya da ilk ve tek hamile siz değilsiniz.bakın arkadaşlar yazmış hem çalışıp hem evini temizleyen hem de kayınvalidesinin ve kendi annesinin evlerini temizlemiş insanlar.onların ki can değil mi? lütfen biraz kendinize gelin.kadına minnettar olacağınıza bir de dertleniyorsunuz.aman allah başka dert vermesin.

Yani canım 2.5 aylık hamilesin bu iş yapamayacağın anlamına gelmez. Kusura bakma ama eğer Allah korusun düşük yapma gibi bi ihtimalin yoksa doğurana kadar kendi evinin temizliğini görürsün. Karşılaştırmak gibi olmasın ama, ben doğmadan bizim durumumuz pek iyi değilmiş ve annem evlere temizliğe gidermiş hem kendi evini temizlermiş hem çalıştığı evi. 9 ay 10 güne kadar çalışmışta. Akşam 5 te eve gelmiş o gece 1de beni doğurmuş. Allah'ı ma bin şükür belki de annem sayesinde bugün İstanbulun en güzel semtlerinden birinde oturuyoruz. Eğer bir riskin yoksa işini kendin yapabilirsin başkasından medet umma boşuna.

okuyunca şok oldum,hamilelik psikolojisi demiş bazıları da annelerimiz affedersiniz hayvan mıydı?psikolojileri yok muydu onlarında? annem beni doğurmadan bir gün önce halıları çırpmış balkondan koca koca halıları düşünün.ben bu tavırda olan kadınların şımarıklık yaptığını düşünüyorum.kadıncağız elinden her geleni yapmış allah razı olsun,siz yazmamışsınız ama ben tahmin ediyorum ki siz yattığınız yerden emirler de yağdırdıysanız kadın o yüzden bir daha bir şey yapmak istememiştir.dünya da ilk ve tek hamile siz değilsiniz.bakın arkadaşlar yazmış hem çalışıp hem evini temizleyen hem de kayınvalidesinin ve kendi annesinin evlerini temizlemiş insanlar.onların ki can değil mi? lütfen biraz kendinize gelin.kadına minnettar olacağınıza bir de dertleniyorsunuz.aman allah başka dert vermesin.

:46::46::46::46::46:

Back