• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem ve Temizlik

Kimse benim ne anlatmak istedigimi anlamamis neyse herkese tesekkurler. Konunun kapatilmasini yoneticilerden talep ediyorum.

Yoo aksine gayet net anlaşıldın,
ilk geldiğinde harıl harıl dip köşe temizlik yapmış kadın.
Sen neden devamlı yapmıyor diyorsun,
işini aksatıyor diye kızıyorsun:)
Yapma Allah aşkına,zaten çok iyi niyetle evini yerini bırakıp gelmiş,
hiç bir zorunluluğu olmadığı halde sana yardımcı olmuş.
nihayetin de yaşını başını almış bir kadın,7/24 elinde bezle dolaşmasını bekleyemezsin.
madem bu denli titiz birisin,en kısa sürede ücretini ödeyip canı çıkana kadar evini temizleyecek bir yardımcı tutmalısın.

Yine yanıltıcı bir başlık ve enteresan bir konu;
başlığa bakınca kayınvalidesi gelininden temizlik bekliyor sandım.
silahlarımı kuşandım konuya daldım:)
Ama çok ilginç bir serzenişle karşılaştım.
Hamilesin diye çok yüklenilmesini de doğru bulmuyorum ama inan çok tuhaf bir bakış açın var.
Bir kere hamilelik bir hastalık değil,pek tabi günlük işlerini bir kısmı hariç yapabilirsin.
Bir toz almak,hafif hafif vileda yapmak,kendini çok hırpalamadan ütü yapmak,
ne denli tehlikeli olabilir ki?
Kaldı ki bunları geçtim sen kayınvalidene,kirli çamaşırlarınızı makineye atmadı diye bileniyorsun:1:
Bir zahmet onu da sen yapsan.
Şahsen ne hamilelik de ne hastalık da kayınvalidemin bu denli ev işlerime hakim olmasını istemem.
Kendi annem olsa bir derece daha rahat olabilirim fakat eşinin annesi.
Aksine senin rahatsız olman gerekir,açık bulur da lafını eder diye.
Bu kadar beklentiye girmen çok anlamsız.Hiç gelmeye bilirdi de.
Annen uzakta mı oturuyor?neden kendi anneni çağırmayı tercih etmedin?

dünkü gibi bi durumla karşılaşacağını düşündün değil mi:9:
ben de öyle zannettim

Benim anlatmak istedigim Ilk hafta geldi yapti herseyi. Fakat sonradan ne oldu onu anlayamiyorum. Ve ben temizlik yaparken yanima gelmedi ne yapiyorsun diye. Hamileligim biraz agrili ve mide bulantili geciyor. Gelmeden once kendini ove ove bitiremezken simdi oturuyor sadece. Ben sadece sizden fikir almak istedim. Bana garip geldi size gelmeye bilir.

siz gittiniz mi peki yanına ,kayınvalideniz evin her bir köşesini pırıl pırıl ederken.
kusura bakmayın ama yaptığınız çok ama çok ayıp.kadıncağız köle mi canım.kendi annenizi getirin ozaman.
şaşırıyorum vallahi,yazık ozaman bunca hamilelere,hem çalışırlar,hem ev işi temizlik yaparlar,yemek yaparlar.sizde yapılanı beğenmiyorsunuz.ayıp vallahi

Arkadaşlar konu sahibi hamile belki psikoloji olarak iyi değildir.Çok üstüne gitmeyin....Duygusal,asabi,alıngan olması normal değil mi? Çocuğu olanlar daha iyi bilir tabiii

arkadaşım bende hamileyim bi tane düşüğüm oldu bununda tehlikesi var ama asla böle bi psikolojiye sahip olamadım bu tamamiyle karakter meselesi. kimse hamilelğinin arkasına sığınmasın ya

dünkü gibi bi durumla karşılaşacağını düşündün değil mi:9:
ben de öyle zannettim

:1::1::1:
Kaynana mevzu dimi:1:
aman aman düşman başına o durum.
Tekrar cvp yazamadım,sendin dimi kaynanatör mağduru arkadaşım?
İşte hayat hiç adil değil gördüğün gibi:1:

:1::1::1:
Kaynana mevzu dimi:1:
aman aman düşman başına o durum.
Tekrar cvp yazamadım,sendin dimi kaynanatör mağduru arkadaşım?
İşte hayat hiç adil değil gördüğün gibi:1:

:31: evet bendim...
of of of çektiğin kayınvalideye sahip...
dediğin söz geldi ama aklıma. hep idare edilenler ve edenler vardır dedin ya:31:

kusura bakmayin ama cok simarikca,kayinvalideniz sizin hizmetcinizmi ne mecbur,simdi sen sole dememizimi bekliyorsun kaynvaliden seni kandirdi,sizinle kalmak için,bole bir seyi bahane etti ve geldi?

Duygusal,asabi,alıngan olması normal de, bencil ve sömürücü olunması normal mi?

Katılıyorum!!!
Herşeyin bir sınırı olmalı,tabi ki herkes hamileliği süresini prenses gibi geçirmek ister ama bunu
kendimizden yaşça büyük ve iyi niyetle yardıma gelen kayınvalideden beklemek,verdikleriyle yetinmemek,
sürekliliği gelmediği zaman hırçınlaşmak sanırım biraz bencillik oluyor.

Benim anlatmak istedigim Ilk hafta geldi yapti herseyi. Fakat sonradan ne oldu onu anlayamiyorum. Ve ben temizlik yaparken yanima gelmedi ne yapiyorsun diye. Hamileligim biraz agrili ve mide bulantili geciyor. Gelmeden once kendini ove ove bitiremezken simdi oturuyor sadece. Ben sadece sizden fikir almak istedim. Bana garip geldi size gelmeye bilir.

canım ben ne olduğunu anlatıyım sen keyif yaparken kadın temizlik yaptı üstelik büyük temizlik yani senin yaparken çok zorlanacağın işleri bitirdi, sonra gördüki sen onu mecbur görüyosun temizlik yapmaya elini sürmüyosun o da gayet doğal bişekilde senin kıymet bilmediğini düşünmüştür, kayınvalidenin kıymetini bil ve suratını asma sakın kırma, bol teşekkür et çünkü iş yapmasına son aylarda özellikle son bir ay ihtiyacın olacak hele ki daha ilk aylarda bukadar hassas düşünüyosan sonrasında yandın.. şu andahamilelik dolayısıyla da fazlaca duygusal oluyorsun neye alınıp neye kızacağını şaşırıyorsun, herşey sinirlenme sebebi olabilir. ama sakin ol geçecek bisüre sonra bu duygusallığa alışacaksın rahat ol bırak ev pis kalsın yapamadığında , kendini iyi hissettiğinde yaparsın. elinden geldiğince sakin olmaya çalış stres iyi değildir :)

benim ilk aylar aşırı mide bulantım vardı, deterjan yumuşatıcı parfüm yemek kokusu herbirşeyden o kadar iğreniyordum ki açlıktan ölmeyeyim diye zorla bişeyler yiyordum çoğunu da kusuyordum zaten, ve üstelik çalışıyordum ama işimi kendim yapıyordum, evim eskisi kadar temiz olamadı bisüre o kadar, kayınvalidem gelse de her işimi yapsa diye beklemedim , aslında gelip bi yemek yapsa fena olmazdı :) . şimdi son haftalarımdayım eğilemiyorum hiç, çömelince öyle zor kalkıyorum ki etraftan tutunarak, sandalyeye pek çıkamıyorum çünkü görünce eşim çok kızıyor. annem var yanımda doğum için geldi o gelmeden tüm evi detaylı kendim temizledim sadece camlarım kaldı, ve hala günlük temizliğimi kendim yaparım, saddece yemeği annem yapar saolsun çünkü kokusu hala biraz rahatsız ediyor.
.

burada bu kadar insan hemfikirse yapacağın en güzel şey: kayınvalideni eleştirmekten vazgeçip yaptıkları için yardımları için gidip elini öpüp teşekkür etmek...

1 hafta sonra ne olduda yapmadı temizlik diyorsun:26:Sen yaparkende yanına gelmedi ne oldu napıyorsun die:53:
Gelmez tabi:51: Sana Kaynanalık yapmış işte :60:
O temizlerken sen yat dinlen koskoca kadın gelip seni pof pofluyacaktı:9::9::9::9::9:

:31: evet bendim...
of of of çektiğin kayınvalideye sahip...
dediğin söz geldi ama aklıma. hep idare edilenler ve edenler vardır dedin ya:31:

öyle ama gerçekten,dikkat et her ailede idare edilen,tahammül sınırlarını zorlasa da hep özveri ile geçiştirilen biri vardır.
Hatta en az bir kişi:)
Son zamanlar da istisnasız herkesin hayatta bir sınavı olduğuna iyice inandım.
Boşver senin sınavın da bu olsun.
Sükunetle sabır göster,çok zor ama yapılabilecek başka bir şey yok.

yazık hamile midesi bulanıyor, alıngan , heyecanlı , beklentide , ama duygusal değil olsaydı karşı tarafın yerine kendine koyabilrdi dimi ama

bu dünyada ilk hamile siz değilsiniz bizler hem işe gittik , hem ev temizledik ( kayınvalidemizede yardım ettik) hemde yeri geldi eşimiz tarafından azaralanıp saatlerce

ağlatıldık ama yinede anne olduk , korkmayın iki temizlik yapmakla hemde kendi sorumluluğunuz evinizi temizlemekle düşük yapmazsınız aksine hareket iyi gelir rahat

doğrurusunuz

öyle ama gerçekten,dikkat et her ailede idare edilen,tahammül sınırlarını zorlasa da hep özveri ile geçiştirilen biri vardır.
Hatta en az bir kişi:)
Son zamanlar da istisnasız herkesin hayatta bir sınavı olduğuna iyice inandım.
Boşver senin sınavın da bu olsun.
Sükunetle sabır göster,çok zor ama yapılabilecek başka bir şey yok.

evet kesinlikle en büyük imtihanlarımdan birisi.. ben de onunla ömür tüketicem işte.. inşallah hata yapmam ve sınavı geçerim.. aslında affetmek istiyorum çünkü affetmediğimiz her insan gönlümüze yük oluyor. yüzüne karşı af değil dediğim kalbimden affetmek ve yaptıklarını unutup hayatımda yok saymak ama yapamıyorum yapamıyorumm....unutamıyorum unutamıyorum. belki yaptığımda kamil insan olmuş olurum..

arkadaşım bende hamileyim bi tane düşüğüm oldu bununda tehlikesi var ama asla böle bi psikolojiye sahip olamadım bu tamamiyle karakter meselesi. kimse hamilelğinin arkasına sığınmasın ya

Walla canım ben bekarım hamileelik falanda geçirmedim. O yüzden bilemiyorum:(
Duygusal,asabi,alıngan olması normal de, bencil ve sömürücü olunması normal mi?

İşte konu sahibi kayınvalidesine alınganlık göstermiş.Buda hamilelik psikolojisi olabilir. Tabikide kayınvalidesi hizmetçi gibi olamaz olmamalıda.

Bence bu hanım diyor ki " kayınvalidem bu eve 1 aylığına bana yardımcı olmaya geldi, ilk hafta yardımcı oldu ama sonra olmamaya başladı. Eğer yardımcı olmayacaksa bu evde kalmasının çok da bir anlamı yok o zaman eşimle ben yalnız kalmayı tercih ederim" diyor. Böyle birşey mi diyorsunuz? anlamaya çalışıyorum

Aaa bir de merakını gidereyim konu sahibi arkadaşımın;
ilk 1 hafta harıl harıl temizlik yaptı,sonra ne oldu da kesildi,işini aksattı diye sormuşsun ya.
Muhtemelen bu 1 hafta boyunca senden küçücük bir destek görmemiştir,kullanıldığını hissetmiştir.
ve mutlaka diğer çocuklarından,komşu,eş dost ya da akrabalarından''sende genç değilsin,gidip de kendini harap etme temizlik yapıcam diye,
hepimiz hamileydik bütün işlerimizi yaptık.Yorma çok kendini''tarzında bir uyarı almıştır gelmeden:6:
Sen de sırça köşkünden yaptığı temizliği izediysen,birden gözünde canlanmıştır uyarılar,dank etmiştir kadın,
ben miyim bu köyün iyi niyet elçisi demiştir:6:
o yüzden değişmiştir halit-i ruhiyesi:34:

bence daha fazla yazmayın gitmiş çünkü ve tahminimce kimsenin yazısını okumıyacakk

Back