• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem ve Temizlik

kusura bakma da bana bu tamamen şımarıklık gibi geldi.. koca kadın geldiği zaman onca işi yapmış sen ucundan tutmamışsın, şimdi kalkıp laf ediyor diyorsun.. iyi de çamaşırları sen toplasan eline mi yapışır... bu nasıl bir mantık anlamadım..!!!:20: sen onu kaynana değil hizmetçi olarak istiyorsun..!

aynen katıloyorum madem begenmiyorsunuz bir temizlikçi gelsin kayınvalidenizi böyle görmek cok garippp :53::53:

canım daha 2.5 aylık hamılesın camasırları makıneye atabılır cıkınca asbılır kuruyunca da toplayabılırsın bence hatan daha karnın buyumeden kayıvalıdenden butun ıslerı yapmasını beklemen. ağır ıslerı degıl de hafıf ıslerı yapman gerekır bence ayrıca camasır suyu gıbı kımyasal seylere maruz kalma bebegını dusunuyosan:nazar::nazar:

Benim anlatmak istedigim Ilk hafta geldi yapti herseyi. Fakat sonradan ne oldu onu anlayamiyorum. Ve ben temizlik yaparken yanima gelmedi ne yapiyorsun diye. Hamileligim biraz agrili ve mide bulantili geciyor. Gelmeden once kendini ove ove bitiremezken simdi oturuyor sadece. Ben sadece sizden fikir almak istedim. Bana garip geldi size gelmeye bilir.

2.5 aylik hamileyim.

kusura bakma ama pesss diyorum sana! ben de konunu okuyunca 8-9aylık hamile karnı burnunda birini hayal etmiştim. Hamileliğin sorunlu-kanamalı-düşük tehlikeli vs geçmiyorsa 2,5aylık hamile biri herşeyi yapabilir. En çok da baktım çamaşırlıkta çamaşırlar hala duruyordu kaldırmamış demeni garipsedim. Kadın çamaşırlarını yıkamış asmış toplamadı diye kötü olmuş. Toplasa da ütüsünü yapmadı diye mi kötü olacaktı? Açıkçası tahminim şu ki kayınvalideniz yaptı yaptı sizden bir yardım göremedi, her işi ona yüklediniz o da bir zaman sonra bıraktı. Anlattığınız kadarıyla böyle gözüküyor...

yazmayı unutmuşum yukarıda, abartmıyorum kızıma son ayımda ev taşıdım ne annem ne kayınvelidem gelemedi.eşim de sadece kutuları kamyona yükletti.o kadar yani ben birde yeni eve taşıdım eşyaları.kendim açtım kutuları.

kusura bakma da bana bu tamamen şımarıklık gibi geldi.. koca kadın geldiği zaman onca işi yapmış sen ucundan tutmamışsın, şimdi kalkıp laf ediyor diyorsun.. iyi de çamaşırları sen toplasan eline mi yapışır... bu nasıl bir mantık anlamadım..!!!:20: sen onu kaynana değil hizmetçi olarak istiyorsun..!

:46:

sen niye yapmıyorsun.hamilelik hastalık değildir:34:

:46:

Benim anlatmak istedigim Ilk hafta geldi yapti herseyi. Fakat sonradan ne oldu onu anlayamiyorum. Ve ben temizlik yaparken yanima gelmedi ne yapiyorsun diye. Hamileligim biraz agrili ve mide bulantili geciyor. Gelmeden once kendini ove ove bitiremezken simdi oturuyor sadece. Ben sadece sizden fikir almak istedim. Bana garip geldi size gelmeye bilir.

Kadın o kadar işi yaparken siz keyfinize bakmışsanız,hiç rahatsız olmamışsanız belki gücüne gitmiştir:31: Ayrıca hamileliğinizde mide bulantısı olması çok ilginç geldi bana,neden acaba:53:

Bir İnsanı 40 Yıl Sırtında Taşırsın,1 Gün Yoruldum Diye Sırtından İndirirsin Senden Kötüsü Olmaz...

böyle kayınvalideler de kıymet bilmeyen gelinlere düşer hep:)

arkadaş buradaki kötü kayınvalide konularından etkilenmiş, kendine yardım eden mecbur olmadığı halde bir sürü iş yapıp da sonra hizmetçi gibi kullanıldığını farkedince yapmayı bırakan kayınvalidesini de kötü kayınvalide kategorisine sokmuş. Ama hatırlatmak gerekir yiğidi öldür hakkını yeme diye bir laf vardır...

Son düzenleyen: Moderatör:
2 bucuk aylik hamile olarak kendi isinizi rahatca yapabilirsiniz bos yere kayinvalide gelmis bence..ben son aya kadar kendi isimi kendim yaptim,.,

Yine yanıltıcı bir başlık ve enteresan bir konu;
başlığa bakınca kayınvalidesi gelininden temizlik bekliyor sandım.
silahlarımı kuşandım konuya daldım:)
Ama çok ilginç bir serzenişle karşılaştım.
Hamilesin diye çok yüklenilmesini de doğru bulmuyorum ama inan çok tuhaf bir bakış açın var.
Bir kere hamilelik bir hastalık değil,pek tabi günlük işlerini bir kısmı hariç yapabilirsin.
Bir toz almak,hafif hafif vileda yapmak,kendini çok hırpalamadan ütü yapmak,
ne denli tehlikeli olabilir ki?
Kaldı ki bunları geçtim sen kayınvalidene,kirli çamaşırlarınızı makineye atmadı diye bileniyorsun:1:
Bir zahmet onu da sen yapsan.
Şahsen ne hamilelik de ne hastalık da kayınvalidemin bu denli ev işlerime hakim olmasını istemem.
Kendi annem olsa bir derece daha rahat olabilirim fakat eşinin annesi.
Aksine senin rahatsız olman gerekir,açık bulur da lafını eder diye.
Bu kadar beklentiye girmen çok anlamsız.Hiç gelmeye bilirdi de.
Annen uzakta mı oturuyor?neden kendi anneni çağırmayı tercih etmedin?

iyi de arkadaşım,kadın belki yoruldu belki hasta.biraz dinlenecektir.
ikinciside o eşinizin annesi,temizlikçi değil.kadın size yardıma gelmiş sadece.hem temizlik yapamayacak kadar hamileliğiniz ilerlememiş.kadınada günah değilmi.

Kimse benim ne anlatmak istedigimi anlamamis neyse herkese tesekkurler. Konunun kapatilmasini yoneticilerden talep ediyorum.

ben anladım. ama 1 hafta önce gayet normaldi yapıyordu şimdi ne değişti diyorsunuz değilmi? Eğer doğru anladıysam 1 hafta önce gayet içten samimi bir şekilde size yardım etmiş. Ama siz hiç bir şeye karışmamışsınız belliki, çamaşırları astı neden toplamıyor bile dediğinize göre... Ee insan kendini kullandırmak istemez. Kayınvalideniz de kullanıldığının farkına varmış ve tavrı değişmiş bu kadar basit?

Kayınvalidenizi çağırmanız başlı başına bir hata...Hamileyken zaten,stresli olursun.o birşeyi iyi niyetle söylese de batar mutlaka sana..

Hem sen hamilesin,hasta değilsin...Az az yaparsın temizliğini..Riskli ise gebeliğin,o zaman da haftada bir yardımcı alabilirdin evine..

Benim kayınvalidem çok iyidir sağolsun,ama anneme de kayınvalideme de dedimki,hamile olunca kimseye haber vermicem,doğuma giderken ararım ikinizi de.Çünkü ikisinin de,ne yorulmasını isterim ne de arkamda koşturmasını..Allah korusun belki geçici bir sorun yaşarım ama onlarda boşuna üzülmüş olurlar,boşuna takarlar kafalarına..

Ama hamile olunca,söylerim tabi,o müjdeyi vermeyi bekliyorum zaten..Fakat yine de,hamileliğimin başında kayınvalidemin kalması için teklif etmezdim,annemin de kayınvalidemin de temizliğimi yapmaları hoşuma gitmez üzülürdüm,eşim yardımcıdır bana beraber yaparız temizliği de...Belki son ay gelinebilir..Boşuna strese gerek yok..

Bu durumdan rahatsız olmakta haksızsın,kadın mecbur değil ki temizlik yapmaya,belki de eşinin zoruyla gelmiştir..Hem ilk başlarda öyle değildi,sonradan garipleşti diyorsun,niye onunla konuşmayı düşünmüyorsun?Evde kendi annen varmış gibi mi davranıyorsun?Umarım öyledir,biraz da özeleştiri yapmak lazım..

Allah sağlıkla hayırlısıyla bebeğini kucağına da almayı nasip etsin....

Bende senelerce kayınvalidemde neler çektim ama bana hizmet etmesini de asla beklemem yazık çünkü benim hizmetçim değil sevdiğim adamın annesi

kusura bakmayın ama ilk hafta herşeyi yaptı şimdi yapmadı bana tuhaf geldi size gelmedimi demişsinizde banada sizin kadını hizmetçiniz gibi görmeniz bir tuhaf geldi

gelinini hizmetçi gibi gören kayınvalideleri bide kayınvalidesini hizmetçi gibi gören gelinleri hiç anlamamışımdır herkes sınırını bilecek kimse kimsenin kölesi hizmetçisi değil

dileyen canı isteyen iyiliğine yardım eder yardım göreninde daha çok istemesi değil teşekkür etmesi gerekir

Kimse benim ne anlatmak istedigimi anlamamis neyse herkese tesekkurler. Konunun kapatilmasini yoneticilerden talep ediyorum.

lütfen küsüp çekip gitme. biraz düşün herkesin yazdığını gözden geçir. herkes seni gayet iyi anladı. biraz empati kur. değilse burda sana yazanlar hiç amacına hizmet etmemiş olur. sadece laf kalabalığı olarak kalır..
bence kayınvaliden iyi bi insana benziyor. işlerini kendin yap. ve ağır işler gerekince kayınvalideni çağır mesela koltuk çekme gibi. hoş bi dille mesela ıslak çamaşır sepetini taşıyvermesini rica et diğer işlerini de kendin yap. hoş daha 1 ay olmuş genel temizliğini yapmış. o seni 2 ay idare eder.

Arkadaşlar konu sahibi hamile belki psikoloji olarak iyi değildir.Çok üstüne gitmeyin....Duygusal,asabi,alıngan olması normal değil mi? Çocuğu olanlar daha iyi bilir tabiii

Back