Kayınvalidem ve oğlum

Kayınvalide sorunu hiç bitmiyor malasef dünya durdukçada bitmez.

Kayınvalidemle hiç bi zaman aram çok iyi olmadı yeni evlendiğimdede yarışırdı benimle. Anne oldum hala devam edıyor

Çalışıyorum Oğluma kayınvalidem bakıyor. Oğlumun iki annesi var sanıyor hatta sadece anne oda bende ablasıyım oğlumun sanki ben işten gelince oğlum hemen evimize gidelim diyor bana sarılıyor seviniyor ama bunlar hep yetersiz bak sen geldin ama hala benim Peşimde diyor kırmıyayım diyorum olmuyor bide bu konuda tartışmak hayır o benim oğlum falan diye nasıl söyliycem Saçma yani Misafirlik ortamındada devam ediyor bu sorunlar yanına çekmeler annesini hiç aramıyor işe gidince ağlamıyor diye anlatıp duruyor sinirlerim çok bozuluyor. Oğlum 3.5 Yaşında 2yaşına kadar ben baktım sürekli onun yanında değildi gecede sadece 2kere kaldı yanı Oğluma resmen ortak oldu. Geçen dayanamayıp Anne seni babaannesi olarak. SevıYor beni annesi gibi yarışa gerek yok dedim küstü bir hafta konuşmadı Oğlumu arayıp soramadım bile işteyken

Kv nizin ilgiye ihtiyacı var sanki

Yorumlar için herkese teşekkür ederim
Haklısınız. Çok alınmamam Lazım. Ama ben büyük bi Özlem'le işten gelip yavrumu sevmeye çalışırken birden bu lafları duyunca sakin kalamıyorum duymamazlıktan gelemiyorum bazen napayım ona bırakmaya devam ettikçe susmaya çalışılan herhalde

Kayınvalidemle hiç bi zaman aram çok iyi olmadı yeni evlendiğimdede yarışırdı benimle. Anne oldum hala devam edıyore çocuğa

Çalışıyorum Oğluma kayınvalidem bakıyor. Oğlumun iki annesi var sanıyor hatta sadece anne oda bende ablasıyım oğlumun sanki ben işten gelince oğlum hemen evimize gidelim diyor bana sarılıyor seviniyor ama bunlar hep yetersiz bak sen geldin ama hala benim Peşimde diyor kırmıyayım diyorum olmuyor bide bu konuda tartışmak hayır o benim oğlum falan diye nasıl söyliycem Saçma yani Misafirlik ortamındada devam ediyor bu sorunlar yanına çekmeler annesini hiç aramıyor işe gidince ağlamıyor diye anlatıp duruyor sinirlerim çok bozuluyor. Oğlum 3.5 Yaşında 2yaşına kadar ben baktım sürekli onun yanında değildi gecede sadece 2kere kaldı yanı Oğluma resmen ortak oldu. Geçen dayanamayıp Anne seni babaannesi olarak. SevıYor beni annesi gibi yarışa gerek yok dedim küstü bir hafta konuşmadı Oğlumu arayıp soramadım bile işteyken

Benim eski komşum olan teyzede aynı böyleydi. Gelinide bizim sitede oturuyor çalışıyor ve çocuğa babaannesi bakıyordu. Sürekli ''anneeem kuzuuuum evladıııım onun has annesi beniiim'' gibi nidaları oluyordu ortamlarda babaannenin. Gelini psikolojik olarak eziyordu. Geline tak dedi herhalde bigün otururken onca kadının içinde teyze yine egolarını şişirirken gelin '' çıkarırkende sen çıkaraydın tam olaydı'' dedi :)

Ben olsam cocugumu kv asla birakmam neden?
#En basidi hic bi zamn kimseye gebe kalmak istemem kendi annem bile olsa..
#Kv arkadaslariyla gorusucek yada arkadaslari gelicek dikkatli olmayacagi icin kvniz artik o ortamlarda neler duyar neler cocugunuz...
#belki cocugunuzun yaninda sizin hakkinizda konusulacak..
#Ben istedigim kdr terbiyeli yetistirmeye calisayim bu konularda dikkat edilmediginde cocugun kisiliginde soru isaretleri olusuyor..
ornegin cocuk bi hata yaptiginda yapmamalisin yaptigin zaman su kotu sonuclar dogar demek yerine katı bir ses tonuyla yapma! Dendiginde bunun en basit doguracagi sonuc karsisindaki bi hata yaptiginda kati sert bi sekilde uyarmak olucak ki bununda en bariz ornegini kurdugu arkadaslik iliskilerinde goreceksiniz..
#yarin cocugunuz buyudugunde kendi uzerinde epey bi emegi oldugunu dusundugu babannesi icin sizinle bile tartisabilir..cunku cocugunuza hep bakilan sure icinde su asilanacak'anasindan cok emegim var,ben buyuttum,ah ah su kadarcktn yanima geldiginde annen ellere (krese) verecekti ben birakmadim vb.''
#Kv ile 3.5 yasindaki cocuk arasindaki yas farki ...
#evet cococugunuzu sevebilir canıdır kanıdır ama arada en az 50 yıl fark vardır torunuyla..Konu sevmekten ziyade anlamak o cocugu anlayabilmek olmalı..
#Evet cocugunuzu sevebilir canıdır kanıdır bugun sizin cocugunuzu goreyim bende severim canm mi kanm mi hayir ama ben bi insanim ve insan olan herkes cocugunuzu sever..kv disinda cocugunuza bakacak kisiler canı degil oncelikle bunu unutmayin..
#Ben yine kv yerine bi komsuya yada referansli aldiginiz birine cocugunuzu emanet etmenizi istemem bunu yapmayin ztn egitimi olmayan insanlara cucugunuzu emanet etmeyin..
#bence ortadaki en buyuk sorun kv sizin canınızı sıkıp sıkmaması dgl duymamazlıktan gelrsnz falan filan basarabiliyorsanz ne ala sahsen ben kafama takarm bu kadin nie bole dedi nie bole yapti die die die.....dedigm gibi asıl konu cocugunuzun egitimli ellerde buyumemesi..4 aylık bi bebege bile istemedigi yemegi zorla yedirmenin onun kisiligine iradesine ne kdr zarar verdigini bilseydiniz..
#cocuk buyutmek sadece karni doysun ustu basina bakilsin dgl malesef..O kdr cok ayrıntısi var ki onun icin anneye ogretmen deniliyor..Ogrenip cocuguna ogretmek zorunda oldugu icin..
Size nacizane son tavsiyem arastirip hakkinda %99.9 olumlu yanit aldiginiz krese cocugunuzu vermeniz..

Kayınvalidemle hiç bi zaman aram çok iyi olmadı yeni evlendiğimdede yarışırdı benimle. Anne oldum hala devam edıyor

Siz çocuğunuzun annesi o ise babaannesi tabi ki sevecek ilgilenecek bakaacak ama bunu sorumluluk haline getirmeyecek bu demek değildir senın adına karar vermek ne münasebet canım belli ki çocuğu kendini bağlama derdinde benım kv de kızının oğullarına hep şunu diyor '' oğlum ben seni çok seviyorum bırak annenı dınleme sen yap ,,, anne tarafını mı seviyorsun baba tarafını mı bizi sev hep bak biz bakıyoruz sana '' gibi abuk subuk konusuo kendı kızının evladı na diyor bunu ya ben bunları duydum dondum cahillik abidesi ve o an kararı verdim ve her zmanda dile getiriorum diyorum k i ilerde Rabbim nasip eder çocuğum olursa ben bakacam inşallah seni yoramam dedim arada yardımcı olursunuz dedım sustu ben dedim bunu ama tabi zaman ne gösterr bilemem ama yanlışsada tabıkı susmak sonuçta çocuk benm çocuk ben yetistirmelyim bilirsiniz bizim çoğu kv ler çok sey yasamamış görmemiş insanlar yetiştirememişler kendilerni o yüzden korkuyorum tabi ki sevsin düşkün olsun ama duracağı yerı de bılsın o araya iyi dengelemek önemli gerçekten ve çekinmemek gerek alınıyorsa alınsın ki kimse çıkıp da didişmez yanı o anlamak ıstemedıgı ıcın alınır . Takılmayın sizin kararınız önemlidir eğer evladınız için gerçekten kreş ıyı gelecekse tabi ki verin hem eğitim alır hem sosyal olur arkadaşlarıyla oyun arkadaşı olur öğretmenler var yanı sizde sık sık uğrar bakarsınız ağırlığınızı koymak durumundasınız !

Ben olsam cocugumu kv asla birakmam neden?
#En basidi hic bi zamn kimseye gebe kalmak istemem kendi annem bile olsa..
#Kv arkadaslariyla gorusucek yada arkadaslari gelicek dikkatli olmayacagi icin kvniz artik o ortamlarda neler duyar neler cocugunuz...
#belki cocugunuzun yaninda sizin hakkinizda konusulacak..
#Ben istedigim kdr terbiyeli yetistirmeye calisayim bu konularda dikkat edilmediginde cocugun kisiliginde soru isaretleri olusuyor..
ornegin cocuk bi hata yaptiginda yapmamalisin yaptigin zaman su kotu sonuclar dogar demek yerine katı bir ses tonuyla yapma! Dendiginde bunun en basit doguracagi sonuc karsisindaki bi hata yaptiginda kati sert bi sekilde uyarmak olucak ki bununda en bariz ornegini kurdugu arkadaslik iliskilerinde goreceksiniz..
#yarin cocugunuz buyudugunde kendi uzerinde epey bi emegi oldugunu dusundugu babannesi icin sizinle bile tartisabilir..cunku cocugunuza hep bakilan sure icinde su asilanacak'anasindan cok emegim var,ben buyuttum,ah ah su kadarcktn yanima geldiginde annen ellere (krese) verecekti ben birakmadim vb.''
#Kv ile 3.5 yasindaki cocuk arasindaki yas farki ...
#evet cococugunuzu sevebilir canıdır kanıdır ama arada en az 50 yıl fark vardır torunuyla..Konu sevmekten ziyade anlamak o cocugu anlayabilmek olmalı..
#Evet cocugunuzu sevebilir canıdır kanıdır bugun sizin cocugunuzu goreyim bende severim canm mi kanm mi hayir ama ben bi insanim ve insan olan herkes cocugunuzu sever..kv disinda cocugunuza bakacak kisiler canı degil oncelikle bunu unutmayin..
#Ben yine kv yerine bi komsuya yada referansli aldiginiz birine cocugunuzu emanet etmenizi istemem bunu yapmayin ztn egitimi olmayan insanlara cucugunuzu emanet etmeyin..
#bence ortadaki en buyuk sorun kv sizin canınızı sıkıp sıkmaması dgl duymamazlıktan gelrsnz falan filan basarabiliyorsanz ne ala sahsen ben kafama takarm bu kadin nie bole dedi nie bole yapti die die die.....dedigm gibi asıl konu cocugunuzun egitimli ellerde buyumemesi..4 aylık bi bebege bile istemedigi yemegi zorla yedirmenin onun kisiligine iradesine ne kdr zarar verdigini bilseydiniz..
#cocuk buyutmek sadece karni doysun ustu basina bakilsin dgl malesef..O kdr cok ayrıntısi var ki onun icin anneye ogretmen deniliyor..Ogrenip cocuguna ogretmek zorunda oldugu icin..
Size nacizane son tavsiyem arastirip hakkinda %99.9 olumlu yanit aldiginiz krese cocugunuzu vermeniz..
kocaman bir ŞA-HA-NE-Sİ-NİZ resmen duygularımı buraya yazmışsınız son kelimesine kadar katılıyorum bunu anlamaz kv ler o yüzden siz siz olun ve araştırın öğrenin çocuğunuzu siz yetiştirin hanımlaar

valla canım bu konuda seni en iyi ben anlarım öyle kaynanaya saygı gösterin laflarınada girmiycem karda yürü izini belli etme. gülerek iğneli iğneli kaynanana laf çaktır. ama asla direk olarak kaynanana savaş açma mesela gülerek ay annecim sanki kendi oğlun gibi davranıyosun seni tanımasam kötü düşüncem gibi sözler söyle o sana nasıl davranıyosa sende ona öyle davran bu devirde saygı, saygılı insanlara gösterilir. benim kaynanamda benle çok uğraştı şimdi evime adım atamıyor. bu kadar basit

tatlım kaynananı evden gönder bakıcı tut. ben kaynanamı evime almıyorum ve çok mutluyum

Begenmiyorsan davranislarini krese gondereceksin.sukret ki cocuga bakiyor.o yastaki bir kadinin birkere kafasi kaldirmaz cocuk buyutmeyi...

X