Kayınvalidem ve oğlum

bence siz biraz kiskanmissiniz kv yi.
benim annemde babamda benim cocuklarima oyle yapiyorlar.esime diyorki babam,bak bana geliyor benimle daha cok vakit geciriyor felan.biz takmiyoruz guluyoruz.kv oldugu icin size batiyor olabilir laflari ama o kadarda laf konussunlar.o yasta ufacik cocugun kahrini cekiyor kadin .bence hakkini odeyemezsiniz .gozunuz arkada kalmadan rahat rahat calisiyorsunuz.bununda ufak bir bedeli olsun kv nin laflari ne olur ki

bence siz biraz kiskanmissiniz kv yi.
benim annemde babamda benim cocuklarima oyle yapiyorlar.esime diyorki babam,bak bana geliyor benimle daha cok vakit geciriyor felan.biz takmiyoruz guluyoruz.kv oldugu icin size batiyor olabilir laflari ama o kadarda laf konussunlar.o yasta ufacik cocugun kahrini cekiyor kadin .bence hakkini odeyemezsiniz .gozunuz arkada kalmadan rahat rahat calisiyorsunuz.bununda ufak bir bedeli olsun kv nin laflari ne olur ki
Kıskanmamak imkansız zaten ziraa bunun için büyük bi çaba var esasen maksat bu zaten yani Oğluma BAKIYOR diye illa burnumdanmı gelsin benim annem bile yok ben oğlumun dedesi babaannesi yanında diye Şanslı sayıyorum ya ne bilim benim onlara garezim yok sadece. Herkes yerini bilsin

Ben ağlamıyor olmasından gayet memnunum sorun Şu ki annesi olmasada olur ben yetiyorum msjı vermek istiyor Buda beni çok üzüyor ben oğlum için kreş ayarladım oraya bırakıcaktım ama bütün akrabalara bile bu yaşta çocuğu kreşe götürecek hasta edecek dıye konuşunca tabi herkeste Üstüme gelince ona kaldı Bu arada aradığımda tlf nu açmıyor küstüğünde
nasıl açmıyor telefonu yaa..
iyice şımarmış.
ben olsam kreşe verirdim onun bu saçma salak karakterni örnek alacagına çocuklarla cıvıl cıvıl kaliteli zman geçirsin....

Torununu emzirmeye çalışan babaanne okumuştum burada. Pek garip gelmedi o yüzden:KK53:

Alinmayin sizi sevmiyor beni cok seviyor anlaminda degildir sadece ben bakiyorum ama iyi bakiyorum bende severek kaliyor demek istiyor olabilir. Cocuk bakmak hic kolay degil bakici ve kreslerde cocuklari buyuyen bir anne olarak nimetin icindesiniz diyorum hakkini odeyemezsiniz. Zaten cocugunuz biraz daha buyuyunce babanne de yetemez; kres veya anasinifi guzel olur. Kalbini kirmayin

Kıskanmamak imkansız zaten ziraa bunun için büyük bi çaba var esasen maksat bu zaten yani Oğluma BAKIYOR diye illa burnumdanmı gelsin benim annem bile yok ben oğlumun dedesi babaannesi yanında diye Şanslı sayıyorum ya ne bilim benim onlara garezim yok sadece. Herkes yerini bilsin
bencede herkes yerini bilsin bazı arkadaşların yaşlı kadındır çocuğunuza baktığı için şükredin şöyle demek istemiştir böyle demek istemiştir siz yanlış anlamışsınızdır falan laflarına katılmıyorum yaşlı diye her şey alttan alınmamalı sonuçta siz o çocuğun annesisi olarak herşeyi isteyebilir söylebilirsiniz sizin şartlarınıza göre bakmıyorsa açıkça dile getirir gerekirse siz de kreşe verirsiniz çocuğunuza bakıyor diye kahrını çekme zorunluluğunuda anlamıyorum zaten sürekli laf sokmasıyla zaten iyi niyetli bir kv olmadığı da belli fırsatınız imkanınız varsa bence kreşe verin en azıdan çocuk kreşte istedği gibi eğlenir arkadaşları olur sizde çocuğunuza bakıyor kahrınızı çekmek durumuda kalmazsınız

Siz oglunuzu ona emanet ederek hata etmissiniz.

Hos degil.
Ama biseyde yapilamaz.
Sonucta kadin senin evladina bakiyor, gozun arkada kalmiyor.

Kızını 9 aylıkken kreşe bırakan bir anne olarak söylüyorum kızım çok hasta olmadı şuan 27 aylık hala aynı krese devam ediyorum çok memnunum hasta olunca bi saat bile bakmam diyen hasta ruhlu bi kvden bin kat daha iyi kreş lütfen bu kadar evhamlı olmayın siz muhtac gibi görünürseniz oda evladınızı sahiplenir tabii ki güçlü olun çocuğunuz için en iyisini siz belirleyin el alem değil!! !

Belli ki KV torununu çok seviyor ve kıskanıyor. Hafta sonu sizinleyken torununu göremiyor ya, ondan laf çakıyor. Bi de belli ki birilerinin ona ihtiyaç duymasına muhtaç bu kadın. "Çocuğun bana ihtiyacı var" "gelinin bana ihtiyacı var" duygusuyla çok besleniyor gibi geldi bana.
Siz de "oğlumla benden çok o vakit geçiriyor" duygusuyla biraz kıskanç ve normalde olabileceğinizden daha sinirli hissediyorsunuz kendinizi.
Kulak asmamayı hatta gülüp geçmeyi öğrenebilirseniz en kolayı olur. Çünkü KV tavır değiştirmeyecektir. Değiştirse bile bununla ilgili de laf çakacağı garanti. Hiç bir şey değişmeyecek yani. Siz çocuğunuzu ne kadar iyi yetiştirdiğinizi ve size ne kadar bağlı olduğunu biliyorsunuz sonuçta. Varsın KV kendini tatmin etsin söyledikleriyle.
En temizi çocuk kreş kıvamına gelene kadar idare edin. Sonra zaten KV de torundan ayrı kalmaya alışacak, aranızdaki gerilim azalacaktır.

İciniz rahat rahat birakiyorsaniz birakin desin.Cocuk bakmak gercekten cok zor bir is.O kadar emek veriyorsa birakin soylesin umursamayin.Oyle dediginde oglunuz onun mu oluyor? Size sevgisi mi azaliyor.
Tanimadiginiz bir bakiciya emanet etmekten cok daha iyi.Kani,cani ve seviyor oglunuzun psikolojisi bozulmuyor ve mutlu aliyorsaniz oradan sadece sukredin.

kv abartmış durumu..ama sende öyle yarış falan dememeliydin..madem çocuğuna bakıyor daha farklı bir uslüp kullan...konuşsun boşver..annesini aramıyor ağlamıyor mu diyor sende arkasından evet artık çalışmama alıştı büyüdü benim oğlum falan de..

Madem şikayetçisiniz bırakmayın kv ye..hasta olursa da kendiniz bakarsınız. Ben de hem baktırıp hem şikayet edenlere hiçbir anlam veremiyorum yani sanki yeni tanışmışsınız kv ile..

en iyisi işten çıkın... kendi ruh sağlığınızdan daha mı önemli para.

Bu arada malasef annem yok yoksa kesinlikle ona bırakırdım
canım benim annem bakıyor kızım henüz 1yaşında 8 ay ben baktım annem diyoki kızım bazen bana gelmiyor ee emek vereni biliyor diyor.oda inan içinde annesini hiç aramıyor benden annesine gitmiyor akıllı kızım diyor .bunlara takılmayın ende doktorumuza sordum oda her çocuk annesi kim bilir hiç üzülmeyin böyle şeylere takmayın dedi.tv bir çocuk dotoru eğer çocuğunuz sizden çok ona bakana gitmek istiyor onun kucağında yanında ağlamıyor ve huzurluyda bilinki iyi bakılıyordur içiniz rhat olsun demişti bende bunlara istinaden şüküredip annemi her şekilde memun etmeye çalışıyorum ve araba kzısamda yutkunum sorun haline getirmiyorumbunları.

Kayınvalide sorunu hiç bitmiyor malasef dünya durdukçada bitmez.

Kayınvalidemle hiç bi zaman aram çok iyi olmadı yeni evlendiğimdede yarışırdı benimle. Anne oldum hala devam edıyor

Çalışıyorum Oğluma kayınvalidem bakıyor. Oğlumun iki annesi var sanıyor hatta sadece anne oda bende ablasıyım oğlumun sanki ben işten gelince oğlum hemen evimize gidelim diyor bana sarılıyor seviniyor ama bunlar hep yetersiz bak sen geldin ama hala benim Peşimde diyor kırmıyayım diyorum olmuyor bide bu konuda tartışmak hayır o benim oğlum falan diye nasıl söyliycem Saçma yani Misafirlik ortamındada devam ediyor bu sorunlar yanına çekmeler annesini hiç aramıyor işe gidince ağlamıyor diye anlatıp duruyor sinirlerim çok bozuluyor. Oğlum 3.5 Yaşında 2yaşına kadar ben baktım sürekli onun yanında değildi gecede sadece 2kere kaldı yanı Oğluma resmen ortak oldu. Geçen dayanamayıp Anne seni babaannesi olarak. SevıYor beni annesi gibi yarışa gerek yok dedim küstü bir hafta konuşmadı Oğlumu arayıp soramadım bile işteyken
amannn bu da dert mi yahu. yaşlı insan demişsse demiş. torunum ne kadar çok seviyor diye anlatıyor herkese. bu kadar büyütecek bir şey yok. burda olumsuz yorum yapanlarıda kınıyorum. biraz geniş olun ya.

evet anneciğim sizi çok seviyor ve size çok düşkün deyiverin..

sizi sindirmeye çalışıyor
en azından öbür sene yarım gün gitsin
"anne sen de yorulma çocuk da arkadaşlarıyla kaynaşsın oyun oynamayı öğrensin v.s. v.s. deyin bakalım
sonra da tam güne çeviririsiniz yavaş yavaş :)

Sinir bozucu bi durum .
Çocugunuzu fazla sahiplenmesi sinirlendirir tabi sizi ..
Fazla takılmamaya calısın ..
Sonucta siz işteyken , torununa bakıyor ve ilgileniyor ..
Sizi çekiştirdiği misafirlerle yaşayamayacaksınız.
Ya da düşündüğü gibi çocuğunuz onu annesı gibi görmeyecek ..
Gülüp geçin .
Yıpratmayın kendınızı ..

istedigi gibi konussun sonucta onun annesi sizsiniz ve bu gercegi değiştiremez. kendisk annesiymis gibi yapmaya calisabilir cocuk alistigi icin babanneyi de tercih edebilir nazini gecirmek icin falan ama bu anneyi sevemedigi bilmediği anlamaina gelmez. siz isten sonra cocugunuza da yeterince zaman ayiriyorsaniz oyun oynuyor ilgileniyorsaniz zaten evladinizla aranizda güvenilir bir bag olusur. annesi ise gitsede cocuk geri geleceğini bilir aglayip kendini parcalamaz.

X