• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hala yorgunluktan dem vuruyorsunuz. Yorulmakla ne alakası var konunun? Siz yoruluyorum derseniz onlar da naptın taş mı taşıdın yapma biz yaparız der elbet. Siz de mi idrakinde değilsiniz, ev ev üstüne olmaz. Ailenle birlikte yaşamak istemiyorum diyeceksiniz. Bir yaşamak mahkemece bile boşanma sebebi kabul ediliyor. Kıştan kışa gelince algı değişiyor sanırım ama siz baya bir yaşıyorsunuz. Ya bu düzen son bulur ya evliliğimiz deyip resti çekmelisiniz.
Biz yaparız derlerse de üzerine rahat edemiyorum kendi evimde rahat etmek istiyorum derim zaten. Onun dışında eşime zaten ailenle yaşamak istemiyorum dedim çok kez, kendi ailemi bile böyle istemem ki dedim. Bugünkü konuşmamızda da ben sana hak veriyorum zaten yaninda duracaklar bakacaksın demiyorum ki dedi, ben de öyle bir şey diyen birinden ben zaten direk ayrılırım bir saniye bile durmam ki dedim o da öyle kaldı. Konuşmanın devamında da randevuya kadar süre ver yalvarırım sonra direk gondericem yazın da kalorifer yaptırıcaz söz dedi. Ben de çok iyi olur sonunda doğru bir karar verdiniz dedim. O şekilde oldu

Her sene bir ay a tamam mısınız?
Biz yaparız derlerse de üzerine rahat edemiyorum kendi evimde rahat etmek istiyorum derim zaten. Onun dışında eşime zaten ailenle yaşamak istemiyorum dedim çok kez, kendi ailemi bile böyle istemem ki dedim. Bugünkü konuşmamızda da ben sana hak veriyorum zaten yaninda duracaklar bakacaksın demiyorum ki dedi, ben de öyle bir şey diyen birinden ben zaten direk ayrılırım bir saniye bile durmam ki dedim o da öyle kaldı. Konuşmanın devamında da randevuya kadar süre ver yalvarırım sonra direk gondericem yazın da kalorifer yaptırıcaz söz dedi. Ben de çok iyi olur sonunda doğru bir karar verdiniz dedim. O şekilde oldu

Sürekli muallak bir tarih var. Ramdevu haftaya ne demek? Ptesi mi pazar mo? Arada 6 gün var. Net tarihi öğrenin.

Doktor kontrole çağırdı diyecekler. Aha da buraya yazıyorum.

Yorum için çok teşekkür ederim tekrar, kesinlikle katılıyorum, eşimle tekrar bu konuyu konuştuk kesinlikle başka ihtimal istemiyorum dedim o da doktor randevusuna kadar süre ver yalvarıyorum sonra bir gün bile kalmadan göndereceğim dedi. Umarım sözünü tutar yoksa ya ben kalicam ya onlar gidicek diyip gidicem başka çarem kalmadı
Doktor randevusu ne zamandı?

Sürekli muallak bir tarih var. Ramdevu haftaya ne demek? Ptesi mi pazar mo? Arada 6 gün var. Net tarihi öğrenin.

+1
Zaten hassasiyetleri olan birileri olsaydılar konu sahibinin halinden tavrından anlayıp kalkar giderlerdi. Bir ev sahibi misafiri istemediğini belli etmesi için daha ne yapması gerekir? Kadın konuşmuyorum, yemek temizlik vs. yapmıyorum diyor. Anlamak isteyen o dakika anlardı gelin kalmamızı istemiyor derdi.
Yani tavırdan falan anlayıp gücenip gidecek insanlar değiller belli ki. O sebeple yüzlerine denmediği sürece daha aylarca kalabilirler gibi geldi bana.

Bence sizin vicdan yapıp tekrardan hizmet etmeye dönmenizi içten içe bekliyor. :KK53: Az huyuna gideyim düzelir kafasında.
Kayınvalideniz de evi kendinin olarak görüyor, ondan rahatça misafir çağırıyor. Hem hamile hem de çalışan geline kimsenin acıdığı yok. Utanacakları yerde bir de misafire hizmet etmedi diye ağıtlara oturuyor. Kocanız da maşallah anne kadın hamile, gün boyunu çalışıyor senin gibi akşama kadar evde yatmıyor, bir de senin misafirinle mi uğraşacak diyeceği yerde düpedüz anasını tutuyor.
Şu anda tamamen sizi zamanla yıpratmaya, pes ettirmeye oynuyorlar baba anne ve oğul olarak. :KK53: Biraz sessiz kalıp suyuna gidecekler, zaman geçecek sen de lanet olsun deyip koyvereceksin diye düşünüyorlar. Benden demesi...
Yok koyvermem. Öyle düşünüyorlarsa da kendi planlarında bogulacaklar çünkü her türlü resti çekerim. Şuan zaten randevuya kadar sabret yalvarırım gondericem dedi bakalım az kaldı. Tam tersi olursa zaten ya ben ya onlar diycem

Diyorsun ya bu adam çok iyi onlar yokken nasıl iyi ya bir haftasonun var seni erkenden uyandırıyor ailesine kahvaltı hazırla diye nasıl iyi oluyor bu adam konu sahibi gözlerin niye bu kadar kör . Senin anne baban kötü kalpli cadımiydi sevgi nedir neden ayırt etmiyorsun
Babam baya kötü kalpli de annem de asiri iyi🥹 ya zaten ben bunlarin hepsine tepki gosteriyorum da anne babası varken adam degisiyor, daha rahat onlar yaşlı beklemesinler vs moduna geçiyor bu yüzden kurtulmam lazım zaten bir yandan da. Eşimi savunmuyorum yanlış yaptığı çok şey var ama genel olarak kv kb yokken aramızda pek sorun olmuyordu yardimlasiyorduk keyifli zaman geçiyordu vs o yüzden normalde iyi dedim

Diyorsun ya bu adam çok iyi onlar yokken nasıl iyi ya bir haftasonun var seni erkenden uyandırıyor ailesine kahvaltı hazırla diye nasıl iyi oluyor bu adam konu sahibi gözlerin niye bu kadar kör . Senin anne baban kötü kalpli cadımiydi sevgi nedir neden ayırt etmiyorsun
Hamile halimle çalışırken ailesine hizmet ettiren, kendi evimde kendi çocuğunu taşırken rahat ettirmeyen kocayı adam diye yanımda tutmam kimse kusura bakmasın. Hamile olmasam ve çalışmasam dahi aynı şekilde ailesine hizmetçilik yaptıramaz kimse.

Yorum için çok teşekkür ederim tekrar, kesinlikle katılıyorum, eşimle tekrar bu konuyu konuştuk kesinlikle başka ihtimal istemiyorum dedim o da doktor randevusuna kadar süre ver yalvarıyorum sonra bir gün bile kalmadan göndereceğim dedi. Umarım sözünü tutar yoksa ya ben kalicam ya onlar gidicek diyip gidicem başka çarem kalmadı
Erkekler boyle boyle yola geliyor cogu dogruyu bastan yapamiyor cunku analarinin sozu dogru geliyor. Baktilar pabuc pahali nasılda kalorifer dosetmeyi akil ettiler degil mi

Çok yanlış yapıyorsun. Neden hala konuşmadın? Açık açık eşinde varken söyle her sene böyle bi düzen istemiyorum, evlenmeden öncede söyledim. Bu şekilde olursa bu evlilik biticek demen lazım
Seni oyalıyolar, eşin zaten takmıyor. Seneyede yok 1ay yok 1,5 ay diye diye kaldıracak ailesini
Yok bu konuyu konustum bugün de tekrar konuştuk sesler yükseldi tartıştık, o da randevuya kadar vakit ver dedi eve de kalorifer yaptırıcaz dedi. 1 hafta var bekliyorum onu yapamazsa zaten ya ben ya ailen diyecegim

Babam baya kötü kalpli de annem de asiri iyi🥹 ya zaten ben bunlarin hepsine tepki gosteriyorum da anne babası varken adam degisiyor, daha rahat onlar yaşlı beklemesinler vs moduna geçiyor bu yüzden kurtulmam lazım zaten bir yandan da. Eşimi savunmuyorum yanlış yaptığı çok şey var ama genel olarak kv kb yokken aramızda pek sorun olmuyordu yardimlasiyorduk keyifli zaman geçiyordu vs o yüzden normalde iyi dedim
Öncelikle bunu anlaman lazım senin eşin iyi değil konu sahibi. Bak hep çevreye suç buluyorsun kayınvalide kayınbaba ve diğer çocuklar . Neden diğer çocuklar kabul etsin ki adamların eli ayağı tutuyor herkesin bir hayatı var. Benim eşimin ailesi aynı şehirde yaşayan eltime haftada bir kalmaya gidiyor bana da senede iki gün gelirler o da maksimum . Şimdi eltim neden böyle derse ben ona derim ki banane kardeşim senin kararın yapmasaydim sen yapıyorsun diye ben yılda iki ay kimseyi kabul edemem bu senin sorunun . Eşim de bunu istemez isterse de benimle evli kalamayacağını bilir . Burada önce iyi bir analize ihtiyacın var . Açık ve net olmalısın yılda bir hafta maksimum diye . Kadın geçen sene sana bağırmış çağırmış rüştünü ispat etmiş sen boynu bükükler gibi geziyorsun yani bu kadar kocacilik ben inanamıyorum sana . En büyük yanlisin zaten şu an hamile olman . Tüm bunlar çözülmeden

Konu sahibi canım senin bir mesleğin var mı ?Gemileri yakmaya kalksan kendi başına ayaklarının üzerinde durabilirmisin?Çalışıyorum diyorsun ama merak ettim asgari ücretle özel sektörde işcimisin yoksa beyaz yakalımı?(sadece anlamaya çalışıyorum Allahın yarattığı her insan eşittir düşüncesndeyim yoksa)
Evet devlet memuruyum maaşımda iyi, işim halim vaktim yerinde çok şükür 🥹

Bugünkü konuşmamızda da ben sana hak veriyorum zaten yaninda duracaklar bakacaksın demiyorum ki dedi, ben de öyle bir şey diyen birinden ben zaten direk ayrılırım bir saniye bile durmam ki dedim o da öyle kaldı.

Bu konuşmayı yapıp her sene gelen ailesine 4 ay bakan da siz ama. :)

Kesinlikle aynı fikirdeyim
Böyle bir adamı nasıl iyi kalpli olarak görüyorlar onu da anlamıyorum. Valla sahte şaka kanı vs bulup kanamam var çok kötüyüm diye bunları bir güzel kandırıp acile götürtsün kendini. Orda da çok stres altındayım uykularım kaçtı falan diye bir tiyatro çevirsin. Eğer o adam hala daha anasını evden göndermiyorsa konu sahibi kendi annesinin evine gitsin.

Böyle bir adamı nasıl iyi kalpli olarak görüyorlar onu da anlamıyorum. Valla sahte şaka kanı vs bulup kanamam var çok kötüyüm diye bunları bir güzel kandırıp acile götürtsün kendini. Orda da çok stres altındayım uykularım kaçtı falan diye bir tiyatro çevirsin. Eğer o adam hala daha anasını evden göndermiyorsa konu sahibi kendi annesinin evine gitsin.
Ay yok kız buna bile gerek yok . Yalana hiç girmesin istemiyorum ya çok basit . Ben evimde rahat olmak istiyorum bitti . Zaten haklı haklı oldugunu ispatlamasina gerek yok

Konu sahibesine pasif olduğuna dair yorumlar var, bence şunu gözden kaçırmamalıyız söylemeyim söylemeyim eowyn'i dolduruyor gibi olmayım diyorum ama bu kadının bu kadar "pasif"durmasında kendi ailesinin hiç mi suçu yok? Belli ki masum, iyi niyetli insanlar hiç ağzımı açıp bişey demek istemiyordum ama senin kızın daha geçen sene gelmiş konuyu açmış gün görmüş geçirmiş insanlarsınız verebildiğiniz tek akıl 4 atanın hakkı bir diye bir saçmalık mı??? Aklı başında, akıllı bir kız evlat var burda evlenmiş barklanmış kocasıyla kahve içeyim, film izleyim derken acayip birşeyin içine düşmüş ailesine konuyu açınca gerekli aklı alamamış ki. Allahtan buraya yazdı da aydınlandı. Eowyn; eğer evi terk edip annenin evine gidersen lütfen sana yine ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey tadında konuşurlarsa lütfen yine aynı hataya düşme. Bazen sular bulanmadan durulmaz.
Kesinlikle buna da katılıyorum anneme kalsa zaten her şeyi alttan almaya hazır biri o da öyle yetişmiş ama ben değerliyim ya, kimse benim evimde kendi evi gibi yayilamaz misafir cagiramaz. ailem işin içine girse ciddiye alırlardı belki bilmiyorum. Ama evet annemlere geçersem hayatta derim ben başka ev tutuyorum o zaman burda da kalmiyorum bye. Gram haksız oldugum bir şey yok bı de onların nasihatini hiç cekemeyecegim

Tam tarihi sormadım onu da sorayım evet haklısınız. Kontrol üstüne kontrol olursa asla istemiyorum

Bazılarının kolay sahip olduğuna bazıları daha zor yollardan sahip olur. Ya da en başta seçim yanlış , bazen de yaşayarak öğreniyor insan malesef. İlk sene yaptığınız yanlışlara takılı kalmayın, yaptıklarınız göremedikleriniz, veremediğiniz tepkiler normal o zaman için. Yine fena değil erken uyanmışsınız, keşke daha bu sene evinize gelmeden tepkinizi koysaydınız eşinize ama olan olmuş. Biraz zor yollardan yontulacak eşiniz, siz de payınıza düşeni alacaksınız, yola gelecek elbette ya da yoldan çıkacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back