• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yirmi altı sayfa olmuş, bir arpa boyu yol gidememişsiniz , ne sizde ne diğer kardeşlerde kalmalarını gerektirecek bir durum yok ortada , bir ayda olsa dört ayda olsa kalmalarına gerek yok, misafir edersiniz en fazla bir hafta on gün bitti gitti.

Tutturdunuz bir diğer kardeşler türküsü , bir de yoruluyorum da yoruluyorum istemiyorum bitti gitti , birlik yaşamak istemiyorum bu kadar, bu tavırlarınızdan dolayı da ciddiye alınmıyorsunuz maalesef.

Ben sizin yerinizde olsam kendimi odaya kapatip onlara rahat edecek alan saglamak yerine salona gecer fifty shades of grey kivaminda bir film acardim tv den. Sadece is birakma grevine girmekle olmaz. Siz evlenmeden de zaten bu evdeki isleri bu kadin yapiyordur. Yakinda bu duzene de alisirlar merak etmeyin. Siz odanizda somurttugunuzla kalirsiniz.
Biraz rahatsiz edin insanlari, alin kumandayi elinize acin en acik secik filmleri. Hala da tik yoksa, acik acik soyleyin ne zaman gidiyorsunuz diye.

Bu şekilde pasif durarak hiçbir yere varamazsın. Onlar şu anda sizi oyalıyorlar.

Anne babanızı çağırın üçünüz bir olun tüm aileyi karşınıza alıp konuşun. Valizinizi toplayın gidin bu işin dönüşü olmadığını anlasınlar.

Ayrıca benim ailem sizinkilerden daha yaşlı ve kendilerini çok güzel idare ediyorlar her şeyi yapıyorlar

Ben sizin yerinizde olsam kendimi odaya kapatip onlara rahat edecek alan saglamak yerine salona gecer fifty shades of grey kivaminda bir film acardim tv den. Sadece is birakma grevine girmekle olmaz. Siz evlenmeden de zaten bu evdeki isleri bu kadin yapiyordur. Yakinda bu duzene de alisirlar merak etmeyin. Siz odanizda somurttugunuzla kalirsiniz.
Biraz rahatsiz edin insanlari, alin kumandayi elinize acin en acik secik filmleri. Hala da tik yoksa, acik acik soyleyin ne zaman gidiyorsunuz diye.
O dediğin çocuk olmadan yapılacaktı, geçirmiş o vakti konu sahibi.

O dediğin çocuk olmadan yapılacaktı, geçirmiş o vakti konu sahibi.
Zaten bu dinamige bir de hamilelik eklenmesi var ona girmedim bile, muhtemelen konu sahibi cepte goruluyor koca kisisi tarafindan. Ben de adamin yerinde olsam, karim boyle bir durumda hamile kalsaydi hayatindan memnun herhalde ailem bir omur bizimle yasasa beni bosamayi dusunmez derdim.

Ben anlamiyorum gercekten ne gamsizlik ya oglunda olsa evli bu kisi , evine gidip 4 ay ye ic yat kafasina nasil erisebiliyorlar. Neden direkt konusmuyorsunuz ki ? Ikisi de saglikli insan gelmisler tatile sizin eve . Ben burdan sinir oldum. Hamileliligimi öğrendigimden beri hiçbir sey yapamiyorum evde zaten mide bulantisi hormon degisimi cok etkileniyor insan. Bu tarz bi sıkıntıya girmeyin konusun direkt hamile halinizde sıkmayın , bunaltmayın kendinizi.

Gelip konusuyor yat dinlen hiç bir şey yapma falan diyor ben de yapmicam zaten yoruldum diyorum, o da ses çıkarmıyor bu duruma. Ben pek yakın davranmıyorum o da benle konuşmaya çalışıyor oyle
Çok yanlış yapıyorsun. Neden hala konuşmadın? Açık açık eşinde varken söyle her sene böyle bi düzen istemiyorum, evlenmeden öncede söyledim. Bu şekilde olursa bu evlilik biticek demen lazım
Seni oyalıyolar, eşin zaten takmıyor. Seneyede yok 1ay yok 1,5 ay diye diye kaldıracak ailesini

Bunlardan fazlası yaşanmış ve söylenmiş olmasına rağmen hanfendi o kadar temiz kalpli ki, Eşim çok anlayışlı ve iyi biri diyebiliyor.
Umarım gözü açılır
Konu sahibi bence de çok naif bir insan. Malesef kocası yönünden şanssız. Umarım düzelir herşey hayatında. Çünkü bir tek bu konu değildir. Konu sahibi çalışmasına rağmen adam evde iş yapmıyor. Bu adamla çocuk büyütülmezki. İki sevip bırakacak konu sahibi hem iş hem ev hanımı hem anne olacak. Kocasınişten gelip yatacak yarım saat çocugu sever o. Kasvetli bir hayat

Konu sahibesine pasif olduğuna dair yorumlar var, bence şunu gözden kaçırmamalıyız söylemeyim söylemeyim eowyn'i dolduruyor gibi olmayım diyorum ama bu kadının bu kadar "pasif"durmasında kendi ailesinin hiç mi suçu yok? Belli ki masum, iyi niyetli insanlar hiç ağzımı açıp bişey demek istemiyordum ama senin kızın daha geçen sene gelmiş konuyu açmış gün görmüş geçirmiş insanlarsınız verebildiğiniz tek akıl 4 atanın hakkı bir diye bir saçmalık mı??? Aklı başında, akıllı bir kız evlat var burda evlenmiş barklanmış kocasıyla kahve içeyim, film izleyim derken acayip birşeyin içine düşmüş ailesine konuyu açınca gerekli aklı alamamış ki. Allahtan buraya yazdı da aydınlandı. Eowyn; eğer evi terk edip annenin evine gidersen lütfen sana yine ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey tadında konuşurlarsa lütfen yine aynı hataya düşme. Bazen sular bulanmadan durulmaz.

Konu sahibesine pasif olduğuna dair yorumlar var, bence şunu gözden kaçırmamalıyız söylemeyim söylemeyim eowyn'i dolduruyor gibi olmayım diyorum ama bu kadının bu kadar "pasif"durmasında kendi ailesinin hiç mi suçu yok? Belli ki masum, iyi niyetli insanlar hiç ağzımı açıp bişey demek istemiyordum ama senin kızın daha geçen sene gelmiş konuyu açmış gün görmüş geçirmiş insanlarsınız verebildiğiniz tek akıl 4 atanın hakkı bir diye bir saçmalık mı??? Aklı başında, akıllı bir kız evlat var burda evlenmiş barklanmış kocasıyla kahve içeyim, film izleyim derken acayip birşeyin içine düşmüş ailesine konuyu açınca gerekli aklı alamamış ki. Allahtan buraya yazdı da aydınlandı. Eowyn; eğer evi terk edip annenin evine gidersen lütfen sana yine ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey tadında konuşurlarsa lütfen yine aynı hataya düşme. Bazen sular bulanmadan durulmaz.
Kesinlikle, resmen ailesi kendi kızlarını ezmişler, kendi ailen böyle ezerse millet neden çekinsin. Neyseki çalışan bağımsız bir kadın, kendi ailesine de muhtaç değil.
Çok değil bi kaç seneye çocukta var diye başına kalacak bu insanlar. Gerçekten eli maşalı sesi yüksek biri olsaydı hem evine yayılamazlar hemde ondan iyisi olmazdı.
Çok sabırlı biri, bir hafta bekleyim diyor. Akşam karşılarına gidip çat çat söylemesi işler çirkinleşirse çıkıp gitmesi gerekirdi. Eşide arkasında durmazsa zaten bu çöp gibi yaşama devam etmesine gerek yok.
Eşine sağlam bi tane geçirmeden asla sonuç alamaz.

Kızlar evet aile arkasında değil ama şu da var insan ailesinin düşüncesini bilir
Benim anne babam da böyle durum olsa ne var yaşlılar kalsın evini mi yiyecek moduna girebilir ama eşim bilir benim böyle durumu kabul etmeyeceğimi

İnsan önce kendi dağ gibi durmalı

Konu sahibi ilk olayda net duruş sergileseydi bunların hiç biri yaşanmazdı
Gençlik hadi cahillik diyelim duramadı
O zaman bebek için acele etmeyecekti
Daha önceden de yazdım eğer bu durumda bu aile giderse adamın tavrı nasıl olacak
Eski günlerdeki gibi canım cicim olacak mı

Çünkü bundan hiç rahatsız değil ve ömür boyu böyle yaşayabilir

Benim kayınvalidem de ara ara yoklar eşimi
İşte evinin bir katını bize yaparsınız gelir kalırız diye

Eşim direk anne evini beğenmiyorsan sat yenisini al
Hasta ya da muhtaç olursan hepimiz elimizden geleni yapar bir yardımcı tutarız evinde bakar bizde gelir gideriz

Misafirimiz olmak istersen arar 2 gün kalırsın eğer müsait olursak der

Ve benim evim değil bizim evimiz yani eşimi arayıp soracaksınız misafir olmak istediğinizde diye de söyler

Ben davet edersem gelirler etmezsem biz geleceğiz diyemezler
17 senelik evliyim bu arada

Yani işin özü önce dik duruş ve sonra da dik duruşlu bir eş
Diğerleri teferruat

Karşılarına geçin aldınız mi bileti diye sorun.
Yada buradan hangi çocuğa geçeceksiniz o mu sizi alacak ben mi bir taksi tutayim deyin.
Seni araya sıkıştırıp üçu birden ezmeye çalışan adamlara hiç minnetiniz olmasin.
Kendi ailenizlede konuşun niye benim arkamda durmuyorsunuz ?
Ben birlik mi evlendim deyin.
Yada tüm aileyi çağırıp sizde ailenizi çağırıp kocaniza ben evlenirken kışın bende kalamazlar dedim sen de kabul ettin.
Şimdi niye her kış bendeler üstelik sürekli misafir ağırliyorum deyin.

Pasif agersiflikten anlayacak insan değil bunlar kasaba kurnazlari bunlar

Son düzenleme:
Karşılarına geçin aldınız mi bileti diye sorun.
Yada buradan hangi çocuğa geçeceksiniz o mu sizi alacak ben mi bir taksi tutayim deyin.
Seni araya sıkıştırıp üçu birden ezmeye çalışan adamlara hiç minnetiniz olmasin.
Kendi ailenizlede konuşun niye benim arkamda durmuyorsunuz ?
Ben birlik mi evlendim deyin.
Yada tüm aileyi çağırıp sizde ailenizi çağırıp kocaniza ben evlenirken kışın bende kalamazlar dedim sen de kabul ettin.
Şimdi niye her kış bendeler üstelik sürekli misafir ağırliyorum deyin.

Pasif agersiflikten anlayacak insan değil bunlar kasaba kurnazlari bunlar
Asiri katiliyorum bu yoruma. Es ailesi ile konusurken de esinizin o ortamda bulunmasina dikkat edin. Esiniz ikili oynayamaz bu durumda. Anne babasi ile salonda konusup baska seyler diyor, yatak odasina gelip size baska seyler diyor. Siz beraberken bakalim ne diyecek.

konu sahibi gercekten durumuna üzüldüm bende hamileyim aynı zamanda çalışıyorum da ve eve gidince hiç halim kalmıyor kimi gün yemek yapamıyorum temizlik yapamıyorum bazen bulaşık bile bekliyor mutfakta üstüne bide yatılı misafir cok zor zaten hamilesiniz size ancak şöyle tavsiye verebilirim işten gelince odanıza cekilin ve bırakın evi temizliği yemekte yapma hamilesin yapamıyorum de hastayım de yemeğini kocan odana getirsin hatta hiç muhattap olma ama bunu bir iki gün degil sürekli yap ki tüm işler onlara kalınca inan zor gelir herseyi yapmak belki bu şekilde diğer cocuklarına giderler

Konu sahibi sen şimdi odanda takıyorsun iş falan yapmıyorsun ama bunların umrunda değil, gelin hastaydı biz bakiyoruz bile derler bunlar...kocani alma odaya bir şekilde tavrını koy, kendine yemek hazırla sandviç falan ye, yaptıklarıni yeme konuşma, kocana da şöyle konuyu çözene kadar ne koçanı odaya al ne de konuş, para falan vermiyorsun inşallah kocana, veriyorsan onu da verme sakin

İlave ettiğiniz diğer yorumu da okudum az önce. Siz çok pasif kalmışsınız. Eşiniz de manipülatif biri; size arka odalarda "Haklısın hayatım" diyor, ama annesini evden göndermeye sıra gelince "İdare ediver" diyor. Kusura bakmayın 68 ve 73 yaşları o kadar da bakıma muhtaç yaşlar değil. Annem babam aynı yaşlarda ve hatta babam 76. Tek başına bağ bahçeyle ilgilenir, annem de 68 yaşında, yanına çağırır bir yardımcı kadın, evini çekip çevirir. Gelip de "Aman evimiz soğuktu, aman yanlarım ağrıyordu, yaşlıyız" diye bizim düzenimizin ortasına oturmazlar. Lafın kısası yemeyin bu yaşlıyım kozunu. Ceplerinden para çıkarasıları yoktur da ondan en saftirik oğullarının evlerine oturmuşlardır. Beleşe hizmet ayaklarında ne de olsa, bedava bir köle var Eowyn diye, oğulları da kendi yuvasını önceliği yapabilecek türden bir erkek değil, ne ala değil mi? İyi yere postu sermişler.

Buna çanak tutan kişi eşiniz, annesi de gayet farkında. Söylediğim gibi, alın üçünü de karşınıza ya herro ya merro konuşun, işin ciddiyetini anlasınlar. Gerekirse kendi ailenizi, sülalenizi doldurun eve, rahatsız edin. Siz ne kadar göze alırsınız bilemem ama, yerinizde olsam, eşim de sizin eşiniz gibi davransa, kendini kapı önünde bulurdu. Ortalama 80-90 senelik ömrümü, kimsenin keyfine tahsis edemem. Evimde kv gönlü eğlemeye evlenmedim. Kocam da bu kadar anacıysa, beni ezdirmeye kalkarsa (Gerçi ben kendimi ezdirmem orası ayrı) anasını da alıp defolup gidebilir hayatımdan. Siz bunu göze alabilir misiniz tabii orası size kalmış.
Yorum için çok teşekkür ederim tekrar, kesinlikle katılıyorum, eşimle tekrar bu konuyu konuştuk kesinlikle başka ihtimal istemiyorum dedim o da doktor randevusuna kadar süre ver yalvarıyorum sonra bir gün bile kalmadan göndereceğim dedi. Umarım sözünü tutar yoksa ya ben kalicam ya onlar gidicek diyip gidicem başka çarem kalmadı

Konu sahibi canım senin bir mesleğin var mı ?Gemileri yakmaya kalksan kendi başına ayaklarının üzerinde durabilirmisin?Çalışıyorum diyorsun ama merak ettim asgari ücretle özel sektörde işcimisin yoksa beyaz yakalımı?(sadece anlamaya çalışıyorum Allahın yarattığı her insan eşittir düşüncesndeyim yoksa)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back