• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

eowyn123

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2025
123
165
18
29
Arkadaşlar paylaşacak artık kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim, belki sizden bir fikir olur diye :( Eşimin ailesi her kış bana kalmaya geliyorlar. Yaklaşık 4 ay kalıp gidiyorlar. Başka erkek,kız evlatları olduğu halde sadece bize geliyorlar tüm kışı bizde geçiriyor, Onlar bize geldiği için de diğer evlatları da akrabalar da kış boyu çaya yemeğe ziyarete bize geliyorlar. Ve kimse durumu umursamıyor. Biz evleneli daha 2 sene oldu . Kimse bunlar daha yeni evli başbaşa kalsınlar ya da biraz da bizde kalsınlar vs demedi aksine üzerimize yıkmaya çalışıyor gibiler çoğu şeyi. Şuan 5 haftalık yeni hamileyim bulantılarım var buna rağmen Kv kb benden sürekli hizmet bekliyorlar yemek bulaşık doğru düzgün hiç birşeye el sürmüyorlar. ben de bı de çalışıyorum hem iş hem evde bu durum maddi manevi tükenmiş durumdayım. Evde rahat giyinmek istiyorum gebelk hormonlardan dolayı ruhen daraliyorum ama yatak odasından başka rahat edecek yerim yok. Bazen belim ağrıyor oturup ayağımi uzatacak yer yok bir odada yataklari var diğer odada gün boyu TV izliyorlar uzaniyorlar. Eşimle bu durumu konuştum rahat edemediğimi dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim . Eşim anne babasına üstü kapali diğer erkek kardeşine biraz gitseler değişiklik olur hamile yoruluyor vs diye söyledi. Fakat ne kayinvalidem ne kayın babam gitmek istemiyor burda idare ederiz kış bitiyor vs demisler duymamazliktan gelmişler bir nevi onlar boyle diyince ben daha da deli oldum. Nisana kadar duruyorlar bı de. Tek sorun ev işi de değil insan kendi evinde rahat etmek istiyor yani diğer kardeşlerine de 1 ay 1 ay gitseler yine sorun değil benim için. Ama her yil 4 ay tükendim . Geçen yil da aynisini yaptılar diğer kardeşlerine tek gün bile kalmadılar. Geçen yıl tukendigim için bir konudan kavga ettik bagirmali cagirmali evde kavga oldu hatta yine de gitmediler, aksine beni aglattiktan sonra iş buyurdular ben de aile huzurum için sustum sabrettim.Kotu gelin oldum. Bu yıl da istememe rağmen yasadiklari ilçede sobalı olduğu için soğuk diye geldiler ben de dedim insanlık olsun bu yıl diğer kardeşlerine de gitmeleri için konusuruz vs. kabul ettim . Bu yıl Eşimin eşimin erkek kardeşi dil ucuyla bir kaç kez cagirdi ama bizimki kadar rahat mı edemiyorlar bilmiyorum. gidelim deseler tüm aile mecbur uymak zorunda ama tek bize yüklendiler. Yaşlı insanlar onları da üzmek istemiyorum ama neden sadece biz bunu yaşıyoruz diğer evlatlarının gayet hali vakti yerinde sıkıntıları yok hizmet ederler gayet onlarda da rahat ederler ama durum böyle. Lütfen bana akil verin eşim de konuştu etkisi olmadı ne yapacağımı bilmiyorum tükenmiş durumdayım. Özellikle gebelikten dolayı sabrim hiç kalmadı.

İki yıl önce nerde kalıyorlarmış?
Tek sebep ısınma ise, tüm kardeşler birleşip sobadan kurtarsınlar aileyi,böyle bir sebeple diğerlerinde kalmakta saçma çünkü.
Bahanelerine çözüm bulun bakalım( soba yerine doğalgaz yerden ısıtma klima vs)tek dertleri bumuymuş, yoksa yayılalım da gelinler bize hizmet etsin mi?

Siz 2 yıldır evlisiniz. Siz yokken ne yapıyolarsa onu yapmaya devam etsinler. Sizi ezik bulmuşlar. Umurlarında degil aile huzurunuz. Eşinizde pasif yada onun hoşuna gidiyor ailesinin sizin tepenizde olması. Size yalandan tamam konuşurum diyip boş yapıp kandırıyor. Normal yollarla kurtulamazsınız bu tiplere illa çirkinleşmeniz lazım kocanızada dahil nede olsa o anne baba yetiştirmiş aynı kafadalar.

Demek ki sorun sen ve eşinde değil mi ? En çok eşinde hatta yoksa niye o kadar kardeşten sadece senin evinde yılın üçte birini geçirsinler. İlk yaptığında orayı bırakıp ailenin yanına gitsen eşin belki izin vermezdi . Senin duyguların ve düşüncelerini önemsemiyor ki sen onlar için hizmet edecek bir yardimcisin . Parayla tutmamislar da oğulları bedava almış . Kocan da aynısını düşünmese kimse evinde dört ay kalmaz. O da aynısını düşünüyor

Böyleleri adamı hasta eder. Açık açık söyleyeceksiniz. 4 ay nedir ya. Biz henüz iki aylık evliyken kvler geldi bir ay kaldı. Ev 70 metrekare ve hiç dışarı çıkmıyorlardi. Ertesi sene yine geldiler 1 ay. Bir sonraki sene tayinimiz komşu illerine çıkmasına rağmen ve her hafta sonu gitmemize rağmen
yine gelmek istediler. Eşime dedim hemen arayacaksın en fazla iki hafta kalabileceklerini söyleyeceksin. Eşim yanımda aradı ve söylediğim şekilde en fazla iki hafta gelmelerini söyledi. Ya siz ya eşiniz açık ve net bir şekilde söyleyin. Küsüyorlarsa küssünler. Hangi çağda yaşıyoruz ya.

Siz yokken ne yapıyorlarsa onu yapacaklar. Başka çocukları da var ama eşiniz adam akıllı ses çıkarmadıgi için 4 ayı sizde geçiriyorlar. Açık açık söyleyeceksiniz. Ben işten gelip size hizmet falan etmeyeceğim, şuan da hamileyim, evinde yalnız kalmak istiyorum, diğer çocuklarınıza gidin diyeceksiniz. Eşiniz de sizi düşünse zaten sebepsiz yere bu strese girip, yorulmaniza müsade etmez. Siz kendinizi düşünüp sesinizi çıkarın madem.

Arkadaşlar paylaşacak artık kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim, belki sizden bir fikir olur diye :( Eşimin ailesi her kış bana kalmaya geliyorlar. Yaklaşık 4 ay kalıp gidiyorlar. Başka erkek,kız evlatları olduğu halde sadece bize geliyorlar tüm kışı bizde geçiriyor, Onlar bize geldiği için de diğer evlatları da akrabalar da kış boyu çaya yemeğe ziyarete bize geliyorlar. Ve kimse durumu umursamıyor. Biz evleneli daha 2 sene oldu . Kimse bunlar daha yeni evli başbaşa kalsınlar ya da biraz da bizde kalsınlar vs demedi aksine üzerimize yıkmaya çalışıyor gibiler çoğu şeyi. Şuan 5 haftalık yeni hamileyim bulantılarım var buna rağmen Kv kb benden sürekli hizmet bekliyorlar yemek bulaşık doğru düzgün hiç birşeye el sürmüyorlar. ben de bı de çalışıyorum hem iş hem evde bu durum maddi manevi tükenmiş durumdayım. Evde rahat giyinmek istiyorum gebelk hormonlardan dolayı ruhen daraliyorum ama yatak odasından başka rahat edecek yerim yok. Bazen belim ağrıyor oturup ayağımi uzatacak yer yok bir odada yataklari var diğer odada gün boyu TV izliyorlar uzaniyorlar. Eşimle bu durumu konuştum rahat edemediğimi dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim . Eşim anne babasına üstü kapali diğer erkek kardeşine biraz gitseler değişiklik olur hamile yoruluyor vs diye söyledi. Fakat ne kayinvalidem ne kayın babam gitmek istemiyor burda idare ederiz kış bitiyor vs demisler duymamazliktan gelmişler bir nevi onlar boyle diyince ben daha da deli oldum. Nisana kadar duruyorlar bı de. Tek sorun ev işi de değil insan kendi evinde rahat etmek istiyor yani diğer kardeşlerine de 1 ay 1 ay gitseler yine sorun değil benim için. Ama her yil 4 ay tükendim . Geçen yil da aynisini yaptılar diğer kardeşlerine tek gün bile kalmadılar. Geçen yıl tukendigim için bir konudan kavga ettik bagirmali cagirmali evde kavga oldu hatta yine de gitmediler, aksine beni aglattiktan sonra iş buyurdular ben de aile huzurum için sustum sabrettim.Kotu gelin oldum. Bu yıl da istememe rağmen yasadiklari ilçede sobalı olduğu için soğuk diye geldiler ben de dedim insanlık olsun bu yıl diğer kardeşlerine de gitmeleri için konusuruz vs. kabul ettim . Bu yıl Eşimin eşimin erkek kardeşi dil ucuyla bir kaç kez cagirdi ama bizimki kadar rahat mı edemiyorlar bilmiyorum. gidelim deseler tüm aile mecbur uymak zorunda ama tek bize yüklendiler. Yaşlı insanlar onları da üzmek istemiyorum ama neden sadece biz bunu yaşıyoruz diğer evlatlarının gayet hali vakti yerinde sıkıntıları yok hizmet ederler gayet onlarda da rahat ederler ama durum böyle. Lütfen bana akil verin eşim de konuştu etkisi olmadı ne yapacağımı bilmiyorum tükenmiş durumdayım. Özellikle gebelikten dolayı sabrim hiç kalmadı.
Kp sobalı evine varsa doğal gaz döşeyip tüm çocuklar bölüşsün, yoksa da her odaya klima alsın çocukları oldu bitti. Bunlar cimrilikten size yıkılıyor.
Adın çıkmış kötüye istemiyorum de kocana sen idare ediyorsun diye sallıyor he hoş diye. Göndermezsen ben açık açık söylerim diyeceksin. Çok ağırlamak istiyorsa ana babasını kendi ağırlayıp hizmet etsin paşam
Her ay bir çocuğunuza gitseniz iyi olur biz de dinlenelim de açık açık hiç lafını esirgeme
Sen babanın evinde 4 ay kalabiliyor musun ki adamlar geliyor kalıyor

Yahu ben anlamıyorum dört ay el el üstünde daralmıyorlar mı bu insanlar
İki sene önce soğuk karşısında ne yapıyorlarsa onu yapacaklar
Şimdi konuşsan bir dert konuşmasan bir dert her şekilde kötü olacaksın bari konuş öyle kötü ol
Çalışıyorum, hamileyim misafir ağırlayacak durumda değilim diğer çocuklarınızda da biraz kalın de
Baktın olmuyor sen ailenin yanına git izin alıp bir süre hizmet eden kalmayınca giderler sanırım

büyük olan kardeșlerdenbiri ile durumunuzu konușup anlașın. bir akşam gelsin hadi baba bize gidiyoruz itiraz kabul etmiyorum diyip emrivaki ile alsın götürsün.
ikna olmaz iseler bu gelin hamile daha yeni evli sayılırlar gibisinden aklı bașında bir șekilde konușulsun.
bu da olmazsa hasta numarası yap.
nasılsa hamilesin kimse fazla bisey demez :KK53: bir gece at kendini yere hastaneye filan gidin. ya da ișyerinde fenalaș ne biliyim bir șekilde film cevirmen lazım. bașka da pek yapılcak bisey yok.

Minderleri kalın tabi rahat ediyorlar kendilerince (!). Gidin artık nasıl denir bilmiyorum ama birdaha bu kadar uzun gelmemeleri gerektiğini söylemen gerekiyor. Sizinde artık bu kış son uzun misafirliğiniz falan arada ufak dokunuşlarla yada direkt bilemedim. Sinir bozucu bi durum ya.

Bu tip aileler genelde en son evlenen çocuğa yıkılırlar. Siz evlenene kadar muhtemelen birlikte yaşıyorlardı, kendilerine göre aynı düzeni sürdürüyorlar.
Sorun baştan sona eşinizde bu arada, hiç o tongaya düşmeyin.
Aileniz uzak mı? Onlar evden gitmiyorsa siz gidin, bakalım eşiniz hizmetlerini edebilecek mi? En fazla bir haftada evden gönderir.
Aileniz uzaktaysa otele gidin, çalışıyormuşsunuz durumunuz vardır. Bir kriz çıkarmak zorundasınız, çocuk olunca önünü asla alamazsınız. Kışları değil yazları da sizde geçirmeye başlarlar.

İki yıl önce nerde kalıyorlarmış?
Tek sebep ısınma ise, tüm kardeşler birleşip sobadan kurtarsınlar aileyi,böyle bir sebeple diğerlerinde kalmakta saçma çünkü.
Bahanelerine çözüm bulun bakalım( soba yerine doğalgaz yerden ısıtma klima vs)tek dertleri bumuymuş, yoksa yayılalım da gelinler bize hizmet etsin mi?
Sıkıntı şu ki eşim ise başladığından beri yaklaşık 6 yıldır yanında kalmışlar eşim merkezde çalıştığı için hem onun yanında kişi geçirmişler hem de yemek çamaşır vs ihtiyaçlarini karşılamışlar. Bu düzene alıştıkları için mi bilmiyorum galiba artık birakamiyorlar konfor alanlarından mi cikamiyorlar gercekten çok yıpratıcı bir süreç

sabah valizini ihtiyacınız olan biraz iç çamaşırı neyim koyun. ailenizin evine dönün. öyle heyetle filan da barismayin bir şey olmaz merak etmeyin en değerli gelin olursunuz. evimde yatılı kimseyi istemiyorum diyeceksiniz.

Onlar evdeyken rahat edemiyorum deyip 5 haftalik hamile olabilmeniz ilginc, yani rahat hissetmeseniz cinsellik yasayamaz, gebe kalamazdiniz, hatta stresten gebe kalamazdiniz.

Ee insanlara bunu acik acik hissettirmissiniz, varliginiz bizi hic uzmuyor gayet rahat istedigimiz gibi yiyor, iciyor, sevisiyoruz demissiniz, niye rahatsiz oldugunuzu dusunsunler ki?

Mesela 4 aydir esinize seks orucu yasatsaydiniz muhtemelen 4 aydir sizde duruyor olmazlardi.

Back