• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve hamilelik baskısı

Kayınvalidem bana bir defa ima etti, hemen ortamı terk ettim cevap vermeden. Artık oğlunun başını yiyor, bana birşey demiyor:)

Merhaba hanımlar.
Ben henüz 1 senelik evli bir kadınım. Eşimle kendimizi çocuk için şu anda hazır hissetmediğimiz için böyle bir planımız yok. Rabbim hayırlı ve istediği zamanda herkese nasip etsin inşallah. Lakin bundan bir ay önce kayınvalidem çocuk baskısı yapmaya başladı. Her onlara oturmaya gittiğimizde ve boş olduğu anda çocuk diye söylenmeye başlıyor. 1 sene olmuş yetermiş artık çocuk yapmalıymışız, komşunun torunu olmuş çok güzel bir duyguymuş biz ne zaman yapacakmışız vs tarzında söylemler. Ben hep hayırlısı dedim geçtim ama eşim tepkisini belirtti. Eşim tepkisini belirtince de artık bana eşimden gizli gizli söylemeye başladı. En son bardağı taşıran damla geçenlerde oldu. 13 yaşındaki küçük görümcem komşularına benim hamile olduğumu söylemiş ki öyle birşey yok. Herkes babanne oluyorsun diye hayırlı olsun demeye başlamış kayınvalideme ve bana bunu anlattı. Bende eşime anlattım. Eşimde çocuk işte napabilirim dedi. Mantıklı mı sence kardeşinin söylediği dediğimde eşimle tartıştık bana niye sitem ediyorsun diye rahatsız oluyorum diye söyleseydin diye. Ben arar söylerim şimdi dedi fakat ben bırakmadım. Ama moralim çok bozuk hanımlar. Belki abartıyorum belki abartıyorsun diyeceksiniz ama sürekli hamilelik baskısı ve en sonunda da 13 yaşındaki küçük bir çocuğun böyle birşey söylemesi insanlara moralimi bozdu. Ve birde zaten eninde sonunda olmayacak mı çocukları diye kendi savunuyor görümcem. Ben bu konuda rahatsız olmakta haksız mıyım sizce ? Bugün bunu söyleyen çocuk yarın öbür gün başka şeylerde söylemez mi sizce insanlara ? Ne yapmam lazım da bu baskıdan eşimle kendimi kurtarmam lazım. Lütfen birşeyler yazın.
13 yasındaki cocuğunu eğitmekle uğrasırsa eğer torun sevdasını unutur. bu cinsler hep var ve olacaklar. üç senedir gebe kalmaya çalışıyorum. artık ağızlarınjn payını veriyorum. bi de bunun sen hamile kalmaya çalışırken üzerine gelen , çekilmez versiyonları var bi üst segmentte.
bu zamana kadar hep hıhı hayırlısı dedim geçtim, eve geldim kendim ağladım.
şimdi bana dert olacağına onlara olsun kafasındayım. herkese haddini bildiriyorum.
bu hadsizliği sana yapıyorsa pekala sen de ona haddini bildir yoksa asla ve asla anlamazlar.

Kayinvalideniz gorumcenizin yalan soyledigini soylediginde tepki vermediniz mi ? Esiniz bu konuda hakli rahatsizliginizi dile getirin. 13 yasindaki cocuga mi kalmis kari koca arasindaki bir sey. Ayip yahu
Diyemedim evet sadece öyle birşey yok uzun sürede olmaz diyebildim. Afedersiniz ayıptan pek anladıklarını düşünmüyorum ben babamın yanında reglim hakkında konuşamazken, kayınvalidem iki erkek çocuğu, benim, eşi ve kızının yanında bağıra bağıra reglisini konuşuyor. Tıpta okuyan erkek evladına adet geciktirici bi ilaç söyle bana baban gelecek şehir dışından diyebilecek kadar rahat bir kadın.

Ben çocuğun öyle bir şey söylediğine inanmadım, kv uyduruyor gibi.
Takmayacaksınız başka yolu yok. 🤷🏻‍♀️

Diyemedim evet sadece öyle birşey yok uzun sürede olmaz diyebildim. Afedersiniz ayıptan pek anladıklarını düşünmüyorum ben babamın yanında reglim hakkında konuşamazken, kayınvalidem iki erkek çocuğu, benim, eşi ve kızının yanında bağıra bağıra reglisini konuşuyor. Tıpta okuyan erkek evladına adet geciktirici bi ilaç söyle bana baban gelecek şehir dışından diyebilecek kadar rahat bir kadın.
Esiniz uzerine duseni yapiyor. Sizin de biseyler yapmaniz lazim tepkinizi disa vurun

Merhaba hanımlar.
Ben henüz 1 senelik evli bir kadınım. Eşimle kendimizi çocuk için şu anda hazır hissetmediğimiz için böyle bir planımız yok. Rabbim hayırlı ve istediği zamanda herkese nasip etsin inşallah. Lakin bundan bir ay önce kayınvalidem çocuk baskısı yapmaya başladı. Her onlara oturmaya gittiğimizde ve boş olduğu anda çocuk diye söylenmeye başlıyor. 1 sene olmuş yetermiş artık çocuk yapmalıymışız, komşunun torunu olmuş çok güzel bir duyguymuş biz ne zaman yapacakmışız vs tarzında söylemler. Ben hep hayırlısı dedim geçtim ama eşim tepkisini belirtti. Eşim tepkisini belirtince de artık bana eşimden gizli gizli söylemeye başladı. En son bardağı taşıran damla geçenlerde oldu. 13 yaşındaki küçük görümcem komşularına benim hamile olduğumu söylemiş ki öyle birşey yok. Herkes babanne oluyorsun diye hayırlı olsun demeye başlamış kayınvalideme ve bana bunu anlattı. Bende eşime anlattım. Eşimde çocuk işte napabilirim dedi. Mantıklı mı sence kardeşinin söylediği dediğimde eşimle tartıştık bana niye sitem ediyorsun diye rahatsız oluyorum diye söyleseydin diye. Ben arar söylerim şimdi dedi fakat ben bırakmadım. Ama moralim çok bozuk hanımlar. Belki abartıyorum belki abartıyorsun diyeceksiniz ama sürekli hamilelik baskısı ve en sonunda da 13 yaşındaki küçük bir çocuğun böyle birşey söylemesi insanlara moralimi bozdu. Ve birde zaten eninde sonunda olmayacak mı çocukları diye kendi savunuyor görümcem. Ben bu konuda rahatsız olmakta haksız mıyım sizce ? Bugün bunu söyleyen çocuk yarın öbür gün başka şeylerde söylemez mi sizce insanlara ? Ne yapmam lazım da bu baskıdan eşimle kendimi kurtarmam lazım. Lütfen birşeyler yazın.
Gorumceye yaptiginin cok ayip oldugunu, ozel aile meselelerinin kimseye soylenmeyecegini, bu yaptigina cok uzulup hayal kirikligina ugradiginizi soyleyin guzel bir sekilde. 13 yasinda bu davranis cocuk diye gecistirilecek bir davranis degil. 3-4 yasindaki cocuk yapar bunu. Kv'ye de acikca soyleyin rahatsiz oldugunuzu. Anlamiyorsa her soylediginde dalgaya vurun. Sen yap da biz eevelim anne vs...ondan da anlamiyorsa bozun. Ben bir iki bozdum bir daha agzini bile acamadi. 🙈 simdi ikinci falan diyor da daha agzini acar acmaz kafami cevirip baska yone bakiyorum, umursamiyorum.

Eşiniz kadar net olsanız bunları yapmaya cüret edemezler zaten. Ben evleneli 4 ay olmuştu görümcem kv başladı çocuk demeye, ilk muhabbette kapadım ağızlarını, sonraki zamanda hamile haberini verince şoka girmişlerdi biz seni 2 sene yapmaz diyorduk diye. Beklentileri sıfıra indirin, hadleri olmadığını söyleyip sınırınızı çizin.

Eşinizle ilgisi yok. Adam Zaten tepkisini gösteriyor. Siz de o an rahatsız olduğunuzu gösterecektiniz. Çocuk gibi hemen kocanıza şikayet etmişsiniz.
Bu kadar rahatsizsaniz mesafe koyun, eşiniz olmadan gitmeyin, az gidin

Çocuk dediğiniz 4 yaşında değil 13 yaşında tamam o da çocuk ama neyin ne olduğunu ayırt edebilen bir çocuk belki öyle bir olay olmamış bile olabilir kv baskı kurmak adına uydurmuş olabilir ya da kızını kendi saçma sapan işlerine alet etmiştir.

Eşinizle ilgisi yok. Adam Zaten tepkisini gösteriyor. Siz de o an rahatsız olduğunuzu gösterecektiniz. Çocuk gibi hemen kocanıza şikayet etmişsiniz.
Bu kadar rahatsizsaniz mesafe koyun, eşiniz olmadan gitmeyin, az gidin
Eşim o anda kayınvalidemin bana anlattığı şeyi anlamayınca ne diyor diye sorunca anlattım ben ki eşimle bu tarz şeyleri paylaşmamın doğal olduğunu düşünüyorum. Hiç kendim gitmiyorum hep eşimle gideriz.

benim kayinvalidem de yapardi,

ben de yapicam, 3 ya da 4 tane derdim, esim oradan lafa girer, olmaz yapmisken 11e tamamlayalim takim kurariz falan diye, sonra ben artirirdim, yedek de lazim takima falan... En sonunda kayinvalidem siz benle dalga geciyonuz deyip konuyu kapatirdi, bir kaz kez bu sekilde yaptik, sonra bir daha bize boyle gelmedi. Oklarini elticigime cevirdi :KK48:

Bence guzel taktiktir tavsiye ederim.

Ama genel olarak isrardan hoslanmayan bir insan olarak sizi cok iyi anliyorum ve mesafe koyulmasi, hatta gorusulmemesi bile su durumda normaldir bence.

Çok istiyorsan sen yap bir tanede biz severim dermisin ona. Ben böyle demiştim utamcından bidaha söylenmemişti bana

Merhaba hanımlar.
Eşiniz haklı düşüncenizi kayınvalidenize güzelce dile getirin anlamıyorsa da duymazdan gelin.
Moralinizi de bozmayın.
Ben evlendikten sonra 13 yıl çocuk istemedim yapmadım eşimin akrabalarından biri bir ortamda bana çocuk soran birine onun çocuğun olmuyor dedi bende güldüm aaa öylemiymiş acaba hangi doktor söylemiş bende bir gidip öğreneyim niye çocuğum olmuyormuş acaba dedim :)))
Bir afallayıp kaldılar. üstünde durmadım bile..

Sizde öyle yapın eşinize bu konuda baskı yapmanız anlamsız ve iletişiminizi etkilemekten başka bir şey yapmaz.

Kv sırf hamile kalın diye çocuğuna bunu öğretmiş olmasın 😅 benim kv de hamile kalmamı istememişti bizi borca sokup gösterişli düğün yapmak için 😂

Benim kv de bi ortamda diğer oğlu üstünden evlensin hemen çocuk yapın diyeceğim demişti. Ben umursamadınız için anlamadım tabi bize söylüyormuş eltim söylemişti mesaj sanaydı diye. Bende bir kahkaha patlattım hiç üstüme alınmadım diye. Yaptık mı çocuk yaptık 2 yıl sonra.

Merhaba hanımlar.
Bencede hic gerek yok muhattap bile olma belkide kayinvalideniz soylettirmiste olabilir cunku cocuk isi baskiya falan gelcek bisi degil bizede ilk zamanlar cok baski yapmislardi komple sulalecek bende cok rahatsiz olmustum ve hic biriyle muhattap olmammistim

Gerçekten anlayamıyorum ben artık. Ve kesinlikle dediğiniz gibi huzurumu bozuyor. Ve bana bu konuyu gülerek çok normalmiş gibi anlatıyor kendisi. Yarın öbür gün boşanıyor da diyebilir bu çocuk herşeyi konuşabilir diye düşünüyorum. Ki bana kalırsa bir çocuğun yanında bu tarz şeyler konuşulmazsa çocuk bilemez zaten.
desenize bıçak gibi "ay hiç çocuk doğuramam daha çok gencim sende fazla heveslenme anne" vs tarzı
13 yaşında ergen e de haddini bildirin benim abinin kararı o sana noluyor diye

Back