annenizi ilgilendiren bir konu yok ortada arayıp ne diyecek. Esin senin yaninda olduğunu belli etmiş boşanma düşüncesi nereden geliyor. Kavganın sadece onlardan habersiz ev tuttuğunuz icin çıkmadığını baska sebeplerde olabileceğini düşündüm nedense. Annem arkamda yok boşanırım falan. Görüşmemek istemen normal ama esin atmadığı surece yada sana tamam görüşme demediği surece karşılıklı birbirinize katlanırsınız arada bir de olsa
Boşanma düşüncesi eşimin aşırı aileci biri olduğundan beni görüşmeye zorlamasını düşündüğümden geliyor. Zaten kavgadan sonra olay zateyken hiç görüşmeden olmaz ömür boyu küs kalamazsın tarzı laflar etti.
Evet kavga zaten sadece habersiz ev tuttuğmuz için olmadı. Beni en başından istemiyorlarmış. Kendi kültürlerinden kendi dillerini bilen köylerinden kız almayı ve birlik oturmayı düşünüyormuş kaynana kişisi en başından. Ben bu kadarını bilmiyordum. Soğuk baktıklarını kendi kültürlerinden biriyle evlendirmesini istediklerini biliyordum ama resmen düşman olmuşlar.
Eşimin ısrarı üzerineymiş herşey. 3 yıl boyunca ki evliliğimizde çocuk yapma imaları, ev alıcaz demelerine rağmen umut vermelerine rağmen almamaları ve sonra almıyacağız demeleri (2 oğlu ve 1 kızına dahi ev almış kişiler) , yakınımızda oturun demeleri (çünkü evine hizmetçi atayacak beni) , vs. vs.
Onlar istiyor ki her adımlarımızı onlara soralım. Bensiz hep tartışıyorlarmış zaten her konuda. Bu olay da evlerine gittiğimizde oldu "aynı binanın en üst katında ki evi tutacağız" dememizle başladı.
Neden kaynana kişisine yakın oturmuyormuşuz garezleri bu. eşimin işi evimizden 10 dakika yürüyerek. Kaynana kişisinin evinden araba ile 1 bucuk saat çekiyor. İşi nedeni ile mecburen burda oturmak zorundayız kaldı ki benimde işim burada.
Görümceminde dolduruşları ile konu patlak verdi yanımda oldu bütün olaylar.
Annem konusuna gelirsek, eşimin ailesinin yapıları farklı. Onlar için evlendikten sonra bile aile muhatap olur hiç geri çekilmezler hep olaya dahil olmak isterler kültürlerinde bu var. Eee pekala en ufak bişeyde onlar benim üstüme yürüyecekse ben sahipsiz miyim? Benim ailem yok mu beni savunacak ? Benim ne suçum ne günahım var ?
Ve annem de zaten aramadı, aramadığı için de sustuğumuzu kendimizi savunamadığımızı felan düşünüyorlar çok eminim. astarını isteyecekler biliyorum hafife alacaklar bu durumu. üstüne yürüdük birdaha ki sefere de yaparız diyecekler.