- 16 Haziran 2018
- 1.159
- 4.514
- 83
Ben üzüldüm kayınvalidenize. Evlat bu, başka şeye benzemez. Oğlu evde değilken yüreği ne haldedir, aklı oğlandayken gelip ne yapsın... Gerçekten çok üzüldüm.Bu arada şunu da belirteyim bu kaynım haziran ayında evi terk etti,Aralık'ta geldi yani geleli iki ay oldu.Kayinvalide Agustostan Araliga kadar gelebilirdi,sonuçta oğlu evde yoktu.Neden gelmek istemediğini de anlamış değilim,bir kavgamız olmadı.İstememe söz konusu değil yani.Esimle de bir sorunlari yok,her gün konuşurlar
Siz bir annesiniz o da bir anne . O da kendi evladını yalnız bırakmak istemiyor . Madem öyle gelmeyecek siz başınızın çaresine bakacaksınız.İyi akşamlar herkese
Kızlar canımı sıkan bir konu var,sizlerin de fikirlerini almak isterim,bu nedenle hemen konuya gireyim.
Ağustos ayında doğum yaptım,altı sene sonra ve beşinci tüp bebekle kızım oldu çok şükür,rabbim olmayan herkese nasip etsindoğuma annem geldi,kayinvalideler uzak olduğu için gelemediler.(biz Bursa'da onlar Elazığ da) sonraki surecte okullar açılacak dendi,ben de öğretmen olduğum için başlarım diye düşündük,o süreçte gelir bize yardımcı olur ve de torununu görür diye düşündüler (kayınvalidem düşündü) hatta kasim ayında biletini bile aldık.Okullar acilmayinca o da gelmekten vazgeçti( yine kendi kararı,biz gel torununu gor dedik ama okullar açılmıyor gelmeme gerek yok dedi)
Bir martta okullar açılacak,benim de başlamam lazim,bakıcı ayarladım fakat bakıcı ev aldığım yerde,yani şu an oturdugum yere çok uzak,kadın gelemez biz taşınmadan.Evinde bir kaç eksiği var tasinamayiz hemen.Bu durumda annelerden birinin bize bir sure yardımcı olmasi lazım,en azından taşınana kadar (bir ay kadar )
Eşim de annesini arayıp cagiracagini söyledi,zaten torunu altı aylık olmuş hiç bir sekilde görmeye dahi gelmedi.Esim kayinvalideyi arayınca o da " küçük oğlanı bırakıp gelemem,onunla gelirim demiş "küçük oğlan da 23 yaşındaBenim şu an oturdugum ev iki artı bir ama bir oda full taşınacak esya paketleriyle dolu,bir artı bir kullanim alanım var.Ben de kayınvalide tek gelsin dedim.Esim tekrar annesini aradı ama hiç bir şekilde kabul etmiyor ya beraber gelirim ya da gelmem diyor.Bende ne diyecegimi şaşırdım,bir akıl verin.Bir kaç hafta olsa neyse de bir ay ic içe hiç istemiyorum.
Karışık olduysa kusura bakmayın.
Biraz acele yazdım,eklemeyi unutmuşum ama şöyleki;kaynım biraz sorunlu bir genç,kafasına esince evi terk ediyor.ipsiz sapsız,tekin olmayan kişilerde kalıyor.Yani kayınvalidem de başında beklersem belki gitmez onlarla takılmaz diyor.
Ben de kızımı böyle bir gençle(amcası dahi olsa) yalnız bırakmak istemiyorum(lütfen ayiplamayin ben de bir anneyim,neler neler duyuyoruz) yani ne içtiği,kimlerle gezdigi,nerelere girip çıktığı belli olmayan biriyle ben nasıl kızımı yalnız birayim,bir de işin bu boyutu var.
Kendi annelerini istiyorlar ama malesef kv ler bizim için torunları ve oğulları için parmaklarını oynatmıyorlar.Bir bunu anlasalar eşlerimiz.Eşim bir şey demez,memnun da olur ama icten içe annesinin gelmesini de istiyor yani.
Şöyleki madde kullandığından şüphe edilen,her fırsatta evden kaçınca dünya kadar poliste kaydı olan türlu türlü adamların yanında kalırken,tuhaf her işi yapan kişilerle arkadaşlık yaparken,böyle bir gençle amca dahi olsa kızımı nasıl yanlız bırakayım.En ufak ihtimalleri bile düşünmem lazım.Malesef istismar çoğunlukla en yakınlardan geliyor.Yapilan araştırmalara göre her türlü istismara uğrayan bebek veya çocuk yüzde doksanin üzerinde yakın çevresinden bu duruma maruz kalıyor.Bir ay zaten dört hafta ediyorböyle bir amcayla kızınızı! (6 aylık bebek) yanyana bırakamamak falan abartı olmuş gerek yok. Ergen kız olur da kötüye özenir deseniz anlarım da diğer türlüsü karşıdan bakınca komik olmuş kusura bakmayın. Madem kendi anneniz müsait, en iyisi onu çağırın
Ben de üzülüyorum,Allah hayırsız sorunlu evlat kimseye vermesin.Fakat benim eşim de kendi evladı, en azından gelip torununu görmesini beklerdik.Ben üzüldüm kayınvalidenize. Evlat bu, başka şeye benzemez. Oğlu evde değilken yüreği ne haldedir, aklı oğlandayken gelip ne yapsın... Gerçekten çok üzüldüm.
O işler öyle olmuyor maalesef.Ben de üzülüyorum,Allah hayırsız sorunlu evlat kimseye vermesin.Fakat benim eşim de kendi evladı, en azından gelip torununu görmesini beklerdik.
Sıkıntılı bir hamilelik sonucu bebeğimi iki kilo kadar doğurdum,hamileliğim süresince gitmesi mümkün değildi zaten otuzuncu haftadan sonra iki güne bir nst ye giriyordum.Dogumdam sonra da beni bebeğimle bırakıp gitmesini mi oneriyorsunuz pesssO işler öyle olmuyor maalesef.
Benimde abim sıkıntılı, annemin odak noktası hep o oluyor. Bizde anneme destek oluyoruz.
Eşiniz annem gelsin bebeğimi görsün diye bekleyeceğine kardeşinin evden gittiği süreçte yanına gidebilirdi, onun gelmesi sorun olmuyorsa pandemi sürecinde, beraberce gidebilirdiniz. Burada birşeyler yapması beklenen kişi kayınvalide olmamalı.
Hamilelik ve doğum sürecinizi bilmem mümkün değil tabi benim.Sıkıntılı bir hamilelik sonucu bebeğimi iki kilo kadar doğurdum,hamileliğim süresince gitmesi mümkün değildi zaten otuzuncu haftadan sonra iki güne bir nst ye giriyordum.Dogumdam sonra da beni bebeğimle bırakıp gitmesini mi oneriyorsunuz pesss
Bursa'da tanıdığımız kimse yok,Allah korusun çocukla bir şey olsa ne arabamız var ne de tanıyıp cagirabilecegumiz biri var.Ben değil ama kendi bebegu kendisine muhtacken gitmesi gerekirdi demeniz de çok ironi
Farklı bir bakıcı ayarlamak istemiyorum,sonuçta bebekte olsa psikolojisini düşünmek zorundayım,taksi olayı çok mantıki aslında bunu hiç düşünmedim,çok teşekkür ederimÇok zormuş canım, kayınvaliden belli ki gelmek istemiyor. Kolayı var paraya kıy bakıcıya bir ay diyorsun gerekirse taksi ile gelip gitsin. Huzur daha mühim. Zaten öğretmensin boş günün muhakkak olur. Kayınvalide geldi gitti uçak parası derken aynı masraf olacak.
Tabiki dağ başında veya muhtaç değilim çok şükür.Esimde kardeşi için her türlü fedakarlığı yaptı ama bir yerde kisiler kendi tercihlerini yaşıyorlar.Dort duvar arasına da konsalar kafalarına koyduklarıni yapiyorlar hele de erkekler.Su an parası yok diye kalıyor ilk firsatta, değil kayınvalidem tüm sülale başında nöbet tutsa yine kaçar gider,parası bitince döner.Bir döngü halini aldı malesef.Hamilelik ve doğum sürecinizi bilmem mümkün değil tabi benim.
Doğumdan sonra siz biraz toparlaninca pekala gidebilirdi, doğumdan hemen sonrasından bahsetmiyorum Bursa'da eşiniz olmadan hastane işini halledemeyecek kadar dağ başında bir yerde yaşamıyorsaniz tabi. İroni falan yapmıyorum, iki çocuğumda var o süreçleri de biliyorum yani, olayı muhtaclik durumunda görmek sizin tercihiniz. Ayrıca birkaç günden bahsediyorum, birkaç haftadan değil.
Eşinizin gitmemesi tek başına sorun değil zaten gitmeyebilir ama annem niye gelmiyor da diyecek bir durumda değil eşiniz onu söylemeye çalıştım daha çok. Diğer evladı evi terketmiş, nerede kimlerle olduğu belli değil, içi içini yiyordur o süreçte. Şimdi eve gelmişken, oğlunu tek bırakmak istememesi o kadar doğal ki. Benim annem 35 yaşında ki oğlunun başında nöbet bekliyor resmen. Bunu ancak o annenin yaşadığı sıkıntılara birebir şahit olan anlar. Eşinizin ısrarı gereksiz su aşamada.
Ömrüm boyunca unutamam kırkı çıkmamış bir bebeğe uyuşturucu kullanıp da işkence eden doğuran kadını ve sevgilisini.çok iyi düşünmüşsünüzŞöyleki madde kullandığından şüphe edilen,her fırsatta evden kaçınca dünya kadar poliste kaydı olan türlu türlü adamların yanında kalırken,tuhaf her işi yapan kişilerle arkadaşlık yaparken,böyle bir gençle amca dahi olsa kızımı nasıl yanlız bırakayım.En ufak ihtimalleri bile düşünmem lazım.Malesef istismar çoğunlukla en yakınlardan geliyor.Yapilan araştırmalara göre her türlü istismara uğrayan bebek veya çocuk yüzde doksanin üzerinde yakın çevresinden bu duruma maruz kalıyor.
Şöyleki madde kullandığından şüphe edilen,her fırsatta evden kaçınca dünya kadar poliste kaydı olan türlu türlü adamların yanında kalırken,tuhaf her işi yapan kişilerle arkadaşlık yaparken,böyle bir gençle amca dahi olsa kızımı nasıl yanlız bırakayım.En ufak ihtimalleri bile düşünmem lazım.Malesef istismar çoğunlukla en yakınlardan geliyor.Yapilan araştırmalara göre her türlü istismara uğrayan bebek veya çocuk yüzde doksanin üzerinde yakın çevresinden bu duruma maruz kalıyor.
Malesef insanlar kullandıkları şeylerden dolayı ne yaptıklarını bilemeyebilirler,bir de böyle bir gerçek var değil mi?Ya şu yazdığınız sizin için çok sıkıntılı bir durum değil mi? Çocuğun amcasının ona bir gün cinsel istismarda bulunabileceğinden şüphe ediyorsunuz Ömür boyu bu amcayla bir şekilde görüşülecek Evet neler duyuyoruz insan herkese şüpheyle yaklaşıyor ama bilemedim yani.. siz 2+1 değil de büyük bir villada da otursaniz bu amca hiç mi gelmeyecek hiç mi gorusmeyeceksiniz? Sizin endişelerinizi eşiniz biliyor mu ? O ne düşünüyor amcayla ilgili?
Ozetle gelip bakmak istemiyor.İyi akşamlar herkese
Kızlar canımı sıkan bir konu var,sizlerin de fikirlerini almak isterim,bu nedenle hemen konuya gireyim.
Ağustos ayında doğum yaptım,altı sene sonra ve beşinci tüp bebekle kızım oldu çok şükür,rabbim olmayan herkese nasip etsindoğuma annem geldi,kayinvalideler uzak olduğu için gelemediler.(biz Bursa'da onlar Elazığ da) sonraki surecte okullar açılacak dendi,ben de öğretmen olduğum için başlarım diye düşündük,o süreçte gelir bize yardımcı olur ve de torununu görür diye düşündüler (kayınvalidem düşündü) hatta kasim ayında biletini bile aldık.Okullar acilmayinca o da gelmekten vazgeçti( yine kendi kararı,biz gel torununu gor dedik ama okullar açılmıyor gelmeme gerek yok dedi)
Bir martta okullar açılacak,benim de başlamam lazim,bakıcı ayarladım fakat bakıcı ev aldığım yerde,yani şu an oturdugum yere çok uzak,kadın gelemez biz taşınmadan.Evinde bir kaç eksiği var tasinamayiz hemen.Bu durumda annelerden birinin bize bir sure yardımcı olmasi lazım,en azından taşınana kadar (bir ay kadar )
Eşim de annesini arayıp cagiracagini söyledi,zaten torunu altı aylık olmuş hiç bir sekilde görmeye dahi gelmedi.Esim kayinvalideyi arayınca o da " küçük oğlanı bırakıp gelemem,onunla gelirim demiş "küçük oğlan da 23 yaşındaBenim şu an oturdugum ev iki artı bir ama bir oda full taşınacak esya paketleriyle dolu,bir artı bir kullanim alanım var.Ben de kayınvalide tek gelsin dedim.Esim tekrar annesini aradı ama hiç bir şekilde kabul etmiyor ya beraber gelirim ya da gelmem diyor.Bende ne diyecegimi şaşırdım,bir akıl verin.Bir kaç hafta olsa neyse de bir ay ic içe hiç istemiyorum.
Karışık olduysa kusura bakmayın.
Biraz acele yazdım,eklemeyi unutmuşum ama şöyleki;kaynım biraz sorunlu bir genç,kafasına esince evi terk ediyor.ipsiz sapsız,tekin olmayan kişilerde kalıyor.Yani kayınvalidem de başında beklersem belki gitmez onlarla takılmaz diyor.
Ben de kızımı böyle bir gençle(amcası dahi olsa) yalnız bırakmak istemiyorum(lütfen ayiplamayin ben de bir anneyim,neler neler duyuyoruz) yani ne içtiği,kimlerle gezdigi,nerelere girip çıktığı belli olmayan biriyle ben nasıl kızımı yalnız birayim,bir de işin bu boyutu var.
Ozman hic cagırmayın bide amca sorunlıymus Allah korusun.Kızlar bir mecburiyetimiz yok yanlış anlaşılmasın,annem her koşulda desteğe gelirim diyor.Esim de annesi hiç gelmedigi için onun gelmesini istiyor durum bu yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?