- 23 Ağustos 2020
- 4.176
- 7.445
- 34
-
- Konu Sahibi Deniz Yildizi123
Zor kurtulduğu adamı iyice başına bela etsin yaniEsine Almanya ya tasin de
Bence biraz da sorun ailelerde. Memleketi çok abartarak, her şey çok iyiymiş gibi anlatıyorlar çocuklarına.Bana bu vaten hasreti de garip geliyor. 25 yaşında tutar taşınırsın almanyaya vatan hasreti çekersin okey. Ama 3 4 kuşaktır oradasın. Orada doğmuş büyümüşsün. Hala orayı vatanın yapamamışsan sorun biraz da sendedir.
Çünkü çocukların Almanlara karışmasını istemiyorlar, ayrica arada geldikleri tatiller gözlerini boyuyor, neden Almanya'ya gittiklerini unutuyorlar ondan. Ben gurbetçi değilim ama akrabalar var. Onlara dair gözlemlerimBence biraz da sorun ailelerde. Memleketi çok abartarak, her şey çok iyiymiş gibi anlatıyorlar çocuklarına.
Industriekaufrau öyle aman aman wooww bir meslek değil, hele türkiyede hiç bir önemi yok. Öyle çılgınlar gibi para kazanırdım dediğiniz bir vasıf değil, en iyi ihtimalle asgari ücretle biyerde iş bulurdunuz. Almanyada bile tek başına çocuklu bir anne olarak ev geçindirmek için çok yeterli bir maaşı olan bir meslek değil. Ama en azından şampuan, pedinizi aileniz almak zorunda kalmaz.Simdi turkcesini bikmiyorum ama industirekauffrau yaptim meslek olarak ve inşaat firmasinda calistim. Bizim bolgede cok taninan bir sirket. Buradada gittikce yuksekdim gittikce yükseldim, sonunda logistikleiterin yaptilar beni. En sonunda sürekli patronlarimla toplantilara girip planlamalara kadar yukseldim maaşımda bi okadar yükseldi. Ben basardikça, daha fazla sorumluluk yükledi işyerim ve artik oylr bir calisiyordumki eve geldigimde bile telefonum durmuyordu, herseyin takibini yapip evden bile bilgisayarla calisiyordum. Hasta oldugumda bile calismak zodundaydim malesef, cünki yerime atlayacak kisi yoktu, sorumluluk benim uzerimdeydi. Ayni zamanda turkiyeye de pazarlamalar yapiyordum işiyerimin diger makina bolümüyle. Makina pazarlamasi yapip türkiyedeki iş adamlariyla iş yapiyordum. Türkiyeye gittim ya evlendikten sonra. Bir kac ay evime alisayim dedim, ev işine felan. Daha sonrasi calısmak icin iş ariyordum. Derken eşim karşı cıktı. Yada çalış ama parayi bana ver düğün borcunu bitirelim dedi. Bunun üzere de yine kavga oldu. Ve sonundada gitmedim işte eşimin yüzünden. Eşimin şirketi de almanyaya pazarlama yapiyordu ürünleri, esime dedim, sizin sirketde ofise gireyim, oyle birsey olmaz dedi bana. Yoksa ben yerimde dururmuydum saniyorsunuz. Buradan söylrmesi kolay, ama okadar kolay olmuyor işte insan içine girince. Ama şu anda kim kaybetti. Ben kaybetmedim. Eğer benim vicdanım bukadar rahat olabiliyorsa, ozaman onlar düşünsün. Adam olup duruş sergileyemeyen aciz insanmış. Kesinlikle geri gitmeyecegim zaten, artik hersey koptu zaten. Ben kendime daha fazla yaptirmayacam bunlari, ne kendime nede cocuguma.
Öylemi oluyormuşNeden Almanya'da doğan büyüyen insanlar, hem eğitim hem bakış açısı yönünden Türkiye'de doğup büyüyen çoğu kişiye göre geride kalıyorlar. Ozellikle Almanya. Nedir bu ülkenin sırrı.
O öyle olmuyor aslındaBana bu vaten hasreti de garip geliyor. 25 yaşında tutar taşınırsın almanyaya vatan hasreti çekersin okey. Ama 3 4 kuşaktır oradasın. Orada doğmuş büyümüşsün. Hala orayı vatanın yapamamışsan sorun biraz da sendedir.
Tam ben de euro kazanıp burada tl harcarken vatan hasreti demek kolaydır diyecektim. Uzun uzun yazmışsınız. Elinize sağlıkO öyle olmuyor aslında
Senede bir bazen iki senede bir izinine gidiliyor
Tabii cepta bol para, altda araba, 1 ay boyunca gez, ye, alışveriş yap. Hava sıcak, güneş, deniz kum sınırsız. Bütün akrabalar peşinde pervane. Hergün biri yemeğe, çaya davet ediyor falan. Herşey süper. Diyorsunki vay be ne güzel hayat, Türkiyede olsam ne güzel yaşardım. Çünkü almanyada bunların hiç biri yok. Hayat monoton, hep çalışma üzerine kurulu, paran olsa bile gidicek harcıcak yer sınırlı, hava hep kötü, soğuk, kışlar uzun (şuan bile kar yağiyor) yazlar kısa. Akrabalar akrep gibi falan. Aklın kalıyor Türkiyede tabii, orda olsam ne güzel olur hayat diye. Tabii sanıyorsun hep herşey o 1 aylık izindeki gibi olacak. O yüzden bir çok gencde vardır o Türkiyede yaşama ve çalışma hayali.Vatan hasreti sanıyorlar.
Ama değil tabiki. Türkiyede yaşamak gibi hayalim hiç olmadı ama bazı fırsatlar çıkınca karşıma bende değerlendirmek istedim. O yüzden İki ülkedede yaşadım ama tercihimi almanyadan yana kullandım uzun seneler Türkiyede yaşadıktan sonra.
Eksiklik hissetmiyorummuyum? çok hemde. Çok fazla sevdiğim insanları ve şeyleri geride bıraktım. Ama yinede şuan tekrar burda olmaktan mutluyum. Ki Türkiyede şartlarımız ve imkanlarımız çok çok iyidi. Ama yinede dön deseler şuan düşünmem kesinlikle.
Bu hangi aile uzmanı? Isim verinde kimse es kaza yanlışlıkla gitmesin. Sertifika programları ile yasam kocu olup cift terapisti yapanlardan sanirim ?. Hangi gercekten uzman bu bize yazdıklarınızı anlattığınızda boşanacak bir sebep yok der ? Gerçekten ya siz garipsiniz ya da etrafınızda ki herkes. Ayrica boşanmak kolay olmamalı vs yazmışsınız sizin o kadar çok büyük sebebiniz var ki evli kalmak için ne sebebiniz vardi asil sorulması gereken o.Öyle evet. Zaten ben onunla birkac kez evlilik uzmanina gittim, problemlerimi anlattim. Evlilik uzmani da herzaman anlattiklarimdan sonra, sizin aranizda bosanacak bir durum görmüyorum vs diyordu. Ben anlattim herseyi ama, aileyi nasil kurtaririz diye ugrasti. Ben de bosanmak istedigimi soyledim birkac kez. Ama o doktor kadin bosanmaktan yana degildi. Birkac sey önerdi hep. Uzak yere tasinin dedi.mesela kayinvalideden. Yada hamilelikteki ugradigim seylere ragmen eşime uyarida bulunup bundan sonra söhle yapacaksin böyle yapacaksin dedi. Esimde ilk baslarda uyguladi, bendd bir nevi belki kafa yerine gelir diye düşündüm. Ama olmadi. Yapacak birsey yok. Elhamdulillâh cocugum da yanimda, imkanlarim da var, ben basimin caresine bakarim. Krallar gibi de yasar gideriz elimden geldigince. Ha esimde alsin anasini alsin parasini otursun aşağ
Anlatıkları hep çelişki dolu zaten. Kafası ya yerinde değil yada hayal dünyasında yaşıyor.Bu hangi aile uzmanı? Isim verinde kimse es kaza yanlışlıkla gitmesin. Sertifika programları ile yasam kocu olup cift terapisti yapanlardan sanirim ?. Hangi gercekten uzman bu bize yazdıklarınızı anlattığınızda boşanacak bir sebep yok der ? Gerçekten ya siz garipsiniz ya da etrafınızda ki herkes. Ayrica boşanmak kolay olmamalı vs yazmışsınız sizin o kadar çok büyük sebebiniz var ki evli kalmak için ne sebebiniz vardi asil sorulması gereken o.
Neyse yeterince kalbiniz kırık daha fazla konuşmayayım ama kafa yapınız insallah bir gün değişir. Allah yardımcınız olsun.
Ben doktor okudum demedim zaten ama ön hikayede önemli oluyor, yüksek bir pozisyonda calistim hemde bayagi yüksek, bunlarin hepsi birdahaki calisabileceginiz işyerilerindede büyük bir rol oynuyor. Türkyedede her istedigim yere girebilirim, sirketlere. Memurluk yapamam bu dogru tabiki. Ama okadar cok alman sirketleri varki türkiyede, sırf almanca dil ile bile güzel iş bulunur. Ki zaten istanbuk gibi biryerlerde iş teklifleri bayagi güzel, benim dayim benim için yarim olarak bulmustu, ama malesef eşim istemedi işte. Evet belki cocugum babasiz büyüyecek ama birazda baba sin sorumlulugu. Bizi sürekli kandirip durdu. Ben bazi seyleri hep sonradan öğrendim zaten. Ona birkac şans verdim ama bi türlü adam olmadi. Ailem de varliklı çok şükür, bu yüzden cocugum magdur olmiycak.Industriekaufrau öyle aman aman wooww bir meslek değil, hele türkiyede hiç bir önemi yok. Öyle çılgınlar gibi para kazanırdım dediğiniz bir vasıf değil, en iyi ihtimalle asgari ücretle biyerde iş bulurdunuz. Almanyada bile tek başına çocuklu bir anne olarak ev geçindirmek için çok yeterli bir maaşı olan bir meslek değil. Ama en azından şampuan, pedinizi aileniz almak zorunda kalmaz.
Madem almanyada okadar yüksek pozisyonda çalıştınız zamanında tekrar öyle bir kariyer yapabilirsiniz zamanla diye düşünüyorum. Enazından türkiyeden daha yüksek olur şansınız.
Bu hikayede kayıp eden bence birtek çocuk olmuş. Böyle bir evliliğe çocuk bayağı iddalı olmuş çünkü. Babasından uzakta büyecek, normal boşanmış ailedeki gibi en azından haftasonları görmeyecek. Öyle bir adamdan baba olmaz belki ama işte çocuk o boşluğu hissedecek. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bakin ben türkiyede o bahsettiğınız şirketlerde yöneticilik yaptım uzun yıllar. Neyin ne olduğunu sizden iyi biliyorum. Industriekauffrau Ausbildung ile sizi ancak yönetici asistanı olarak işe alırdım. Oda almanca bildiğiniz için, mesleğinizden dolayı değil. Çünkü Türkiyede vasat bir ünin 2 yıllık bölümüne ancak denk gelir. Alacağınız maaş asgari ücret, 6 gün boyunca 10 saat çalışmalı vs. Sizde biliyorsunuz yoksa çok büyük paralar kazancak olsanız o paragöz kocanız sizi kendi elleriyle yerleştirirdi. Sizde zaten takmaz işe girerdiniz. Kendinizi kandırmayın o yüzden. Hayal dünyanızdan gerçeğe dönün bence. Almanyadasınız artık, iş başvurları yaptınızmı? Kabul aldınızmı. Bu saatden sonra onlara yönelin eski eskide kaldı. Tabii boşancaksanız. Ki ben öyle birşeye ihtimal hala vermiyorum.Ben doktor okudum demedim zaten ama ön hikayede önemli oluyor, yüksek bir pozisyonda calistim hemde bayagi yüksek, bunlarin hepsi birdahaki calisabileceginiz işyerilerindede büyük bir rol oynuyor. Türkyedede her istedigim yere girebilirim, sirketlere. Memurluk yapamam bu dogru tabiki. Ama okadar cok alman sirketleri varki türkiyede, sırf almanca dil ile bile güzel iş bulunur. Ki zaten istanbuk gibi biryerlerde iş teklifleri bayagi güzel, benim dayim benim için yarim olarak bulmustu, ama malesef eşim istemedi işte. Evet belki cocugum babasiz büyüyecek ama birazda baba sin sorumlulugu. Bizi sürekli kandirip durdu. Ben bazi seyleri hep sonradan öğrendim zaten. Ona birkac şans verdim ama bi türlü adam olmadi. Ailem de varliklı çok şükür, bu yüzden cocugum magdur olmiycak.
Türkiye hasreti fln degil bu. Ben zaten almanyadayım şu an. Evet euro olarak görmüşler baktilar bisey yok, busefer kandirarak yapmaya calisti. Ama diyorumya bunun öbür dünyasida var. Hicbirsey cezasız kalmayacak. Biz insan sandik, insan yerine koyduk onu ve ailesiniOlayın özeti sizi yürüyen Euro olarak almışlar. Baktılar o da yok eziyete başladılar. Türkiye hasretini bitirin ve Almanya’ya geri dönün. Türkiye de yaşamak Euro kazanıp TL harcarken güzel.
Hakkınızda hayırlısı olsun lütfen dönmeyin bu adama siz hatalı değilsiniz. Şanslısınız Türkiye’de olup boşanıp 5 parasız baba evine dönen kadınlar var. Almanya’da güzel bir hayat kurun inşallah lütfen Türk erkeklerinden uzak durun. İlerde kendinizi toparladığınız da Alman bir eş bulun inşallahTürkiye hasreti fln degil bu. Ben zaten almanyadayım şu an. Evet euro olarak görmüşler baktilar bisey yok, busefer kandirarak yapmaya calisti. Ama diyorumya bunun öbür dünyasida var. Hicbirsey cezasız kalmayacak. Biz insan sandik, insan yerine koyduk onu ve ailesini
Bu hangi aile uzmanı? Isim verinde kimse es kaza yanlışlıkla gitmesin. Sertifika programları ile yasam kocu olup cift terapisti yapanlardan sanirim ?. Hangi gercekten uzman bu bize yazdıklarınızı anlattığınızda boşanacak bir sebep yok der ? Gerçekten ya siz garipsiniz ya da etrafınızda ki herkes. Ayrica boşanmak kolay olmamalı vs yazmışsınız sizin o kadar çok büyük sebebiniz var ki evli kalmak için ne sebebiniz vardi asil sorulması gereken o.
Neyse yeterince kalbiniz kırık daha fazla konuşmayayım ama kafa yapınız insallah bir gün değişir. Allah yardımcınız olsun.