Kayınvalidem ve eşimin menfaat ilişkisi, boşanmalımıyım?

Sen Almanya’larda doğ, büyü sonra kalk kıçı kırık bi herife nasıl iyi karılık yapacağım derdine düş, fena bi kaynanaya nasıl gelinlik yapacağım telaşına düş, hepsiyle uğraşmak yetmezmiş gibi 1 sene sonra hoop çocuk kucağında.
Hanımefendi hayatınız gerçekten bu kadar değersiz mi?
Okumadınız mı? Bi mesleğiniz yok mu? Daha 1 senede çocuk neden? Çok hatalısınız.

Tamamını okuyamadım bile hâlâ boşanmalı mıyım diye soruyorsun tabii ki boşanmalısın. Adam zaten baştan seninle Almancı gelin diye evlenmiş besbelli bu. Keşke hiç çocuk vs yapmasaydın bu kişiden. Zaten bana göre yurtdışındaki gurbetçi kızlarla burdaki çoğu kişi maddi menfaatler doğrultusunda evleniyor. İstisnaları vardır elbet ama gördüğüm çoğu örnek bu yönde. O yüzden taa oralardan düzeninizi bozup gelmeyin bunlar için.

Devamlı uçuşlar kapandı diyorsunuz 6 ay gibi bir süreden bahsediyorsunuz ama bende Almanya’dayım uçuşlar bu kadar uzun kapanmadı hiçbir zaman.Hatta oturumu ve vatandaşlığı olanlar hiç sorun yaşamadı.
Onca olay olmuş devamlı tekrar gitmişsiniz bu neyin hırsı?Dahala ne yapayım diyorsanız biz ne desek pekte dinleyecek gibi değilsiniz.

Nede haklısiniz. Bakin, kayinvalidelerde cok problem oluyor ama eş dimdik durarsa, eş ve anne arası cizgiyi koruyup kinsenin kimseye kotü davranmasina izin vermeyip adaleti saglarsa, ozaman bir evlilik yürür zateb sevgiyle saygiyla. Eşim gercekten kocaman bir ana kuzusu. Bikere doktora gitmiş kayinvalidem ve cok korkmuş. Eve gelincede ben gecmis olsun diye aradim onu. O sirada bende hamileyim bulantilarim var. Kayinvaldem diyorki bize hic gelmiyorsun. Bende dedimki zateb bulantim var, evde uzanip yatiyorum fln. 5 dk sonra esim yaziyor diyorki, sen hic annemgile gitmiyorsun, annem doktorsan gelmis ayip olur gecmis olsuna git. Bende dedimki bu ne ya. Sürekli boyle bir baski da yapiyorlardi. Eger gitmeseydim yine eşimle problem yasiycaktim. Hamile hamile gittim yarim saat servis bekleyip 20 dk da dolana dolana kayinvalideme gittim. Birde problem, beni asiri derecede araba tutuyor ve zaten bulantim var. Bende kendime acikalayamiyorum neden bukadar saf mi desem, nedesem, neden boyle bu insanlarin bana kiymet vermediler birde istediklerini yaptim hep. Zaten yavas yavas bu durumun saglikli olmadigini anladigim am dur demeye basladim. Busefer sürei huzursuzluklar cikti. Kayin validem her hafta sonu bizi sartliyordu. Yine bir hafta sonu geliyordu yine aradi haftasonu bize gelin diye. Bende bu kez dedimki, ben esimle birsey yapmak istiyorum, ama yinede eger ugrayacak olursak habee ederim dedim kapattim. Tabi bir haber vermedim cunki esimle plan yaptim ben. Haftasonu oldu, kayinvalidem busefer görümcemi aratiyor, mangala gidelim diye. Esimde bana sormadan tmm dedi. Kapattiktan sonra bende ona kizdin, buswfer acti, gelmiyoruz dedi. Kayinvalidem hemen internetde paylasimlar fln yapti hosuna gitmeyince. Ben yavas yavas cizgimi koymaya basladigim an, kayinvalide farkina vardu ve esimde bana surat etmeye basladi. Ay yemin ediyorum bu ne ya cildiricam düşününce. Bir erkek evlenir annesinin eteginin altindan cikar artik. Bunu ona 100 kere anlatmaya calistim ama nafile. Pes.
Malesef bazi adamlar böyle aileleriyle evli oluyor. Parmaginda oynatiyor oglunu oda koca adam izin veriyor. Senin icin cok üzüldüm keşke en baştan dönseydin bunlari yasamicaktin

Yerinde olsam Almanya'da kalir cocugumu orada buyuturdum. Bu kaosun icinde cocugun ne isi var? Demek telefonlari acmiyordu esin hamileyken, simdi de sen acma. Ulasamasin sana bakalim. Bu kadar basiretsiz bir adamin pesinde kosma sakin.

Çok güzel seyler yazmışsınız. Inanınki, bu insanlar evliligimin sürecinde ben hicbirsey yapmadan kendilerini gayet güzel rezil ettiler. Ve dediginiz seyler de olacak zaten. Herkes anlayacak herseyi. Sülaleside anlayacak, herseyin zamani gelecek. Ama size birsey deyim mi. Esim ve annesi utanmaz. Asla olan seylerden utanmazlar isterseler yerin dibine girsinler. Oyle bir yol tutturmuşlarki, kendilerine toz kondurmuyorlar. Ama sülale öğrenecek. Bu rezilligi yasayacaklar emin olun.
Karşındakiler zaten bişeyleri anlıyor olsa, insani duyguları olsa bunları sana yapamazlardı.
Sen sülaleyi boşver. onlar bir hak verir sonra kaynanan ve oğluşu yalan der, iftira der ak pak olur ortalık
Kendini kurtarmaya bak sen

Artık ne yapacağımı bilmiyorum. En baştan anlatmak istiyorum. Su an yuvamiz yikiliyor kayinvalidem ve esim yüzünden. Ben 30 yaşındayim 3 senelik evliyim. Görücü usulu evlendik. Ben almanyada dogup büyüdüm ve türkiyeye geldim evlendikten sonra. Güzel işim gücüm, arabam vs vardı, herseyimi ailemi de almanyada birakıp eşimle yuva kurmak icin türkiyeye geldim. Nisanliligimiz iyi gecti, eşimle iyi bir ilişkimiz vardi, seviyorduk birbirimizi, daha dogrusu ben seviyordum. Kayinvalidemden ama cok tuaf hisler aliyordum ve bu gittijce artti. Evlenirken, onlardan cok bisey istemedik kendileri 5 bilezik dediler. Esyalari alirkende en uygunlarindan aldim zaten esimin ailesi sadece koltuk, perde, fortmanto, yenek masasi ve ünite aldilar. Bütün diger esyalari ailem aldi. Dügünden sonra esimle eve geldik. Ben cok mutlu ama eşime bi arkami döndüm ki adam altinlari sayiyor beni unutmuş. Bende bana takilan altinlari istedim, vermedi. Ertesi gün carsiya gittik, cikar eurolari bakayim nekadar varmis dedi, bende hangi eurolardan bahsediyorsun dedim kapattim konuyu. Daha sonralari kayinvalidem bizi her haftasonu evine cagirdi bizde hep gittik. Balayina gideriz demisti eşim ama gitmedik. Kayinvaldem bizi hatta yatili cagiriyordu. Ilk dönemler rahatsiz oldugumu demekten cekindim. 1 sene gecti artik esime dedim, ben her hafta sonu oraya gitmek istemiyorum diye. Kayinvalidem bunu fark edince devam etti tabiki ama esimle bu yüzden aram acilmaya basladi. Kayinvalidem eşime sürekli para veriyordu. Bu beni rahatsiz ediyordu cunki gecimimizde bir problem yoktu. Yapmamasini söyledim ama devam etti. Yardim ediyorum ne var bunda dedi. Ama bana bikerr vermedi hep esime. Esimin gözündedr annesi tabi cok kiymetli oluyordu. Temel alisverisi esim yapiyordu. Ama benim şahsi ihtiyaclarimi hep annemler gordü, bana para gönderiyorlardi. Pet, şampuan, giyisi, tuvaletkagidimi, tüm ihtiyaclarimi kendim aliyordum cünki esim hep laf etmeye basladi cok kullaniyorum diye. 1 sene sonra hamile oldum. Asil dertler simdi basladi. Hamile olduktan sonra kayinvalidem bize gelmisti, ve bana bir hayali varmis herzaman, onu anlatti. Ilknur, benim hayalimdi hep, torun 2 yasina geldikten sonra sen calisirsin, bende torunuma bakarim sonra gelirsiniz aksamda guzelce yaptigim yemekleri yeriz mutlu mutlu, dedi. Hayal degil resmen plan yapmiş. Ben tabi 2 3 kere oyle birsey olmaz, ben cocugumi kendim buyutmek istiyorum dedim. Daha sonra ben almayaya ailemi ziyarete geldim tam koronanin basladigi zamandi. 3 ay hamileydim. Alman vatandasi olmak icinde basvuracaktim. Birde baktik ki, tam geri gidecegim zaman ucaklar kapaldi. Geri gidemedim, evimi esimi özledim biryandan hamileyim bulantilarim var. Hayatimda yasadigim en agir zamanlar geliyormuş meğer. Eşime cok ihtiyac duydum ama esim beni resmen ezdi. Telefinda konusmak istedigimde telefonlari kapatti. Beni sürekli aşaglamaya basladi. Neye ugradigimi şaşırdım, onu taniyamadim. Ben eşime, türkiyeme evime hasret kalmişken eşim bana sırtını döndü. Etmedigi küfür kalmadi. Birkere bile görüntülü arayip hamileligimi görmek istemedi. Birgün kayinvalidem ve esim aradilar, evimi taşıyacaklarimiş kayinvalidemin alt katına. Buna da onay verecekmişim, aksi taktirde bosanacakmis esim bende. Hamileyken bana boyle eziyet ettiler. Ben istemiyorum, evimi taşımayin dedikce, onlar üstümüze geldi, busefee ailemde müdahale etti, cünki artik ben dayanamaz hale geldim piskolijikmen. 2 hafta taşınma davasi sürdü sonra pes ettiler ama benim yasadiklarimi hic düşünmediler. Kayinvalidem planini yapmaya calisti, ben gelince birlikte oturacakmişiz güya oda tabi torun sevecek, bende hizmetci olacam. Derken eşimle sürekli telefonda tartismalar, aylarca. Hamilelik dönemim berbat geciyordu. Derken temmuz ayinda ucaklar açılı verdi. Başladılar gel burda yap dogumu diye. Bende almanyada dogum yapmaya mecburdum. Ama 2 ay felan vardi ve evimden yaklasik 6 ay ucaklar kapaldigindan uzak kaldim. Eger cocugumu türkiyede dogursaydim, pasaportu olmayacakti ve annemlere gelip gittikce almanyaya, onu beraberinde getiremeyecektim. Almanyada dogurursam, cifte vatandas oluyordu. Esim ve ailesi onun pasaport almasini karsi ciktilar, ve beni 7 aylik hamile korona var zorla turkiyede dogum yapmama zorladilar. Ben 6 ayda bir gidip geliyorum almanyaya mecburen. Ve her 6 ayda bir cocugumu birakip gelmek zorunda kalicaktim, yada annemi babami dogup büyüdüğüm yere birdaha gelmeyecektim, cünki ozaman benim alman pasaportum ölüyor 6 ayda bir gelmezsem. Işin aslı, kayinvalidem benin almanyaya gelip gitmemi istemedigi için ayagimi kesmek isteyerek, dogum türkiyede olsun diye zorladilar. Ve busefer ailecek baski yaptilar. Aileler birbirine girdi, kayinvalidem aslinda cok büyük problem yapti. Anneme evlat edinmek icin orada dogurtuyorsun diye iftiralar atti, neler neler. Bosanmakla tehdit ettiler. Artik benim ruh halimi düşünün. Eşimle problemimiz oluyordu, hemen kayinvalde cikiyor ortaya. Eşim zaten benim hakkımda olan herseyimi anlatiyordu ona. Tuvaletkagidi fazla kullaniyormusum, onu bile. Herseyimi. Dogum oldu almanyada. Busefer basladilar ikisi, gel gel gel. Sezeryan oldum, hastanede hala esim bana küfür ediyordu. O stressin icinde bebegim karimda bütün stressi cekti. Daha sonra onlarin zorlamasina dayanamayip 3 haftalikken bebegim, atladim ucaga geldim. Ama hala bitmedi. Esimle artik kopmustuk ve huzur felan bulamadik. Biryandan kayinvalidem cocugumu kendine baglamak icin ugrasti. Esime bagimli hastalikli bir baglantisi var. Esim de 30 yasinda. Ona diyormi, oglusumm thsirtlerini kokluyorum ben arkandan hep diye onu pofpofluyor. Biryandan para tıkıştırıyor, biryandan laflariyla pofpofluyor ve esim bu yüzden duruş saglayamiyor. Kayinvalidem laf carpiyor bana, ama esim sesini cikarmiyor asla arkamda olmuyor. Bende koronadan dolayi cocugumu biraz daha özenli yaklasiyorum, ama kayinvalidem mucuk mucuk yapışmak istiyor hep cocuguma. Kendisi ve kayinbabam, gorümceleeim cslisiyorlar 7 24 ve sürekli birileri korona oluyor, ben de biraz korumaya calisiyorum oglumu, busefer problem yapiyorlar. Simdide ne saygi ne sevgi kaldi ama ben onlara hicbirsey yapmadim. Orada mahsur kaldim ucaklar kapalinca, orada dogum yaptim diye bana birden kinlendi herkes esim dahil. Sonrada hic düzelmedi. Ve su an baska problem yasiyoruz. Esim ben yavrumla evime gelmeden önce, gitti borc yapip araba aldi, araba lazim degildi, biz carsi ortasinda oturuyorduk. Busefer paranin yarisi borca gidiyordu ve yine gida haric tüm masraflari benim annemler ödüyordu. Simdi yaklasik 1 sene sonra esimin yalanini cikardim ortaya. Bizi borc var diye 2 bin tl ile gecindirmeye calisiyordu, birde benim harcligimla. Madem borc yokmuş, araba borcunu coktan kapatmis. Işyerinde 1 senedir atanmis. Bana 4 bin tl maas aliyorum 2 bini araba borcuna gidiyorndiye kandirdi. Madem 7,5 tl maas aliyormus. Gizlidende 73 bin tl biriktirmis. Borsa oynamis, hisse satin almis vs. Bizede tek 2 bin tl ayiriyordu. Ve ben bunu yeni òğendim. Bu arada yine almanyadayim annemleri ziyarete gelmistim. Burada öğrendim esimin yalanlarini. Kavgalar ettik cok fena. Ama esim kendini asla suclu görmüyor, ikimiz icin diyip cikiyor için icinden. Kayinvalidemde sonuna kadar onun arkasinda. Evime geri gelecektim, esime dedimki, herzaman biletimi annemler aldi, madem para sorunun yok oladat yalan dolani etmişsin, biletimizi sen al biran önce dönelim eve dedim. Ben niye aliyorum bileti dedi 3 bin tl lik ucak biletimizi almadi. Bendr yeter artik senin bu yaptiklarin, madem bukadar parayanönem veriyorsun, ozaman bende gelmiyorum dedim. Ki zaten biletimi almadi. Aileler yine birbirine girdi, kayimvalidem cikti meydana bana birsürü söylenmeyecek laflar etti. Asla da kendilerinde suc bulmiyorlar. Esim kayinvaldemi turuyor oda esimi, benim arkamda asla olmuyor. Bizim mutlulugumuz ailem daha dogrusu annemin mutluluguna bagli diyor bana. Cocugumu da kayinvalideme sunuyor bir adet hediye gibi, benimle de bu yüzden tartisiyor, cünki kayinvalidem cocugumada ayni bagimliligi yaomak pesinde ogluna yaptigi gibi. Anlatacak cok sey var ve cok uzun oldu, özür dilerim. Es kisa sekilde yazmaya calistim. Kisacasi, esim paraya cok önem veriyor, bizi kandirdi parasini sakladi. Cocugim var esim var demedi hep maddi yònden kısıtladi herseyi. Kendine harciyor ama, ama bize yok, cocuguma bile bir kiyafet almadi, hep benim annem babam gönderdi. Kayinvalidemde esiminkiskandigindan paylasmak iatemiyor esimi pofpoflayip para veriyor hala. Esimde o yüzden asla benim arkamda olmuyor, kayinvaldemin arkasinda oluyor. Sizce ne yapmaliyim boyle bir iliskide.
Ay evliliğin 3 senesinden bunları yaşadıysan 13 senesinde ne yaşayacağını düşünsene bi. Ana kuzusu bi erkekle asssssssla yapamazdım. Olur da o çocuğun büyüdüğünden sürekli sana karşı doldurulup kullanıldığını düşün. Asla böyle bi evliliği devam ettirmek istemezdim. Assssssla

Çok dogru diyorsunuz. Asla cocugumu gözümün önünden ayirmam. Zaten henüz 1 bucuk yaşinda daha çok minicik. Bu arada eşim cocugu bana vermeye hazir, ama dügündeki yaptigi bilezigi yeni karisina verecekmiş. Yemin ediyorum çıldıracam, iyice kafayi bozmuş ya. Neymis bu para ya. Pes.
Allah aşkına onların zorla elinizden aldığı kıçı kırık bileziğe mi kaldınız. Naparsa yapsınlar ana oğul. İsterlerse bir taraflarına da takabilirler. Hep böyle hanımefendi, akıllı gördükleri kızları ezmeye çalışır bu çomarlar zaten. Azıcık çirkef yüzünüzü görsünler, hele o kaynana iftira neymiş görür umarım mahkemede.

Allah aşkına onların zorla elinizden aldığı kıçı kırık bileziğe mi kaldınız. Naparsa yapsınlar ana oğul. İsterlerse bir taraflarına da takabilirler. Hep böyle hanımefendi, akıllı gördükleri kızları ezmeye çalışır bu çomarlar zaten. Azıcık çirkef yüzünüzü görsünler, hele o kaynana iftira neymiş görür umarım mahkemede.
Cok tesekkür ederim. Onlar daha cok pisman olacaklar. Daha cok baslarini yere vuracaklar. Bundan emin olun. Umarim bana yaptiklarindan hesabini Rabbim sorar onlardan. Ben insan gibi davrandim herzaman. Buüyüğüm dedim, esim dedim, sesimi cikarmadim ama yanlis yapmisim. Sesimi cikarincada gercek yüzleri cikti ortaya.

Ay evliliğin 3 senesinden bunları yaşadıysan 13 senesinde ne yaşayacağını düşünsene bi. Ana kuzusu bi erkekle asssssssla yapamazdım. Olur da o çocuğun büyüdüğünden sürekli sana karşı doldurulup kullanıldığını düşün. Asla böyle bi evliliği devam ettirmek istemezdim. Assssssla
Etmiyorum zaten. Etmiycemde. Cünki normal degiller. Bende ana kuzusu bir erkeknmi degilmi diye evlilikten önce hareketlerine baktim. Sma annesini susturup hic takmiyordu hep bana bakiyordu. Annem hep bos bos konusuyor felan diyordu. Yani en ufak anakuzisu hiss vermedi bana, hic bir hareketi de bulunmadi. Tabki evlendigim güne kadar. Cünki numara cekmisler

Sezeryan oldum eşim küfür ediyordu diye okudum bundan sonrasını okurmaya ne hacet var böyle evlilik olmaz kabul etmem şahsım adına.. çocuklar olumsuz ortamda büyüyünce daha kötü oluyor ayrı ol daha iyi mutsuz anne mutsuz çocuk !

Etmiyorum zaten. Etmiycemde. Cünki normal degiller. Bende ana kuzusu bir erkeknmi degilmi diye evlilikten önce hareketlerine baktim. Sma annesini susturup hic takmiyordu hep bana bakiyordu. Annem hep bos bos konusuyor felan diyordu. Yani en ufak anakuzisu hiss vermedi bana,
Devamlı uçuşlar kapandı diyorsunuz 6 ay gibi bir süreden bahsediyorsunuz ama bende Almanya’dayım uçuşlar bu kadar uzun kapanmadı hiçbir zaman.Hatta oturumu ve vatandaşlığı olanlar hiç sorun yaşamadı.
Onca olay olmuş devamlı tekrar gitmişsiniz bu neyin hırsı?Dahala ne yapayım diyorsanız biz ne desek pekte dinleyecek gibi değilsiniz.
Soyle oldu. Ben subat 2020 geldim. Subatin sonuna dogru ucak seferleri iptal edildi. Ta temmuzda acildi. Temmuzada geri dönüş biletim vardi, ucaklar acildigi halde biletimi iptam ettiler cunki cok fazla ucaklar yoktu ucan. Artik orasini bilmiyorum. Hatta esim ve kayinvalidemin zorlamasiyla 2 kere tahliye ucaklari gitti oldugum yerdrn basvurdum, ama bana konsolosluktan dedilerki, senin burada oturumun var ilk önce sıra vizesi bitmek üzere olan türk vatandaslarina dediler. Banada tahliyr ucaginda yer bile vermediler. Ucaklar acildiktan sonra dedim ya, biletimi yinede iptal etti THY. Bunun üzerine zaten ben artik 7 8 aylik fln hamileydim asag yukari. Ve dogumumu annemlerin yaninda yapmak istedim, yoksa cocugumun da pasaportu olmazdi türkiyedr dogursaydim. 6 aylik bahsettigim sürede söyle. Annemlere yikda 2 kere, yani 6 ayda bir geliyordum. Havalimani bize uzak degildi zaten. Ve esimin izniyle ve verdigi süreyle gekiyordum. Her gelisimde zaten 12 gün geliyordum sadece. Yani yilde iki kere 12 gün ailemi göruyordum.

Kusura bakmayın ben buna inanmadım
Türklükten vazgeçmemeyi anlamadım
sizin kafanız çok karışık bence
tüm kavramları karıştırmışsınız
Hanimefendi sormuştu, hayatiniz nasildi orada diye. Bende anlattim türklük derken, demek istedigim şu, bazi insanlar burada ayni almanlar gibi hayat, ilişki vs sürdürmeye basliyorlar. Onlar gibi oluyorlar. Ben ve ailemde bizim türk geleneklerimizi vs devam sürdürenlerdendik. Bu sekil di demek istedigim. Diyorumya, bazen anlatmak istediklerimi farkli anlasıliyorum.

Sezeryan oldum eşim küfür ediyordu diye okudum bundan sonrasını okurmaya ne hacet var böyle evlilik olmaz kabul etmem şahsım adına.. çocuklar olumsuz ortamda büyüyünce daha kötü oluyor ayrı ol daha iyi mutsuz anne mutsuz çocuk !
Bu yaptiklari cok kötüydü evet. Zaten boyle nasil bir hayat sürerim diye sürekli sorup duruyordum kendime. Ve zaten o dönemden sonra bosanma kelimesinde hic düşmedi zaten agzimdan. Cocugumu güzel bir ortamda büyütecem. Mutlu olmasi icinde elimden geleni yapicam.

Hanimefendi sormuştu, hayatiniz nasildi orada diye. Bende anlattim türklük derken, demek istedigim şu, bazi insanlar burada ayni almanlar gibi hayat, ilişki vs sürdürmeye basliyorlar. Onlar gibi oluyorlar. Ben ve ailemde bizim türk geleneklerimizi vs devam sürdürenlerdendik. Bu sekil di demek istedigim. Diyorumya, bazen anlatmak istediklerimi farkli anlasıliyorum.
Biraz da türk geleneklerini sürdürme odaklı olduğun için böyle bir aileye girip işini, kurulu düzenini vs bırakıp gelmişsin herhalde zira daha vizyoner düşünebiliyor olsaydın ne ilk başta bu kişiyle evlenirdin ne de şimdi bu kadar şeyden sonra boşanmalı mıyım diye sorardın.
İnşallah bu aileye geri donmezsin ve çocuğunla birlikte güzel bir hayat surersin.

Karşındakiler zaten bişeyleri anlıyor olsa, insani duyguları olsa bunları sana yapamazlardı.
Sen sülaleyi boşver. onlar bir hak verir sonra kaynanan ve oğluşu yalan der, iftira der ak pak olur ortalık
Kendini kurtarmaya bak sen
Öyle evet. Zaten ben onunla birkac kez evlilik uzmanina gittim, problemlerimi anlattim. Evlilik uzmani da herzaman anlattiklarimdan sonra, sizin aranizda bosanacak bir durum görmüyorum vs diyordu. Ben anlattim herseyi ama, aileyi nasil kurtaririz diye ugrasti. Ben de bosanmak istedigimi soyledim birkac kez. Ama o doktor kadin bosanmaktan yana degildi. Birkac sey önerdi hep. Uzak yere tasinin dedi.mesela kayinvalideden. Yada hamilelikteki ugradigim seylere ragmen eşime uyarida bulunup bundan sonra söhle yapacaksin böyle yapacaksin dedi. Esimde ilk baslarda uyguladi, bendd bir nevi belki kafa yerine gelir diye düşündüm. Ama olmadi. Yapacak birsey yok. Elhamdulillâh cocugum da yanimda, imkanlarim da var, ben basimin caresine bakarim. Krallar gibi de yasar gideriz elimden geldigince. Ha esimde alsin anasini alsin parasini otursun aşağ

Biraz da türk geleneklerini sürdürme odaklı olduğun için böyle bir aileye girip işini, kurulu düzenini vs bırakıp gelmişsin herhalde zira daha vizyoner düşünebiliyor olsaydın ne ilk başta bu kişiyle evlenirdin ne de şimdi bu kadar şeyden sonra boşanmalı mıyım diye sorardın.
İnşallah bu aileye geri donmezsin ve çocuğunla birlikte güzel bir hayat surersin.
Geri dönmiycem kesinlikle, artik o kapı kapandı benim için. Alnım da ak. Yapan eden düşünsün bu saatden sonra. Ilk bosananda son bosananda olmiycaz zaten. Ha, evet bu adama cok fazla şans verdigim için, budur tek suçum. Insan olur dedim, olmadı. Yardinlar aldik aile danişmanindan, dedim belki duzelir. Olmadi. Bundan sonra herkes yoluna

Size şunu diyim. Aslinda ilk hamilelikteki dönemde cok iyi sakladilar huylarini. Bastan belli bukadar ileri gideceklerini bukadar seviyeyi düşürebileceklerini bilseydim zaten cocuk düşünmezdim direk boşanirdim. Hersey ben hamile olunca cikti ortaya. Tabimide asla unutmadim hicbireeyi. Icim hic almadi onu aslinda. Cocuk ortada kalmasin diye katlanirim, belki onu degistiririm dedim ama nafile. Olmadi. Hicbirsey olmadi. Annesi de annesi, parasi da parasi. Zaten paea olayini yeni oğrendim. Simdide bosanmayi istiyorum. Cünki bir gram degismiyorlar. Kayinvalidem takti kafayi torun da torun, hastalik da demiyorlar. Ta hamileyken beni tahliye ucagina bin diye zorladi. Ozaman ucakfa test fln da yoktu. Ve turkuyenin bir yanina gidiyordu ucaklar, nereye indigi bellindegildi. 2 hafta karantina oluyordu 1 otobüsde bütün insanlaela tıkış tıkış yurtlara yerlestirildi insanlar. Ama ne kayinvaldem ne esim beni ve cocugumu taktilar kafaya. Yeterki cocuk orada dogsun, annesinin eline dogsun, baska birsey görmediler. Tek isteyim bu insanlardan kurtulmak
Yani okudukça cahillikleri deli ediyor insanı.
Siz ilk zamanlar covid kapsaniz çocuğa bir şey olsa ne olacak kim verecek vebalini bunlar ne biçim insanlar ?
Çok şanslısınız Almanya gibi bir avantajınız var.

Yani okudukça cahillikleri deli ediyor insanı.
Siz ilk zamanlar covid kapsaniz çocuğa bir şey olsa ne olacak kim verecek vebalini bunlar ne biçim insanlar ?
Çok şanslısınız Almanya gibi bir avantajınız var.
Diyorum ya, cok vicdansizlar. Ve kendi istekleri icin kimsenin ne sagligini ne baska seyi umursarlar. O anda cocuk türkiyede dogsun diye yapmadiklari kalmadi. Birde ailemi birbirine kattilar felan. Kimse vebal felan umursamadi. Ama artik bitti. Artik ne benim, nede cocugumun yüzünü görecekler birdaha.

X