Kayinvalidem ve eltim...

gelin_1234

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2018
13
2
30
DIPNOT : KUSURA BAKMAYIN COK UZUN YAZDIM . OKUMAK VE BANA FIKIR VERMEK ISTEYENLER YAZSIN.

Selamlar kizlar,
Ben 2 aylik evliyim evin normalde ilk geliniyim ama ben 1bucuk sene nisanli kaldigim icin kaynim hemen bir kiz tanidi hemen sözlendi ardindan nisanlandi ve abisinden yani bizden öncede evlendi bekliyemediler hepsi kisa sürenin icinde oldu bitti.
Ve 1 saat uzaga tasindilar biz yakiniz onlar herzaman göremiyor kaynanamgileri.
O kiz ailenin icine girdikten sonra kaynanam benden uzaklasti sanki beni umursamiyor oldu cogunlukla. sonra bizim dügünümüz oldu.
Ama bu ilk gelin olmami degistirmiyor zaten. Sorun şu ki eltim bu aileyi tanidik taniyali hep benimle bir yaris icinde gibiydi üstelik biz birbirimizi henüz hic daha tanimiyoruz yan yana bile gelmedik telefondan aile bireyleriyle konusururken hep inatlasma pesindeydi kiskanclik pesindeydi.
Altin konusunda Kaynanam ve kaynatam pek birsey yapmadi hepsini esim yapti bana ceyizimden tut herseyime kadar sagolsun esim dört dörtlük eksigim olmadan yapti herseyimi.
kaynim eltime yapamayinca bana karsi ister istemez ben kötü rollere girdim eltimin gözünde, güya ben hava atarmisim altinlarimla güya benim gözüm onun ceyizlerindeymisde bilmem neymis.
yemin ederim beni tanimadan bana kiskanclik damgasini merakli damgasini vurdu resmen. Zaten evlendikten sonra hemen hamile kaldi yani elini cabuk tutuyor sanki yaris ediyor benimle normalde degil cocugu daha yeni geldi dünyaya. Kaynanam normalde süslenmeyi sevmez ama bir süslendi bir süslendi öyle hastaneye gitti torununu görmeye. Tabiki gidicek torunu ama beni üzen sey ben davet ettigim zaman gelmez ama eltimin tarafi cagirdiginda hep ne olursa olsun gider. Kaynanam onu hep el üstünde tutuyor benim papucum dama atildi.
Eltimin ailesi melek oldu birden benim ailemle fazla görüsmez oldu. Üstüne üstlük biz almanyada yasiyoruz esime benim ailem cok destek cikar yapamadigi seyler oldugu zaman sagolsun benim ablam annem hep esimin yanindalar bende dahil. Ama gel gelelim ki ayni degeri ben esimin tarafindan göremiyorum.
Kendi Ablamin bebek mevlütüne davet ettik benim kayinvalidem olarak insan gelir arkamda durur oturur yanimda yok onada gelmedi.
Ve kayinvalidem böyle yaptigi sürece benim icim icimi yiyior. Bazen kimseye anlatamadigimdan esime anlatiyorum niye annen böyle yapiyor diye soruyorum, esimde böyle seylere karismaz hep devre disi kalir cünki ne annesine birsey diyebilir ne bana birsey diyebilir bosver diyor gecistiriyor öyle . Eskiden nisanlilik döneminde esim yine birazda olsa arka cikiyordu bana ben varim sen kafana dert etme ben konusurum ederim diyordu simdi hic karismaz oldu daha sessiz kaliyor bunun yüzünden esimle kötü oldugum zamanlar oldu.
Yanlismi yapiyorum dogrumu yapiyorum artik onu bile ayirt edemez oldum. Yani bazen kavgalarimiz olmusti nisanlilik dönemi kayinvalidemle. ben asla saygimi bozmamaya calisirim hakkimi savunurum sonuna kadar hakliysam agzimi acarim e buda hazmedilmedigi icin kavgalarimiz olmustu ama güzel günlerimize vardi kaynanamla.
eltim geldi kiskanclik damgasini ben yedim aslinda kiskanan oydu beni . Kimse görmek istemedi bi esim vardi yanimda bana arka cikan nisanlilik döneminde. Simdi oda yok zaten. Kaynanamin beni sevmedigini gözlerinden okuyabiliyorum evine gittigimde yinemi sen geldin tavri yani selam veriyor hosgeldin diyor ama icinden gelmeyerek sanki. Öteki oguluyla esi gelsin yemin ederim eli ayagi birbirine giriyor nereye otursam diye düsünür. Ben cok üzgünüm artik yiptatmaya basladi beni bu konu ne kadar irtibati kesmeye calissan olmuyor. Kaynanam bana böyle davraniyor ama benim nefretimi kazaniyor gittikce.
Esim annesiyle konusur evimizde telefonla, sesini dahi duymak istemiyorum kapilari kapatiyorum duymiyim diye o kadar sinirlerim bozuldu. Beni bile hic aramaz tek oglunu arar napiyon nasilsin sorar ogluna o kadar.
Neyapmaliyim sizce gözüne girmeyemi calisiyim yoksa bosverip herseyi zamanin akisinami birakiyim ? cok caresizim.

Kim önce nikah kıydıysa ilk gelin odur. Bu durumda da o ailenin ilk gelini eltiniz.
İlk gelin olmak neden önemli? Onu da anlamadım.
Bence siz bu insanları fazla kafanıza takıyorsunuz.
Yazdığınız bazı şeyler de kıskanan sizmişsiniz gibi görünüyor, onların da öyle düşünmesini garipsemedim o yüzden.
Eltiniz yakınmış uzakmış, hemen çocuk yapmış, kayınvalide süslenmiş, sizi aramamış, davetinize gelmemiş. Boş işler. Boşverin.
Kendinize daha faydalı meşgaleler bulun.
Eşinizin hatrına haftada bir yada 10 günde 1 ziyaret edin ailesini tamamdır.

Niye bu kadar üzülüyorsun. Sana insan gibi davranmayana davranma sende hatta görme bile. Evine bayramdan bayrama git zor mu???? Yok eltin yok kv yok koca. Kocan ne yapacak ki??? Evet annem haksız mı diyecek??? Bekleme hayatta demez.

Kusura bakmayın ama sizde kıskanan tarafsınız
Farkındamısınız bilmem ama..
Evlenmek için sizi beklemek zorunda değiller zira çocuk için de neden yarış yapsınlar ki
Belki de sizin bu kıskanç tavırlarınız uzaklaştırdı kv sizden
Zira bu haliniz emin olun gözlerinizden okunuyordur
Bence bırakın bu işleri ve eşinize odaklanın yoksa eşinizden de olacaksınız

Kim ilk evlendiyse ilk gelin odur....niye bu kadae takıldınız ilk gelin olunca ne oluyor... ben ikinci gelinim ilk gelinin ezildiği gibi ezilmek istemezdim valla eltime uzuluyorum...
Ayrica esiniz yaninizda bence size karismiyor anam iyidir sen kuruyorsun kafanda demiyor adam daha ne yapsin....
Birakin elti kv evliliginize odaklanin gezin tozun mutlu olun bol bol anı biriktirin esinizle..
3 yildir kv konusmuyorum bileydim önceden konusmazdim bi kafam rahat ki sormayin...umrumda degiller.
Esim ailesiyle telde konusur o kadar...
Ne yapacan kv eltiyi dertsiz basina dert mi ariyorsun...

eşin sana değer veriyor mu mutlu ediyor mu önemli olan o. diğerleri tırı vırı.. kafana takmaya bile değmez. niye onları bu kadar önemseyip kendi kendilerini bi şey hissetmelerini sağlıyorsun.
herkes herkesle iyi anlaşma veya sevmek zorunda değil. sen saygında kusur etme yeter. kalanı onların ayıbı olsun bırak. fazla muhabbet tez ayrılık getirir.

Öncelikle ilk gelin eltin haberin olsun. Ayrıca bu niye önemli onu da anlamadım.

Sana bir tavsiye HAYAT; kavinvaliden ve eltiden ibaret değil. Onları, hayatının ben merkezinden çıkar.

Kocanla, yuvanla, annen ve kardeşlerine mutlu ol. Yoksa kv denle eltin arasındaki olanlara takarsan kafayı yersin. Hem ne gerek yahu. Bana ne uzak şeyler.

Valla eltim olsa ve kvdeyle anlaşıp benden uzak dursalar Varya canıma minnet olurdu.

ya bazen bende mi bir tuhaflık var acaba diyorum kendi kendime. kv ve kp sağ olsunlar çok eli açık yardımsever insanlar ama benim aklım çıkıyor tek kuruş hakları bize geçecek diye. unutmayın sizin için harcanan her kuruş vakti gelince işinize karışmaları için bahane olacak. yok gelmiyor yok gitmiyor. benim ödüm patlıyor gelmelerden gitmelerden çok mu kötüyüm bilemedim ki.

Bakiniz yine kötü yorumlar geliyor belki kendimi ifade edememisimdir kötü yorum yapacaginiza sirf kötü yorum olsun diye cimbizla istediginiz cümleleri cekmeyim kimse benimle yasamadigi icin anlayamaz. Kiskanan niye benmisim ? Anladim bazi insanlarin yorumlarini es gecicem cünki yorum yapmak icin yapiyorsunuz illa kötp birsey bulucalsiniz!!

ben eltinizin sizi değil de sizin eltinizi kıskandığınızı düşündüm
çünkü kırk kere aslında ilk gelin ben olacaktım demişsiniz
eltinizle yarışa siz kendi kendinizi sokmuşsunuz bana göre
bence başka uğraşlar bulmaya çalışın kendinize önemli olan ne elti ne görümce ne vs
eşinizle sizin evinizdeki huzur

Siz farkında değilsiniz ama kendinizi her konuda eltinizle yarıştırıyorsunuz.eltinizi rakip olarak görüyorsunuz,bu rekabet duygunuz da davranışlarınıza yansıyor.bir türlü kendiniz olamıyorsunuz.ilişkinizde samimiyet yok, haliyle de itici görünüyorsunuz.

Çıkara dayalı olmadan, birisini kendi tarafına çekmeden,kutuplaştırma/gruplaştırmadan bir ilişki modeli düşünün ve geliştirin.

kendi adıma söyleyim yorum yapmak için yorum yapacak kadar boş vaktim keşke olsa
ama anlattıklarınız hep sizin sandığınız şeyler
bi daha okuyn yazdıklarınızı
sanırım, galiba...
kendi kendinizi huzursuz etmemeniz için yazdım
sırf kötü yorum olsun diye değil
ama siz böyle mutluysanız tamam görmezden gelin benim ve benim gibi yaazanları

Benim kiskandigim falan yok eltim geldi bu aileye hemen kaynanama öteki gelin kislaniyor beni bilmem ne bilmem ne laflar olurmu allah askina? Kayinvalidemi dolduruyor sonrada gercekten kv kiskaniyorum diye saniyor aslinda öyle degil ama niye kiskanicam ki? Sadece kvmin gelinlerini ayirdigini görünce ister istemez moral bozuluyor

Yazdıklarınız dan kıskanç olanın siz olduğu kanısına varılıyor malesef. Bu tavrınız hal ve hareketlerinize de yansıyor muhtemelen bu yüzden siz den uzaklaşmış olabilirler.

Onlar iyi olsun size bulaşmıyorlar daha ne istiyorsunuz.

Evlenir evlenmez derdiniz elti ve kv mi gerçekten . Bi tadını çıkarın gezin tozun . Eşinize eltinizin ve annesinin dırdırıni yapmaktan vazgeçin yazık adama. Sonra gerçek bir sıkıntı olduğunda sizi dinlemez bile haberiniz olsun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…