kayınvalidem ve ailenin diğer fertleri:(

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.020
ben bu kadına ne yaptım bilmiyorum ki... o kadar zoruma gidiyo o kadar daralıyorum ki bazen suratına haykırmak geliyor içimden... size içimi dökmek istiyorum çünkü daraldım!

biz eşimde 3 sene önce tanıştık, 7 ay nişanlı kaldık ve 2 aydır evliyiz. sevgiliyken tanışmadım eşimin annesiyle, nasıl biri bilmiyodum. memur olmadığım için özel sektörde çalışıyordum. sonra çalıştığım yer 2 ay maaşımı ödemedi, bende işten ayrıldım bi kaç yere girdim çıktım bunalıma girdim. bi gün eşim annesine anlatmış böyle canı çok sıkılıyo diye.. o da aaa ne iyi kız ekmeğini taştan çıkarıyo demişti. sevgilim bunu söylediğinde sevinmiştim. nerden bileyim ki nişandan sonra başlayacağını olayların. isteme günü belirleneceği zaman babamgilin dediği tarihte o gün gelemeyiz dükkanı kapatamayız dediler ve her şeyde bi şey bahane oldu dediğimiz günlerde bunları yuttum.

nişandan 4 ay sonra daha kapımızı çalmamışlardı istemiş ve gitmişlerdi. annem oturmaya çağırdı hem de düğün işlerini konuşalım diye, anneme biz hiç bi şey yapamayız ne yapılacaksa oğlum yapsın kredi çeksin düğünü yapsın eşyasını alsın hem zaten ben oğluma 5 sene evlenme dedim o kızınızla tanışınca evlenmeye kalktı (ben zorla aldım oğlunu sanki neyse) falan filan ... sonra eşime de kızın ailesi beni sıkıştırdı diye ağlamış.. güya oğlun elini cebine atmayacak her şeyi siz karşılayacaksınız demiş annemler. babası bu konuşmadan sonra kadınlar böyle bi konuşma yapmış bi de biz konuşalım diye aramadı babamı, babam çağırdı sen bu oğlanı yanlız bırakacaksan hiç destek olmayacaksan istemeye niye geldin ben oğluna verdim kızımı sana vermedim sen gelmesende zaten verecektim dedi..

bi süre sonra her yerden kv nin benim için belli başlı bi işi bile yok neye güveniyosa dediğini duydum ve çok ağladım. eşim kavga etti dayanamadı 1 hafta arkadaşında kaldı. sonra ben ara bozan oldum.

eşim annesinin benim söylemediğim şeyleri söylediğime şahit olmuş, yapmadığım şeyleri falan soğudu o da gerçek yüzünü rabbim gösterdi de ben arada kalmadım allahtan. kınamda el gibi oturdu herkes eşimin halasını kv m sandı her şeyle o ilgilendiği için buna da bozuldu sanırım. erkek kınası için elbise alacaktım ben saç modeli falan beğeniyordum bana kadınlar gelmeyecek dedi. tamam dedim bende gitmeyim o kadar erkeğin içine gece face den bi baktım kız kınasına gelmeyen kadınlar orada!

o gece dedim ki eşime düğünden sonra ben mesafeli olucam beni dışlıyolar uzun uzun konuştuk o da hak verdi, şimdi evlerine gittiğimizde eşim bardak kaldırmama izin vermiyo kıymetini mi biliyolar sanki bırak misafir gibi oturup geliyorum bu beni rahatsız ediyo ama haklı da aslında. temizliğe falan çağırırsa asla gitmeyeceksin dedi eşim. şimdi onlar aramadan aramıyo.

benim ailem her hafta bulgur pirinç pekmez bi şey alıp gelir mutlaka et yollarlar kurbandan kalan. ev kredisi ödüyoruz diye. yemeğe çağırırlar babam iş çıkışı uğrar elinde dolu poşetle. onlar bizim gitmemize rağmen 2 aydır kapımızı açmadılar. nişanlılık döneminde beni bi kere çağırmamışlardı evlerine, eşimde onlar çağırmıyodu burası oğullarının evi davet mi gerekir çağırmıyorum kendileri düşünüp gelsinler senin annen baban nasıl düşünüyosa onlarda düşünebilir dedi.

2 aydır kv em hep eşimin iş saatlerinde arar ne hikmetse hiç akşam veya hafta sonu çalmaz telefonu. eşimde sen yanımda yokken arıyolar nedense diyo ... geçen hafta tavır aldı onlar gelmeden asla gitmicem ben bi daha dedi. bende senin ailen sen bilirsin dedim.

bugünde halası aramış (eşinden boşandı oğlu şehir dışında okuyo) neden bana hiç gelmiyosunuz evlendin unuttun bizi iyice yanlız bıraktınız beni demiş. eşimde telefonu kapatınca söylendi herkes benden bekliyo diye... bende dayanamadım patladım ben o kadar gece bi başıma oturdum şu evde evliliğim ilk ayında hangisi beni aramış sormuş diğer halanın dışında da şimdi halan yanlızım diye sitem ediyo dedim. o da bi şey demedi..

bunca dışlamaya rağmen saygımda bi kusur işlemedim. hep sessiz kaldım. artık kafayı yemek üzereyim. düşünmekten. çok şükür eşim sonuna kadar destekçim hep böyle kalır inşallah. siz olsanız darılmaz mıydınız içerlemez miydiniz bu duruma??

eşimde diyor, çocuk olduktan sonra görücem ben onları bak nasıl gelmek isteyecekler o zaman sıra bize geçecek diyor. eşimin ailesiyle arasının böyle olmasından hoşnut değilim ama o kadar çok kırdılar ki kalbimi hiç orta yolu bulasım da gelmiyor canım. haklı olan biziz iyi oluyor diyorum ama işte sonuçta onunda ailesiyle görüşmeye hakkı var gerçi kendi kararı ama ilerde kötü ben olurum diye çekiniyorum.

guzelim esinin ailesiyle noldugu seni hiiicc ilgilendirmesin.
Deli olma.
Sana ne.
Herkes kendi etmis kendi bulmus.
Sen hic karisma,
zerre kadar uzulmem senin yerinde olsam.
Otur isine bak.
Zaten ders calisiyordun dimi ?
ne guzel iste kaygisiz basin.

Kuzum boşver, eşin zaten farkında. Mesafeyi o koysun, sen de ona uy. Düzelirlerse de inan unutmaz eşin yaşananları, seni zorlamaz hiçbir şeye. Bu kadar ince düşünen birinin ilerde değişeceğini düşünmüyorum. Hiç canını sıkma.

Canim bunlari dusunme.diger konularinida okumustum.kendime cok benzetiyorum seni.yasayisimizda benziyor.ayen bende sinava hazirlaniyorum yalnz tek fark kpss..esim tek basina benzer maasla sizin miktarda kredi oduyor.aile bisey yapmadi..daha bi yigin sorun atlattm sukur benim esimde hep yanmdaydi.
Benim kayinvalide iyi fakat gorumceden cekiyorum bende.
Gordugun gibi yalnz degilsin.herseyi gozunde buyutme sinavina yogunlas.banada esi memur ucbin maas aliyor buda evde keyif yapiyor diyorlar.borc odemekten keyifmi kaldi.sinav stresimdende bi haberler..
Birak kim konusursa konussun.esin yaninda ileriye bak..kina dugun geride kaldi onlar

guzelim esinin ailesiyle noldugu seni hiiicc ilgilendirmesin.
Deli olma.
Sana ne.
Herkes kendi etmis kendi bulmus.
Sen hic karisma,
zerre kadar uzulmem senin yerinde olsam.
Otur isine bak.
Zaten ders calisiyordun dimi ?
ne guzel iste kaygisiz basin.

halasının arayıp sitem etmesi çok rahatsız etti beni ... herkesin derdini biz düşünücez heralde bizi kim düşünüyosa ?

Bu kayınvalideler hep mi aynı olur bilemem ki :) Çekemedikleri neyse..
Bence dua et eşin seni uzun uzuun zaman geçmeden anlamış. Oraya temizliğe gitmeyeceksin demesi, gittiğinizde sana hizmet ettirmemesi senin için büyük nimet. Gerçekten kafana hiç takacağın bir şey yok. Umursama
Eşinle birlikte mutlu ol. Birlikte bir yerlere gidin gezin eğlenin film izleyin kayınvalideni düşünüp boşuna üzülme. Halasına da ara sıra gidersiniz ne var sanki :)

haklısınız sanırım eşim takmıyor bende takmamalıyım, hayalim böyle değildi ben büyük bi aile oluruz falan diye düşünüyodum klasik gelin kv muhabbetlerine girmek istemiyodum sanırım bu yüzden hayal kırıklığı gibi bi şey benimkisi

Yazmadan duramadım. Aramıza hoşgeldin diyorum. Benimde vardı böyle hayallerim, ama olmayınca olmuyor. Kimse annem gibi sevmiyor. Görümcem yapsa bir hata, 2 dk sonra unutur, anne neticede. Ama ben yapsam unutmaz, bu işler böyle.

yok canım 1 e bin katar genelde :)) hep eksik anlatır hiç bi dediğimi tam aktardığına şahit olmadım. allahtan eşim 3 yıldır hiç bir olayı anlatrken noktasını virgülünü bile atlamadığımı görünce annesine dedi bengü noktasına kadar hatırlar dediğinin de yaptığının da diye gerçi ondan sonra eşim hanım köylü oldu .d

Öyle olur canım. Bizde mesafeliyiz. Hayırlısı, yapacak bir şey yok. Ben görevlerimi yapıyorum, özel günlerde arıyorum, bayramlarda gidiyoruz nişanlımla. Yardımda ederim, sofrayı kurarken, toplarken. Soğukta değilim ama mesafeliyim. Düşünce yapılarımız, beklentilerimiz, hayallerimiz o kadar farklı ki. Hayal kırıklığına uğradım çok, hatta bu hayal kırıklığı ile hatada yaptım ama toparladım sonra. Şimdi hiç üzülmüyorum. Böylesi daha iyi.

ben genelde özel şeyleri başbaşa konuşmamayı tercih ediyorum, sözlüm yanımdayken konuşuluyor. net yani. direk kendisi de duyuyor.

çok şanşlısınız eşiniz yanınızda..ailesinin ne olduğunu kendiside anlamış..eşin arkada ..senin ailen geliyor..eşinin ailesi gelmiyorsa kendileri bilir..hiçde üzerlerine gitmeyin..gelmeyene sizde gitmeyin..önemli olan eşinizin yanınızada olması değil mi..? gerisini kafana takmaya dahi değmez..boşuna üzüyorsun kendini..evliliğinin tadını çıkar eşinle..

şükür o konuda şanslyım o da anneci olsaydı haklıyı haksızdan ayırmasaydı napardım bilmiyorum nasıl yürürdü bu evlilik hiç bi fikrim yok

bende nişanlıyken ev işine yardım ederdim gittiğimde. hatta onca yaptığından sonra bi pazar sabahı 9 da eşime aratıp misafir gelcek kahvaltıya ev çok pis temizliğe yardıma gelir mi diye sordurtmuştu yüzsüz yüzsüz. sonra evi süpürürken gelip süpürgesi 2 bin 500 tl likmişte benim süpürdüğüm gibi süpürülmezmiş böyle deyip elimden almıştı bende bakakalmıştım. o günden sonra film koptu bende eşimde yapma deyince artık yiyip içip bi de sigara yakıyorum sonra öylece bırakıp kalkıp geçiyorum salona

canım özel bi şey değildi konuştuklarımız. atıyorum bi ortamda dediğim bi söz onu rahatsız ettyse mutlaka yemez içmez yetiştirirdi

ha onu bilemiyorum. gerçi bizim daha çok yeni. hani böyle "sen geçen böyle demişsin" olayımız olmadı. ama mesela ev için eşya soruyorlar "nasıl bi şey düşünüyorsun" diye, ne cevap versem olay oluyor. ve bunlar hep sözlümün yanında oluyor. onları kastettim ben.

en iyisini yapıyorsun. bak beni rahatsız eden bi konu var mesela, ben de kalkar yardım ederim hep, ama bi fark ettim ki geçen gün, benim görümce hep oturuyor, hatunun çayını bile ben veriyorum. hayır kızla bi sorunum yok aksine çok severim ama orası onun anasının evi, neden yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…