- 17 Kasım 2014
- 1.665
- 1.020
-
- Konu Sahibi acembuselik
ha onu bilemiyorum. gerçi bizim daha çok yeni. hani böyle "sen geçen böyle demişsin" olayımız olmadı. ama mesela ev için eşya soruyorlar "nasıl bi şey düşünüyorsun" diye, ne cevap versem olay oluyor. ve bunlar hep sözlümün yanında oluyor. onları kastettim ben.
en iyisini yapıyorsun. bak beni rahatsız eden bi konu var mesela, ben de kalkar yardım ederim hep, ama bi fark ettim ki geçen gün, benim görümce hep oturuyor, hatunun çayını bile ben veriyorum. hayır kızla bi sorunum yok aksine çok severim ama orası onun anasının evi, neden yani?
valla otur kalk sukret ki, esin destek, farkinda.. yalniz ne olursa olsun 'ailesi'.. kotu dusunsen bile kotu konusma, yorumsuz kal hatta, zaten esin farkinda Allah in izniyle, bsy anlatmana gerek yok, bakarsin bi gun 'aile' damari kabarir, senle bsy paylasmaz bu kez, olumsuz konusuyo diye..ben bu kadına ne yaptım bilmiyorum ki... o kadar zoruma gidiyo o kadar daralıyorum ki bazen suratına haykırmak geliyor içimden... size içimi dökmek istiyorum çünkü daraldım!
biz eşimde 3 sene önce tanıştık, 7 ay nişanlı kaldık ve 2 aydır evliyiz. sevgiliyken tanışmadım eşimin annesiyle, nasıl biri bilmiyodum. memur olmadığım için özel sektörde çalışıyordum. sonra çalıştığım yer 2 ay maaşımı ödemedi, bende işten ayrıldım bi kaç yere girdim çıktım bunalıma girdim. bi gün eşim annesine anlatmış böyle canı çok sıkılıyo diye.. o da aaa ne iyi kız ekmeğini taştan çıkarıyo demişti. sevgilim bunu söylediğinde sevinmiştim. nerden bileyim ki nişandan sonra başlayacağını olayların. isteme günü belirleneceği zaman babamgilin dediği tarihte o gün gelemeyiz dükkanı kapatamayız dediler ve her şeyde bi şey bahane oldu dediğimiz günlerde bunları yuttum.
nişandan 4 ay sonra daha kapımızı çalmamışlardı istemiş ve gitmişlerdi. annem oturmaya çağırdı hem de düğün işlerini konuşalım diye, anneme biz hiç bi şey yapamayız ne yapılacaksa oğlum yapsın kredi çeksin düğünü yapsın eşyasını alsın hem zaten ben oğluma 5 sene evlenme dedim o kızınızla tanışınca evlenmeye kalktı (ben zorla aldım oğlunu sanki neyse) falan filan ... sonra eşime de kızın ailesi beni sıkıştırdı diye ağlamış.. güya oğlun elini cebine atmayacak her şeyi siz karşılayacaksınız demiş annemler. babası bu konuşmadan sonra kadınlar böyle bi konuşma yapmış bi de biz konuşalım diye aramadı babamı, babam çağırdı sen bu oğlanı yanlız bırakacaksan hiç destek olmayacaksan istemeye niye geldin ben oğluna verdim kızımı sana vermedim sen gelmesende zaten verecektim dedi..
bi süre sonra her yerden kv nin benim için belli başlı bi işi bile yok neye güveniyosa dediğini duydum ve çok ağladım. eşim kavga etti dayanamadı 1 hafta arkadaşında kaldı. sonra ben ara bozan oldum.
eşim annesinin benim söylemediğim şeyleri söylediğime şahit olmuş, yapmadığım şeyleri falan soğudu o da gerçek yüzünü rabbim gösterdi de ben arada kalmadım allahtan. kınamda el gibi oturdu herkes eşimin halasını kv m sandı her şeyle o ilgilendiği için buna da bozuldu sanırım. erkek kınası için elbise alacaktım ben saç modeli falan beğeniyordum bana kadınlar gelmeyecek dedi. tamam dedim bende gitmeyim o kadar erkeğin içine gece face den bi baktım kız kınasına gelmeyen kadınlar orada!
o gece dedim ki eşime düğünden sonra ben mesafeli olucam beni dışlıyolar uzun uzun konuştuk o da hak verdi, şimdi evlerine gittiğimizde eşim bardak kaldırmama izin vermiyo kıymetini mi biliyolar sanki bırak misafir gibi oturup geliyorum bu beni rahatsız ediyo ama haklı da aslında. temizliğe falan çağırırsa asla gitmeyeceksin dedi eşim. şimdi onlar aramadan aramıyo.
benim ailem her hafta bulgur pirinç pekmez bi şey alıp gelir mutlaka et yollarlar kurbandan kalan. ev kredisi ödüyoruz diye. yemeğe çağırırlar babam iş çıkışı uğrar elinde dolu poşetle. onlar bizim gitmemize rağmen 2 aydır kapımızı açmadılar. nişanlılık döneminde beni bi kere çağırmamışlardı evlerine, eşimde onlar çağırmıyodu burası oğullarının evi davet mi gerekir çağırmıyorum kendileri düşünüp gelsinler senin annen baban nasıl düşünüyosa onlarda düşünebilir dedi.
2 aydır kv em hep eşimin iş saatlerinde arar ne hikmetse hiç akşam veya hafta sonu çalmaz telefonu. eşimde sen yanımda yokken arıyolar nedense diyo ... geçen hafta tavır aldı onlar gelmeden asla gitmicem ben bi daha dedi. bende senin ailen sen bilirsin dedim.
bugünde halası aramış (eşinden boşandı oğlu şehir dışında okuyo) neden bana hiç gelmiyosunuz evlendin unuttun bizi iyice yanlız bıraktınız beni demiş. eşimde telefonu kapatınca söylendi herkes benden bekliyo diye... bende dayanamadım patladım ben o kadar gece bi başıma oturdum şu evde evliliğim ilk ayında hangisi beni aramış sormuş diğer halanın dışında da şimdi halan yanlızım diye sitem ediyo dedim. o da bi şey demedi..
bunca dışlamaya rağmen saygımda bi kusur işlemedim. hep sessiz kaldım. artık kafayı yemek üzereyim. düşünmekten. çok şükür eşim sonuna kadar destekçim hep böyle kalır inşallah. siz olsanız darılmaz mıydınız içerlemez miydiniz bu duruma??
bu arada
eşin için maşallah diyeyım de nazar degmesın.
farkında olması kör, sagır gıbı davranmaması takdır edılesı bır durum
bende nişanlıyken ev işine yardım ederdim gittiğimde. hatta onca yaptığından sonra bi pazar sabahı 9 da eşime aratıp misafir gelcek kahvaltıya ev çok pis temizliğe yardıma gelir mi diye sordurtmuştu yüzsüz yüzsüz. sonra evi süpürürken gelip süpürgesi 2 bin 500 tl likmişte benim süpürdüğüm gibi süpürülmezmiş böyle deyip elimden almıştı bende bakakalmıştım. o günden sonra film koptu bende eşimde yapma deyince artık yiyip içip bi de sigara yakıyorum sonra öylece bırakıp kalkıp geçiyorum salona
Valla temizlik falan yapmam ben yani. Nişanlımda yaptırmaz zaten. Herkes kendi evini temizlesin. Ha ilerde yaşlanır falan, anneme de ona da yardımcı gönderirim. Ben kendi evimi zor temizliyorum yahu
ah nasıl pişmanım bi bilsen, 2 bin 500 tl lik süpürgeyle ev süpürmeyi bilmeden ne demeye gidiyosam bırk yapsın kendi ne yapacaksa yok ama kurtluyum ben birine hayır desem dünyanın sonu gelir diye korkuyorum
hobareyyy benimkinin rainbowu varmış, üste para verseler ellemem. vallaha ellemem. ne anlarım ben. zaten sözlüm diyor ki onu üreten adamın yatacak yeri yokmuş.
ben pek cahilimdir bu marka konusunda salonu süpür deyip koydu önüme bende aldım napayım iş bilmediğimi mi vurmak istedi bilmem ama ne yapmak istediyse allah 2 katını versin ona
hem süpür demiş hem bilemezsin demiş o da ayrı cins.
benimki anlatmasa ben de bilmezdim, hala da bilmem, bi tek o süpürgeye verdiğimiz paraya araba alırdık dedi onu biliyorum.
ah nasıl pişmanım bi bilsen, 2 bin 500 tl lik süpürgeyle ev süpürmeyi bilmeden ne demeye gidiyosam bırk yapsın kendi ne yapacaksa yok ama kurtluyum ben birine hayır desem dünyanın sonu gelir diye korkuyorum
kendi 2bin500 tl ye süpürgem var der ben 300 tl ye korkmazın çay makinesini alırım çeyizime amaaannn ne gerek var der
Bende öyleydim kuzum. Tanışmadan önce ne hevesliydim, pimpirikliydim beni sevsinler diye. Hani bana gerçekten biraz olsun önyargısız yaklaşsaydı, oğlum seviyor deseydi, inan dünyaları verirdim. Ama yok, yok yok..
O yüzden umursamıyorum. Elbette nişanlımın ailesidir, saygıda kusur etmem. Tartışma, kavga çıkarmam. Hatta bir şey derse susarım, nişanlım gerekeni söyler, yapar. Asla aralarına girmem. Ama fazlasını da yapmam, yapamam.
he ya benimki de misafir için yemek takımını gereksiz görmüştü.
sev-me-ye-cek-ler. bunu baştan böyle bilip de yaklaşsak mutsuz olmayız.
he ya benimki de misafir için yemek takımını gereksiz görmüştü.
sev-me-ye-cek-ler. bunu baştan böyle bilip de yaklaşsak mutsuz olmayız.
Öyleymiş. Ha ben kendi adıma şunu söyleyebilirim ki, ilişkileri iyi yönetemedim. Çok daha farklı bir nişanlılık süreci geçirebilirdim ama saflığıma geldi. Beni sevdiğini sandım, sonra yaşadıklarımdan dolayı hayal kırıklığına uğradım. Eğer daha mantıklı davransaydım, üzülmezdim.
Neyse, vardır her şeyde bir hayır. Belki de birbirimizi iyi tanımak adına, bugünleri yaşamalıydık. Yoksa ben saf gibi çok kullandırırdım kendimi çokkk
hepimizin saflığına gelmiyor mu zaten? saflığıma geldi, kalkmışken görümcemin çayını da doldurdum zamanında. şimdi benden 4 yaş küçük kız, anasının evinde "kendine çay alsana, ay bana da koysana" diyor. elime yapışmıyor ama insan kendini kötü hissediyor.
hepimizin saflığına gelmiyor mu zaten? saflığıma geldi, kalkmışken görümcemin çayını da doldurdum zamanında. şimdi benden 4 yaş küçük kız, anasının evinde "kendine çay alsana, ay bana da koysana" diyor. elime yapışmıyor ama insan kendini kötü hissediyor.
değerimiz olmuyor işte bacak kadar velet gelmiş geçen eşime ben senin gibi erkenden evlenmem diyo ( lise öğrencisi ) o zaman güldüm kalabalıkta ama ağzının ortasına patlatasım geldi takmışlar kafa 5 sene sonra diye
Ona kızma canım. Annesi gibi düşünecek elbette, neticede örnek aldığı, çok sevdiği kişi o. Onun laflarıyla, konuşmalarıyla etkileniyordur. Birde sen kaç yaşındasın, eşin kaç yaşında?