• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Neden bir olmasın? Çalışan çocuklu kadınım, evim düzenim var, yaşlandı ebeveynlerim diye düzen bozmak zorunda mıyım kırk yaşından sonra???
Ne kadar büyük laflar bunlar.
Anne babaya bakmak zorunluluktur tabii ki.
Gerekirse düzen bozulur ama anne babaya bakılır.
Ay torun bakmakla anne babaya bakmak aynı şey mi ya?
Yarın bir gün yaşlandığınızda kendi kendinize bi yerlerde ölür gidersiniz artık ne diyim.

Internetten gordum simdi aparatlari varmis. Bende dogru duzgun yemek yapmadigim icin bilmiyorumki 😁

Ok haklisin kres icin dusunduklerin.. ama ne demek kv ye “ bakivereceksin” demek😐😂 kafayi mi yedin sen? Bugune kadar bakmis Allah razi olsun diyeceksin asinda sen.. 60 yasinda neden cocuguna bakiverecekmis asil sen onu bir anlat cok sevgili gelin hanim..

Kayınvalidenize bir dokuz ay daha sabretmesini, olmazsa sene başında rapor alıp geç gelmesini sağlayacağınızı, arada eşinizle dönüşümlü bakıp kendisini rahatlatacağınızı söyleyin. 3 gün çalışıyormuşsunuz zaten , bunu sağlayabilirsiniz. 3 yaş bir dönüm noktası sayılır çocuklarda . Konuşmaları falan açılıyor genelde, bazıları tuvalet eğitimini tamamlıyor mesela…3 yaşına gelince tam gün kreşe verebilirsiniz.

Kayınvalideniz bakmak zorunda değil, o konuda haksızsınız. Ama eşiniz ben bakarım dedikten sonra kayınvalidenin karışıp o olmaz demesi de saçma. O konuda da kayınvalidenizi haksız buldum.

Kayınvalidenize ayıp etmişsiniz. Eş ailelerinin torunlarına bakma gibi bir mecburiyetleri yoktur. Böyle bir beklentiye girmek zihninizi, kalbinizi yorar. İsterse çok daha genç yaşta ve dinç olsun hiçbir şekilde mecbur değiller. İnsanlara kendi sorumluluklarınızı yüklemeniz doğru değil.
Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.

Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor.

Kadın bunca zaman bakmış ve artık bakmak istemiyor . Haaa baksa iyi olurmus ama istemiyor kadın , daha ötesi var mı ?
Kaç yaşına gelmiş insanlar , zorla baktıracak hali yok.
Eşi ben bakarım da diyormuş eee daha bunun kv ile kavgasını yapmanın anlamı var mı ?
Ben kavga etsin demedim zaten. Çocuğunuz var mı? 10 gün içinde çocuk nereye kime verilir?

Ne kadar büyük laflar bunlar.
Anne babaya bakmak zorunluluktur tabii ki.
Gerekirse düzen bozulur ama anne babaya bakılır.
Ay torun bakmakla anne babaya bakmak aynı şey mi ya?
Yarın bir gün yaşlandığınızda kendi kendinize bi yerlerde ölür gidersiniz artık ne diyim.
Torun bakmak değil mesele, evladın zor zamanında birkaç ay daha dişini sıkmak, ortada bırakmamak. Ben kendim için yaZmıyorum örnek veriyorum zorunda olmak konusunda. Büyüklerin düzeni her şeyden önce geliyorsa sen yaşlanınca kendi düzenini anne babanınkinden öne alma hakkına sahip olabilirsin bu mantığa göre

Bu zorunda değil tayfası, ebeveynlerine yaşlanınca bakmayan evlatları linç etmekte sakınca görmez ama…
Normalde her boyle konuda zorunda degil diyenlere bende gicik oluyorum.. ya da 2-3 saat babanne anneanne bakmadi diyene zorunda degil vs diyene.. ama burda durim baya baska bence..burda baya saygisiz bir insan var. Ok kv de kendine guvendirip zamanindan once bakamam demis.. ama baoiverecksin demek😐 baya cirkefliktir yani.. sanki 2 yasinda cocuk istedigini yaptiracak ki artik cocuklarin bile kendi fikri davranisi var.

Tek ebeveyni ben degilim demis evet kocasida var o baksin, kv de ise buna karisamaz. Oglusuna kiyamiyor o da aklinca

hem annnem hem kaynanam ve kayinpederim baya evde olan emekli insanlar.
kaynanam kizim dogdugunda 50 yasinda bile yoktu tek basımami yaptim siz bakıvericeksiniz ben çalışacagim diyemedim soyle bir insan olamadim ya valla 🙄
mecbur degiller, şimdiye kadar bakmışlar saolsunlar çocuk 18 aylik olmuş eşiniz bakamayacaksa kreşede vermek istemiyorsaniz bakıcı tutun evinizde baksın.

Herkes aynı değerlere inanmak zorunda değil ki, ana baba hakkı dini temellere dayanan bir konu
Ama sadece dini temellere dayanmıyor, dini inancım yoksa ne halleri varsa görsünler demeyeceğime göre çok da mantıklı olmadı bu cümleniz.

Normalde her boyle konuda zorunda degil diyenlere bende gicik oluyorum.. ya da 2-3 saat babanne anneanne bakmadi diyene zorunda degil vs diyene.. ama burda durim baya baska bence..burda baya saygisiz bir insan var. Ok kv de kendine guvendirip zamanindan once bakamam demis.. ama baoiverecksin demek😐 baya cirkefliktir yani.. sanki 2 yasinda cocuk istedigini yaptiracak ki artik cocuklarin bile kendi fikri davranisi var.

Tek ebeveyni ben degilim demis evet kocasida var o baksin, kv de ise buna karisamaz. Oglusuna kiyamiyor o da aklinca
Yok olmaz kv büyük olduğu için hiçbir şeye mecbur değil (!)

Yorumlaştığınız üyeye katılmıyorum ama her anne babanın, evlat üzerinde hakkı yok. Dünyaya getirip bir paçavra gibi davrananlar da var. Babam bakıma muhtaç olsa bir gün bile bakmayacak kadar nefret ediyorum ondan. Bu sebeple haklar konusunun tartışmaya kapalı olduğunu düşünmüyorum.

Ben oyle dusunmuyorum inan, dayanismays herkes yeri gelince fedakarlik yapacak.. ama bu konudaki bu gelinin tavri cok sonir bozucu
Ama kadın da ona göre ayarlamış kendini. Kreş araştırırdı bunca zaman mesela, ya da eve yardımcı birini tutardı haftada üç gün…

Çocuğunuzun kreşini 10 günde mi buldunuz? Üstelik yaz döneminde. Eğer öyleyse bravo.
Hanımefendi devlet okulu değil ki , özel kreş ,
Yaz kış acık.
Evet kreşe yazdırmaya karar verdik ilk bir hafta yarım gün gitti , sonra tam gün.

Kadın bakmak istemiyor , daha ötesi yok.
Baksa iyi olurmus ama istemiyor işte zorla baktıracak hali yok ya . Eşi de ben bakarım diyormuş .
Eee daha ne ?

Sizin bu düşüncelerle kızlarınıza baktığınıza şükür gerçekten de.

Benim de 3 oğlum var ve ben gücüm yettiğince elimden geldiğince ölene kadar onların yanında ve de arkasındayım. Keza annem babam ne zaman kızım sana ihtiyacimiz var deseler imkanlarimi zorlayarak ölene dek onların yanında olacağım. Benim aile anlayışım budur. Siz canınızın istediğini yapın. Torunlarınıza bakmayın. Ben gerek olursa bakarım.
Kızlarıma bakmam ile ilgili yorum yapmak haddinize değil. Duracağınız çizgiyi bilin. Kendi düşüncelerinizi haklı çıkarmak için çirkinleşmeye gerek yok.

Siz bakacaksanız bakın efendim. Kimse size bakmayacaksınız demedi. Üç oğlunuzun dörder beşer çocukları olsun, kocaman aileniz olsun. Ama çocuklarınızı da torunlarınızı da yetiştirirken az önce yaptığınız gibi haddinizi aşmayınız. Önce durmanız gereken yeri öğrenin sonra torun bakarsınız. Yoksa durmaları gereken yeri bilmeyen evlatlarınız olur ki hele de erkek çocuklar için nerede duracaklarını bilmek çok önemlidir.

Şimdi sıradan mesajlarımı beğenmeyerek hırsınızı alınız efendim. 😏

Back