Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Kvnize ayıp etmemişsiniz ama abartmışsınız. Kimse çocuğunuza bakmak zorunda değil ana babası hayatta şükür. Bir çocuğun bakımı sadece ana babasının sorunudur. Büyük ebeveynlerin sorunu değildir. Çocuğu göstermemek,biberle kıyaslamak falan gereksiz. Ayrıca kreşlerde neden çocuğu dövsünler ki, sanırım sizde de biraz panikatak var. Neden en kötü senaryo yani?
Yakın zamanlarda bir video yayıldı görmüşsünüzdür belki bir küçük çocuk başka bir çocuğu darp ediyor özel bir kreşte. Bundan korkuyorum. 2 yaş çok erken bir şeyleri şikayet edebilmek için. En azından bir 3 yaşında olsa şunu şunu yaşadım diye anlatırdı kreşte geldikten sonra...

Merhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.

27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...

Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.

Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....

Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.

Sizlere sorum:

İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....
27 aylık çocuk kreşe verilebilir, fazla dramatize etmişsiniz.

Ayrıca çocuğa bakmak annenin babanın görevi diye düşünüyorum, 60 yaşındaki kadın bebek peşinde koşmamalı artık dinlenmeli. Mesleğinize kararınıza saygı duyuyorum tabi ki ama bebek bakımı konusundaki tutumunuzda size hak veremiyorum maalesef

Kayınvalidenize ayıp etmişsiniz. Eş ailelerinin torunlarına bakma gibi bir mecburiyetleri yoktur. Böyle bir beklentiye girmek zihninizi, kalbinizi yorar. İsterse çok daha genç yaşta ve dinç olsun hiçbir şekilde mecbur değiller. İnsanlara kendi sorumluluklarınızı yüklemeniz doğru değil.

Allah yardımcınız olsun insallah bir yol bulurusnuz. Kadın yine iyi bakmış. Hiç bakmasa bile ne diyebilirsiniz ki. Ben zorunda değilcilerden değilim. Bana göre evlat anne babasının anne baba da evladının darına yetişmek zorunda. Aile olmak bunu gerektirir. Ama şimdi 60 yaşındaki kadın da darlanmış bunalmıştır koye gidip bi nefes almak eşiyle yazı değerlendirmek istiyordur. Sizin anneniz yok mu? Ya da çok güvenilir komşu? Bu arada eşiniz neden bakamıyor? Ağır hasta derken yatalak değil değil mi?
Ne münasebet efendim. İki kızım var benim. İkisi de beşer çocuk doğurmak istese hepsi de biz aileyiz dese 60 yaşımdan ölene kadar çocuk mu bakacağım? Kadınlar neden menopoza giriyor? Çünkü belli bir yaştan sonra çocuk bakacak halleri kalmıyor. Bana sorup mu çocuk yapıyorlar? Ben mi dedim çocuk yapın bakayım diye?

Ancaaak, en başta ben kızımla konuşsam, sen doğur ben üç sene bakacağım diye söz versem o ayrı. Onun dışında bu emrivakidir, bencilcedir, çirkindir, aile olmak da bu değildir.

Bence üç gün kreş sizi psikolojik olarak çokta zorlamaz. Şimdi size güç geliyo verince anlicaksiniz. Okulöncesi öğretmeniyim. O yaştaki cocuklar kurumda itilip kakilmayi bırakın biz onlara ölürdük ayol ufaciklar bıcır bıcır lar diğer danalardan kat be kat sevimliler. 😆 Koridorlarda falan görenler üstüne atlardi sevmek için yarisirdi herkes o yaş grubunu. Verin gitsin ama kurumsal bı yer olcak öle mahalleden bozma değil

Merhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.

27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...

Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.

Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....

Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.

Sizlere sorum:

İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....
Şaka mısınız , gerçekten ciddi ciddi kv ile bu tartışmayı yaptınız mı ?

Kv ye mi güvendin de yaptın çocuğu ?
Tut bir bakıcı baktır ya da ver kreşe en olmadı eşin baksın ya da kendin bak .

Mecbur mu yahu ?
Böyle bir konuda münakaşa etmeniz bile cok ayıp. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak mecburiyetinde değil.

60 yaşa gelin de görün yaşlı mı değil mi? Babam 61 yaşında kalp krizinden vefat etti, diyabet , tansiyon, kolesterol, böbrek yetmezliği vardı . İnsanlar kalan ömürlerini köylerinde geçirsin temiz temiz, artık çocuk da bakmayıversinler. Evet tek ebeveyni siz değilsiniz , kocanız da var. Onlar nine dede, ebeveyn değil.

Yakın zamanlarda bir video yayıldı görmüşsünüzdür belki bir küçük çocuk başka bir çocuğu darp ediyor özel bir kreşte. Bundan korkuyorum. 2 yaş çok erken bir şeyleri şikayet edebilmek için. En azından bir 3 yaşında olsa şunu şunu yaşadım diye anlatırdı kreşte geldikten sonra...
Her kreş aynı olmaz ki. Ona bakarsanız servislerin içinde de çocuk unutup ölümlerine sebep oldular birkaç kreşte. Derdini anlatsa nolur? İhmal olmuş ölümle sonuçlanmış. Allaha emanet gönderiyor herkes çocuğunu hala. Her çocuk da bir olmaz 3 yaşından sonra yine derdini anlatmayabilir,ilkokula kadar beklemeniz gerekse ne yapacaksınız? Bir yerden başlamanız gerekiyor,bu yazdıklarınız hep gereksiz evhamdan başka bir şey değil.
Ben 3,5 yaşında verdim kreşe. Geç bile kalmışım,aslında 2 yaş iyi,bezi onlar bıraktırırdı,çocuğun uyku düzeni daha erken otururdu diyorum şimdi. Yollayın çocuğu yaşıtlarının yanına. Evde babaanne ile ne yapacak? Bütün gün kadın programı izletir 100 babaanneden 99 tanesi.

Kv yada sizin anneniz çocuğunuza bakmak zorunda degil onlarında nefes almaya insan içine karışmaya ihtiyacı var köyünde akrabası esi dostu var bahçe ekmek dikmek bahane kadin bakmayacağım demis birini bul demis çocuğunuzu evde bırakıp kacmamis esin bakarim demis otursun baksin kucagina alip poh pohlamasin bi zahmet nice hasta insanlar var bu hayatta bir Azasi eksik kardeşlerimiz var kendi ihtiyacını görebiliyor. Kreşte yam yamlar canavarlar yok itecek kalkacak hapishane degil orasi ki herkesin evladi kendine değerli tek sizin çoğunuz yok bu hayatta kimsesiz yetim çocuklar ne yapsin . Isini bırak çocuğunu kendin büyüt. Yazacak coook sey var aslında.

Ben de bu yorumları anlamıyorum. Ortada bir söz verilmişse 10 gün sonra çocuğu terkedip gidecek olan bakım veren çocuğu önemsemiyor demektir ve bu ayıp bişi. Sonuçta el değil torunu. Ayrıca çalışan ve çocuklu bir kadın için bu devirde bir bardağı alıp makineye koyacak bir insan olması bile çok büyük bir lütuftur ve buna ihtiyaç duymuyorum herkes kendi çocuğunu büyütsün tripleri de bana çok tuhaf geliyor. Kimse kimse için br şey yapmak zorunda değil elbette ama aile fertlerimizi de elden ayıran noktalar olmalı. Çocuğumu 5 yaşına ailemin ve kv’min yardımıyla getirdim ve ona rağmen resmen pertim çıktı keşke daha çok destek alabilseydim bunu söylemek ayıp da değil. Kimse yardım etmemiş olsa muhtemelen tımarhaneye yatardım ve aileme çok kırılırdım. Aileyi aile yapan bize verdikleri destektir bunu bekleyen insanları böylesine hunharca kınamak bana garip geliyor.

X