Yeğenim oldu birkaç ay önce
Bir gün doğumdan önce oturuyoruz. Gelinimizin annesi anneme dediki çocuk 1 yaşına geldikten sonra dönüşümlü bakalım, kızım işine dönsün. Kariyerinden uzak durmasın. Yıllarca emek verdi oraya gelene kadar. Yönetici pozisyonunda kendisi.
Annem sessz sakin kadındır, bişey diyemedi.
Tabii zaman neyi gösterir, ne gerekirse yaparız dedi.
Baktım bişey diyemiyor dedim annesine annem 63 yaşında kadın, bel fıtığı var yeri geliyor yemeğini zor yapiyor. Günlük düzenli yürüyüş ve hareketleri var, fizik tedavisi oluyor zaman zaman. Bebeğe nasıl baksın hele 1 yaşında çocuk oyun ister park ister, değilki 6-7 yaşında otursun oyuncaklarıyla oynasın. Annem bakamaz, ama sen bakarsın gencecik anneannesin, kendisi 48 yaşında, ilk torunun hevesle canla başla bakarsın hemde. İşte benim işlerim oluyor, derneklerim var, evde bekarlarım var. İşim bitmiyorki yoksa bakarım tabii. Ozaman annesi kendi baksın 2,5-3 yaşına kadar kreşe başlayana kadar sonra döner işine, elin işini kendi çocuğundan öne koymaz herhalde dedim. Annesi tabii canım bakalım zaman ne gösterir dedi sustu. Hem dönüşümlü bakalım hem benim çok işim var, kısacası annemin üzerine yıkacak baktım, müdahale ettim. Zamanı gelsin hiç izin vermem.