Kayınvalidem, Objektif Bakar Mısınız?

kirciceklerim , henüz yeni evlisiniz, zamanla taşlar yerine oturacaktır.
ben kimseyi 'annem' gibi göremem, (görmeye çalıştım ama olmadı)
beni de kimse kızı olarak görmesin, ki bundan daha doğal ne olabilir? Eşimin sevdiği kadınım, yani kızkardeşi gibi olabilir miyim?
Eşim beni kızkardeşi gibi mi görsün yani :)

demek istediğimi anladınız, ama sevgi saygı hürmet, bütün kadınlar bunu hakediyor. Özellikle anneler.
Hepimiz kayınvalide adayı değil miyiz?
kayınvalidemin işlerine karışmıyorum. İş yapmak için parçalandım ama olmadı
Şimdi yüzüm gülüyor, dostlar işte görsün diye öyle oyalanıyorum.
Yaranma çabam yok.
Söylediklerine gocunmuyorum.
Dualarım nasıl ve ne yönde kabul olduysa artık..

Çok şükür :)
Şehir efsanesi bana göre; bu tür söylemlerle herkes başkasına bşyler kanıtlamaya çalışıyor gibi..
Kayınvalideye nazı geçen gelin duymadım daha

Siz kv ile yüz göz olmayın.
Bu durumu düzeltecek olan eşiniz. Rahatsızlıklarınızı onla anlatın önlem almazsa sizin daha kırıcı davranacağınızı söyleyin
Eşiniz akıllıysa bu işi çözer:)

Doğru diyorsunuz ben de bunu diyorum zaten beni kızı gibi görmesi imkansız bari onu da söylemesin komik oluyor çünkü. Eşime ben biraz söylenirsem kalkıp yardım ediyor kv bunu görünce biraz geri adım attı sağolsun

Ay ne bileyim vallahi çıldırıcam az kaldı. Sevgi saygı hürmet gösteririm evine gidince işin ucundan tutarım ama beni yönetmeye kalkmasın istiyorum ben. Bir de görümcelerim varken beni hizmetçi gibi görmesin yeter. Valla başka bir şey istemiyorum ya :)

Teşekkür ederim hele beni bi almaya gelsin işten, o zaman konuşacağım :)

Sabırlı değilim aslında çok sinirliyim , sinirle çok pis terslerim sonra yüz yüze bakamaız diye eşimin üstüne attım. Bacım erkekler mal olduğu için anlamıyorlar , eşim 1 kere söyledi sen fazla kafana takmışsın dedi Güler misin ağlar mısın işte... Her geçen zaman iyice doluyorum , bir dahakine açık açık yapıştırcam ee kimse anlamıyor Evlilik vallahii zorrr , zorluğu çıkaranda hep erkek ailesiii

Bende yeni evlendiğim zaman eşime sofraya oturduğum zaman bir kaç kez oturup kalkınca iştahım kapanıyor yemek yiyemiyorum demiştim bir gün kayınvalidem yemeğe çağırmıştı sofraya oturduk tam başlayacağım yemeğe acı biberimi getir dedi ben kalkmadan eşim kalktı getirdi annesinede eşim sofradan kalkınca iştahı kapanıyor ne isteyeceksen benden iste dedi oğluna da kıyamadığı için bir daha bir şey istemedi ama gıcık olmuştu o gün hiç bir şey diyemedi

Öyle mi dersiniz? İnşallah kendi kendimi dolduruyorumdur çünkü annemin evinde kalkıp sofraya bir çatal getirmemişimdir şimdiye kadar. Böyle yapmak zorundasın gelinsin vs denilince çıldıracak gibi oluyorum
Zorunda değilsin ama nezaketen yapılır burada kaynananda değil eşinde bitiyor size annende ne kadar kalacağınızı yada sabahtan geceye kadar sizi tuttuğunda eşinin müdahale etmesi gerekiyordu yeni evli olduğunuz için ya da eşin kırılmasın diye veya kaynananı kırmamak için susman normal bende konuşamazdım önceleri sonraları baktım sindirmeye çalışıyor görümce aynı dediğin gibi işten gelmiş olurdum bi de ben görümcemin kızı benden 2,4,7 yaş küçük 3 kızı var onlar elinde tlf otururken ben yorgun yorgun koştururdum baktım ben sustukça sindiriyorlar beni haaa dedim eşime sen karışmazsan ben ağızlarının payını veririm ki verdimde gitmiyorum artık

Aman hangimiz ilk zamanlar kvnin o sözlerine kanmadık çılgınlar gibi:)) dişini göstereceksin bacım diğer türlü laftan anlamazlar ben de senin gibi dan dun konusan kıran birisiyim acımam yani tersim çok pistir o yüzden sustum sustum baktım eşek gibi tepeme binen binene, şakayla karışık laf söylemeyi öğrendim hem gülüyorum hem lafı da veriyorum öyle öyle öğrendiler şimdi ağzını açıp bir şey diyemez kimse. Sofradan kalkıp millete tuz kepçe de taşımayın rahatsızım kalkıp oturmakta zorlanıyorum de ya da duymamazlıktan gel:))

Kayinvaliden kalk ogluma su getir dediginde esinin Sen otur deyip kizkardeslerine kalkin su getirin demesi cok yerinde olurdu. Madem kiymetli ogullari kalkip kendilerine su almayi beceremiyor, kendi kizlari hizmet etsin kardeslerine siz degil.

Ben de aynı senin gibi uzak bi şehirden yan dairesine gelin geldim. Bana da kızım neyse sen de o olacaksın dedi. Ki kızına da hizmet ettirmeye bayılır. Ama ben öyle alışmadım benim annem elimden gelen her şeyi Kendi yapardı tabi biz de yardim ederdik, annem işine karışılmasını sevmezdi. Evlendim geldim her akşam orda oturmamı, orada yemek yapmamı, temizlik yapmamı hatta abartıp orda kalmamı falan bekledi. Hep güzel dille anlattım anne ben yeni evliyim evimde vakit geçirmek istiyorum zaten buraya da geliyoruz yeteri kadar sen de gençsin işin gücün olur, yalniz zaman geçirmek istersin. Yok ben gelinimden hizmet bekliyoruma getirdi ki zaten yapıyordum fazlasıyla. En sonunda şartelleri attırdı, dedim ben kimseye hizmet etmek zorunda değilim ettiğim ne varsa bu size ikramımdır içimden geldiği için yapıyorumdur.yok sen bana hizmet etmek zorundasın falan filan bir sürü tantana. Baktı eşim bana hak verdi, kendine gelmezse oğlundan da olacak şimdi sesi çıkmıyor çok şükür.

Ay biz kadınlar çok fenayız yaa yorumları okurken yazık ayol adamlara resmen anneler bi yandan eşler bi yandan çok güldüm yorumlara bizler gelinler olarak burda böyle konuşuyoruz demekki kaynanalarda aynı

Kayinbiraderinizin eli ayağı yok mu niye onun eksiklerini baskasi getiriyor. Bu sirada senin kocan ne yapıyor.

bir dahaki sefere kac gun kalacaksin derse canim ne kadar isterse dersiniz
kepce getir falan bunlar ufak seyler takilmayin ama nerde nekadar nasil kalacaginiz onu ilgilendirmez

Daha yeni evlisin ve sanıyorum ki yaşın çok genç o yüzden ne yapacağını ve nasıl davranacağını bilemiyorsun. Henüz yeni evliyken, seni tanıma aşamalarındayken hiçbir konuda taviz verme, özellikle annene gitme konusunda. Kayınvaliden kim oluyor da annene gitmene karışıyor?? Öncelikle bu konuda ağzını kapatmayı öğretmelisin kayınvalideye. " Bunu birkaç kez söyledin yanlış anlama diye sesimi çıkarmadım ama lütfen anneme ne zaman gidip ne kadar kalacağım konusunda birdaha birşey söyleme anneme gitmeme kimse karışamaz, ne zaman gitmek istersem giderim" de. Bunu demek belki sana zor gelecek ama söyle yoksa bir ömür bu konuda sıkıntı yaşarsın.
Kızım gibi görürüm demesine de inanma,mümkün mü kızı gibi görmesi.. Bir kere doğaya aykırı o yüzden acımaz ezer, yorulur mu, üzülür mü diye düşünmez.
Karşındaki insan büyük de olsa, eşinin annesi de olsa koşulsuz saygı duymak zorunda değilsin,hizmet etmek zorunda hiç değilsin. Kötü oluyorsan da ol, bu senin ezilmenden,seni kullanmalarından daha iyidir. Kaynın bardak istiyo senin görevin gibi sen getiriyorsun, ne münasebet. Görümcen yatarken sen evde iş yapıyorsun ve ses çıkarmıyorsan bunlara artık sesini çıkar. Kusurabakmayın kalkıp kendi işinizi yapın yorgunum de. Kayınvaliden hep onlara gitmenizi istediğinde de gelemem diyeceksin bu kadar basit, sorun çıkardığında da benim bi evim var,işlerim var müsait olduğumda gelirim de. Bunları yap güzelim seni ezmelerine izin verme.

Nasil kirici olmayan bir sekilde konusayim diye soruyorsunuz. Iletisim ille laf sokmak ile olmuyor. Yeri geliyor dürüst olursunuz, yeri gelir daha politik olursunuz.

En basit, kayniniz bardak istediginde, normal bir ses tonu ile, hatta biraz gülerek görümcünizi kast ederek "x'te burda, bu evin kizi degil mi sanki, o getirsin. Hatta sende gidip alabilirsin. Mutfak orda" diye konusabilirsiniz.

Herseye el atmak zorunda degilsiniz. Yapmak istemediginizi yapmayin. Yoksa cok cirkin oluyor, hem yapip hem söylenmeniz. Yardim elbette edilir fakat o ev halen kv'denizin evi ve sorumluluk, insanlari agirlamak ona ait. Siz kendinizi hizmetci pozisyonuna sokarsaniz, herkes sizi öyle bilir.

Ve herseye kirilmayin, herseyi duymayin. Kv'deniz "annenlerde fazla kalma" dediginde siz "he he" deyip gecin. Ayni sekilde o amcaya karsida öyle. Ha cok hadlarini asiyorlar ise okkali bir laf ile hadlarini bildirirsiniz.

Ve elbette kv'de sizi kizi olarak görmüyor. Bu standart klise bir cümle. Imkansiz zaten. 9 ay karninda tasidigi, 20 küsür yildir büyüttügü kiz ile daha yeni tanismis gelin arasinda daglar kadar fark var. Ayni sey siz ve kv'de ve anneniz icinde gecerli.

Önemli olan mesafe ve saygidir. Buda ancak zaman ile yerine oturur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…