- 10 Mayıs 2014
- 3.403
- 7.004
- 358
- Konu Sahibi kirciceklerim
-
Bak senin düşünce yapın da yanlış. Kaynının eli kolu yok mu? Kendine bardak alamıyor mu? Kız kardeşleri ona hizmet etmek zorunda mı? Önce bu konudaki fikrini değiştir gerisi gelir.Merhaba hanımlar konu biraz uzun olabilir, sonuna kadar okuyanlardan objektif bir yorum almak istiyorum sadece.
Ben 6 aylık evliyim başka bir şehirden eşimin yaşadığı şehre gelin geldim. Kayınvalidem sürekli beni kızım gibi göreceğini ve kızına nasıl davranıyorsa bana da o şekilde davranacağını söylerdi hep. Evliliğimizin ilk aylarında da dediği gibi oldu. Ama canımı sıkan bir kaç konu oldu.
Kurban bayramında bizi sabah 7'de çağırıp akşam 10'a kadar bekletti sırf kurban kesilecek bize de pay verilecek diye. Halbuki ertesi gün annemlerin yaşadığı şehre bayramlaşmaya gidecektik uykumuzu alamadan gittik. Kayınvalidem "ne kadar kalacaksınız, çok fazla durmayın hemen gelin" dedi1 gece kalıp döndük.
Yine bayramda bütün sofrayı ben kurup ben kaldırdım. Benden 5 yaş büyük görümcem dana gibi yattı yattığı yerden kalkıp sadece salata hazırladıKızım gibi görüyorum seni diyor kayınvalidem ama aynısını ben yapsam laf söylemese bile rahatsız olduğunu belli ederdi. Bana ayrı kızına ayrı tabi ki davranabilir kızı sonuçta ama yalan söylemesin kızım gibi görüyorum diye.
Kızı, kaynım, eşim diğer küçük görümcem toplaşıp yemek yediğimiz zaman sofraya koymaya unuttuğu bir şey olunca "kırçiçekleri hadi koş kepçe al gel" kaynım su bardağı ister "kırçiçekleri koş bardak al gel" der. Bu nasıl kızı gibi görmek? Orada 2 kızı oturuyor onlara neden bir şey demiyor?
Ben farklı bir şehirdenim geçen eşimin amcasına el öpmeye gideceğiz, bohça hazırlamış laf sokarak diyor ki "sizde nasıl bohça olmaz bu gelinin hediyesidir, sizin kültürünüz adetleriniz nasıl ben bilmem ama nasıl bohça olmaz" diyor. Halbuki nişanda da söylemiştik biz de bohça yok diye anneme babama bohça hazırlamış. Biz hazırlamadık rahatsız oldum bu yüzden.
Sürekli onlara gidelim istiyor ama ben 1 haftalığına annemlerin yanına gitsem " ne zaman geleceksin neden gidiyosun çok uzun kalıyorsun ilk 1 sene gidersin sonra yılda 1 kere gidersin" demeye başlıyor.
Belki diş kovuğunu doldurmayacak şeyler ama sürekli benden hizmet beklemesi canımı çok sıkmaya başladı. Baya gözüme batıyor artık bu konu. Bu kadını sevmek istemediğim için mi batıyor bilmiyorum. Bu yüzden objektif yorumlarına ihtiyacım var.
Ne ayrımı şekerim resmen öz kızı gibi davranıyor sananiye biz böyle insanları çekiyoruz anlamıyorum gerçekten ya
Ay lütfen ezdirmeyin kendinizi. Yoksa bu hadsizlikler katlanarak devam eder.Bundan sonra böyle olacak mecbur, biraz diş göstermek gerekiyormuş onu anladım. İyi ki buraya konu açıp sizlerden yardım istemişim sağolun dünden beri gözümü açtınız resmen
aynen daha neler gorecenHaklısınız gerçekten ya olmuyor olmuyor olmuyor
Çok zor, erkekler arada dengeyi kuramadığı için kadınlar büyük patlamalar yaşıyor sonunda.İşte ben de patlamadan çözmek istiyorum
Senin kayınvaliden balayında her gün telefonla aramış benimki level atlayıp balayına bizimle gelmek istedi götürmedik diye ağlayıp küstü
Onlar sizi ezmeye çalışmış gibi geldiler eşinizle konusun ilk o bi yolunu bulabilir belki o bulamasa siz kötü olmadan söyleyin kavga olmasın baktınız anlamıyorlar dan dun girin onu ilgilendirmez annenize gidip gelmenizÇünkü dersem sert bir şekilde söyleyeceğim, laflarımı kaldıramayacaklar biz masumuz moduna geçecekler. Ben biraz dan dun konuşuyorum çünkü. Kırmadan incitmeden bir yolunu bulmaya çalıştım ama olmuyor sanırım illa kırılacaklar
Kaynana milleti biz 3 kız kardeşiz ne ben ne annem utanıyorum gelinden bişey istemeye :)) nasıl uyanmiyorlar anlamıyorumMerhaba hanımlar konu biraz uzun olabilir, sonuna kadar okuyanlardan objektif bir yorum almak istiyorum sadece.
Ben 6 aylık evliyim başka bir şehirden eşimin yaşadığı şehre gelin geldim. Kayınvalidem sürekli beni kızım gibi göreceğini ve kızına nasıl davranıyorsa bana da o şekilde davranacağını söylerdi hep. Evliliğimizin ilk aylarında da dediği gibi oldu. Ama canımı sıkan bir kaç konu oldu.
Kurban bayramında bizi sabah 7'de çağırıp akşam 10'a kadar bekletti sırf kurban kesilecek bize de pay verilecek diye. Halbuki ertesi gün annemlerin yaşadığı şehre bayramlaşmaya gidecektik uykumuzu alamadan gittik. Kayınvalidem "ne kadar kalacaksınız, çok fazla durmayın hemen gelin" dedi1 gece kalıp döndük.
Yine bayramda bütün sofrayı ben kurup ben kaldırdım. Benden 5 yaş büyük görümcem dana gibi yattı yattığı yerden kalkıp sadece salata hazırladıKızım gibi görüyorum seni diyor kayınvalidem ama aynısını ben yapsam laf söylemese bile rahatsız olduğunu belli ederdi. Bana ayrı kızına ayrı tabi ki davranabilir kızı sonuçta ama yalan söylemesin kızım gibi görüyorum diye.
Kızı, kaynım, eşim diğer küçük görümcem toplaşıp yemek yediğimiz zaman sofraya koymaya unuttuğu bir şey olunca "kırçiçekleri hadi koş kepçe al gel" kaynım su bardağı ister "kırçiçekleri koş bardak al gel" der. Bu nasıl kızı gibi görmek? Orada 2 kızı oturuyor onlara neden bir şey demiyor?
Ben farklı bir şehirdenim geçen eşimin amcasına el öpmeye gideceğiz, bohça hazırlamış laf sokarak diyor ki "sizde nasıl bohça olmaz bu gelinin hediyesidir, sizin kültürünüz adetleriniz nasıl ben bilmem ama nasıl bohça olmaz" diyor. Halbuki nişanda da söylemiştik biz de bohça yok diye anneme babama bohça hazırlamış. Biz hazırlamadık rahatsız oldum bu yüzden.
Sürekli onlara gidelim istiyor ama ben 1 haftalığına annemlerin yanına gitsem " ne zaman geleceksin neden gidiyosun çok uzun kalıyorsun ilk 1 sene gidersin sonra yılda 1 kere gidersin" demeye başlıyor.
Belki diş kovuğunu doldurmayacak şeyler ama sürekli benden hizmet beklemesi canımı çok sıkmaya başladı. Baya gözüme batıyor artık bu konu. Bu kadını sevmek istemediğim için mi batıyor bilmiyorum. Bu yüzden objektif yorumlarına ihtiyacım var.
Ben temizlikte çok hasassım her yerde böyleyim ..Gerçekten eziyet çekiyormuşsunuz, çok zor ya. Siz bu konuyu halledebildiniz mi peki?
Iste biz yumusak gelinlerin hatasi baştan kural koymamakDaha 1 aylık evliydik o zaman, geçimsiz gelin olmayayım diye hemen dönelim dedim eşimeSalaklık ben de ama
Ben de ailemden çok uzak bir şehre evlendim. Eşim mükemmel bir insan değil ama aileme ne zaman gidip ne zaman geleceğimle ilgili kararları hep 2miz aldık. Bir kere bile bu konuyu ailesine sormadı. Kimseye de yorum yaptırmaz. Çünkü bu karar bizi ilgilendirir. Ki beni memleketime sık gönderir hiç ikiletmez. Ne demek yılda bir kere gider demek. Bence baştan taviz vermeyin, sizin aileniz ayrı kimse bunlara karışamaz.Merhaba hanımlar konu biraz uzun olabilir, sonuna kadar okuyanlardan objektif bir yorum almak istiyorum sadece.
Öyle mi dersiniz? İnşallah kendi kendimi dolduruyorumdur çünkü annemin evinde kalkıp sofraya bir çatal getirmemişimdir şimdiye kadar. Böyle yapmak zorundasın gelinsin vs denilince çıldıracak gibi oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?